Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Τελικός Μπάσκετ-πράξη 2η

ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 79-72
Καλύτερος στα σημεία απόψε ο ΟΣΦΠ κέρδισε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο..Για τον ΠΑΟ κάποιοι από τους ηγέτες του βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα,αλλά οι παίχτες του με τις γκρίζες στολές έπαιξαν υπέροχα..Πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν σεμινάρια καλής διαιτησίας σε κάποιους από αυτούς..Όπως πχ να μάθουν οτι ο παίχτης που κάνει σκριν δεν γίνεται να κινείται κιόλας..΄Η να μάθουν τον ορισμό του επιθετικού φάουλ(δολοφονικές οι αγκωνιές του Διαμαντίδη,ο οποίος είναι από τους καλύτερους πλει μεικερ της Ερώπης)..Η σειρά τώρα μεταφέρεται Τετάρτη στο ΟΑΚΑ για τον 3ο τελικό..

ΝΕΟ ΑΘΛΗΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Βλέποντας και ξαναβλέποντας τα γεγονότα στο κλειστό της Λαμίας από το BBC μέχρι το CNN TOYRK ομολογώ ότι άρχισε να με ενδιαφέρει το θέαμα και θα την πω την αμαρτία μου να μου αρέσει! Έτσι σκέπτομαι μήπως θα ήταν σκόπιμο να οργανώσουμε καλλίτερα αυτά τα γεγονότα, να μην τα αφήσουμε στην τύχη τους, αλλά να τα αναγάγουμε σε άθλημα; Ε αρκετά, βαρεθήκαμε πια να βλέπουμε αγώνες μόνο μεταξύ των παικτών, ας κάνουμε επίσημους και τους αγώνες μεταξύ των φιλάθλων. Προτείνω λοιπόν το άθλημα "ΚΑΡΕΚΛΟΠΟΛΕΜΟΣ". Για έδρα προτείνω το κλειστό της Λαμίας. (λόγω πρωτιάς) Για διαιτητές προτείνω την Ελληνική Αστυνομία. (ξέρει καλά από διαχωρισμό εμπλεκομένων) Τον αγιασμό, προτείνω να τον κάνει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικόλαος. (με τη βοήθεια του Θεού, όπως λέει) Τους κανόνες του παιχνιδιού προτείνω να τους κάνει η Δημοτική αρχή της Λαμίας. (Κατ εικόνα και ομοίωσή της) Οι διάφορες ΠΑΕ προτείνω να αναλάβουν το ξεκαθάρισμα των οργανομένων οπαδών. (που τους βρίσκουν και πως τους διαλέγουν απορώ) Τέλος και για να μην αφήσουμε εμείς τίποτε στην τύχη προτείνω στόν ΟΠΑΠ να το κάνει. (μόνο να μην στήνει τους αγώνες) Τελικά όπως τα βλέπω, μια ζωή από οργάνωση πάσχουμε, εμείς οι Έλληνες!

Εσωκομματική αναταραχή από την έμμεση αποδοκιμασία της καρμανλικής περιόδου


ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Ρηγίλλης από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη διοικήσεων στις τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Ρηγίλλης περίπου 330.000 οπαδοί του κόμματος προσήλθαν στις κάλπες ποσοστό 40% εκείνων που συμμετείχαν στην εκλογή του κ. Αντώνη Σαμαρά (εξαιρουμένης της Κρήτης που δεν την βάζουν στον λογαριασμό). Η Ρηγίλλης θεωρεί ότι η μαζική προσέλευση αλλά και η ανάδειξη νέων προσώπων επιβεβαιώνει τον «κινηματικό χαρακτήρα που απέκτησε η εκλογή του προέδρου του κόμματος». Όπως αναμενόταν ήταν περιορισμένη η συμμετοχή στην Κρήτη όπου οι υποστηρικτές της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη περιφρόνησαν μαζικά την διαδικασία. Αλλά και...
.

σε άλλες περιοχές μέλη του κόμματος που ήταν κοντά στην κ. Μπακογιάννη αλλά και καραμανλικοί απέφυγαν την διαδικασία.

Η εκλογή διεξήχθη στους απόηχους της κατάθεσης Μαντέλη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιούργησε η δημόσια αποδοκιμασία από τον κ. Αντώνη Σαμαρά των κ.κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, Θεόδωρου Ρουσόπουλου και Γιώργου Βουλγαράκη. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Σαμαράς σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, έκανε λόγο για ένα μεγάλο και τολμηρό άνοιγμα στην κοινωνία καθώς η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει προχωρήσει σε τέτοιες διαδικασίες ανοίγματος προς την ελληνική κοινωνία.

Οι κινήσεις του κ. Σαμαρά την Παρασκευή που μας πέρασε αποσκοπούσαν και στο να αναθερμάνουν την κομματική διαδικασία, να κινητοποιήσουν τους οπαδούς του κόμματος για να υπάρξει μαζική συμμετοχή αλλά και να υπερψηφιστούν στελέχη που να ανταποκρίνονται στο πνεύμα της "καινούργιας ΝΔ" που οικοδομεί.

Η ατμόσφαιρα πάντως στο εσωτερικό του κόμματος είναι τεταμένη λόγω της δημόσια αποδοκιμασίας από τον πρόεδρο του κόμματος του κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου που εκτιμήθηκε ως έμμεση βολή και προς τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η κλήση Σημίτη στην εξεταστική για την Ζίμενς που σημαίνει ότι η ΝΔ δεν θα αρνηθεί αντίστοιχη κλήση του κ. Καραμανλή σε άλλες επιτροπές. Επιπλέον υπάρχει και η σύσταση της Επιτροπής Αξιολόγησης των βουλευτών. Οι κινήσεις αυτές του κ. Σαμαρά εκτιμούνται ως ρήξη με το παρελθόν και μήνυμα προς τον κ. Καραμανλή αλλά και τους καραμανλικούς βουλευτές που βαρύνονται από πολιτικές αμαρτίες του παρελθόντος να βοηθήσουν την ανανέωση του κόμματος με την εθελούσια αποχώρησή τους. Οι ενέργειες του κ. Σαμαρά έχουν προκαλέσει την δυσαρέσκεια των καραμανλικών βουλευτών οι οποίοι στις κατ ιδίαν συζητήσεις του λένε ότι ο καραμανλικός πυρήνας του κόμματος εξακολουθεί να είναι ισχυρός και ότι ο πρόεδρος δεν πρέπει να τους αγνοεί.

Ανοικτό είναι πάντα το θέμα αν ο κ. Καραμανλής θα σπάσει την σιωπή του για να υπερασπιστεί την πενταετία του όπως του ζητούν πλέον σχεδόν όλοι στο εσωτερικό του κόμματος.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.....


Ρότα" άλλαξαν αλλά δύο κρουαζιερόπλοια που θα έδεναν στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η ΠΝΟ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρση του καμποτάζ.

Ειδότερα, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή το βράδυ, εκτός από το κρουαζιερόπλοιο Zenith (η πλοιοκτήτρια εταιρεία του οποίου αποφάσισε να αλλάξει το προγραμματισμένο δρομολόγιο και αντί για Πειραιά το πλοίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Μάλτας) δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια δεν θα δέσουν στο ελληνικό λιμάνι, με συνέπεια μόνο τρια από τα συνολικά έξι πλοία να καταπλεύσουν στον Πειραιά.

Μάλιστα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Zenith εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει τον Πειραιά ως λιμάνι βάση. Πάντως, τα άλλα δύο πλοία θα δέσουν σε άλλα ελληνικά λιμάνια: Το Athena για το λιμάνι της Ιτέας και το Sea Cloud για Ρέθυμνο.

Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες φοβήθηκαν να αφήσουν τα πλοία τους να καταπλεύσουν στον Πειραιά, καθώς θα αναγκάζονταν να ακινητοποιηθούν για περίπου 20 ώρες, μέχρι τη λήξη της απεργίας.

Δεν προβλέπεται πάντως να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω της απεργίας, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν μεριμνήσει να απασχολήσουν τους τουρίστες μέχρι τη λήξη της.
ΠΗΓΗ:skai.gr

ΚΡΙΣΕΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!ΕΝΑ ΝΤΟΜΙΝΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ....


Ενόψει νέων περικοπών στη Γαλλία
“Η Γαλλία πρέπει να υλοποιήσει το πρόγραμμα περικοπών για να μην υποβαθμιστεί η πιστοληπτική της ικανότητα”
Ο κίνδυνος υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησεις φοβίζει την κυβέρνηση της χώρας...

Όπως προειδοποίησε την Κυριακή ο γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουάν, η Γαλλία πρέπει να υλοποιήσει το πρόγραμμα περικοπών και μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος για να αποφύγει να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητά της από τους οίκους αξιολόγησης.

"Ο στόχος διατήρησης της βαθμολογίας ΑΑΑ είναι ένας στόχος δύσκολος, που προϋποθέτει εν μέρει την οικονομική πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε", δήλωσε ο Μπαρουάν στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal+.

"Πρέπει να διατηρήσουμε τη βαθμολογία ΑΑΑ, να μειώσουμε το χρέος μας για να αποφύγουμε να εξαρτόμαστε πολύ από τις αγορές και πρέπει να το κάνουμε μακροπρόθεσμα", πρόσθεσε ο υπουργός.

"Από εδώ προέρχεται και η ιδέα της συνταγματικής αναθεώρησης, ώστε να δείξουμε ότι δεν πρόκειται για μία κίνηση για να ευχαριστήσουμε τις αγορές, αλλά πραγματικά για μία νέα κατεύθυνση, μία νέα τάση, μία νέα γαλλική δημοσιονομική τάξη", πρόσθεσε ο Μπαρουάν.

Αργότερα σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ ο γάλλος υπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για έναν στόχο "απαιτητικό, στον οποίο όμως έχουμε δεσμευθεί".
ΠΗΓΗ:skai.gr

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.....

"ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ"


Η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού είναι η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που αντιμετώπισαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να συνεχιστεί ώς τον Αύγουστο και η αμερικανική κυβέρνηση "προετοιμάζεται για το χειρότερο", τόνισε την Κυριακή η κορυφαία σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα περιβάλλοντος Κάρολ Μπράουνερ.

"Είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη πετρελαιοκηλίδα", τόνισε η Μπράουνερ στην κυριακάτικη εκπομπή "Meet the Press" του NBC.

"Αυτό σημαίνει ότι στον Κόλπο του Μεξικού έχει χυθεί περισσότερο πετρέλαιο από κάθε άλλη φορά σ την ιστορία και ότι η πετρελαιοκηλίδα αυτή ξεπερνά την πετρελαιοκηλίδα από το δεξαμενόπλοιο Exxon Valdez στην Αλάσκα το 1989", υπογράμμισε η Μπράουνερ.

Τη δήλωση αυτή έκανε η Μπράουνερ μετά την ανακοίνωση της BP ότι η επιχείρηση "top kill" για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας, απέτυχε.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της BΡ Μπόμπ Ντάντλι δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι η εταιρία θα γνωρίζει ως το τέλος της εβδομάδας εάν μια τελευταία μέθοδος για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού είναι επιτυχής. Η BP έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για να σταματήσει εντελώς τη διαρροή πετρελαίου στην κατασκευή ανακουφιστικών γεωτρήσεων που θα είναι έτοιμες τον Αύγουστο.

Ο Ντάντλι υποστήριξε εξάλλου ότι ο επικεφαλής του ομίλου της ΒΡ Τόνι Χέιγουορντ πρέπει να παραιτηθεί όταν περιοριστεί η πετρελαιοκηλίδα.

Σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα των New York Times, ο πετρελαϊκός όμιλος BP είχε προειδοποιηθεί για σοβαρά προβλήματα ασφαλείας όσον αφορά την πλατφόρμα Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.

Με βάση το δημοσίευμα, η ΒΡ είχε προειδοποιηθεί από τον περασμένο Ιούνιο για τα προβλήματα αυτά, που πιστεύεται ότι ευθύνονται για την έκρηξη της πλατφόρμας στις 20 Απριλίου.
ΠΗΓΗ:skai.gr

74χρονος δολοφόνησε τον αδερφό του στην Ηγουμενίτσα!


ΠΗΓΗ:epirusgate.blogspot.com
Μια οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα.Σύμφωνα με το "ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ" Δύο αδέρφια, o Nικόλαος και ο Παναγιώτης Μιχαλάς τσακώθηκαν για μια ακόμη φορά, κατί που συνέβαινε πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες.Ο πρώτος από τα αδέρφια ο 74χρονος Νικόλαος, πυροβόλησε τον μικρότερο κατά 3 χρόνια αδερφό του, με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα, καθώς τον βρήκαν 3 σκάγια στο λαιμό. Αμέσως μετά τον φόνο ο δράστης συνελήφθη από άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας που έσπευσαν αμέσως στην περιοχή (πολύ κοντά στο Αστυνομικό Μέγαρο), χωρίς να προβάλει καμία απολύτως αντίσταση.Η σωρός του άτυχου Παναγιώτη Μιαχαλά, μεταφέρθηκε για νεκροψία - νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Έρευνες για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας.

«Αρπάχτηκαν» η Lena και ο Rybak!


Μαλλί με... μαλλί φαίνεται πως πιάστηκαν η Lena και ο Alexander Rybak, όχι γιατί ο δεύτερος δεν ήθελε να αποχωριστεί το τρόπαιο, αλλά εξαιτίας ενός... φιλιού!
Όλα ξεκίνησαν όταν η 19χρονη ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει από τα χέρια του Alexander το κρυστάλλινο γλυπτό του νικητή.Εκείνος της έκανε νόημα να του δώσει ένα φιλί στο μάγουλο και, όταν η Lena πήγε να το κάνει, ο Alexander γύρισε απότομα προτάσσοντας τα χείλη του!
Το γλωσσόφιλο δεν έπεσε ποτέ και από τα πλάνα που είδαμε ο εκνευρισμός της Γερμανίδας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής...

Μείωση τιμών 20% στην αγορά αναμένει η κυβέρνησηΜε πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας περιμένει το προσεχές διάστημα μείωση τιμών 20% στην αγορά
Την Τετάρτη περνάει από τη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη από το βήμα της Ημερίδας «Η Βόρεια Ελλάδα σταυροδρόμι ενεργειακών δικτύων και βιώσιμης ανάπτυξης», που διεξήχθη στο πλαίσιο της 19ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης ΘΡΑΚΗ 2010.
Η κ. Κατσέλη δήλωσε δε ότι με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΥΠΟΙΑΝ περιμένει το προσεχές διάστημα οι τιμές να μειωθούν στην αγορά 20%. “Ένα από τα μεγάλα προβλήματα στην αγορά είναι ότι δεν έχουμε καθαρές τιμές ούτε από τους χονδρέμπορους στους λιανέμπορους ούτε από το λιανέμπορο στον καταναλωτή» είπε.

"Mας δουλεύουν!'

"Μας δουλεύουν. Είμαι στρατιωτικός και θέλω να καταγγείλω πως εδώ στην Κω και στην Ρόδο μας χρωστάνε τα εκτός έδρας και το επίδομα παραμεθορίου Απριλίου και Μαϊου (σε λίγο θα προστεθούν και του Ιουνίου) καθώς και τα χρήματα από τις υπηρεσίες που έχουμε κάνει κυριακές και αργίες από την αρχή του χρόνου. Το μόνο που πήραμε ήτανε 105 ευρώ που μας χρωστούσαν ...
από τον περασμένο Φεβρουάριο και αυτό εξαιτίας του ότι το θέμα πήρε δημοσιότητα. Για τα υπόλοιπα σιγή ιχθύος. Πως θα πληρώσουμε τα δάνεια που λίγο πολύ έχουμε όλοι; πως θα πληρώσουμε τα ενοίκια μας και τα φροντιστήριά των παιδιών μας; Έλεος πιά!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


ΠΗΓΗ:http://troktiko.blogspot.com

ΣΟΚ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ...


Σοκ εχει προκληθει οταν ενας αντρας πιαστηκε επ αυτοφορω να ασελγει σε 10χρονο κοριτσακι απο τη 15χρονη αδερφη του κοριτσιου...Οι γειτονες ακουσαν τις φωνες των κοριτσιων και οταν ειδαν τη 10χρονη αιμοφυρτη καλεσαν την αστυνομια η οποια συνελαβε το "κτηνος"...Να σημειωθει οτι ειχε καταδικαστει στο παρελθον για αποπειρα βιασμου,σε 2 χρονια καθειρξη...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΕΜΠΜΕ....


Της Mανταλένας Πίου

Ανάσες ρευστότητας στην αγορά επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση με την προώθηση έστω και καθυστερημένα, δύο προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ που αφορούν στην παροχή εγγυήσεων από το Δημόσιο, προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λάβουν δάνεια από τις τράπεζες για να ξεπληρώσουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, καθώς και προς τους προμηθευτές τους.

Κάθε πρόγραμμα θα δώσει εγγυήσεις αξίας 700 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1,4 δισ. ευρώ συνολικά, που αντιστοιχούν στη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες ύψους 1,750 δισ. ευρώ ή 875 εκατ. ευρώ για κάθε πρόγραμμα. To ζητούμενο είναι αν οι τράπεζες θα μπορέσουν να δώσουν τα δάνεια αυτά, αφού η έλλειψη ρευστότητας τις αναγκάζει να αντιμετωπίζουν με μεγάλη αυτοσυγράτηση τα αιτήματα των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων. Θεωρητικά πάντως όλες σχεδόν οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα συνεργάζονται με τα δύο προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ.

Επιτόκιο
Πέρα από την επιφυλακτικότητα των τραπεζών, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το σχετικά «τσουχτερό» επιτόκιο, αφού το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που «έτρεξε» τα δύο προγράμματα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει κάτι λιγότερο από το 6%. Το επιτόκιο για τους δανειολήπτες δεν μπορεί να υπερβαίνει το euribor εξαμήνου συν 600 μονάδες βάσης, που αντιστοιχεί σήμερα στο 6% αναφέρει η σχετική απόφαση του υπουργείου.

Η Βόρεια Κορέα απορρίπτει τις κατηγορίες, αρνείται ότι βύθισε την κορβέτα Τσεονάν


Η Βόρεια Κορέα απέρριψε επίσημα τις νοτιοκορεάτικες κατηγορίες ότι βύθισε μια κορβέτα της Νότιας Κορέας με αποτέλεσμα τον θάνατο 46 μελών του πληρώματός της, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει καν το μίνι υποβρύχιο που της αποδίδει η Νότια Κορέα.

Συγκεκριμένα, η πανίσχυρη Εθνική Επιτροπή Άμυνας της Βόρειας Κορέας με προεδρεύοντα τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ, οργάνωσε συνέντευξη Τύπου όπου αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη της Πιονγκγιανγκ στο περιστατικό της βύθισης της κορβέτας Τσεονάν, όπως αναφέρουν επίσημα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας.

Μιλώντας εκ μέρους της επιτροπής, ο υποστράτηγος Πακ Ριμ Σου, επικεφαλής του τμήματος πολιτικής της, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει υποβρύχια κλάσης "Yeono” εκτοπίσματος 130 τόνων, σαν αυτό που η Νότια Κορέα υποστηρίζει ότι βύθισε την κορβέτα.

Ο Πακ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «δεν θα είχε κανένα νόημα ένα υποβρύχιο 130 τόνων με μια τορπίλη 1,7 τόνου να πλεύσει στην ανοιχτή θάλασσα προς τα νότια, να βυθίσει το πλοίο και να επιστρέψει.»

Σύμφωνα με Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους, η Βόρεια Κορέα διαθέτει περί τα 10 υποβρύχια της συγκεκριμένης κλάσης.

Επιπλέον, ο Πακ απέρριψε και τους ισχυρισμούς ότι ανευρεθέντα θραύσματα της τορπίλης ταίριαζαν με τις σχεδιαστικές προδιαγραφές βορειοκορεάτικης τορπίλης που πωλείται στην διεθνή αγορά. «Ποιος θα προσπαθούσε να πουλήσει μια τορπίλη χαρίζοντας τα σχέδιά της;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ο δε αντισυνταγματάρχης Ρι Σον Γκβόν απέρριψε τον σειριακό αριθμό που διακρίνεται πάνω σε θραύσμα ως κατασκευασμένο. Ο συγκεκριμένος αριθμός («Νούμερο Ένα» επί λέξει στη γλώσσα των βορείων) είναι γραμμένος με το χέρι, ενώ σύμφωνα με τον Γκβον, όταν τοποθετούνται σειραϊκοί αριθμοί σε όπλα, αυτό γίνεται εγχάρακτα, ενώ υποστήριξε ότι με τον τρόπο που ήταν γραμμένος ο συγκεκριμένος αριθμός, έμπαινε μόνο σε φανέλες αθλητών.

Τέλος, ο Πακ κατηγόρησε την διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων ότι δεν ήταν σε θέση να βγάλει αντικειμενικά συμπεράσματα για την βύθιση της κορβέτας, και επανέλαβε την απαίτησης της Βόρειας Κορέας να εξετάσουν το κουφάρι της Τσεονάν και Βορειοκορεάτες ειδικοί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΕΡΓΙΑ!!


Δεμενα θα παραμεινουν αυριο τα πλοια στα λιμανια,καθως προκυρηχθηκε 24ωρη απεργια ως διαμαρτυρια για την αρση του καμποταζ...

Κινέζος άτακτος γιατρούλης


Ο άτακτος γιατρός Γκράντ Γου από την Κίνα, παραδέχτηκε ότι έκανε περίεργες σεξουαλικές εξετάσεις στις γυναίκες ασθενείς αφού τις έπειθε να γδυθούν.Μάλιστα, ξεγέλασε μια γυναίκα η οποία τον άφησε να την "εξετάσει" αφού την έπεισε ότι έπρεπε να αγγίξει το αιδοίο της και να κάνει βελονισμό στο συγκεκριμένο σημείο για να της βελτιώσει την ορμονικής της αστάθεια.Και δεν σταμάτησε εκεί αφού άλλες δύο γυναίκες ομολόγησαν περίεργες σεξουαλικές πρακτικές μεθόδους. Η μια ανέφερε ότι τον άφησε να της βάλει στη γενετήσια περιοχή ένα μίγμα από Κινέζικα βότανα με σκοπό όπως είπε να της θεραπεύσει το πεπτικό σύστημα, ενώ η δεύτερη ασθενής τον άφησε να της κάνει μασάζ στις θηλές με σκοπό να αναζωογονήσει τις ορμόνες της.Το Ιατρικό Συμβούλιο της Κίνας έλαβε μέτρα κατά του Δρ. Γου απαγορεύοντάς του να ασκεί το επάγγελμα αφού τον έκρινε ένοχο για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά."Το να χρησιμοποιείς έναν ασθενή για την σεξουαλική σου ικανοποίηση, είναι άκρως καταδικαστέα πράξη και κλονίζει την εμπιστοσύνη μεταξύ γιατρού και ασθενή", είπε ο κ. Χάλστεντ του Συμβουλίου.Ο Δρ Γου είχε 4.000 εγγεγραμμένους πελάτες και ασκούσε το επάγγελμα του βελονιστή από το 2002. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι εν λόγω πρακτικές δεν ήταν απαραίτητες αλλά ακατάλληλες, ενώ ομολόγησε ότι ανάγκασε μια ασθενή να γδυθεί και αφού της θώπευσε το αιδοίο, με τη δικαιολογία του βελονισμού, της έκανε μασάζ στις θηλές.Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες η γενετήσια περιοχή δεν ενδείκνυται για βελονισμό και έτσι ο Δρ Γου διεγράφη από τον ιατρικό σύλλογο, ενώ του απαγορεύτηκε να κάνει αίτηση για δύο χρόνια.

Παλάτι από offshore εταιρεία


Mεταβίβαση πανάκριβης κατοικίας από offshore εταιρεία στη σύζυγο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, κ. Άκη Τσοχατζόπουλου αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η "Καθημερινή της Κυριακής".Πρόκειται για τριώροφη πολυκατοικία στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έναν από τους πιο ακριβούς πεζόδρομους στην Ευρώπη, όπου η αντικειμενική αξία ανά τ.μ. είναι 7.000 ευρώ. Το σπίτι (209 τ.μ.) έχει θέα στην Ακρόπολη, ενώ διαθέτει δώμα 202,21 τ.μ και υπόγειο με 8 αποθήκες.Τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της υπόθεσης όμως, είναι το ποιος ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σπιτιού και κυρίως ο χρόνος της μεταβίβασης.Σύμφωνα με την εφημερίδα, την πολυτελή κατοικία είχε αγοράσει το 1999 έναντι 300 εκατομμυρίων δραχμών η εταιρεία TORCASO Investments Ltd, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, καθώς είχε πουλήσει δύο ακίνητα στη μονή. Ακολούθησε έρευνα και λίγο αργότερα εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας Σαχπατζίδης.Το 2001, η κατοικία πέρασε στην offshore εταιρία Nobilis Internationa LLC, η οποία κατέβαλε 136 εκατομμύρια δραχμές.Τρεις ημέρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου 3824/2010 "περί αποκατάστασης της φορολογικής Δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής" που μεταξύ άλλων προβλέπει... πενταπλασιασμό της φορολογίας ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες εταιρίες, το σπίτι, το οποίο στο παρελθόν ενοικίαζε ο κ. Τσοχατζόπουλος, μεταβιβάζεται στη σύζυγό του και συγγραφέα Βίκυ Σταμάτη, με αντίτιμο ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες ευρώ.Η κα Σταμάτη την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, πήρε δάνειο. Έτσι, προλαβαίνοντας την εφαρμογή του νόμου, η κα Σταμάτη απέκτησε σπίτι, που ενδέχεται να έχει εμπορική αξία πολλές φορές πολλαπλάσια από τα χρήματα που δόθηκαν για τη μεταβίβαση.

ΠΗΓΗ:http://news247.gr/ellada

Τα αστέρια της εγκυμοσύνης


Πέντε μαθήτριες από την Πολωνία έμειναν έγκυες μετά από τη συμμετοχή τους σε σεξουαλικά παιχνίδια. Τις 15χρονες κοπέλες κατέστησαν έγκυες συμμαθητές τους, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού "ήλιος" ή "αστέρι" όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούν τα παιδιά.
Στο εν λόγω παιχνίδι τα κορίτσια ξάπλωσαν στο πάτωμα σχηματίζοντας κύκλο με τα κεφάλια τους ενωμένα και τα μάτια τους ερμητικά κλειστά ενώ τα αγόρια πέρναγαν με τη σειρά και επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους.Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι μαθητές νικητής ήταν όποιος κατάφερνε να... ολοκληρώσει τελευταίος.Αυτό το νοσηρό παιχνίδι, είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν έγκυες πέντε κοπέλες εκ των οποίων οι δύο έχουν ήδη γεννήσει.Ο εισαγγελέας ερευνά την υπόθεση, αλλά οι γονείς δήλωσαν την απροθυμία τους να βοηθήσουν, καθώς φοβούνται τη διαπόμπευση.Η σεξουαλική αγωγή είναι ανύπαρκτη στο σχολείο και κανένας δεν θέλει να μιλήσει στα παιδιά για τέτοιου είδους θέματα με αποτέλεσμα πολλές ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στη χώρα

ΠΗΓΗ:http://news247.gr/kosmos

Ο Α. Οτσαλάν διακόπτει την προσπάθεια για ειρήνευση


Ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που συνέδεσε το όσομά του με μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής πολιτικής ιστορίας μετά την μεταπολίτευση, δήλωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει τις προσπάθειές του να διεξάγει διάλογο με τις τουρκικές αρχές, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο μία κουρδική εφημερίδα.

Ο Οτσαλάν, που κρατείται από το 1999 στο νησί-φυλακή Ιμραλί στα βορειοδυτικά της Τουρκίας εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης, έχει κάνει πολλές εκκλήσεις για διάλογο στην τουρκική κυβέρνηση, χωρίς καμία να γίνει δεκτή.

Η συνέχιση των προσπαθειών του "δεν έχει νόημα", δήλωσε ο Οτσαλάν στον δικηγόρο του, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Ozgur Politika.

"Εγκαταλείπω (τις προσπάθειες διαλόγου) μετά τις 31 Μαΐου καθώς δεν μπόρεσα να βρω συνομιλητή", δήλωσε ο Οτσαλάν. "Η ευθύνη εναπόκειται τώρα" στους ηγέτες του PKK και στο Κόμμα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία (BDP), το σημαντικότερο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας, συνέχισε.

"Από εδώ και πέρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Θα αποφασίσουν εκείνοι τί πρέπει να γίνει", πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε: "Ελπίζω να μην υποφέρουν αθώοι πολίτες".

Ο Οτσαλάν υπογράμμισε ότι η απόφασή του δεν ανακοινώθηκε προκειμένου να ωθήσει το PKK να εντείνει τον ένοπλο αγώνα του.

Σήμερα σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες και τρεις πολιτοφύλακες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με κούρδους αυτονομιστές στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο τουρκικός στρατός και μετέδωσαν τα τοπικά μέσα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΠΟΙΟΝ.....?


AΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ!!!!


ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν προεισπράξει την κρατική χρηματοδότηση που τους αναλογεί μέχρι το 2016.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», τα δύο κόμματα έχουν λάβει τραπεζικά δάνεια ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, βάζοντας ουσιαστικά ως ενέχυρο τα ποσά που πρόκειται να λάβουν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα επόμενα έξι χρόνια.
Στην ουσία τα δύο κόμματα συνομολογούν ότι έχουν «πτωχεύσει» ενω με την εναλλακτική επιλογή του δανεισμού ως τρόπο «επιβίωσης», αντί της μείωσης των λειτουργικών δαπανών τους, αυτό που κάνουν είναι να δίνουν το κακό παράδειγμα.
Όπως είναι φυσικό, υπό αυτές τις συνθήκες και υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων στο σκάνδαλο της Siemens, ανοίγει και πάλι το κεφάλαιο «πολιτικό χρήμα και διαφάνεια».
ΠΗΓΗ:skai.gr

J.F.K.

Διαχρονικα λογια,ειπωμενα απο εναν ανθρωπο με στοχο τις γνωστες αγνωστες λεσχες και οργανωσεις που καθοριζουν τις τυχες του κοσμου...

Αρχίζει την πιστοποίηση τοπικών προϊόντων η «ΗΠΕΙΡΟΣ»


ΠΗΓΗ:epirusgate.blogspot.com

Σε καταγραφή των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων του Νομού Ιωαννίνων, έχει προβεί η Αναπτυξιακή Εταιρία «ΗΠΕΙΡΟΣ» και τώρα πλέον κάνει το επόμενο βήμα, που είναι η κατάθεση φακέλων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την πιστοποίηση των πρώτων από αυτά.Η Εταιρία πήρε το «πράσινο φως» την Πέμπτη το βράδυ από το Νομαρχιακό Συμβουλίου και για τα πρώτα προϊόντα για τα οποία θα κατατεθούν προτάσεις είναι η πατάτα Χρυσοβίτσας, η πέστροφα Ιωαννίνων, οι χυλοπίτες Μετσόβου ή Ιωαννίνων και το γιαούρτι Ιωαννίνων. Συνολικά, από δύο μελέτες που εκπονήθηκαν μέσω του προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ», έχουν ερευνηθεί 65 προϊόντα, από τα οποία δέκα (περιλαμβανομένων και των τεσσάρων που προαναφέρθηκαν) μπορούν να προταθούν για προετοιμασία των φακέλων πιστοποίησης και την προώθησή τους για απόκτηση σήματος ποιότητας.Επίσης με άλλη απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «ΗΠΕΙΡΟΣ», με το νομάρχη να εκφράζει παράπονα για την μη στήριξή της από τους δήμους του νομού, καθώς ελάχιστοι έχουν αναθέσει μελέτες σε αυτή, που εκτός των άλλων είναι πιστοποιημένη για το ΕΣΠΑ.

Προσοχή! Οι πορτοφολάδες «ψαρεύουν» στα τρένα


«Παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα». Η προτροπή που ακούγεται τακτικά από τα μεγάφωνα μέσα στους συρμούς του Ηλεκτρικού δεν πτόησε 72 αλλοδαπούς, 56 άνδρες και 16 γυναίκες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ηλικίας 18-50 ετών, οι οποίοι δρώντας επί τουλάχιστον πέντε μήνες άρπαζαν εκατοντάδες πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα από επιβάτες κυρίως στους συρμούς του Ηλεκτρικού αλλά και του μετρό. Συνεργός τους ήταν ένας 26χρονος υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι που τους παρείχε έναντι αμοιβής πληροφορίες για την παρουσία αστυνομικών και εργαζόταν για τη φύλαξη του σταθμού των ΗΣΑΠ στην πλατεία Βικτωρίας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η συμμετοχή στη σπείρα και ενός μηχανοδηγού του Ηλεκτρικού, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν συνεργοί που παραμένουν ασύλληπτοι.
Οπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας δρούσαν με «βάρδιες» τις ώρες αιχμής κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. Σε κάθε «βάρδια» 8-10 άτομα έχοντας ως «βάση» την πλατεία Βικτωρίας παρακολουθούσαν πολίτες που έμπαιναν στον χώρο του σταθμού και επέλεγαν τους «στόχους».
Ακολούθως τους πλησίαζαν, μάλιστα ορισμένες φορές ένας άνδρας και μία γυναίκα προσποιούμενοι ότι είναι ζευγάρι προσέγγιζαν μέσα στο βαγόνι τα θύματα και τη στιγμή που αυτά είχαν στραμμένη αλλού την προσοχή τους με «ταχυδακτυλουργικές» κινήσεις έσκιζαν την τσάντα ή την τσέπη με ξυραφάκια, μαχαίρια ή πτυσσόμενα στιλέτα και άρπαζαν πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Εκτιμάται ότι καθημερινά άρπαζαν περίπου 10 πορτοφόλια. Μετά το τέλος της «βάρδιας» τους επέστρεφαν στην πλατεία Βικτωρίας και αφού έπαιρναν τα χρήματα, πέταγαν τα πορτοφόλια σε κάδο απορριμμάτων. Εκεί βρέθηκαν 45 πορτοφόλια.

ΚΑΤ... Σε ακρωτηριασμό του ποδιού του Σίμου Σεϊσίδη προχώρησαν οι γιατροί


Σε ακρωτηριασμό του ποδιού του Σίμου Σεϊσίδη προχώρησαν χθες το απόγευμα οι γιατροί του ΚΑΤ.
Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην ομάδα των επονομαζόμενων «ληστών με τα μαύρα» νοσηλευόταν στο ΚΑΤ μετά τον τραυματισμό του κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο Γκάζι, στις 3 Μαΐου, όπου και συνελήφθη σε έλεγχο μετά από περιστατικό ληστείας σε πολυκατάστημα της περιοχής.
Οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι του και υποβλήθηκε χθες σε ακρωτηριασμό. Ο Σεϊσίδης, που νοσηλευόταν κρατούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη κατοχή όπλων, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Μαζί του είχε συλληφθεί και ο Αρης Σειρηνίδης, στον οποίο αποδόθηκε κατηγορία και για πυροβολισμούς κατά ανδρών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια τον Ιούλιο του 2009.

Νέες Εποχές...Εγκλημα χωρίς τιμωρία;


Η κυνική ομολογία του πρώην υπουργού κ. Τάσου Μαντέλη για την «προεκλογική δωρεά», όπως τη χαρακτήρισε, της Siemens ύψους 500.000 ευρώ προκάλεσε την κατακραυγή της κοινής γνώμης και αφύπνισε κυβέρνηση, Δικαιοσύνη και Βουλή προκειμένου να βρεθεί τρόπος μετά το «έγκλημα» να υπάρξει και τιμωρία. Είναι όμως αυτό δυνατόν; Σε ποιον βαθμό το άρθρο 86 του Συντάγματος αποτελεί τροχοπέδη στην απόδοση δικαιοσύνης; Και αρκεί μόνο η «τιμωρία» του ενός για να εξαλειφθεί η χρόνια παθογένεια του πολιτικού συστήματος και να υπάρξει ανάταξή του;

Οι «μπίζνεσμαν» της ΕΥΠ


ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ στελέχη της ΕΥΠ, με τη συνεργασία ιδιωτών, δημιούργησαν... κολέγιο στην οδό Ακαδημίας για να δίνουν, αντί αμοιβής, ανύπαρκτα πτυχία σε πράκτορες! Η ίδια ομάδα της ΕΥΠ επί σειρά ετών είχε αρχίσει «μπίζνες» για τη σύσταση εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,
για την εξαγορά εταιρειών Πληροφορικής, για την τοποθέτηση πρακτόρων της ΕΥΠ σε υπηρεσίες ασφαλείας εταιρειών- το όνομα μιας από αυτές τις εταιρείες έχει αναφερθεί και στη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα - αλλά και για συνεργασία με επιχειρηματίες της νύχτας. Το ίδιο κύκλωμα εντός της ΕΥΠ φέρεται να προσέγγιζε την περίοδο 2004-2006 επιχειρηματίες προκειμένου
να πραγματοποιούν παράνομες υποκλοπές για λογαριασμό τους, με χρήση μιας ειδικής συσκευής-βαλίτσας που διέθεταν οι μυστικές υπηρεσίες. Είναι ορισμένα μόνο από τα εντυπωσιακά στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από εσωτερική έρευνα της διοίκησης της ΕΥΠ και σε «ανοικτή γραμμή» με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Η έρευνα για το «παραμάγαζο» της ΕΥΠ ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες για ύποπτο ρόλο σημαντικών στελεχών των μυστικών υπηρεσιών. Κανείς όμως δεν μπορούσε να αντιληφθεί το εύρος της υπόθεσης. Υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «μια πρωτοφανή υπόθεση με ύποπτες ενέργειες και...”επενδύσεις”,όπου εκτός των στελεχών των μυστικών υπηρεσιών εμπλέκονταν από πρώην στελέχη δημοσίων οργανισμών μέχρι άνθρωποι της Εκκλησίας και από υπευθύνους εταιρειών για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας μέχρι εκπρόσωποι εταιρειών security. Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών...».

WATERGATE....HELLAS!!!


Αυτη η υποθεση siemens τεινει να γινει υποθεση watergate...Aς θυμηθουμε λιγο την υποθεση που τοτε συγκλονισε την Αμερικη και εφτασε ως τον Προεδρο Νιξον....

FLASHBACK:ΣΚΑΝΔΑΛΟ WATERGATE

Αν αναρωτηθούμε από πότε η λέξη “σκάνδαλο” έχει να ηχήσει στα αυτιά μας ως κάτι τρομερό, από πότε έχει να μας προκαλέσει αυτή την αίσθηση της ντροπής, του απρόσμενου ή έστω να μας κάνει να εκπλαγούμε, μάλλον θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω.

Η λέξη αυτή γίνεται πράξη, μέσα από τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της εκάστοτε χώρας, εμπλουτίζει με πολύ υλικό τις συζητήσεις μας και δίνει τροφή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ας γυρίσουμε, λοιπόν, λίγο πίσω για να θυμηθούμε ένα από τα πιο γνωστά σκάνδαλα που άφησε για τα καλά το στίγμα του στον 20ο αιώνα.

Ένας υπερφίαλος πρόεδρος, οι άνθρωποί του και δύο μαχητικοί δημοσιογράφοι είναι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Watergate, που πήρε το όνομά του από το πολυτελέστερο ξενοδοχείο των ΗΠΑ. Ανοίγοντας τον φάκελο «Watergate» ξετυλίγεται το μπλεγμένο κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία έγινε κινηματογραφική ταινία και έδειξε τι σημαίνει διεισδυτική δημοσιογραφία – είδος που τείνει να εκλείψει στις μέρες μας…ή μήπως όχι;

Ο Ρίτσαρντ Μίλχους Νίξον ( Richard Milhous Nixon) γεννήθηκε στην Καλιφόρνια στις 9 Ιανουαρίου 1913. Ήταν ο 37ος Πρόεδρος των Η.Π.Α. (1969-1974). Επίσης, διετέλεσε αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Αϊζενχάουερ (1953-1961). Είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός που έχει εκλεγεί ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος σε δύο διαφορετικές περιόδους, αλλά και ο μόνος Πρόεδρος που παραιτήθηκε από τη θέση του. Η παραίτησή του ήρθε ως συνέχεια του σκανδάλου Watergate σε μια απόπειρα να αποφύγει την καθαίρεση του από το αξίωμα του Προέδρου.

Η θητεία του συνδέθηκε τόσο με την κλιμάκωση του πολέμου στο Βιετνάμ, όσο και με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από εκεί το 1973. Τον αντικατέστησε ο δεύτερος αντιπρόεδρος του Τζέραλντ Φορντ, ο οποίος και του απέδωσε χάρη για τα όποια εγκλήματα είχε διαπράξει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο Νίξον πέθανε στις 22 Απριλίου 1994 και μολονότι υπήρξε ένας από τους πιο ατιμασμένους πολιτικούς στην ιστορία των ΗΠΑ, ταξίδεψε στην τελευταία του κατοικία, συνοδεία των επιφανέστερων εκπροσώπων της πολιτικής ζωής. Όπως ο Μπιλ Κλίντον, Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, Τζορτζ Μπους, Μπάρμπαρα Μπους, Ρόναλντ Ρίγκαν, Νάνσι Ρίγκαν.

Κυνηγούν σχολές με θέα σε δουλειά


Οκτώ στους δέκα νέους και νέες απαντούν σήμερα ότι επιλέγουν τις σπουδές τους όχι με βάση το ακαδημαϊκό τους επίπεδο ή την αγάπη τους γι΄ αυτές, αλλά με κριτήριο την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Οπως φανερώνει έρευνα της Αlco, που έγινε για το Ιδρυμα Μελετών Λαμπράκη, η κοινωνική ή πολιτική προσέγγιση των σπουδών από τους εκπροσώπους της «νέας γενιάς» έχει αλλάξει στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Στρατιωτικές Σχολές. Οι υποψήφιοι απαντούν ανοικτά ότι δεν τις θεωρούν καν πρώτες όσον αφορά το επίπεδο σπουδών τους, ωστόσο η ζήτηση ανεβαίνει διαρκώς επειδή έχουν καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. Η έρευνα έγινε τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων, σε ένα δείγμα 500 μαθητών της Γ΄ Λυκείου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι απάντησαν αυθόρμητα.

Οπως φανερώνει η έρευνα της Αlco, οι μαθητές και οι μαθήτριες: * Εχουν πρώτο κριτήριο στην επιλογή των σπουδών τους την επαγγελματική αποκατάσταση (8 στους 10 επιλέγουν αυτές που θα τους εξασφαλίσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας).
* Θεωρούν τα Οικονομικά ως τον κύκλο σπουδών με τις μεγαλύτερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ ακολουθούν η Πληροφορική, η Ιατρική και παραϊατρικά επαγγέλματα, τα Παιδαγωγικά, οι Στρατιωτικές Σχολές.
* Ενας στους τρεις πιστεύει ότι η ομαλή απορρόφησή του από την αγορά εργασίας δεν έχει να κάνει με το ίδρυμα στο οποίο θα φοιτήσει. Πολλοί μάλιστα θεωρούν τα ΙΕΚ «διαβατήριο» για την αγορά εργασίας. Πρώτο μάλιστα σε αναγνωρισιμότητα αλλά και αξιολόγηση ΙΕΚ επιλέχθηκε το Ακμή (36%) και μετά τα Ξυνή (26%) και Δέλτα (23%).

ΜΑΣΩΝΙΑ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ!!

Γνωρίστε την νικήτρια της 55ης EurovisionΤι κι αν είναι 19 ετών και μόλις τελείωσε τις σπουδές της στο Λύκειο; Η Lena Meyer- Landrut κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν το «Satelite» και να αναδείξουν νικήτρια της φετινής Eurovision την Γερμανία!
Μία εβδομάδα πριν βάλει την χώρα της στην κορυφή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, η Lena γιόρταζε με τους συνομηλίκους της τα γενέθλιά της και καρδιοχτυπούσε για την στιγμή που θα ανέβαινε στην σκηνή του «Telenor Arena».
Μάλιστα, ταξίδεψε στο Όσλο λίγο μετά τις εξετάσεις της και, παρά το άγχος της, δεν φάνηκε να πτοείται! Εξάλλου, τα στοιχήματα την ήθελαν μεταξύ των φαβορί και, μάλιστα, ερχόταν πρώτη μεταξύ των χωρών που περνούν κατευθείαν στον τελικό της Eurovision.
Η Lena γεννήθηκε στο Αννόβερο στις 23 Μαΐου 1991 και ο παππούς της ήταν πρέσβης της δυτικής Γερμανίας στη Ρωσία κατά τα έτη 1980 - 1983.
Όντας μοναχοκόρη, οι γονείς της δεν της χαλούσαν χατίρι, ενώ η Lena ασχολείται με τον χορό από τα 5 της χρόνια, κάνοντας μπαλέτο, hip hop και jazz.
Παρά το ότι δεν ασχολούταν ιδιαίτερα με την μουσική, κέρδισε στο ριάλιτι «Unser Star für Oslo», από το οποίο επιλέχθηκε η φετινή συμμετοχή της Γερμανίας στην Eurovision.
Στις αρχές Μαΐου η 19χρονη τραγουδίστρια κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό της δίσκο, με τίτλο «My Cassette Player», που έφτασε μέχρι και την κορυφή των πωλήσεων στη Γερμανία.
ΠΗΓΗ:star.gr

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ: 3 Νεκροί 05-05-2010


Καλή η Eurovision, καλά τα opa αλλά μην ξεχνάτε!

ΤΑΞΙΔΙ,ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ B.P.

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ....ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ???


Οι σχέσεις Ινδίας-ΗΠΑ φαίνεται πως εισέρχονται σε μια ταραγμένη περίοδο, καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει διατυπώσει απόψεις που προβληματίζουν τους Ινδούς παρά το προφανές γεγονός ότι, μετα-ψυχροπολεμικά, η Ινδία είναι πολύτιμη σύμμαχος στην προσπάθεια εξισορρόπησης της ανερχόμενης κινεζικής ισχύος, όπως στο παρελθόν η Κίνα για την εξισορρόπηση της Σοβιετικής Ένωσης. Τα θέματα στα οποία εμφανίζεται η διαφοροποίηση είναι αυτό του Κασμίρ, η διασπορά της τεχνολογίας που σχετίζεται με την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής (WMD: Weapons of Mass Destruction) και το οικονομικής φύσεως ζήτημα του «outsourcing».
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ....


Τους ταισαμε,τους ποτισαμε,τους καναμε δωρα(μπορει και το μισο Αιγαιο οπως κυκλοφορει) και μας εδωσαν μολις 3 βαθμους....Ε,οχι ρε παιδια αυτο ειναι αδικια!!!!