Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

"Εχω ανάγκη τους ανθρώπους μου"


Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εχω ανάγκη να βρεθώ με τους οικείους μου» ήταν η δήλωση του φερόμενου ως «πιστολέρο με το σκουρόχρωμο τζιπ» μπαίνοντας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο 31χρονος Ηλίας Μπρέστας, ο οποίος κατηγορείται πως σκορπούσε τον τρόμο πυροβολώντας αδιακρίτως ανυποψίαστους πολίτες, προσήλθε λίγο μετά τις 11.00 χθες το πρωί στην ανακρίτρια και μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του ζήτησε νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα.

Κατά τη χθεσινή προσαγωγή του στο γραφείο της ανακρίτριας ο νεαρός κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε τέσσερις ανθρώπους, δεν προσπάθησε να αποφύγει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Αντιθέτως, όταν ρωτήθηκε αν διέπραξε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, απάντησε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται, ενώ ζήτησε και τη συμπαράσταση των δικών του ανθρώπων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο «πιστολέρο με το σκουρόχρωμο τζιπ» τραυμάτισε σοβαρά έναν 52χρονο άντρα και μία 42χρονη γυναίκα και πιο ελαφρά άλλους δύο ανθρώπους.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη Νίκος Κανατάκης εξερχόμενος από το κτίριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων μίλησε για αδυναμία του εντολέα του να περιγράψει τα πραγματικά περιστατικά, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά την πρόθεσή του να ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ώστε να εξακριβωθεί η ψυχική κατάσταση του φερόμενου ως δράστη. Ο 31χρονος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο Κόσμος ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2010


Χειμερινοί κολυμβητές στην πόλη Κράσνογιαρσκ της Σιβηρίας σχηματίζουν το 2010 στη χιονισμένη όχθη του ποταμού Γιενισέι.

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ 2009 "Γιορτινή έκλειψη Σελήνης"


Λίγες ώρες πριν από τη λήξη του 2009 το βράδυ της Πέμπτης, η πανσέληνος θα βυθιστεί στη σκιά της Γης σε μια μερική έκλειψη που θα γίνει ορατή και στην Ευρώπη.Τo απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου το φεγγάρι θα εμφανιστεί στα βορειοανατολικά του ορίζοντα, περίπου την ώρα που ο Ήλιος θα δύει στα νοτιοδυτικά. Γύρω στις 18.30, ο δί-
σκος της Σελήνης θα αρχίσει να εισέρχεται στην παρασκιά της Γης και λίγο πριν τις 20.00 θα έχει περάσει στην σκοτεινότερη κυρίως σκιά. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί περίπου
μισή ώρα αργότερα και κάθε ίχνος σκιάς θα έχει εξαφανιστεί από το πρόσωπο της πανσελήνου γύρω στις 10.30.Η έκλειψη θα είναι ορατή στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, όχι όμως και από την Αμερική.