Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

κλειστά τα σχολεία στην Φθιώτιδα


αυτό αποφάσισε η νομαρχία Φθιώτιδας, μετά από τα σημερινά χιόνια, που πέφτουνε μέχρι και την στιγμή που γράφεται το άρθρο.

Tσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα με πολικές θερμοκρασίες στη Θράκη


Το τσουχτερό κρύο και οι πολικές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και την Τετάρτη με το θερμόμετρο να πέφτει στους -23 βαθμούς Κελσίου στο Φαλακρό Όρος και στους -21C στο Ορμένιο.
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε περιοχές της νότιας Ελλάδας, όπως στη Λαμία. Από νωρίς το πρωί χιόνιζε και στα πεδινά χωριά, ενώ λίγο μετά τις 10 το πρωί οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν και στην πόλη της Λαμίας.
Περιφερειακά της πόλης της Λαμίας το χιόνι είχε φτάσει τα 10 εκατοστά.
Στο σύνολο του επαρχιακού δικτύου μέσα στο νομό η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία ενώ τα περιφερειακά σχολεία στη Δυτική Φθιώτιδα και το Δομοκό δεν λειτούργησαν αφού ήταν αδύνατη η μεταφορά μαθητών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ από τα γειτονικά χωριά.
Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία αλλά ωστόσο δεν έχει παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο

Σταματά η υποστήριξη για τα Windows XP SP2, 2000 και Vista RTM


Τερματισμό της υποστήριξης για τέσσερα προϊόντα ανακοινώνει η Microsoft και καλεί τους χρήστες να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία του λειτουργικού τους συστήματος.
Η ανακοίνωση αφορά στα προϊόντα Windows XP Service Pack 2, Windows 2000 Server και Windows 2000 Professional, των οποίων η υποστήριξη λήγει στις 13 Ιουλίου 2010, καθώς και στα Windows Vista RTM, των οποίων η υποστήριξη τερματίζεται στις 13 Απριλίου.
Οι χρήστες των εκδόσεων αυτών θα πρέπει να προχωρήσουν σε αναβάθμιση μέχρι τις καταληκτικές ημερομηνίες ώστε να διασφαλίσουν τη συνέχιση της υποστήριξης και τη λήψη ενημερώσεων
Οι αναβαθμίσεις:
* Windows XP Service Pack 2: αναβάθμιση σε Windows XP Service Pack 3 ή Windows Vista Service Pack 2 ή Windows 7
* Windows Vista RTM: αναβάθμιση σε Windows Vista Service Pack 2 ή Windows 7
* Windows 2000 Professional: αναβάθμιση σε Windows XP Service Pack 3 ή Windows Vista Service Pack 2 ή Windows 7
* Windows 2000 Server: αναβάθμιση σε Windows Server 2008 ή Windows Server 2008 R2.
Σημειώνεται ότι τα service packs των Windows XP Service Pack 3 και Windows Vista Service Pack 2, διατίθενται δωρεάν από το Microsoft Downloads.

Η Apple παρουσίασε το iPad


Και το όνομα αυτού iPad. Ο τελευταίος νεωτερισμός της Apple είναι πράγματι ένας υπολογιστής ταμπλέτα, κατάλληλος για κάθε πολυμέσο, ακόμα και για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων.
«Θέλαμε να ξεκινήσουμε το 2010 με ένα πραγματικά επαναστατικό και μαγικό προϊόν» είπε το αφεντικό της Apple στο κατάμεστο Κέντρο Γιέρμπα Μπουένα του Σαν Φρανσίσκο, το βράδυ της Τετάρτης.
Η πολυσυζητημένη συσκευή μοιάζει με υπερμεγέθες iPhone. Διαθέτει οθόνη αφής 9,7 ιντσών, έχει πάχος 1,27 εκατοστά και ζυγίζει 680 γραμμάρια. Βασίζεται στον επεξεργαστή Α4 της ίδιας της Apple και θα κυκλοφορήσει με οδηγό SSD (μνήμη flash αντί για σκληρό δίσκο) με χωρητικότητα 16, 32 ή 64 Gigabyte.
Διαθέτει επίσης δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης 802.11n και Bluetooth, επιταχυνσιόμετρο και πυξίδα. Η μπαταρία προσφέρει 10 ώρες λειτουργίας σε κάθε φόρτιση, μπορεί όμως να παραμείνει σε κατάσταση νάρκης έως και 30 ημέρες.
Το iPad έχει επίσης πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κατάστημα του iTunes (και τρέχει όλες τις εφαρμογές του AppStore), προβάλλει τηλεοπτικές εκπομπές και διαθέτει «ενσωματωμένο iPod».
Ο Τζομπς έδειξε το Facebook και τους New York Times ως παραδείγματα για τη λειτουργία πλοήγησης στο Διαδίκτυο και άνοιξε ένα παράθυρο e-mail.
Η ταμπλέτα της Apple φιλοδοξεί έτσι να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στους προσωπικούς υπολογιστές και τα smartphone, ένα πάντρεμα που τα netbook δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν.
«Το πρόβλημα είναι ότι τα netbook δεν είναι καλύτερα σε τίποτα. Είναι απλώς φτηνοί φορητές. Πιστεύουμε ότι εμείς έχουμε κάτι καλύτερο» είπε ο Τζομπς πριν αποκαλύψει το τελευταίο του δημιούργημα.

Ελλάδα είναι μέχρι τη Λαμία ή Ελλάδα είναι η Λαμία

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την εισήγηση του ιστορικού κ. Νικολάου Β. Καραγεώργου, όπως παρουσιάστηκε στο 30 συνέδριο Φθιωτικής ιστορίας το 2005.
"Σύμφωνα με τις περιγραφές του Ομήρου, του Βουρτσέλα κ.ά, η Φθία και η Ελλάδα ήταν πόλεις που βρισκόταν η μία κοντά στην άλλη. Η Ελλάδα κοντά στον Σπερχειό και η Φθία μετά την Ελλάδα.
Ο Όμηρος (Ιλ. 681) αναφέρει ότι: στον Τρωϊκό Πόλεμο πήραν μέρος με την αρχηγία του Αχιλλέα, «αυτοί που κατοικούσαν στο Πελασγικό Άργος, την Άλο, την Αλόπη, την Τραχίνα, τη Φθία και την Ελλάδα». Αυτή η αναφορά του Ομήρου είναι ξεκάθαρη ότι μιλάει για έξι πόλεις και όχι για έξι επικράτειες.
Ο Γιάννης Κορδάτος σημαντικός ερευνητής της ιστορίας της Ελλάδος, στο βιβλίο του «Νέα Προλεγόμενα στον Όμηρο», γράφει πως η Φθία βρισκόταν στην νοτιανατολική άκρη της Θεσσαλίας στην περιοχή βορρινά του Μαλιακού. Σημειώνει δε πως η γνώμη αυτή είναι παραδεκτή από ιστορικούς και φιλολόγους και ότι ο Άγγλος Walter Lenf γράφει πως η Φθία βίσκεται στα νότια του Βουνού Όθρυς. Την ίδια άποψη έχουν και πολλοί άλλοι ξένοι ερευνητές. Βοριοδυτικώς του Λιμογαρδίου υπάρχει κυκκλώπειον τείχος, που περικλείει ακρόπολη 46 στρεμμάτων.
Σε ολόκληρη την περιοχή της Φθιώτιδος δεν υπάρχει τόσο σημαντικό και στρατηγικό τείχος. Νοτίως δε της Όθρυος που τοποθετείται η Φθία δεν υπάρχει άλλο τείχος και ακρόπολη, από το Κάστρο της Λαμίας.
Μέσα στο τείχος του Κάστρου Λιμογαρδίου, στο δυτικό άκρο στο ψηλότερο σημείο 860 μ. υπάρχουν λείψανα εσωτερικής ακροπόλεως και θεμέλια κτίσματος που πρέπει να είναι το ανάκτορο. Αυτό το τείχος και η Ακρόπολη είναι με βεβαιότητα της Φθίας με το ανάκτορο του Πηλέα και Αχιλλέα.
Σύμφωνα με την τοποθέτηση των έξι πόλεων της επικρατείας του Αχιλλέα από τον Όμηρο (Ιλ. Β. 681) τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά επιλογής της θέσεως των σημαντικών αρχαίων πόλεων, τα πραγματικά δεδομένα της τοποθεσίας και του μνημείου της Ακροπόλεως του Κάστρου της Λαμίας, καθώς και την γενική παραδοχή, ότι η πόλη Ελλάδα βρισκόταν κοντά στον Σπερχειό, αυτή η πόλη, με βεβαιότητα, ήταν κτισμένη στη σημερινή θέση της Λαμίας, στην αμφιθεατρική μικρή κοιλάδα, με την Οχυρή ακρόπολή της πάνω στο μοναδικό βράχο."
Την επόμενη φορά που θα περάσετε από την πόλη της Λαμίας αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε το κάστρο της.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους , θα φωνάξεις
τα χείλη σου θα ματώσουν απ' τις φωνές
Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ' τις σφαίρες μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου θα ' ναι μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.
Κάθε χειρονομία σου θα 'ναι για να γκρεμίζει την αδικία.
Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις, ούτε στιγμή να ξεχαστείς.
Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε.
Μια στιγμή αν ξεχαστείς,
αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται στη δίνη του πολέμου,
έτσι και σταματήσεις για μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη απ' τις φωτιές.
Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις για να ζήσουν οι άλλοι. Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι ένα οποιοδήποτε πρωινό.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι μπρος στα ντουφέκια!

Τάσος Λειβαδίτης

ΤΣΟΥ ΡΕ ΛΑΚΗ (ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ)



Tσου ρε Λάκη!!!!!!!!!!!!
αυτός ο άνθρωπος έχει "πιάσει" τρελή θεαματικότητα και νομίζει ότι είναι ο θεός!!!!
ειδικά εχθές με το απαίσιο βίντεο-κολαζ που ετοίμασε με τον τρισέ ή τον αλμούνια (δεν ξερω ποιανου η φατσα ηταν) να κάνει κολλονοσκόπηση στον παπανδρέου !!!!!!!!
τι θέλετε να μας δείξετε κύριε(;) λαζόπουλε;
οτι η ελλάδα είναι σε δύσκολη θεση;;
σιγά το νέο λες και δεν το βιωνουμε καθημερινά!!!!
το θέμα κυριε(;) λαζόπουλε είναι να κάνεις ΣΑΤΙΡΑ όχι να γελοιοποιείς πρόσωπα , γιατι με την κίνηση αυτή περισσότερο γελοιοποιησε τον πρωθυπουργο παρά την χώρα!!!
προσωπικα εχθές επιβεβαιώθηκα για την άρνηση μου να δω την εκπομπή του!!!!

υ.γ δεν ειδα την εκπομπη του λαζοπουλου απλα το βιντεο το ειδα στο youtube

«Αφού επέζησα από τα Καλάσνικοφ, καλά είμαι»


Βγήκε χθες από το νοσοκομείο η ειδική φρουρός η οποία τραυματίστηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση στην Αγία Παρασκευή
«Είμαι αισιόδοξη... Αφού “φάγαμε” σφαίρες από Καλάσνικοφ και ζήσαμε, καλά είμαι». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τα συναισθήματά της η 23χρονη ειδική φρουρός Σοφία Ψυχογιού, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στα τέλη Οκτωβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής. Χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο θεραπευτήριο Μetropolitan, όπου στα τέλη της περασμένης εβδομάδας υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο δεξί της χέρι, λίγο προτού πάρει εξιτήριο και αναχωρήσει για την ιδιαίτερη πατρίδα της την Αρτα.
Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τι θα έλεγε στους δράστες της επίθεσης είπε: «Βασικά θα ήθελα, αν τους πιάσουν, να τους δω, να μιλήσουμε. Θα τους ρωτούσα:“Φιλαράκια, πώς σας ήρθε και περάσατε έξω από το Τμήμα και ρίξατε; Και αφού ρίξατε, τι καταλάβατε;”». Και πρόσθεσε: «Λάθος σημάδι... Επέζησα. Η ριπή βολή κατά βολή δεν ήταν σωστή. Αν έριχνα εγώ βολή κατά βολή, μπορεί και να σας πετύχαινα όμως. Αρα πώς ξέρουμε αν είστε εσείς καλύτεροι ή εγώ;». Σε ερώτηση πώς θα χαρακτήριζε τους δράστες απάντησε: «Φαντάζομαι ότι ήταν μικρής ηλικίας και δεν ήξεραν τι τους γίνεται». Για την επίθεση, όπως είπε, δεν θυμάται λεπτομέρειες. «Ημουν πλάτη. Μιλούσα με ένα άλλο παιδί. Γυρνώντας “την τρώω” και σκάω κάτω. Μόνο άκουγα σφαίρες. Μετά τίποτα. Μαύρο. Δεν είδα κάτι. Δεν ήξερα καν πόσοι ήταν γενικότερα».

BLUES WIRE



κοιτόντας το προηγούμενο ποστ είπα οτι αξίζει τον κόπο να αναφέρω και εγώ ενα συγκρότημα που παρότι έχει πορεία 25-27 χρόνων στον ελληνικό χώρο της μουσικής εγώ το έμαθα το σάββατο που μας πέρασε 24/01/10 όταν και τους παρακολούθησα σε ενα Live που κάναν στην περιοχή της Λαμίας και συγκεκριμένα στο καφέ του Αγίου Λουκά!!!!!
πραγματικά όλη η ομάδα βγάζει μια τρελή ενεργεια και σε ανεβάζει ακόμη και αν δεν είσαι φαν αυτού του είδους μουσικής (καλή ώρα εγώ που ακούω συνηθως RnB)

σας δείχνω και ενα δείγμα της δουλειάς τους!

MISTFUL FUSION - Ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα


Επανέρχομαι στην ενεργό δράση μετά την απουσία μου από τον παρών ιστοχώρο επιλέγοντας το θέμα μου από το χώρο της μουσικής αυτή τη φορά. Θα αναφερθώ σε ένα μουσικό συγκρότημα με την ονομασία MISTFUL FUSION. Πρόκειται για μια παρέα 5 νέων ανθρώπων που δεν το βάζουν εύκολα κάτω και παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν προσπαθούν σκληρά να εδραιωθούν στο μουσικό στερέωμα. Οι MISTFUL FUSION ιδρύθηκαν τον Μάρτιο του 2006 και το styl της μπάντας είναι 80's hard rock με poser στοιχεία, όπως οι ίδιοι αναφέρουν στη σελίδα τους στο facebook, ενώ στην αρχική σύνθεση από τα τωρινά μέλη ήταν ο Μιχάλης Φλουράκης στην κιθάρα και ο Γιώργος Λυρώνης στα drums.
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο επαγγελματισμός που τους διακρίνει χωρίς όμως να χάνουν τον αυθορμητισμό τους και την ενεργητικότητα τους. Επίσης αξίζει να σημειωθεί η συνεχής βελτίωση τους πράγμα που φαίνεται κι επάνω στη σκηνή. Αυτόν τον καιρό βρίσκονται στο studio ηχογραφώντας το πρώτο τους demo καθότι υπάρχει έτοιμο υλικό και αναζητούν δισκογραφική εταιρεία για την προώθηση του. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει live εμφανίσεις στην Αθήνα και θα ακολουθήσουν εμφανίσεις τους και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος είναι, η Μαρία Κουβάτσου στα φωνητικά, ο Γιώργος Ματσάγκος στην κιθάρα και η καινούργια μεταγραφή ο Βασίλης Σωτηρίου στο μπάσο.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σελίδα τους στο www.myspace.com/mistfulfusion όπου μπορεί κανείς να ακούσει τραγούδια του συγκροτήματος και να ενημερωθεί για τις εμφανίσεις τους.
Κλείνοντας θα θυμίσω ότι έχουμε πει κατά καιρούς από αυτό το blog ότι θα καυτηριάζουμαι και θα ''κράζουμε'' ότι στραβό βλέπουμε να συμβαίνει γύρω μας άλλα και θα επικροτούμε οποιεσδήποτε καλές προσπάθειες βλέπουμε ότι το αξίζουν, κι αυτά τα παιδιά το αξίζουν!