Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ελληνικός ποιμενικός: Ενας σκύλος με... ιστορία υπό εξαφάνιση


Ο μεγάλος ορεινός ποιμενικός σκύλος της χώρας μας απειλείται με εξαφάνιση. Λίγα καθαρόαιμα έχουν απομείνει σήμερα από αυτή την παραδοσιακή φυλή και μπροστά στον κίνδυνο αφανισμού του είδους, ο Oμιλος Φίλων Ελληνικού Ποιμενικού (Ο.Φ.Ε.Π.) και ο Αρκτούρος εκτρέφουν και δίνουν για υιοθεσία κουτάβια με... pedigree με σκοπό τη διατήρηση του είδους. Ο ελληνικός ποιμενικός (Canis familiaris) εκτρέφεται εδώ και αιώνες, κυρίως για τη φύλαξη κοπαδιών, στις ορεινές περιοχές.

Ραντεβού με την εξουσία... Αστείες απαγορεύσεις ανά τον κόσμο


Δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις στο Ντυνάν... Στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος (9-13 Μαΐου).


Με δωρεάν εξετάσεις για τον έλεγχο μελανώματος, το Δερματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» συμμετέχει και αυτή τη χρονιά στην εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού που διενεργείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος (9-13 Μαΐου).

Επίσημο Ολυμπιακό άθλημα ο χορός σε στύλο;


Πρόκειται για αεροβική γυμναστική που απαιτεί εξαιρετικό μυϊκό σύστημα και χορευτικές ικανότητες.Ο χορός σε στύλο, που μέχρι πρότινος ήταν αποκλειστικό «προνόμιο» των ερωτικών κλαμπ και των στριπτιζάδικων, πλέον απενοχοποιείται κι έχει ως στόχο του να μπει επισήμως σε κάθε σπίτι

10.000 λιγότεροι εφέτος οι εισακτέοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Δέκα χιλιάδες λιγότεροι (για την ακρίβεια 10.250) σε σχέση με την περυσινή χρονιά θα είναι εφέτος οι εισακτέοι στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα, ενώ ρολά κατεβάζουν και 24 τμήματα ΤΕΙ. Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των «κομμένων» θέσεων εισακτέων εντοπίζεται στα ΤΕΙ.

Το μακελειό στον Ρέντη: «Σοκαρίστηκα όταν είδα τον δολοφόνο» Η κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών - Πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε στους δράστες


«Αυτός που μου δείξατε είναι σίγουρο ότι είναι αυτός που μας πυροβόλησε. Μόλις τον είδα μου ανέβηκε αμέσως η αδρεναλίνη και σχεδόν σοκαρίστηκα. Το πρόσωπο που είδα δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ούτε και την κίνηση που έκανε και μας έριξε τις ριπές».

Πρόκειται για απόσπασμα από κατάθεση που έδωσε στις 5 Μαΐου 2011 ένας εκ των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν στο μακελειό του Ρέντη και ο οποίος κλήθηκε να αναγνωρίσει στην Ασφάλεια Αττικής έναν 36χρονο Ρωσοπόντιο που ήδη βρίσκεται κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή.

Στον τελικό της Eurovision 2011 προκρίθηκε η ελληνική συμμετοχή


Αθήνα... Ελληνική παρουσία θα έχει ο τελικός του 56ου Διαγωνισμού της Eurovision, καθώς οι Λούκας Γιώρκας και Stereo Mike κατάφεραν με το Watch my dance να πάρουν ένα από τα δέκα εισιτήρια του πρώτου ημιτελικού της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Επεισόδια στην πορεία - Ενας σοβαρά τραυματίας


Στα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν μετά την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ένας νεαρός ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Εισήχθη κατεπειγόντως στο χειρουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομεία με 12 τραύματα στο κεφάλι, στο οποίο παρέμεινε τουλάχιστον επί δύο ώρες και στη συνέχεια εισήχθη στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου όπου βρίσκεται σε καταστολή.

Αλλες τρεις μαθήτριες στο νοσοκομείο από κατανάλωση αλκοόλ


Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της 15χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ένα νέο περιστατικό με «πρωταγωνίστριες» δύο συνομήλικές της έρχεται να συγκλονίσει ξανά την κοινωνία της Κρήτης. Οι δύο μαθήτριες ήπιαν αρκετά ποτηράκια οινοπνεύματος κατά τη διάρκεια σχολικού πάρτι, με αποτέλεσμα να διακομιστούν στο νοσοκομείο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση! Επιπρόσθετα και η Ρόδος έχει συγκλονιστεί από το γεγονός ότι μια 13χρονη νοσηλεύεται λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.

Οταν Τα Βρακια Προκαλουν Ατυχηματα ...

The American Dream No2

Δείτε κ την συνέχεια των κινουμένων σχεδίων.....

Σχεδίαζαν δολοφονία επιχειρηματία! Διάλογος-σοκ ανάμεσα στους δράστες του μακελειού του Ρέντη


«Αμα δεν τον ξεκάνουμε σήμερα, θα τον ξεκάνουμε αύριο το πρωί. Μην τον χάσεις έχει στο αυτοκίνητο 120 κομμάτια». Απόσπασμα από υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ δύο εκ των πρωταγωνιστών στο μακελειό του Ρέντη, οι οποίοι ακούγονται να ετοιμάζουν — στις 3 Μαίου 2011 — νέα δολοφονική επίθεση εναντίον επιχειρηματία στην περιοχή της Ηλιούπολης προκειμένου να του κλέψουν 120.000 ευρω!

iPhone 5 – Καλοκαίρι 2011


Ενώ όλοι περιμένουν το λευκό iPhone 4, η Apple φαίνεται ότι βρίσκεται 2 βήματα πιο κοντά στην υλοποίηση και τελειοποίηση του νέου iPhone 5. Σύμφωνα με πληροφορίες από έμπιστες πηγές του BGR, το iPhone 5 είναι ήδη στο στάδιο EVT όπου οι μηχανικοί ελέγχουν λεπτομέρειες σε hardware & software λίγο πριν περάσουν στο DVT στάδιο. Εκεί το iPhone 5 θεωρείται σχεδόν ολοκληρωμένο και έτοιμο για τα ράφια των καταστημάτων, κάτι που αναμένεται να συμβεί το επόμενο καλοκαίρι. Αν το iPhone 5 θα έχει νέο design και κεραία, αν το iPhone 5 είναι το νέο iPhone 4 για την Verizon ή το αντίστροφο, θα το μάθουμε όσο πλησιάζουμε στην υποτιθέμενη (προς το παρόν) ημερομηνία διάθεσης του πρώτου iPhone με ηλεκτρονικά που υποστηρίζουν CDMA και γιατί όχι και GSM δίκτυα μαζί.

The American Dream

Κινούμενα σχέδια που αξίζουν να τα δεί κανείς.........

Στη φυλακή οι φονιάδες του Ρέντη


Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν οι αδίστακτοι φονιάδες των παλικαριών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στου Ρέντη. Μετά τις μαραθώνιες απολογίες ενώπιον ανακριτή ο 36χρονος και ο 28χρονος που γάζωσαν με σφαίρες τους δύο αστυνομικούς κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Στα κελιά τούς ακολούθησαν άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ένας εκ των οποίων φέρεται επίσης να πήρε μέρος στη φονική ενέδρα του Ρέντη.

Φόνος στην Αθήνα: «Ολα κράτησαν 15 δευτερόλεπτα»


«Ολα κράτησαν περίπου 15 δευτερόλεπτα. Στο βίντεο εικονίζονται τρία άτομα που φαίνεται να προέρχονται από χώρα της βορείου Αφρικής-ίσως από την Αλγερία ή το Μαρόκο- να πλησιάζουν από πίσω τον άτυχο άνθρωπο με στόχο να του αρπάξουν την τσάντα. Είναι προφανές ότι δεν ήξεραν τι είχε μέσα. Ο 44χρονος φαίνεται να αντιστέκεται και να προσπαθεί να συγκρατήσει την τσάντα του. Εκεί δέχεται κτυπήματα από μαχαίρι και καταρρέει σε ένα αυτοκίνητο που ήταν καλυμμένο με κουκούλα. Οι δράστες έφυγαν προς την οδό Ηπείρου...»

η google αφιερώνει το λογοτυπό της στην Martha Graham

Martha Graham (11 Μαΐου του 1894 - 1 Απριλίου 1991) ήταν Αμερικανή χορογράφος χορεύτρια θεωρείται ως μία από τους σπουδαιότερους πρωτοπόρους του σύγχρονου χορού, του οποίου η επιρροή στο χορό μπορεί να συγκριθεί με την επιρροή του Στραβίνσκι είχε στη μουσική, ο Πικάσο είχε στις οπτικές τέχνες , ή Frank Lloyd Wright είχε στην αρχιτεκτονική.  Η Graham ήταν performer, χορογράφος της με καταπλήσκτικές κινήσεις. Έχει εφεύρει μια νέα γλώσσα της κίνησης, και το χρησιμοποίησε για να αποκαλύψει το πάθος, την οργή ​​και την έκσταση κοινό για την ανθρώπινη εμπειρία. Έχει χορέψει και χορογραφήσει για πάνω από εβδομήντα χρόνια, και κατά το διάστημα αυτό ήταν η πρώτη χορεύτρια του  Λευκού Οίκου!