Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

αφιερωμένο με αγάπη σε όλες τις πεθερές!!!

κρέας βιολογικότατο - τεχνητό

Τεχνητό κρέας κατασκεύασαν ολλανδοί επιστήμονες, μετά από πολλές προσπάθειες στα εργαστήρια όλου του κόσμου, τα οποία προσπαθούν να δημιουργήσουν χωρίς την ανάγκη εκτροφής και σφαγής ζώου κομμάτια φαγώσιμου κρέατος...
Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από την ολλανδική κυβέρνηση και από μια εταιρία που παράγει σάλτσες και έρχεται μετά από τη δημιουργία τεχνητού κρέατος ψαριού από μυικά κύτταρα ψαριού.
Προς το παρόν, κανείς δεν έχει γευθεί εργαστηριακό κρέας, αλλά οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το τεχνητό κρέας θα μπορεί να διατεθεί προς πώληση στην αγορά σε περίπου μια πενταετία από σήμερα. Διάφορες οργανώσεις φυτοφάγων και προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη, δηλώνοντας ότι δεν έχουν "καμία ηθική αντίρρηση", εφόσον το κρέας δεν προέρχεται από νεκρό ζώο και τόνισαν ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι το κρέας όντως δεν προέρχεται από ζώο που προηγουμένως είχε σφαγιαστεί.







Ο τελικός στόχος των ερευνητών είναι να παραχθούν μπριζόλες ή χάμπουργκερ εργαστηρίου, μια εξέλιξη που, όπως υποστηρίζουν, θα απαλλάξει την ανθρωπότητα από το πολλαπλό βάρος της εκτεταμένης κτηνοτροφίας και της βιομηχανικής εκτροφής ζώων (με συνέπειες για το περιβάλλον, την ευημερία των ζώων, την υγεία των ανθρώπων κ.α.), ενώ παράλληλα ευελπιστούν ότι το εργαστηριακό κρέας θα βοηθήσει στη διατροφή των πεινασμένων του πλανήτη.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει μόνο πολύ μικρά κομμάτια σκελετικού χοιρινού μυ (από μπούτι), σε μέγεθος περίπου μισού νυχιού. Ακόμα όμως και αυτά τα μικρά κομμάτια κρέας θα μπορούσαν ήδη να τοποθετηθούν σε σάλτσες ή πίτσες, όπως ανέφεραν ο Ποστ και οι συνεργάτες του σε εργασία τους στο περιοδικό "Trends in Food Science & Technology" (Τάσεις στην Επιστήμη και Τεχνολογία των Τροφίμων).

Οι ερευνητές εξήγαγαν κύτταρα από το μυ ενός ζωντανού χοίρου, τα οποία στη συνέχεια πολλαπλασίασαν και τελικά αναδημιούργησαν στο εργαστήριο νέο μυικό χοιρινό ιστό. Η αναδημιουργία όμως μιας τεχνητής μπριζόλας θα απαιτούσε μια πολύ μεγαλύτερης κλίμακας εργαστηριακή παραγωγή, που προς το παρόν δεν είναι εφικτή. Ένα βασικό εμπόδιο που πρέπει να υπερπηδηθεί, είναι να βρεθεί ένας τρόπος για φυσική "άσκηση" του τεχνητού μυ.

Οι ολλανδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορούν να υπερπηδηθούν οι φόβοι και οι αντιρρήσεις των καταναλωτών για την αγορά εργαστηριακού κρέατος. Αν, για παράδειγμα, όπως είπαν, στο μέλλον τα προϊόντα του φυσικού κρέατος, με βάση μια νέα νομοθεσία, φέρουν πάνω τους την ετικέτα προειδοποίησης "Προσοχή, έχουν σκοτωθεί ζώα γι' αυτό το προϊόν", σταδιακά η νοοτροπία του κοινού θα άλλαζε υπέρ του εργαστηριακού κρέατος. Παραδέχτηκαν πάντως ότι θα χρειαστεί πολύς ακόμα χρόνος μέχρι να παραχθεί ένα προϊόν εργαστηριακού κρέατος που να είναι ανταγωνιστικό με το σημερινό φυσικό κρέας.

πηγή:http://rc-cafe.blogspot.com/

relax

περικοπές σε δημοσίους υπαλλήλους και όχι σε βουλευτές, α! αυτοί δεν είναι μόνιμοι

Σε ένα νομο που είχε ψηφιστεί το 1957 λένε ότι δεν γίνεται να κοπούν ατ επιδόματα των βουλευτών και των δαπανών της βουλής, αλλά την ίδια ώρα μειώνονται κατά 10 % σε όλου τους δημοσίους υπαλλήλους.


αυτό δεν είναι αξιοκρατία !
μπράβο και στους 300!

facebook

τελευταία το facebook όλο και κολλάει! και συνεχίζει να γίνεται όλο και χειρότερο. Πολλές φορές πολλοί χρήστες το κλείνουν και δεν το ξανανοίγουν!

επιτρέπεται μία εταιρεία σαν την MICROSOFT να έχει ένα τέτοιο site με τόσα κολλήματα;
ας μην μιλήσουμε για το CHAT του facebook που μόλις μιλήσεις με δύο κολλαει το σύμπαν!

δεν επιτρέπεται να γίνεται αυτό στο έτος 2010

καλό facebookάρισμα

Γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Σημίτη


Αποκαταστάθηκε πριν από λίγη ώρα η κυκλοφορία στην οδό Ακαδημίας, που είχε διακοπεί λόγω έκρηξης αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη, που βρίσκεται Ακαδημίας 35.
Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία οι δράστες τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο από τέσσερα γκαζάκια στο διάδρομο του 5ου ορόφου μπροστά στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, όπου και εξερράγη.
Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην πόρτα του πολιτικού γραφείου και στο εσωτερικό του, καθώς επίσης και μικρότερες στις διπλανές εισόδους του "Ιδρύματος Σημίτη" και ενός δικηγορικού γραφείου.
Στο γραφείο του κ. Σημίτη την ώρα της έκρηξης ήταν δύο άτομα τα οποία βγήκαν στο μπαλκόνι, ενώ από την Πυροσβεστική εκκενώθηκε η πολυκατοικία για προληπτικούς λόγους.
Προανάκριση για την εμπρηστική επίθεση διενεργείται από την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη.

ΚΟΥΙΖ!!!!



Ερώτηση: τι είναι αυτό που βγάζει "γλώσσα" 2 φορές στα 15 χρόνια????
ΒΟΗΘΕΙΑ: εχει πολλές ονομασίες ,αλλά θα σας πω την πιο κοινή του, που εχει 7 γράμματα και ειναι πράσινο!!!!
ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ;;;;;;;;;;;
Απάντηση: ο ΒΑΖΕΛΟΣ στο ποδοσφαιρο!!!!!!!!!!!!

υ.γ πραγματικά δεν ηθελα να ανεβάσω ενα τέτοιο ποστ.αλλα κάποιοι φιλοι βάζελοι,μου εχουν πρηξει τα συκώτια (τι νομιζατε οτι θα ελεγα;;;;) με το -8 βαθμους που απεχει ο ΟΣΦΠ απο τον ΠΑΟ ,ενω τα προηγουμενα χρονια που εκεινοι ηταν συνεχως στο μειον κατι σε βαθμους εγω δεν τους την ειχα "πει" ποτε!!!!!!!!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ



Ποιά θα είναι η επόμενη μέρα στην ομαδα του ολυμπιακού;;;;
φήμες λένε ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης το ερχόμενο καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν από τον ΟΣΦΠ!
Αυτό θα γίνει βέβαια για δύο λόγους!
1)ο κόσμος του ΟΣΦΠ έχει επαναστατήσει εναντίων του αναμορφωτή του ΟΣΦΠ γιατι κάθε χρόνο βλέπει τα ίδια και τα ίδια πράγματα (μεταγραφές απλά ικανες να σου δώσουν το πρωτάθλημα αλλα όχι την πορεία στην ευρώπη,προπονητές αμφιβόλου αξίας κλπ κλπ)
2)ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης θέλει να αποσυρθεί από τα κοινά του ΟΣΦΠ γιατί σύμφωνα με ΦΗΜΕΣ (το τονιζω για να μην παρεξηγηθω οτι ειναι φημες και οχι διασταυρωμενες πληροφοριες)πάσχει απο την επαρατη νόσο , εξου και τα πολλά συνεχεί ταξίδια στη Νεα Υορκή!
τα οποία ταξίδια ο κοσμος πιστευει οτι γίνονται για επαγγελματικούς σκοπούς αλλά οι ΦΗΜΕΣ λένε οτι ειναι καθαρά για ιατρικούς λόγους!!!
ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση;;
θα συνεχίσει ο Σωκράτης Τζούνιορ , ο Πέτρος Κοκκαλης ή κάποιος άλλος επενδυτής π.χ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΓΛΟΥ (τυχαια τα ονοματα)

μόνο στην κίνα θα γίνοταν αυτό!

Οι κινεζικές αρχές έδωσαν εντολή στους κινηματογράφους να σταματήσει η προβολή από το Σάββατο της εμπορικής επιτυχίας Avatar, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά όχι η 3D (τρισδιάστατη) προβολή, μια απόφαση που έχει τόσο εμπορικά όσο και πολιτικά κίνητρα.

Δυο κινηματογράφοι στο Πεκίνο ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν την κανονική προβολή της ταινίας παρά το γεγονός ότι το Avatar είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Η εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ Apple Daily γράφει ότι η κρατική εταιρία της Κίνας China Film Group έδωσε εντολή να σταματήσει άμεσα η προβολή της ταινίας του Τζέημς Κάμερον από 1.628 αίθουσες προβολής δύο διαστάσεων (2D) αυτήν την εβδομάδα. Οι προβολές του Avatar στην Κίνα είχαν προγραμματιστεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Πολλοί σχολιαστές στην Κίνα εκτιμούν ότι ο πολιτικός αντίκτυπος προέρχεται από το "στόρι" της ταινίας για τον αγώνα των Navi να προστατέψουν την πατρίδα τους και τον πολιτισμό τους από τους εξωτερικούς εισβολείς, γεγονός που συγκρίνεται με τις προσπάθειες του κινέζων πολιτών να προστατέψουν τις περιουσίες τους από την κυβέρνηση και τις μεγάλες εταιρίες επενδύσεων.

"Με κάποιο τρόπο, η ταινία κινεί τις χορδές του κινεζικού κοινού και δεν δημιουργεί τίποτα άλλο παρά ένα κοινωνικό φαινόμενο", σημειώνει μεταξύ άλλων σε σχόλιο του ο Χουανγκ Κουνγκ στην China Daily.

Ο αντιπρόεδρος της 20th Century Fox, Paul Hanneman επιβεβαίωσε την είδηση στους L.A. Times. Η ταινία θα συνεχίσει να προβάλλεται σε περίπου 900 3-D αίθουσες της Ασίας.

πηγή : http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=29160

αγαπάς την Ελλάδα, απόδειξη

Δεν βρήκα το βιντεάκι του 1993..... (ξέρετε οι παλιοί)

αλλά και αυτό κάνει!!!




Όλα εδώ πληρώνονται...με ή χωρίς απόδειξη!

στην ευρώπη θέλουνε να μπούνε .............και που είστε ακόμη!


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε, να ακυρώσει την ελληνοαλβανική συμφωνία για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, η οποία υπεγράφη, στα Τίρανα, κατά την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδος Κώστα Καραμανλή, στις 27 Απριλίου 2009. Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης έγινε, σήμερα, από εκπρόσωπο του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία ακυρώθηκε ομόφωνα από το 9μελές σώμα, με το επιχείρημα ότι η κατάρτισή της έγινε βάσει λανθασμένων διαδικασιών, γι' αυτό και προτείνεται η επαναδιαπραγμάτευσή της.

Ύστερα από σφοδρές αντιδράσεις διαφόρων εθνικιστικών οργανώσεων και μερίδας βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως "ξεπούλημα της θαλάσσιας ζώνης στην Ελλάδα", ο πρόεδρος των Αλβανών Σοσιαλιστών, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε, στις 15 Οκτωβρίου, την προσφυγή του κόμματός του στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της συμφωνίας.
Μάλιστα, είχε τότε χαρακτηρίσει τη συμφωνία λανθασμένη και είχε τονίσει πως πρέπει να βρεθούν τρόποι για την επαναδιαπραγμάτευσή της. "Αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας να το κάνουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας", είχε πει χαρακτηριστικά.

Η αλβανική κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σε ό,τι αφορά την ελληνοαλβανική συμφωνία για τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο, δήλωσε, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ιλίρ Μέτα, μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου για ακύρωση της παραπάνω συμφωνίας. "Σε αντίθεση με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, εμείς σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις, ανεξάρτητα από το αν μας αρέσουν ή όχι. Σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις, επειδή είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μέτα.

"Οι σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας θα προχωρήσουν μπροστά, ανεξάρτητα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου", πρόσθεσε ο κ. Μέτα.
Θυμίζω τι είχε γίνει τότε που υπέγραψαν την σύμβαση.. Παρουσία των πρωθυπουργών των δυο χωρών Κώστα Καραμανλή και Σαλί Μπερίσα υπογράφτηκε σήμερα στα Τίρανα η συμφωνία για το καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών και της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Τη συμφωνία, η οποία καταρτίστηκε στην βάση των κανόνων του δικαίου της θάλασσας, υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και Λουλζιμ Μπάσα και σε δηλώσεις τους αμέσως μετά οι δυο πρωθυπουργοί την χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντικήΟι Αλβανοί όμως έχουν άλλη άποψη και προβαίνουν σε απίστευτες καταγγελίες “Το σκάνδαλο του αιώνα. Ο Μπερίσα δώρισε 225 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Ελλάδα, στο Ιόνιο” είναι ο πηχαίος πρωτοσέλιδος τίτλος της έγκυρης και αρχαιότερης αλβανικής εφημερίδας “Gazeta Shqiptare”.

Η Αλβανική εφημερίδα δίνει τεράστια προβολή στο θέμα, στο οποίο αφιερώνει 6 ολόκληρες σελίδες (!) γεμάτες υπονοούμενα, για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, μυστική διπλωματία, εθνική προδοσία και άλλα βαρύτατα! Παρουσιάζει σχετικό χάρτη, με βάση τον οποίο, η χάραξη των θαλάσσιων συνόρων, όπως υπεγράφη από τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Ντόρα Μπακογιάννη και Luzlim Basha, έγινε κατά παράβαση των αρχών του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.


Τη σκυτάλη παίρνει το πρακτορείο 24ore, το οποίο καταγγέλει επίσης, ότι η Αλβανική εξωτερική πολιτική, γίνεται με ελληνικούς χάρτες! Ο χάρτης που επισυνάπτεται στη συμφωνία είναι αυτός που μας “πάσαραν” οι Έλληνες, διαμαρτύρεται το πρακτορείο.

πηγή :  http://eglimatikotita.blogspot.com/

Αστυνομικά νεα

η προχθεσινή δολοφονία της 30χρονης σε πολυκατοικία στου Γκύζη τελικά εξιχνιάστηκε από το ΥΔΕΖΙ(ανθρωποκτονιών).
Ο δράστης, ύστερα από συσχέτιση στοιχείων, είχε τελικά αυτοκτονήσει την ίδια μέρα σε επαρχιακή πόλη.

CHALLENGER: μια τραγωδία στον αέρα. 24 χρόνια μετά.



Ήταν 28-01-1986 και 11:39 όταν εκατομμύρια πολίτες αμερικανών έβλεπαν σε ζωντανή σύνδεση, από το CNN, τη συντριβή του διαστημικού λεωφορείου Challenger. Mόλις 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, από το Ακρωτήριο Canaveral, εξερράγη, παίρνοντας μαζί με τα κομμάτια του και τις ψυχές 7 αστροναυτών. Ανάμεσά τους και η πρώτη δασκάλα-αστροναύτης, η κ.Christa McAuliffe. Η NASA διέκοψε κάθε διαστημικό της πρόγραμμα για τα επόμενα 2 χρόνια. Η επόμενη απογείωση, μετά το δυστύχημα του Challenger, σημειώθηκε την 29- 09- 1988 με το Discovery, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.