Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Αεροπορικές προσβολές του Ισραήλ στη Γάζα


Τουλάχιστον ένας παλαιστίνιος τραυματίστηκε έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη λωρίδα της Γάζας.

Οι αεροπορικές επιδρομές τρεις στον αριθμό, πραγματοποιήθηκαν εκτός από την Rafah, σε ένα αεροδρόμιο στα νότια της λωρίδας της Γάζας όπως και στην πόλη Bit Hanun στο βόρειο τμήμα της αυτόνομης παλαιστινιακής περιοχής. Ισραηλινός εκπρόσωπος του Στρατού επιβεβαίωσε τις επιδρομές, λέγοντας πως οι επιδρομές ήταν αντίποινα για την επίθεση με ρουκέτες που πραγματοποιήθηκε εναντίον του Ισραήλ την Πέμπτη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταστρέφει κουρδικά χωριά στην Ν. Αν. Τουρκία ο τουρκικός Στρατός


Επιστροφή του τουρκικού Στρατού στις παλαιές παραδοσιακές του τακτικές αντιμετώπισης του κουρδικού αντάρτικου είχαμε τις ημέρες αυτές, με την καταστροφή δύο χωριών στην περιοχή πλησίον της πόλης Hasankeyf, στην επαρχία Batman.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από το κουρδικό πρακτορείο Firat News Agency, το οποίο επικαλείται πηγές από την περιοχή, ο τουρκικός Στρατός πυρπόλησε δύο χωριά στην περιοχή πλησίον της πόλης Hasankeyf, τα χωριά Keçeli και Palamutlu τα οποία κατοικούνται από Κούδους.

Όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο οι κάτοικοι προσπάθησαν να σβήσουν τις φωτιές και εμποδίστηκαν από στρατιώτες του τουρκικού Στρατού.

Υπενθυμίζεται ότιο στη δεκαετία του 1990 ο τουρκικός Στρατός είχε εκκενώσει χιλιάδες χωριά που κατοικούσαν Κούρδοι στην Ν.Αν. Τουρκία με στόχο την αποκοπή του τοπικού πληθυσμού από τους μαχητές του PKK. Φαίνεται ότι κάποιοι στον τουρκικό Στρατό αναπολούν τις ημέρες εκείνες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΟΣΕ "απογειώνει" έλλειμμα – χρέος


Κατά 13 δισεκατομμύρια ευρώ θα επιβαρυνθεί το δημόσιο χρέος για το τρέχον έτος, ενώ το έλλειμμα του ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,5%, καθώς η τρόικα απαιτεί να συμπεριληφθούν σε αυτά για πρώτη φορά τα ελλείμματα και οι οφειλές του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών, πλην του μετρό και του τραμ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στην τελευταία επίσκεψή τους οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να συμπεριλάβουν στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και στο δημόσιο χρέος, τόσο τις καθαρές δανειακές ανάγκες των ΔΕΚΟ, όσο και τα συσσωρευμένα χρέη τους.

Τελευταίο αντίο στον Γιώργο Βασιλάκη


Τελευταίο αντίο έδωσαν το Σάββατο εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, αλλά και πλήθος κόσμου, στον άτυχο υπασπιστή Γιώργο Βασιλάκη που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη το βράδυ από το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύσσωμη η πολιτική και αστυνομική ηγεσία του υπουργείου (ο Γιώργος Βασιλάκης ήταν στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη), εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των κοινοβουλευτικών κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Ηράκλειο Κρήτης τίμησαν τον αστυνόμο στην κηδεία του στο νεκροταφείο Ζωγράφου, στη 1 το μεσημέρι.

Μυστικές προετοιμασίες για την επέμβαση ειδικής ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης


πηγη:ksipnistere.blogspot.com

Μυστικές προετοιμασίες για την επέμβαση ειδικής ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης EUROGENDFOR στην Ελλάδα με στόχο την άμεση καταστολή των λαικών κινητοποιήσεων που θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν στα νέα μέτρα προσκαλεί η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία...

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ...

Απο τις εισπρακτικες εταιρειες.....
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Συστημένο, με το όνομα «Καραβέλας»


Το πρώην ηγετικό στέλεχος της Siemens εμφανιζόταν ως αποστολέας του φονικού δέματος στην Κατεχάκη
Παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις «δι΄ αλληλογραφίας» έχουν ξανασυμβεί στην Ελλάδα. Βομβιστικές επιστολές είχαν σταλεί από τον ΕΛΑ το 1989 στους δημοσιογράφους κκ. Δ. Ρίζο και Κυρ. Διακογιάννη, ωστόσο ήταν εντελώς διαφορετικού σχεδιασμού. Σχεδόν πανομοιότυπες βόμβες εξάλλου έχουν σταλεί από τον ΙRΑ και την ΕΤΑ στο παρελθόν, αλλά και σε ιταλικά ΜΜΕ από μια ελληνική οργάνωση με την επωνυμία «Διεθνής Αλληλεγγύη», την εποχή που ο Ν. Μαζιώτης του «Επαναστατικού Αγώνα» ήταν και πάλι στη φυλακή.
«Χρήστος Καραβέλας, Εκάλη» έγραφε πάνω του το φονικό δέμα που εξερράγη χθες στα χέρια του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για να μη μείνει καμία αμφιβολία σε κανέναν ότι ο στόχος ήταν ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ..............!!!!!!!!

G8: «αμοιβαία κατανόηση» για την οικονομία


Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε το 2008 βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της G8, μία ημέρα πριν συνεδριάσει η G20.
Όπως δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, οι «8» (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδάς, Ρωσία) έδειξαν «αμοιβαία κατανόηση» χωρίς διαμάχες, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους ομολόγους του να ενεργήσουν από κοινού προκειμένου να αποτρέψουν μία νέα οικονομική κρίση.

Κομισιόν: «Πιέζει» για stress tests σε περισσότερες τράπεζες


πηγη:ksipnistere.blogspot.com
Συνεχίζει να πιέζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ώστε να αυξήσουν τον αριθμό των τραπεζών που υποβάλλουν σε stress test, με σκοπό να συμπεριληφθούν και περισσότεροι μεγάλοι περιφερειακοί παίκτες
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών των «27» πραγματοποιούν συναντήσεις ώστε να ...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙ.....ΚΑΥΤΟ...!!!

Το λαβαμε απο αναγνωστη....ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!!

Λείπει η... Πρεζεράκου στον Θοδωρή


Σύνδρομο... στέρησης έπαθε ο Θοδωρής Παναγάκος, ο παρτενέρ της Έρρικας Πρεζεράκου στο «Dancing», που μία εβδομάδα μετά τον τελικό ονειρεύεται ακόμα πως κάνει πιρουέτες με την ξανθιά πρωταθλήτρια.
«Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τίποτα, πραγματικά, είμαι ακόμα στο όνειρο», δήλωσε ο χορευτής, ενώ πρόσθεσε πως το σόου χορού ήταν το όνειρό του και περίμενε πως και πώς να έρθει στην Ελλάδα ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει.
Βέβαια, εκτός από τις κυριακάτικες πιρουέτες, του λείπει και η Έρρικα: «την είχα συνηθίσει και την παίρνω τηλέφωνο και της λέω έλα για πρόβα», αποκάλυψε.
Βρε μήπως να της έλεγες να έρθει για καφέ; Τι το σηκώνεις το κορίτσι για πάσο ντόμπλε και τσα τσα τσα τσα;

Σαμαράς: «περιπλανώμενος ταξιδιώτης ο πρωθυπουργός»


Σφοδρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς καρά την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ. Μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε για λαϊκισμό τον πρωθυπουργό.
Tον κατηγόρησε ότι αντί να ασχολείται με την αντιμετώπιση της κρίσης είναι «περιπλανώμενος ταξιδιώτης» που ασχολείται με την «παγκόσμια διακυβέρνηση», τη σοσιαλιστική διεθνή και την «πράσινη ανάπτυξη» αντί για τα προβλήματα της χώρας του.