Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα συνέβησαν πριν από μερικά λεπτά. Το μεν πρώτο στην παραλιακή και το δε δεύτερο στο ύψος της Βαρυμπόμπης με μηχανές μεγάλου κυβισμού.Στην παραλιακή και στην περιοχή της Γλυφάδας τρείς μηχανές συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και των τριών οδηγών.Στη Βαρυμπόμπη έχουν εμπλακεί δύο μηχανές και ένα φορτηγό, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο, στον θανάσιμο τραυματισμό ενός από τους οδηγούς από τις δύο μηχανές.Ο δεύτερος οδηγός είναι σοβαρά τραυματισμένος.

ΓΑΛΑΤΣΙ

Σήμερα κατέβαινα την λεωφόρο Βεΐκου στο Γαλάτσι από Ο.Α.Κ.Α. προς κυψέλη, και η κίνηση ήταν πάρα πολύ μεγάλη, όχι μόνο από τις καφετέρειες, που διπλοπαρκάρουν τα οχήματα, και από το φανάρι της τραλλέων ( ή τράλλεων για τους γλωσσομαθείς) το οποίο κρατάει τόσο ώστε να περάσουν 15 αυτοκίνητα, σε 3 λωρίδες δρόμο, εκ των οποίων τα 5 περνάνε με πορτοκαλί και κόκκινο σηματοδότη, αλλά και από τη φαϊνή ιδέα του Δήμου Γαλατσίου να μονοδρομήσει την οδό ΑΙΓΟΣΘΕΝΩΝ. Η ανωτέρω οδός ήταν μία ανάσα για τους οδηγούς που ήθελαν να οδηγηθούν προς τη Λαμρινή ή ακόμα και στα Πατήσια και να αποφύγουν την λεωφόρο Βεΐκου.Βέβαια κάποιος <<μεγάλος πολίτης>> που μένει εκεί έκανε τα <<κονέ>> με τον δήμο Γαλατσίου για να έχει αυτός τη ησυχία του.Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, είναι πολλοί οδηγοί να μπαίνουν αντίθετα στον μονόδρομο, με τον κίνδυνο ατυχήματος, και η κίνηση να φτάνει πολλές φορές να φτάνει εώς την γέφυρα του κλειστού γυμναστηρίου.
Αυτή η αλλαγή έγινε κατά τον μήνα Άυγουστο, αλλά τότε η ΑΘΗΝΑ δεν είχε και τόσα οχήματα λόγω διακοπών, τελευταία όμως η κατάσταση είναι απελπιστική.
Μπορεί ο Δήμος Γαλάτσιου να έκανε αυτή την ενέργεια για να διώξει τα οχήματα που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, όπως έκανε και ο Δήμος Αμαρουσίου με τους πολλούς μονοδρόμους και τον πετρόστρωτο δρόμο(μεγάλη αμαρτωλή ιστορία) πριν από 4 χρόνια, φανταστείτε όμως να το έκαναν αυτό όλοι οι δήμοι, πόση κίνηση θα υπήρχε στους δρόμους.


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ GOOGLE MAPS ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ

Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν νέα έργα για να μην υπάρχει κίνηση, όπως πολλοί υποστηρίζουν, π.χ. να δημιουργηθεί μία καινούρια λεωφόρος στην κορυφογραμμή του άλσους Βεΐκου(καταστρέφοντας και το πράσινο της περιοχής), αλλά να δοθούν ανάσες, με έξυπνες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.