Τρίτη 31 Μαΐου 2011

αποκλεισμένοι οι βουλευτές

απευθείας

- Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο παραμένουν κλειστοί
- Ξέφυγαν οι διαδηλωτές και εγκλωβίστηκαν στη Βουλή οι βουλευτές
- Δεν μπορούν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους
- Όποιος πολιτικός έκανε απόπειρα να φύγει γιουχαρίστηκε και επέστρεψε στο κτίριο


Ξύλο πριν λίγο από τα ΜΑΤ στους αγανακτισμένους - ΜΕΓΑΛΗ Η ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟΨΕ

Ένταση επικράτησε πριν λίγο όταν 100 και πλέον αγανακτισμένοι ξέφυγαν από τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν απειλητικά προς Βουλευτές. Άμεσα κινήθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, όπου με την χρήση βίας τους απώθησαν. Περισσότερα σε λίγο...


Σάλος από ποντιακά τραγούδια στην τουρκική τηλεόραση

Μία Τουρκάλα πιτσιρίκα 10 ετών, η Μπιούσρα Γκεντς, με ποντιακές ελληνικές ρίζες έχει προκαλέσει συναγερμό στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας με τις εμφανίσεις της στην τουρκική τηλεόραση, όπου τραγουδάει και χορεύει στους ήχους καθαρά ελληνικής ποντιακής μουσικής.

Οι εμφανίσεις της μικρούλας Μπιούσρα προκαλούν κάθε φορά φρενίτιδα ενθουσιασμού στους Τούρκους τηλεθεατές, ανεβάζοντας σε δυσθεώρατα ύψη τις τηλεθεάσεις στους σταθμούς που εμφανίζεται, με τα ποντιακά της τραγούδια και τους χορούς της, συνοδεία ελληνικότατης ποντιακής λύρας.

Ήδη υπάρχουν πληροφορίες στην ελληνική ΕΥΠ, ότι Τούρκος στρατηγός την περασμένη Πέμπτη σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας –το περίφημο MGK- ανακοίνωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για πιθανή αναβίωση του ποντιακού αντάρτικου λόγω της απήχησης που έχει η Πόντια πιτσιρίκα στην τουρκική τηλεόραση. Προχωρώντας τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ο Τούρκος στρατηγός Οσμάν Μπαϊκούς είπε ότι πιθανά το 10χρονο κορίτσι να είναι η φανερή κορυφή μίας υπόγειας προσπάθειας αναβίωσης του ποντιακού αντάρτικου στην τουρκική επικράτεια και ότι αυτή η προσπάθεια πριμοδοτείται από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Φυσικά οι παριστάμενοι ανώτατοι στρατιωτικοί ηγέτες απέρριψαν κάθε περίπτωση ελληνικής ποντιακής προβοκάτσιας μέσα στην Τουρκία φρόντισαν όμως να στείλουν το μήνυμα σε Ερντογάν και Γκιουλ ότι «δεν πρέπει να είναι τόσο ανοιχτοί στην επίθεση φιλίας από την πλευρά της Ελλάδας».

Όπως τόνιζαν στο newsbomb.gr εξέχοντες Τούρκοι δημοσιογράφοι, όσο θα φτάναμε στις τουρκικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, η σύγκρουση των «πασάδων» της Άγκυρας, δηλαδή αυτής της κατηγορίας Τούρκων αξιωματούχων που ανήκουν στο λεγόμενο «βαθύ κράτος» της Τουρκίας, με τους νεωτεριστές Ερντογάν και Γκιουλ, θα παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Το διακύβευμα θα είναι αν θα πρέπει η Άγκυρα να έχει μια βαθύτερη συνεννόηση με την Αθήνα ή αν θα πρέπει να μπούμε σε μια νέα ψυχροπολεμική περίοδο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/55612/salos-apo-pontiaka-tragoydia-sthn-toyrkikh-thleorash

Ποιό είναι το πιο μακρύ όνομα και με πόσα γράμματα;!

μακρύ όνομα
Ποιό είναι το πιο μακρύ (με περισσότερα γράμματα) όνομα που είναι και επίσημα αναγνωρισμένο;

Είναι αυτό:

Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu

Έλεος...

Είναι αλήθεια πάντως!
Αποτελείται από 85 γράμματα.
Είναι το όνομα που δώσανε σε ένα λόφο 305 μέτρων ύψους, στη Νέα Ζηλανδία.


http://coolweb.gr/apisteuta/makry-onoma.html

Πάρτι οργίων αντί για μπόνους στους σκληρά εργαζόμενους


Πάρτι οργίων με άφθονο ποτό και σεξ προσφέρει ασφαλιστικός κολοσσός αντί για χρηματικό μπόνους. Τι γίνεται στα πάρτι οργίων;

Ένα βήμα μπροστά είναι ο ασφαλιστικός κολοσσός «Munich Re», αφού για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους καλούς εργαζόμενους, αντί να τους προσφέρει ένα γερό μπόνους, τους παρέχει τη δυνατότητα να ζήσουν ένα πάρτι οργίων, με άφθονο ποτό και σεξ.

Έτσι αποφάσισε να τους χαρίσει μια νύχτα πάθους για να τους κρατήσει πάνω από όλα παραγωγικούς και να έχουν κίνητρο να επιτύχουν και άλλους στόχους της εταιρείας μόνο και μόνο για να δουν με τι άλλο θα τους ανταμείψει.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα σπα της Βουδαπέστης και μόλις προσφάτως ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο εν λόγω πάρτι οι καλεσμένοι μπορούσαν να συνευρεθούν με ιερόδουλες, οι οποίες ήταν πρόθυμες να κάνουν ό,τι θέλει το εργαζόμενο προσωπικό.

Ωστόσο σύμφωνα με έναν εργαζόμενο αν και η είσοδος ήταν ελεύθερη και σου έδινε την εντύπωση ότι η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, όλα ήταν τόσο καλά οργανωμένα που οι ιερόδουλες φορούσαν ειδικά χρωματιστά βραχιολάκια και όταν ικανοποιούσαν τον πελάτη τους έπαιρναν μια σφραγίδα, ώστε να φαινόταν κάπου ότι είχαν προσφέρει τις υπηρεσίες τους.

Ο εν λόγω εργαζόμενος, ο οποίος θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε την εφημερίδα Handelsblatt: «Μετά από κάθε συνεύρεση οι γυναίκες «σφραγίζονταν» στο χέρι ώστε να υπάρχει αρίθμηση με πόσους είχαν πάει».

Κια συνέχισε λέγοντας ότι τα βραχιολάκια που φορούσαν ήταν κόκκινα και κίτρινα τονίζοντας ότι αυτές με το κίτρινο σου εκπλήρωναν όποια επιθυμία είχες.

Μάλιστα, υπήρχαν και γυναίκες με άσπρα βραχιολάκια οι οποίες ήταν αποκλειστικά για το διοικητικό συμβούλιο και τους καλύτερους πωλητές.


http://www.fimes.gr/2011/05/parti-orgion-bonus-ergasia/

''Κλείδωσε'' η συμφωνία και μειώνεται ο Φ.Π.Α - Σας γλιτώσαμε από το ''θάνατο'' της πτώχευσης τώρα θα ''πεθάνετε'' της πείνας''


Τα καλά νέα είναι πως όλα δείχνουν ότι δεν θα ''φαλιρίσουμε'' μέσα στο καλοκαίρι και πως θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και οι υποχρεώσεις του Δημοσίου.

Το σύνολο των δικαιωμάτων θα δώσει το δημόσιο


ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Μέχρι και το σύνολο των δικαιωμάτων του, εξετάζει να δώσει το ελληνικό δημόσιο για την αξιοποίηση του κοιτάσματος φυσικού αερίου στη νότια Καβάλα.

Είναι για να αναρωτιέται κανείς…


Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ...

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Policenet logo

ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Οι ανάγκες του ανθρώπου για ασφάλεια και προστασία είναι σύμφυτες με την ύπαρξη του. Αυτό είναι φυσικό, αφού μόνο με την ασφάλεια και την προστασία εξασφαλίζονται οι δυνατότητες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου και της ανάπτυξη κάθε παραγωγικής δραστηριότητας.
Οι περιπτώσεις του Ηρακλή και του Θησέα, που με τη μυθική δράση τους εξάλειψαν την παντοειδή και ποικιλώνυμη κακοποιό δραστηριότητα της εποχής, εξαφάνισαν το φόβο των ανθρώπων και εμπέδωσαν την τάξη και το αίσθημα ασφάλειας, είναι αρκετά εύγλωττες. Ο αστυνομικός θεσμός συμπορεύεται με την πολιτειακή οργάνωση της ανθρώπινης κοινωνίας. Οι άνθρωποι για να επιβιώσουν, έπρεπε να συμβιώσουν. Η συμβίωση, όμως, προϋποθέτει τη θέσπιση κανόνων, αλλά και τη δίκαιη εφαρμογή τους, μέσα σε ένα λειτουργικό πλαίσιο, την πολιτεία.
Η σπουδαιότητα της έννομης τάξης, ως στοιχείου αναπόσπαστου του δημόσιου βίου και της ομαλής κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, είχε επισημανθεί από κορυφαίους εκπρόσωπους της ελληνικής διανόησης. Ο διδάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο μέγας φιλόσοφος Αριστοτέλης, διδάσκει ότι «Των μεν γαρ αναγκαίων αρχών χωρίς αδύνατον είναι την πόλιν, των δε προς ευταξίαν και κόσμον αδύνατον οικείσθαι καλώς». Δηλαδή, «η θέσπιση κανόνων δικαίου και η ύπαρξη εντεταλμένων αρχών, για την εφαρμογή τους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική και χρηστή διοίκηση των πολιτών».
Δεν είναι δυνατόν να καθορισθεί επακριβώς η γένεση του Αστυνομικού θεσμού, μπορούμε να πούμε όμως ότι σπέρματα αυτού βρίσκουμε ακόμη και στις πρωτόγονες κοινωνίες της ανθρωπότητας. Ευθύς όταν ο άνθρωπος αισθάνθηκε την ανάγκη του να ρυθμίσει τις σχέσεις του με κανόνες δικαίου, ανέκυψε αυτομάτως και η ανάγκη οργάνων τα οποία θα εξασφάλιζαν την τήρηση των κανόνων. Έτσι γεννήθηκαν οι , "φύλαρχοι", οι "γενάρχες", οι άρχοντες", οι "αρχηγοί" , οι "βασιλείς" κ.λ.π. των κοινωνικών ομάδων οι οποίοι με τη θέσπιση των κανόνων δικαίου όριζαν και τα εντεταλμένα προς τη τήρηση τούτων όργανα.



ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η προέλευση του όρου "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" των σύγχρονων κρατών έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελληνική λέξη "ΠΟΛΙΤΕΙΑ", η οποία σήμαινε το σύνολο των Αρχών και η δύναμη ή η εξουσία του προϊσταμένου ( άρχοντα ) να μεριμνά για τη τήρηση των θεσπισθέντων και να καθιστά αυτά απαραβίαστα.
Ο όρος "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" προέρχεται από την σύνθεση των όρων "Άστυ" και "Νόμος", παρελήφθη από τους Ρωμαίους ως "P O L I T I A" με την ίδια έννοια, δηλαδή την έννοια την οποία είχε καθορίσει ο Αριστοτέλης (καλή τάξη-διοίκηση της πόλεως- προστασία της ζωής ,της τιμής και της περιουσίας των πολιτών), με την έννοια την οποία είχε καθορίσει ο Πλάτωνας (κατά Νόμο ρύθμιση της ζωής της πόλεως), ο Ισοκράτης (η ψυχή της πόλεως - το σύμβολο ευφυΐας, αυτή που σκέπτεται τα πάντα και ρυθμίζει κάθε κακό και αντιμετωπίζει πάσα επισυμβαίνουσα συμφορά), αλλά και άλλοι αρχαίοι σοφοί.
Από τη Ρώμη ο όρος "POLITIA", ο οποίος αναφερόταν τόσο στο σύνολο των κρατικών Αρχών αλλά και στην Αστυνομία ειδικότερα, μεταπήδησε στη Γαλλία ως " POLICE" από τη Γαλλία στην Αγγλία με την ίδια ορολογία και από εκεί στη Γερμανία ως "POLIZEI" και στην Ιταλία ως "POLIZIA".
Ο διεθνής όρος της "Αστυνομίας" με την Ελληνική έννοια ισχύος της "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" είναι μια απόδειξη του ρόλου τον οποίο διαδραμάτισε η Ελλάδα από την αρχαιότητα στη Παγκοσμιότητα των Εθνών .
Ο όρος "Πολιτεία" παρατηρούμε ότι μέχρι τον ΙΔ΄ αιώνα σήμαινε την γενική έννοια της Κρατικής εξουσίας. Από τον ΙΔ΄ αιώνα έως τον ΙΗ΄, ο όρος προσδιορίζει πλέον συγκεκριμένα έργα της "Αστυνομίας" αφού καθορίζονται τα νομικά πλαίσια αστυνομικών αρμοδιοτήτων ή έργων που καλύπτουν τη πρόοδο των πόλεων.
Τέλος η αστυνομία σαν θεσμός συνδέεται με την εμφάνιση «της πόλεως» του «άστεως». Το άστυ είναι το πρώτο συνθετικό στοιχείο της έννοιας αστυνομίας. Παράλληλα έχουμε και την εμφάνιση του Δικαίου «του Νόμου», δηλαδή του δεύτερου συνθετικού στοιχείου της ίδιας έννοιας . Έτσι βλέπουμε ότι η πόλη και το Δίκαιο συμπορεύονται στην κοινωνική εξέλιξη.
Ο όρος λοιπόν αστυνομία προήλθε από τη σύνθεση δύο φαινομένων, ενός πραγματικού (άστυ - πόλη) και ενός πνευματικού (Δικαίου – Νόμος).


Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας αρχίζει ουσιαστικά από τον 5ο αιώνα Π.Χ, κατά τον οποίο ιστορικές έρευνες αποδεικνύουν την ύπαρξη διακεκριμένων αστυνομικών Αρχών, την περίοδο αυτή στη πόλη των Αθηνών.
Νωρίτερα και μέχρι τον 7ο π.χ αιώνα δεν υπήρχαν ιδιαίτερες αστυνομικές Αρχές στην Αθήνα, αφού η άσκηση αστυνομικών δικαιωμάτων υπαγόταν στο...............................................

πως τα κάνει όλα μαντάρα ο άντρας !!!!