Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ




έγινε το αυτονόητο και αναμενόμενο!
η άρσεναλ κέρδισε με 2-0 τον ολυμπιακό στο 2ο παιχνίδι του ομίλου για την φαση των 32 του κερδοφόρου ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ!
οι μπέμπηδες του αρσέν βενγκέρ δίδαξαν για ακόμη μια φορά ποδόσφαιρο με την απλότητα με την οποία άλλαζαν μπαλιές , ρυθμό , την αλληλοκάλυψη που παρείχε ο ένας στον άλλον και βεβαίως την τρομερή φυσική κατάσταση που διαθέτει κάθε ομάδα του νησιού (μεγάλη βρετανία).
το έργο ήταν σαν ταινία του θόδωρη αγγελόπουλου στο πρώτο ημίχρονο ,και οι θεατές βαρέθηκαν γρήγορα, το αντιποδόσφαιρο του ολυμπιακού (μόνο αυτό μπορούσε να κάνει μετά την αποτυχία του καλοκαιριού να πάρει προπονητή της προκοπής , γυμναστή και φυσικά παιχτες σε καίριες θέσεις συν τις ελλειψεις που είχε μαρέσκα , γκαλλετι)!
η ομάδα του ζίκο παρατάχθηκε στο παιχνίδι με την ενδεκάδα που ξεκίνησε και τους 3!!! τελευταίους αγώνες (αλκμααρ , αεκ ,παοκ) και φυσικά η ομάδα δεν είχε δυνάμεις να αντέξει ενα γρήγορο ρυθμο με αποτέλεσμα σε ολο το 1ο ημιχρονο η ομάδα του ολυμπιακου να είναι ολη πισω απο την σεντρα.
με αρχή και τέλος τον υπέροχο νικοπολίδη ο ολυμπιακός άντεξε το πρές τον άγγλων (κανεις αγγλος στην ενδεκαδα!!!!) μέχρι το 78ο λεπτό όπου και μια σεντρα απο τα αριστερα ήταν αρκετη να διαλύσει την αμυντικη διάταξη του ολυμπιακού και να ανοίξει το σκορ.στη συνεχεια ο ολυμπιακος ανοιχθηκε μήπως και πετύχει κάποιο γκόλ αλλα ένα ακόμη "πούλημα" της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου , έδωσε την ευκαιρία στην άρσεναλ να βγάλει αντεπίθεση και να κάνει το 2-0 με τον ρώσο αρσάβιν (απο καθαρή θέση οφσαιντ) στο 86ο λεπτο του παιχνιδιου και η σεμνή τελετή να λάβει τέλος!
επόμενο παιχνιδι και ιδιαίτερα σημαντικό για τον ολυμπιακό ειναι με την στανταρ λιεγης!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΗΜΕΡΑ?


Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο φώναζαν οι ψηφοφόροι το 1965 στον Λάμπρο Κωνσταντάρα στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου ''Υπάρχει και φιλότιμο''. Τόσα χρόνια μετά και αυτή η κωμωδία παραμένει πάντα επίκαιρη! Αλήθεια σήμερα υπάρχει καθόλου φιλότιμο?
Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις κάλπες και ο εκλογικός πυρετός συνεχώς ανεβαίνει. Την ιδέα για τη σύνταξη του παρόντος μου έδωσαν οι αναρίθμητες επιστολές που βρήκα σήμερα το πρωί στο γραμματοκιβώτιο της πολυκατοικίας μου. ''Θα ήταν μεγάλη μου τιμή εάν παρευρισκόσασταν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσω την.....και ώρα......Μαζί θα πορευτούμε για το καλό της χώρας μας! Με εκτίμηση ο υποψήφιος βουλευτής ........''
Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω...και σταμάτα επιτέλους να στέλνεις μηνύματα στο κινητό μου τηλέφωνο γιατί μου έχεις μπλοκάρει τη μνήμη του! Σου είπα δεν θα έρθω! Αλήθεια που έμαθες τη διεύθυνση και το τηλέφωνο μου? Τώρα θυμήθηκες ότι είμαι κι εγώ πολίτης αυτής της χώρας αξιότιμε κύριε υποψήφιε? Λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές?
-Γιατί ρε παλικάρι έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι σήμερα?
-Α!Σήμερα έχει ανοιχτή συγκέντρωση ο κος ΑΛΦΑ!
-Ποιος είναι αυτός ρε φιλέ?
-Αυτός είναι που θέλει να σώσει τη χώρα μας...
-Μα καλά, αυτός δεν μιλάει αύριο?
-Όχι, αύριο μιλάει ο κος ΒΗΤΑ!Κι αυτός να μας σώσει θέλει...
---Εμάς μας ρώτησαν αν θέλουμε να σωθούμε?Αλλά τέτοιοι που είμαστε κι εμείς, τέτοιοι ΄΄σωτήρες'' μας αξίζουν---
Διάλεξα μέρα να κατέβω κι εγώ στο κέντρο...Δεν καθόμουν καλύτερα σπίτι μου? Μα τι λέω? Αφού πρέπει να πάω στη δουλειά...
Λίγες μέρες πριν τις κάλπες και το πολιτικό θερμόμετρο κοντεύει να σπάσει. Τρέχουν όλοι να καλοπιάσουν και να εντυπωσιάσουν τους ψηφοφόρους. Την μισή ενέργεια από αυτήν που καταναλώνουν αυτές τις μέρες να κατανάλωναν τόσα χρόνια που κάθονται στα έδρανα, η χώρα μας θα ήταν πολύ καλύτερη!
Το ποσοστό αποχής από τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου στην Ελληνική επικράτεια ανήλθε στο 45% περίπου. Βέβαια τότε κάποιοι προτίμησαν τις παραλίες από τις κάλπες και βοήθησαν σε αυτό και οι υψηλές θερμοκρασίες Την Κυριακή ο καιρός μάλλον δεν θα είναι κατάλληλος για παραλία. Βέβαια από την άλλη πάντα ήθελα να γίνω χειμερινός κολυμβητής...
Αν λοιπόν αξιότιμοι κύριοι δεν θέλετε την Δευτέρα να αναρωτιέστε γιατί ο Ελληνικός λαός δεν ήρθε πάλι να ψηφίσει, απαντήστε σε όλους εμάς...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΗΜΕΡΑ?

ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΣ



Έπρεπε να δούμε σκηνικά πλήρης καταστροφής στη Βορειοανατολική Αττική από τις φωτιές, για να συγκινηθούν οι αρμόδιοι στον Δήμο Αθηναίων και να πιάσουν δουλειά για τον καθαρισμό του Λυκαβηττού, από τα ξεραμένα χόρτα και κουκουνάρια. Όλο το καλοκαίρι η αδιαφορία είχε «χτυπήσει κόκκινο» με τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς να είναι υψηλός. Πάντως πρέπει να τονίσουμε ότι ο Λυκαβηττός παραμένει καθαρός με τη Διεύθυνση Καθαριότητας να καθαρίζει σε καθημερινή βάση αυτά που εμείς πετάμε, όταν θαυμάζουμε τη θέα από εκεί πάνω.



OIKOΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Τελικά υπάρχει οικονομική κρίση ή όχι; Ιδού η απορία;
Είμαστε σε μία χωρα που όλοι λένε ότι δεν την έχει αγγίξει, ακόμα, η οικονομική κρίση.
Και όμως όλοι κάθε μέρα μιλάνε για χρήματα και πώς θα βγάλουν το μήνα, και οι άνεργοι πώς θα βγάλουν χρήματα για να ταίσουν τα παιδιά τους. Κάθε μέρα ακούμε πως κλείνουν επιχειρήσεις , και όλων των ειδών τα καταστήματα, και όμως ,μέσα σε αυτήν την οικονομική κριση κάποιοι έχουν τα χρήματα και αγοράζουν πανάκριβα αυτοκίνητα και σπίτια.Κάτι συμβαίνει , κάποιοι πρέπει να χρυσαφίζουν και οι υπόλοιποι να φτωχένουν , οι απλώς να ζουν. ποιο είναι το μέλλον τι θα γίνει ;


Αρχίζουμε και χάνουμε τα ιδανικά της οικογένειας της φιλίας και πολλές χαρές της ζωής!
Θα αντέξει η μέση οικογένεια ; που πλέον δεν σκέφτεται το πως θα γίνει καλύτερη αλλά το πως θα αντέξει.
Πόσοι είναι αυτοί που δουλεύουν σε 2 δουλειές (η δεύτερη χωρίς ένσημα και χωρίς φορολογία, μεγάλο θέμα και αυτό)και δεν προλαβαίνουν να δουν τις οικογένειές τους, και μεγαλώνουν τα παιδιά τους, σε αναμφίβολα, μη σωστό περιβάλλον.
χρειάζεται μία δραστική λύση.