Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Το αυτονόητο και το ζητούμενο

Στην πολιτική και ειδικά την εξωτερική, οι χειρισμοί που επιβάλλονται εκ των συνθηκών είναι απαιτητικοί και προσεκτικοί.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας λοιπόν στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, είπε τα αυτονόητα. Αυτά δηλαδή που αποτελούν πάγια μέχρι στιγμής τουλάχιστον, πολιτική της Χώρας σε σχέση με τα ζητήματα που διαρκώς αναφύοντο από τη στάση της γείτονος.
Η δημιουργία όμως ενός πλαισίου επικοινωνιακών γεγονότων,
σχετικά με το ποιος και γιατί δυασρεστήθηκε, αν επρόκειτο να αναβληθεί η επικείμενη συνάντηση ή όχι, και γενικότερα το εσωτερικό πολιτικό κουτσομπολιό, όχι μόνο δεν ακυρώνει το πολιτικό γεγονός, αυτό καθεαυτό, δηλαδή ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έπραξε το αυτονόητο, ως όφειλε, αλλά συμβάλλει στη δημιουργία μη ορθών αντιλήψεων και εικόνων για κρίσιμα ζητήματα, σε μία εποχή που απαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και προσεκτικοί χειρισμοί από όλους...
πηγη: politicanea.blogspot.com

Ξύπνα Ελλάδα

Η Ziraat Bank δίνει δάνεια σε Έλληνες
στρατιωτικούς
στην Ξάνθη!!
"Έφτασα εξω από την τουρκική τράπεζα της Ξάνθης. Σήκωσα το κεφάλι μου και κοίταξα. Πού μπαίνω;
σκέφτηκα!
Η ανάγκη όμως ήταν πολύ μεγάλη... Έπρεπε να πάρω δάνειο και οι Ελληνικές τράπεζες δεν
μου έδιναν, αν και στρατιωτικός, επειδή δεν είχα εγγυητή!!! Πού να το βρω τον εγγυητή σε μία πόλη που δεν έχω φίλους παρά μόνο γνωστούς; Μας έκοψαν και από τον μισθό και ο προγραμματισμός της οικογένειας τινάχτηκε στον αέρα...

Προχώρησα και

H θεωρία της εξέλιξης κατά τον Πάγκαλο

Δεν είναι υπέροχη η παραπάνω εικόνα; Νομίζω αντιπροσωπεύει κατά πολύ τη γνώμη μου για τον προαναφερθέντα... Η πολιτική σκηνή δεν φαίνεται να του χρωστάει και πολλά, αλλά δεν νομίζω ότι θέλει και να του χρωστάει (βλ. Ίμια και Οτσαλάν). Παρόλα αυτά, όμως, δεν προσπαθεί και πολύ να φτιάξει την εικόνα του. Αντίθετα, όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο προκλητικός!!
Εκτός από το τελευταίο εκπληκτικό: όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες, έχει πει το θρυλικό:

Η δίκη του Mall

Δύο πρωθυπουργοί, επτά υπουργοί, ένας δήμαρχος και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο… Όλοι μαζί κόπιασαν για να χτίσουν το μεγαλύτερο “αυθαίρετο” της Ευρώπης. Πέντε χρόνια μετά τα εγκαίνια, σε συνθήκες απόλυτης σιωπής των ΜΜΕ, η τύχη του Mall πρόκειται να κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Μόνο που σε αυτή τη δίκη αυτό που παίζεται είναι πιο μεγάλο κι από το ίδιο το Mall…


Πολλοί ίσως ξέρετε το Mall Athens μόνο ως το

Το ηφαίστειο εκρήγνυται στη Χαλκίδα

Αξιότιμοι φίλοι,στις 11/01/2011 θα καταθέσει στον εισαγγελέα Χαλκίδας ο Δημήτριος Αντωνίου που μήνυσε τους 172 Βουλευτές, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, που υπέγραψαν το μνημόνιο στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται.

Εχω γνωρίσει τον κ. Αντωνίου από κοντά και έχω μιλήσει άπειρες ώρες για πάρα πολλά πράγματα. Με έχει πείσει για τη γνήσια πατριωτική αγανάκτηση του. Δηλώνει δεξιός. Εγώ δεν είμαι. ούτε αριστερος, ούτε δεξιός ούτε κάτι άλλο γνωστό και καταχωρημένο. Διαφωνούμε σε αρκετά πράγματα με το Δημήτρη. Διαφωνησαμε για το κόμμα "Ελπίδα Πολιτείας" που έφτιαξε επειδή πιστεύει ότι η αλλαγή των προδοτών με πατριώτες θα γίνει με τη δημιουργία νέου κόμματος. Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να δημιουργηθούν οι ομάδες. Από τις ομάδες και τις συνενώσεις, θα προκύψουν κόμματα. Τα κόμματα αυτά δε θα πρέπει πλέον να εστιάζουν στα διλήμματα του συστήματος (φιλελευθερισμός - σοσιαλισμός και γενικώς ~ισμός) αλλά στη δημιουργία της πλατφόρμας που θα επιτρέπει στον Ελληνικό λαό να αποφασίζει για τα θέματα που τον αφορούν. Σήμερα έχουμε

Αστρική Πύλη στη Σομαλία

Η παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο αναφορικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στον Κόλπο του Άντεν εκτός από τους σχετικούς ιστότοπους που ασχολούνται με παρόμοια θέματα έχει δει το φως της δημοσιότητας και σε μεγάλα ειδησιογραφικά site όπως αυτό της αγγλόφωνης έκδοσης της Pravda.

Τo ότι βέβαια παρόμοιες δημοσιεύσεις συναντώνται όλο και πιο συχνά δε σημαίνει πως το αντικείμενο του θέματος αποκτά περισσότερη συνάφεια με την αλήθεια, περισσότερη από ότι ίσως έχει. Τι λένε πάντως οι υποστηρικτές της θεωρίας του Κόλπου του Άντεν;…..

Σύμφωνα με ένα υποτιθέμενο έγγραφο του WikiLeak που έχει διαρρεύσει, αλλά που δεν έχει κανείς ακόμη, το 2000 ο ναύαρχος Maksimov διοικητής του ρωσικού Στόλου της Βόρειας θάλασσας, έστειλε μια απόρρητη αναφορά στον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin ότι μια μαγνητική δίνη είχε δημιουργηθεί (Νοέμβριος 2000) ή ανακαλυφθεί στον Κόλπο του Άντεν έξω από τις ακτές της Σομαλίας και πως παρά τις συνδυασμένες προσπάθειες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Κίνας να την περιορίσουν(;) ή να μελετήσουν τη φύση της –η οποία δείχνει να «αψηφά» όλους τους νόμους της φυσικής- απέτυχαν.
Στα τέλη του 2008 διαπιστώνεται πως

Codex Alimentarius: Το απόλυτο διατροφικό μέσο μαζικής εξόντωσης;

Codex Alimentarius: Το απόλυτο μέσο αποπληθυσμού!

Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις, λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης σημαντικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να «ομογενοποιήσουν» τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής…

Πολύ λίγοι είναι προς το παρόν εκείνοι που έχουν ακούσει για την ύπαρξη του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius), ενώ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την πανίσχυρη αυτή εμπορική επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανα­κοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κώδικα (http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp), αποστολή του είναι να

Στα 4 Ευρώ το 2011 τα διόδια

Στα 4 Ευρώ θα φτάσουν εντός του 2011 τα διόδια της Λεπτοκαρυάς. Να περιμένουμε μια αύξηση της τάξης του 30% και άνω!

Όχι, δεν είναι αστείο! Το είπε χθες ... η εκπρόσωπος της εταιρείας στην τηλεόραση!

Πηγή: http://www.otoposmou.gr/

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

Θυμάστε τα "δομημένα"; τώρα υποδεχθείτε τα euro-ομόλογα!!!

Τα ομόλογα είναι χρεόγραφα-χρηματιστηριακά προϊόντα, που συνιστούν σύμβαση δανείου σε βάρος του εκδότη. Εξ αρχής στους όρους έκδοσης προβλέπονται ο μηχανισμός υπολογισμού της επιβάρυνσης, οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του δανείου, ο τρόπος και ο χρόνος πληρωμής των τοκομεριδίων (κουπονιών). Η διάρκεια είναι μεγαλύτερη του έτους. Ο εκδότης έχει την υποχρέωση να καταβάλει, στην λήξη της σύμβασης, το κεφάλαιο του ομολόγου και ενδιάμεσα τα τοκομερίδια με τυχόν προβλεπόμενες επιβαρύνσεις. Επίσης μπορούν να προβλεφθούν και άλλοι όροι, που θα συνδέονται με υποχρεώσεις του εκδότη του ομολόγου, όπως η υποχρέωση για τον εκδότη να παρέχει ορισμένες πληροφορίες στον κάτοχο (αγοραστή) ομολόγων ή άλλοι περιορισμοί στη συμπεριφορά του εκδότη σε θέματα που δεν έχουν σχέση με τα ομόλογα.
Τα ομολογιακά δάνεια επιτρέπουν στον εκδότη (οφειλέτη) να...χρηματοδοτήσει μακροπρόθεσμες επενδύσεις με ξένα κεφάλαια. Το ότι πηγαίνουν αλλού, είναι άλλη ιστορία.
Χρεόγραφα με διάρκεια έως ένα έτος είναι είτε τα Έντοκα Γραμμάτια και θεωρούνται μέσο προσωρινής διευκόλυνσης από την χρηματαγορά.
Τα ομόλογα και οι μετοχές είναι μεν

Η προετοιμασία του Σπανούλη για το ντέρμπι!!

μας το έστειλε το: http://blog-my69.blogspot.com

Live Κερκυρα - Ολυμπιακος

Στη σελίδα t-bet.gr μπορείτε να δείτε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα και όχι μόνο
σας δίνουμε τα λινκ τα οποία θα ενεργοποιηθούν λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα
λινκ 1
λινκ 2
λινκ 3

http://anemo-milos.blogspot.com/2011/01/blog-post_8487.html


Πάλι κοντά μας........


Ξανά μαζί μας το ιστολόγιο itexnologiasimera.blogspot.com μετά από ένα διάστημα αποχής.
καλή συνέχεια στην καινούρια τους προσπάθεια

Το capital.gr και οι φθηνές τακτικές τους...


...προκειμένου να πάρουν μερικά κλικς!

Οι εξυπνάκηδες του δήθεν μεγαλύτερου οικονομικού site πανελλαδικώς, θεώρησαν φρόνιμο να χρησιμοποιήσουν το widgetάκι του Χρηματιστηρίου που φέρει την υπογραφή τους, προκειμένου να κερδίσουν μερικά παραπάνω κλικς. Δεν φτάνει που τους ''φιλοξενούμε'' αφιλοκερδώς στο blog μας, για ευχαριστώ...

...με 2 γραμμές κώδικα κατάφεραν να κάνουν redirect σε αυτούς όλους τους επισκέπτες του 24wro.blogspot.com.

Ρόδα, τσάντα και;;;ΚΟΠΑΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑ


Η ταινια ΡΟΔΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ μετα την επιτυχια που σημειωνει στην Ελλαδα προσφεροντας αφθονο γελιο στο κοινο της θα συνεχισει να προβαλλεται στις κινηματογραφικες αιθουσες και στην Κυπρο .Απο τις αρχες Φεβρουαριου λοιπον οι Κυπριοι φιλοι μας θα εχουν τη δυνατοτητα να απολαυσουν την ταινια που σπαει τα ταμεια στην Ελλαδα.

Ice age 4 "Sid is back"

Mία τέταρτη ταινία Ice Age ήταν αναμενόμενη μετά την εισπρακτική επιτυχία των προηγούμενων. Η επόμενη Ice Age ταινία θα έχει τίτλο “Ice Age 4: Continental Drift” και θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε σε 3D!
Η ταινία θα διαδραματίζεται στην περίοδο μετακίνησης των ηπείρων, δηλαδή στο τέλος της εποχής των παγετώνων. Ως γνωστόν, ο Scrat και η υπόλοιπη παρέα θα μπλέξει σε ατελείωτες και άκρως ξεκαρδιστικές περιπέτειες!
Το Ice Age 4, πάντως, δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στους κινηματογράφους πριν από

ΠΑΟ - ΑΡΗΣ

Για ακόμα μία φορά στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Αρη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Σωτήρης Νίνης στο 19΄ πέτυχε το γκολ για τους "πράσινους" που μείωσαν στους δύο βαθμούς τη διαφορά τους από τον Ολυμπιακό, ο οποίος την Κυριακή αγωνίζεται στην Κέρκυρα. Παράπονα του Αρη για τη φάση του 65ου λεπτού, όπου ο διαιτητής λανθασμένα ακύρωσε γκολ των "κίτρινων".
H EIKONA TOY ΑΓΩΝΑ

Επείγουσα έκκληση για αιμοπετάλια


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ EΠΕΙΓΟΝ ! Η Ζωή Λωτίδου 5 ετών ,νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μ.Ε.Θ. Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης και χρειάζεται απαραιτήτως αιμοπετάλια ομάδας Α+. Όποιος θέλει να βοηθήσει πρέπει να πάει αποκλειστικά στο Ιπποκράτειο. Το τηλέφωνο του πατέρα είναι 6973636027 Μάκης Λωτίδης.
Στο χέρι μας είναι να σώσουμε τη ζωή ενός μικρού και ταλαιπωρημένου παιδιού.

πηγη:isonomia-gia-olous.blogspot.com

Νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα...τότε δείτε την Πόλη των Σκουπιδιών (Garbage City ) !!!


Οχι, δεν είναι σκουπίδια σε κάποια φτωχογειτονιά της πόλης...αυτό το μέρος είναι πραγματικά γνωστό ως Σκουπιδόπολη. Οι κάτοικοί της ζουν σε ένα σουρεαλιστικό αστικό τοπίο γεμάτο απόβλητα.
Σε κάθε γωνιά και σε κάθε σημείο στοιβάζονται σκουπίδια. Αυτό το θλιβερό τοπίο αποθανάτισε με την κάμερα του ο φωτογράφος Bas Princen .


Περισσότερο εντυπωσιακή από τα σκουπίδια που διακοσμούν την αρχιτεκτονική των κτιρίων και τα σκουπίδια με τα οποία είναι γεμάτοι οι δρόμοι της πόλης - είναι το περίεργο γεγονός ότι ο τόπος αυτός είναι πλήρως κατποικημένος και γεμάτος με δράση και ζωή.
Οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται, τρώνε και

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!

Επιτέλους μετά το κόλλημα με τα παιχνίδια του facebook και πριν καμιά δεκαριά χρόνια με το ΜΑΜΕ 32 ήρθε η ώρα για το...

Macaulay Culkin είναι 30άρης και είναι όπως στην πρώτη του ταινία, και μόλις χώρισε

Culkin Mila Η MILA KUNIS ΚΑΙ Ο MACAULAY CULKIN ΧΩΡΙΣΑΝ
…Mήπως επειδή δεν ταίριαζαν; Μετά από 8 ολόκληρα χρόνια η πανέμορφη Mila Kunis και ο Macaulay Culkin δεν είναι πλέον μαζί και όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους ο χωρισμός ήταν φιλικός και οι δυο τους παραμένουν στενοί φίλοι. Η Mila Kunis με την υποψηφιότητά της για Χρυσή Σφαίρα που της χάρισε ο ρόλος της στην ταινία Black Swan, όπου πρωταγωνιστεί με την Natalie Portman, ανήκει πλέον στην A-list των ηθοποιών, σε σύγκριση με τον 30χρονο και πρώην αγαπημένο της Macaulay Culkin που έγινε γνωστός από την ταινία Home Alone.
Την 27χρονη ηθοποιό που την γνωρίσαμε από την ταινία Forgetting Sarah Marshall θα τη δούμε σύντομα, δίπλα στον Justin Timberlake και την Emma Stone, στη ρομαντκή κωμωδία Friends With Benefits τον Ιούλιο.
000XXX407 Η MILA KUNIS ΚΑΙ Ο MACAULAY CULKIN ΧΩΡΙΣΑΝ
img mg warcraft celebs kunis culkin 130841646915 Η MILA KUNIS ΚΑΙ Ο MACAULAY CULKIN ΧΩΡΙΣΑΝ
mila kunis hot girl normal Η MILA KUNIS ΚΑΙ Ο MACAULAY CULKIN ΧΩΡΙΣΑΝ
mila kunis Η MILA KUNIS ΚΑΙ Ο MACAULAY CULKIN ΧΩΡΙΣΑΝ
πηγή : http://mag24.gr/?p=4548

Αυτό το Αιγαίο επιδιώκει η ΄Αγκυρα! Χωρισμένο στη μέση!

Ο χάρτης είναι τουρκικός και έχει κατατεθεί στο ΝΑΤΟ,κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων για τη νέα δομή της Συμμαχίας. Αποκαλυπτικός για το πως φαντάζεται το Αιγαίο, η Άγκυρα. Χωρισμένο στη μέση.Οι κόκκινες γραμμές προσδιορίζουν τα τουρκικά σχέδια.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σήμερα στο Ερζερούμ ,όπου και θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Το κλίμα που έχουν δημιουργήσει πολλά τουρκικά ΜΜΕ και αναπαράγουν και αρκετά ελληνικά ,δημιουργεί

Όταν το ανθρώπινο σώμα γίνεται τέχνη!! (βίντεο)

μύθοι περί μαύρης ζάχαρης


Ποιές είναι τελικά οι διαφορές...;;;brown_sugar

Στην ουσία οι διαφορές λευκής και μαύρης (καφέ) ζάχαρης είναι ελάχιστες. Τα 100 gr λευκής περιέχουν 387 kcal, 99.98% υδατάνθρακες και 0,02% νερό, ενώ η μαύρη 377 kcal, 97,3% και 1,77% νερό και μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο κ.α. Αυτά τα τελευταία της κάνουν και πιο υγιεινή σε ένα βαθμό.
Η λευκή έχει περάσει από περισσότερα στάδια επεξεργασίας για να φτάσει στη στεγνή και λευκή μορφή της, ενώ η μαύρη είναι πιο κοντά στην ακατέργαστη μορφή του τεύτλου και συγκεντρώνει περισσότερη μελάσα(Παχύρρευστο παράγωγο που προκύπτει από την επεξεργασία της ζάχαρης). Η μελάσα της δίνει σκούρο χρώμα και γλυκόπικρη γεύση.Πολλές φορές η μαύρη του εμπορίου δεν είναι τίποτε περισσότερο απο λευκή αναμεμιγμένη με μελάσα.
Προσοχή στις θερμίδες όμως! Η μαύρη αποτελείται από μικρότερους κρυστάλλους από εκείνους της λευκής για αυτό είναι και πυκνότερη. Επομένως έχει περισσότερες κατά όγκο θερμίδες, δηλαδή ένα κουταλάκι μαύρη έχει περισσότερες θερμίδες από ένα κουταλάκι λευκή, χωρίς να υπολογίζουμε επίσης ότι η μαύρη είναι λιγότερο γλυκιά(για ένα μέτριο καφέ θέλουμε 2 κουταλιές λευκή ή 2 και 1/2 μαύρη)!
Άρα, άνθρακες τα περί διαιτητικής μαύρης ζάχαρης, σίγουρα όμως δίκαιη η φήμη για πιο θρεπτικής λόγω μετάλλων και βιταμινών!