Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

waka waka!!!



το επίσημο τραγούδι του μουντιάλ
αντρες απολαύστε τους αγώνες αλλά και την Shakira
γυναίκες υπομονή με τους άντρες..............

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ


Μπες και υπογραψε κι εσυ.....Καναμε λιγο πιο επισημο το καλεσμα του V FOR VENDETTA...Και θελουμε τη δικη σου υπογραφη και συμμετοχη εννοειται....
www.gopetition.com/online/37070.html

Η ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

">

Από τη Δευτέρα ο πρώτος καλοκαιρινός καύσωνας


Το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με τον υδράργυρο στην Αθήνα να «σκαρφαλώνει» στους 36 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 37.
'Ήδη από σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά, εξαιτίας θερμών αέριων μαζών που φθάνουν στον ελλαδικό χώρο από τα Βορειοανατολικά Βαλκάνια. Καθώς οι μάζες αυτές θα κινούνται όλο και νοτιότερα πάνω από την Ελλάδα, σε ύψος που δεν θα ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει κάθε μέρα και από λίγο και η αίσθηση της ζέστης θα είναι εντονότερη στη Βόρεια Ελλάδα και στην ενδοχώρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Θεσσαλία.

Δυσεύρετα τα ικανά στελέχη


Ενας στους τρεις εργοδότες αντιμετωπίζει δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων με τα κατάλληλα προσόντα στη χώρα μας, όπως επισημαίνει η έρευνα της Μanpower «Ερευνα για την έλλειψη ταλέντων 2010», παρ΄ όλο που η ανεργία σκαρφάλωσε στο 11,6% τον Μάρτιο του 2010 από 9,2% τον περυσινό Μάρτιο. Παρά την κρίση, παραμένει το χάσμα ανάμεσα στη ζήτηση και στην προσφορά δεξιοτήτων, ενώ τα στελέχη πωλήσεων είναι οι πιο δυσεύρετοι εργαζόμενοι για το 2010.
Με δεδομένο το υψηλό ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στη χώρα μας, το συγκεκριμένο ποσοστό, αν και μειωμένο κατά 8 μονάδες σε σχέση με πέρυσι, καταδεικνύει το σημαντικό έλλειμμα απαιτούμενων δεξιοτήτων που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά εργασίας, σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων των εργοδοτών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το ποσοστό των εργοδοτών που δυσκολεύεται να βρει υποψηφίους με τα προαπαιτούμενα προσόντα για τη σωστή λειτουργία των επιχειρήσεών τους ανέρχεται παγκοσμίως σε 31%.
Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 29%, δηλαδή περίπου 1 στους 3 έλληνες εργοδότες αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Παρ΄ ότι το ποσοστό αυτό, στη χώρα μας, για το 2010 εμφανίζεται μειωμένο κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2009, υπερβαίνει κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες τον αντίστοιχο δείκτη της περιφέρειας ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), ο οποίος για το 2010 φθάνει στο 23%.
«Με τον δείκτη της ανεργίας να σκαρφαλώνει σε διψήφια νούμερα, τα αποτελέσματα της έρευνας της Μanpower φωτογραφίζουν για άλλη μία φορά το οξύτατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας:την ασυμφωνία ανάμεσα στις δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες σήμερα και σε εκείνες που διαθέτουν οι υποψήφιοι. Το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες θέσεις εργασίας στη χώρα μας και εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο μένουν κενές. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες ως σήμερα περιέγραφαν το προφίλ του κατάλληλου εργαζόμενου:ως μια ατελείωτη λίστα χαρακτηριστικών, με ιδιαίτερη έμφαση στα τυπικά προσόντα, αγνοώντας συχνά τα στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότηταςή τις αξίες που χρειάζονταν για να επιτύχει ένας υποψήφιος σε μια θέση. Πλέονοι εργοδότες θα πρέπει να εντοπίσουν εκείνα τα 4-5 απολύτως απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος και να διακρίνουν με ποια από αυτά ο υποψήφιος γεννιέται και δεν μπορούν να αλλάξουν, ποια πρέπει ήδη να διαθέτει προτού χτυπήσει την πόρτα της εταιρείας και ποια είναι δυνατόν να αναπτυχθούν ή να αποκτηθούν, με κοινή προσπάθεια και δέσμευση» σχολίασε η δρ Βενετία Κουσία, διευθύνουσα σύμβουλος της Μanpower.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ιαπωνία (76%) καταλαμβάνει τη πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες στις οποίες οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην κάλυψη θέσεων εργασίας με κατάλληλους υποψηφίους.
Ακολουθούν Βραζιλία (64%), Αργεντινή (53%), Πολωνία (51%), Αυστραλία (45%), Χονγκ Κονγκ (44%) και Μεξικό (42%). Η έλλειψη ταλέντων εμφανίζεται λιγότερο έντονη στην Ιρλανδία (4%), στη Μεγάλη Βρετανία (9%), στη Νορβηγία (11%) και στις Ηνωμένες Πολιτείες (14%).
Σημειωτέον ότι τo σημαντικότερο έλλειμμα της ελληνικής αγοράς εργασίας, όπως διαπιστώνεται από την ίδια έρευνα, εντοπίζεται στα στελέχη πωλήσεων, ειδικότητα η οποία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη, για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Ανισορροπία ανάμεσα στην προσφορά και στη ζήτηση στελεχών εμφανίζει και ο χώρος της εξυπηρέτησης και υποστήριξης πελατών, μια ειδικότητα που κάνει εφέτος την επανεμφάνισή της στη δέκατη θέση της λίστας.

ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην επαρχία

αναβάλλεται για τις 30 Ιουνίου, όπως φαίνεται, διότι δεν έχουν παραδοθεί οι μηχανές και το υλικό από τον προμηθευτή !
μπορεί και να μην έχει πληρωθεί ο άνθρωπος !
αν και υπάρχει μία φήμη που λέει ότι τις μηχανές τις έχουν πληρώσει οι τράπεζες!

ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ.....


Τζ. Σόρος: «Η κρίση δεν έχει τελειώσει»
«Η κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος, όπως το γνωρίζουμε, είναι πραγματική», δήλωσε ο διεθνούς φήμης μεγαλοεπενδυτής Τζορτς Σόρος, μιλώντας στο συνέδριο χρηματοοικονομικών της Βιέννης.
Πρόσθεσε επίσης ότι «η κρίση δεν έχει τελειώσει και ότι έχουμε μπει στη δεύτερη πράξη του δράματος».
Αναφερόμενος στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη τόνισε: «όταν οι χρηματαγορές άρχισαν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην αξιοπιστία του ξένου χρέους, η Ελλάδα και το ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο, ωστόσο οι επιπτώσεις αναμένεται να γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο».
ΠΗΓΗstar.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ (ΕΔΩ)...

Συνελήφθη Προϊστάμενος Δασικής Υπηρεσίας της Αττικής για δωροδοκία και εκβίαση


Συνελήφθη χθες το μεσημέρι από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Προϊστάμενος Δασικής Υπηρεσίας της Αττικής σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για δωροδοκία και εκβίαση.
Ειδικότερα, την Δευτέρα περιήλθε στην ανωτέρω Υπηρεσία καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαίτησε από τον καταγγέλοντα το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ, προκειμένου να χορηγηθούν στον καταγγέλοντα βεβαιώσεις χαρακτηρισμού αγροτεμαχίων ιδιοκτησίας του.
Χθες και κατά τις πρωινές ώρες, προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ και παραδόθηκε στον καταγγέλοντα. Τις μεσημβρινές ώρες, ο τελευταίος συνοδευόμενος από αστυνομικό της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μετέβη στην έδρα της δασικής Υπηρεσίας και το παρέδωσε στον συλληφθέντα.
Κατά τη σωματική έρευνα που έγινε στον κατηγορούμενο βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των χρημάτων που ανέρχεται στα επτακόσια ευρώ, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο στις τουαλέτες του δασαρχείου, ύστερα από υπόδειξη του συλληφθέντα.
Συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Τα βρήκαν ο ΟΠΑΠ και οι πράκτορες


Τα βρήκαν την τελευταία στιγμή ΟΠΑΠ και πράκτορες και οι τελευταίοι δεν θα πραγματοποιήσουν τη 48ωρη προειδοποιητική απεργία στην έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου (11 - 12 Ιουνίου) όπως είχαν εξαγγείλει. Επίσης, μετά από αυτή την εξέλιξη και η ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού στις 14 Ιουνίου δεν κινδυνεύει να αναβληθεί όπως η προηγούμενη στο τέλος Μαίου, λόγω των κινητοποιήσεων των πρακτόρων.
Αν οι πράκτορες προχωρούσαν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες κατά τη διάρκεια του μουντιάλ οι απώλειες εσόδων για τον ΟΠΑΠ θα ήταν πολύ μεγάλες αφού η διοίκηση του οργανισμού εκτιμά ότι ο τζίρος από του κουπόνι του παγκοσμίου κυπέλλου θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά στο κοινό


Ανοίγει τις πύλες του για το κοινό, από την Κυριακή 13 Ιουνίου, το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά. Τμήμα του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, το κωπηλατοδρόμιο μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο πάρκο, που θα συνδυάζει τις λειτουργίες της ήπιας άθλησης και αναψυχής και θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να χαρούν έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους της Αττικής.
Στην εκδήλωση, στις 10:30 το πρωί, θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.
Στο χώρο του κωπηλατοδρομίου την Κυριακή θα παραβρίσκονται επίσης αθλητές, προπονητές και γνώστες των αθλημάτων της κωπηλασίας και του κανόε-καγιάκ, οι οποίοι θα δίνουν σε μικρά παιδιά την ευκαιρία να έχουν μία πρώτη εμπειρία των δύο αθλημάτων, δεδομένου ότι έχει αποφασισθεί να δημιουργηθούν σχετικές παιδικές ακαδημίες στο χώρο.