Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εξετάζει το Μαξίμου!

Καταιγιστικές αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, στις 17-18 Οκτωβρίου αλλά και της έγκρισης του νέου Μνημονίου για τη χώρα.

Με φόντο τις γερμανικές σκέψεις για «κούρεμα» έως 50% στο ελληνικό χρέος αλλά και το νέο δάνειο, που αναμένεται να επιφέρει εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας στους δανειστές (σ.σ, να τεθεί υπό επιτροπεία), το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στην ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής να απευθυνθεί εκ νέου στον πολιτικό κόσμο ζητώντας εθνική συσπείρωση.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να εξετάζει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να ζητήσει τη σύγκληση διευρυμένου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κ. Κώστα Σημίτη και κ. Κώστα Καραμανλή.

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έτοιμος να εξαιρέσει τον εαυτό του από την πρωθυπουργία, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Εξάλλου για την έγκριση της νέας Συμφωνίας με τους δανειστές αναμένεται να απαιτηθεί αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών από το Κοινοβούλιο.

Πάντως στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου, υπάρχουν «φωνές», που αντιτίθενται στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, και ρίχνουν στο τραπέζι την πρόταση περί δημοψηφίσματος επί δημοσιονομικού θέματος.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση ενώ το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών παραμένει ορθάνοιχτο.

Πηγή: newsbomb.gr , newscode.gr

Πέντε μήνες για το αυγό στον Μ. Όθωνα

Ποινή 5 μηνών με τριετή αναστολή για λόγω και έργω εξύβριση, επέβαλε το δικαστήριο...

στην Μαρίνα Δημητριάδου για την επίθεση με αυγό σε βάρος του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, κρίνοντας επίσης πως η επίθεση δεν ήταν απρόκλητη.

Ο υφυπουργός και μηνυτής δεν ήταν παρών ούτε αυτή τη φορά στην αίθουσα του δικαστηρίου, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις και με  έγγραφο του προς τον εισαγγελέα  δήλωσε ότι ανακαλεί την παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητά όμως την δίωξη της 33χρονης...

goodnet.gr

«Ξήλωσαν» τους διοικητές της ομάδας ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ!

Με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου, «αποκεφαλίστηκε» ο μέχρι πρότινος διοικητής των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ ταξίαρχος Γιώργος Σταύρακας και στην θέση του, τοποθετείται ο ταξίαρχος Ευάγγελος Βενέτης, ο οποίος ήταν διοικητής στην αστυνομική διεύθυνση Αρκαδίας και παλιά είχε υπηρετήσει στην άμεση δράση.
Ο Γιώργος Σταύρακας παροπλίζεται αφού μετατίθεται στην αστυνομική ακαδημία ως βοηθός διευθυντή, ενώ "ξηλώνεται" και ο διοικητής των ΜΑΤ Στέφανος Κοζυράκης, ο οποίος πηγαίνει στην διεύθυνση χειρισμού κρίσεων του αρχηγείου και την θέση του παίρνει ο αστυνομικός διευθυντής Θεόδωρος Κούτσιαρης.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής βάζει ως σύμβολο τον Χαράλαμπο Χριστοφαρέζη απόστρατο αντιστράτηγο και πρώην υπαρχηγό της Αστυνομίας. Επίσης, υπήρξε επί χρόνια διοικητής των ΜΑΤ.
Οι έκτακτες απομακρύνσεις των δύο διοικητών, σε μάχιμες υπηρεσίες όπως ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, έχουν να κάνουν με την αλλαγή επιχειρησιακού σχεδιασμού, την δυσαρέσκεια της ηγεσίας μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα και τον ξυλοδαρμό των φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων, αλλά και τον «εσωτερικό» πόλεμο μεταξύ ανώτατων αξιωματικών εν όψει τακτικών κρίσεων και πιθανής ή όχι αλλαγής στην κεφαλή της ΕΛ.ΑΣ τον προσεχή Νοέμβριο, όπου λήγει η θητεία του Λευτέρη Οικονόμου.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/85080/xhlwsan-toys-dioikhtes-ths-omadas-dias-delta-kai-mat

Ένα... προφητικό κείμενο που γράφτηκε το 2003

Από το ευρώ… στη δραχμή

Διαβάστε ένα προφητικό κείμενο που έγραψε γνωστός οικονομολόγος το 2003, στο οποίο υποστήριζε ότι «είναι πολύ πιθανόν η Ελλάδα να είναι μια από τις πρώτες χώρες που θα επιλέξουν να εγκαταλείψουν με τη βούλησή τους το ενιαίο νόμισμα».

Ακολουθεί το κείμενο...

Λένε ότι μια καλή ιστορία πάντοτε αξίζει κάτι. Ορίστε λοιπόν μία. Όταν ήμουν μικρός μού είχαν χαρίσει δύο πολύ μικρά χρυσά νομίσματα. Επρόκειτο για ένα ελληνικό των 5 δραχμών που απεικόνιζε τον Γεώργιο Α' και για ένα γαλλικό των 5 φράγκων που απεικόνιζε τον Ναπολέοντα Γ´. Και τα δύο νομίσματα έμοιαζαν πολύ μεταξύ τους.


Είχαν το ίδιο βάρος και τις ίδιες διαστάσεις - την ίδια περιεκτικότητα, με άλλα λόγια, σε χρυσό. Τα νομίσματα αυτά είχαν έτσι το ίδιο αντίκρισμα και στις δύο χώρες. Ήταν, με άλλα λόγια, κάτι σαν το σημερινό ευρώ...

Αργότερα έμαθα ότι αυτή η ομοιότητα ωφείλετο στη Λατινική Νομισματική Ένωση (ΛΝΕ), ένωση στην οποία συμμετείχαν από το 1865 η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελβετία και η Ιταλία και από το 1868 και η Ελλάδα.


Για την ιστορία, η ΛΝΕ ατύχησε και ατόνησε πολύ πριν από την επίσημη διάλυσή της το 1926, λόγω των διακυμάνσεων μεταξύ των τιμών του χρυσού και του αργύρου και λόγω των διαφορών ανάμεσα στα βιοτικά επίπεδα των συμμετεχουσών χωρών.


Εξαιτίας της ΛΝΕ επίσης η Ελλάδα, η οποία είχε να χρηματοδοτήσει το εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα του Χ. Τρικούπη (και για τον λόγο αυτόν είχε σημαντικά ελλείμματα προς τον υπόλοιπο κόσμο, τα οποία χρηματοδοτούσε με δάνεια), εξήντλησε τα αποθέματά της σε χρυσό και άργυρο (δηλαδή, τη νομισματική της βάση) και το 1893 επτώχευσε...

Η οικονομική θεωρία υποστηρίζει ότι μια χώρα που εκδίδει το δικό της νόμισμα (και που χρωστάει σε αυτό) δεν μπορεί να πτωχεύσει, αφού μπορεί πάντοτε να καταφεύγει στα τυπογραφεία της και να τυπώνει πληθωριστικό χρήμα για να πληρώνει τα χρέη της (seignorage). (Φυσικά με το να εκδίδει κανείς συνεχώς νέο χρήμα δεν σημαίνει ότι μπορεί και να διατηρεί αλώβητο το βιοτικό του επίπεδο - το νόμισμα κάθε τόσο θα πρέπει να υποτιμάται.)


Η οικονομική θεωρία υποστηρίζει επίσης ότι μια χώρα (ή μια επαρχία) που έχει υιοθετήσει ένα άλλο νόμισμα κάλλιστα μπορεί να πτωχεύσει, αφού δεν είναι τίποτε άλλο από μια επιχείρηση με έσοδα και έξοδα (θυμηθείτε, π.χ., το Orange County).

Καλά είναι τα ευρώ, όταν όμως τα έχουμε. Οταν δεν τα έχουμε, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Και τελευταίως πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι, καθώς κερδίζουμε λιγότερα από όσα ξοδεύουμε, θα έρθει η εποχή (π.χ., σε δέκα χρόνια από σήμερα) κατά την οποία δεν θα έχουμε αρκετά από τα τόσο αγαπημένα μας ευρώ στην τσέπη μας.


Στοιχεία δε που τεκμηριώνουν την άποψη αυτή απαντώνται όλο και συχνότερα στις επίσημες στατιστικές. το έλλειμμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών, η χειροτέρευση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας, η γήρανση του πληθυσμού, ο επίμονα ελλειμματικός τρόπος διαβιώσεώς μας και η ύφεση που πλήττει ήδη (και η οποία αναμένεται σταδιακά να εξουθενώσει) τους αιμοδότες μας Γερμανούς αποτελούν μερικά...

Προσέξτε! Η κατανάλωσή μας ξεπερνά, χρόνια τώρα, την παραγωγή μας και για να τη συντηρούμε πρέπει να δανειζόμαστε από τους ξένους. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται εσαεί.


Αν, λοιπόν, ελλείψει ρευστότητας, κάποτε δεν μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα δάνειά μας και τις πολλές υποσχετικές του Δημοσίου (π.χ., τα ομόλογά του προς το ΙΚΑ), τότε θα πρέπει να (ξε)πουλήσουμε την εναπομείνασα δημόσια περιουσία.


Και αν αυτή δεν μπορέσει να πουληθεί σε καλή τιμή, τότε κάποιος ατυχής θα βρεθεί στη θέση του Τρικούπη. Αν, από την άλλη, είχαμε το δικό μας νόμισμα, θα μπορούσαμε να διορθώσουμε την αρχική στρέβλωση με μια υποτίμηση.


Μη έχοντας όμως τη δυνατότητα αυτή και με δεδομένη την ασυμμετρία με την οποία μια ύφεση πλήττει μια οικονομία, θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανόν η Ελλάδα να είναι μια από τις πρώτες χώρες που θα επιλέξουν να εγκαταλείψουν με τη βούλησή τους το ευρώ. Φυσικά αυτό δεν θα γίνει αύριο και ίσως λοιπόν να υπάρχει ακόμη χρόνος για μια αλλαγή πορείας...

* Ο κ. Νίκος Α. Κεράνης είναι οικονομολόγος και οικονομικός αναλυτής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ. Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν κείμενο είναι προσωπικές.

Πηγή: Newsbeast.gr

Έπιασαν τους Αλβανούς βιαστές-ληστές με τα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ

Με συντονισμένη επιχείρηση ΕΚΑΜ, ειδικών ερευνητών και ομάδων της ΔΙΑΣ, οι τρεις εγκληματίες Αλβανοί, ήδη σεσημασμένοι κακοποιοί πιο γνωστοί ως "Η συμμορία με τα Καλάσνικοφ", φαίνεται ότι πως έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Το μοιραίο λάθος τους έγινε στο τελευταίο κτύπημα της συμμορίας στη Γλυφάδα, όπου βίασαν την γυναίκα του ζευγαριού πριν ληστέψουν το σπίτι, όταν φάνηκε το πρόσωπο του ενός από αυτούς στην κάμερα επιτήρησης που είχε η πολυκατοικία. Εκεί φάνηκε ότι επρόκειτο για γνωστό και σεσημασμένο "σκληρό" Αλβανό κακοποιό και αμέσως ένα αόρατο δίχτυ απλώθηκε για την σύλληψή του.

Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes που είχαν κλεψει από το ζευγάρι και μέσα σε αυτό βρέθηκε ένα πιστόλι των 9mm με ένα φυσίγγι στη θαλάμη και επτά στη γεμιστήρα.

Οι τρεις Αλβανοί που στις 27 Σεπτεμβρίου εισέβαλαν σε σπίτι στη Γλυφάδα, κακοποίησαν τη γυναίκα και έφυγαν κλέβοντας το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes ενώ «χρεώνονται» και άλλες περίπου δέκα παρόμοιες επιθέσεις. Ήδη , ανακρίνονται και σύντομα θα ασκηθούν σε βάρος τους διώξεις.

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Πηγή: defencenet.gr

Δέκα πράγματα που μου έμαθε (επιβεβαίωσε) η κρίση 'Είμαστε άξιοι της τύχης μας. Και των ηγετών μας.''






  1. Άλλο η τρόϊκα και άλλο η κυβέρνηση. Η τεχνητή εξομοίωση των δύο απλώς αθωώνει τους εδώ υπαλλήλους των έξω κυβερνώντων, που, μεταξύ μας – εντελώς μεταξύ μας – μάλλον είναι λογικότεροι από τους δικούς μας.
  2. Το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου θα είχε νόημα...

εφαρμογή {πορτοφόλι} από την google στο κινητό σας

μία εφαρμογή που ουσιαστικά είναι το μέλλον τω κινητών συσκευών τηλεφώνου, θα αντικαταστήσουν τα πάντα ή μάλλον σχεδόν τα πάντα...........http://www.google.com/wallet/