Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΔΝΤ και παπαριές....

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα


Greekrevolution

Greekrevolution


Έριξαν τη σελίδα "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα"
https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=216395095051438
Η νέα σελίδα είναι:
https://www.facebook.com






Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των χρηστών του Facebook, με αφορμή τη συγκέντρωση, στα πρότυπα των ισπανικών κινητοποιήσεων, που οργανώνονταν αύριο στο Σύνταγμα, με τίτλο "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα", καθώς λίγο πριν τις 07:30 το απόγευμα το group που καλούσε χιλιάδες ανθρώπους σε μια ειρηνική διαδήλωση διαγράφηκε αιφνίδια.

Από το πρωί της Τρίτης, με φόντο τις κινητοποιήσεις της ισπανικής νεολαίας που από τις 15 Μαΐου έχει βγει στους δρόμους καταλαμβάνοντας κεντρικές πλατείες, για να εκφράσει την έντονη αντίθεση της στο πολιτικό σύστημα, οργανώνονταν ανάλογες συγκεντρώσεις μέσω του facebook σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Πάτρα.


Η διαδήλωση στην Αθήνα έχει οργανωθεί μέσω προσκλήσεων στο Facebook και μέχρι τη στιγμή της διαγραφής του group είχαν δηλώσει χιλιάδες άνθρωποι ότι θα παρευρεθούν.
Μετά τη διαγραφή του, έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τα μέλη τα οποία είχαν αναπτύξει ένα διάλογο για το θέμα και είχαν δηλώσει ότι θα παραστούν, τα οποία σε μηνύματα τους έκαναν λόγο για χουντικές πρακτικές.

Ως αντίδραση δε στη διαγραφή του group, καλούν όλα τα μέλη να βάλουν ως “profile picture” την φωτογραφία της εκδήλωσης, ενώ δηλώνουν κατηγορηματικά ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Τετάρτη από τις 18.00 μέχρι 23.30.

Παρόμοιες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Η έκκληση για συμμετοχή των πολιτών, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των νέων έναντι των μέτρων, που επιβάλλονται από το μνημόνιο, γίνεται μόνο μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».