Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Λαμία-κάτι αλλάζει



Τι είναι αυτό που θα αλλάξει τη Λαμία???Η απάντηση στις 31 του Μάη..

Τελικός Μπασκετ-Πράξη 1η


Τελικά μόνο οι φανέλες από πλευράς Ολυμπιακού εμφανίστηκαν στον 1ο τελικό της Α1..Ο ανώτερος ΠΑΟ κέρδισε άνετα με 19 πόντους(73-54) κ έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών..Τραγικοί οι Κλέιζα κ Τσίλντρες,ενώ για τους πράσινους πολύ καλό παιχνίδι έκαναν οι Φώτσης κ Τσαρτσαρής..Επόμενο ραντεβού των αιωνίων την Κυριακή στις 21.45 από τον Skai..

(ΔΕΝ)... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ...!!!


Και πηγε ο "κυριος" Μαντελης στην εξεταστικη και τους τα ειπε....Δεν ξερω ποιος μου εβαζε λεφτα,προεκλογικη χορηγια το δωρακι-μιζα απο τη SIEMENS και παει λεγοντας...Αυτο θα πει δικαιοσυνη και δημοκρατια στο προτεκτορατο που λεγεται Ελλαδα...Μας εχουν πουλησει σε μεγαλοεταιρειες και κρατη και εμεις ακομη κοιμομαστε...Και μακαρι να ηταν μονο αυτο...Συνεχιζουμε και τα πληρωνουμε...Για να κοιμαται ησυχη μια ελιτ-πολιτικη,δημοσιογραφικη,επιχειρηματικη-εχουμε χασει ολοι τον υπνο μας...Μας εχουν καταταξει σε τουλαχιστον δευτερη να μη πω τριτη κατηγορια πολιτων,των πολιτων δηλαδη που βγαζουν το φιδι απο τη τρυπα και πληρωνουν τα σπασμενα...
Οι νεο-ελληνες εχουν καταντησει νεο-ραγιαδες..Μια συγχρονη μορφη δουλειας που την επεβαλλαν οι πολιτικοι μας με τις ευλογιες των ευρωπαιων και αμερικανων φιλων μας..Και τωρα που αυτοι περνουν καλα κι εμεις χειροτερα....Τι πρεπει να γινει??
Το μυνημα τους το εστειλαν...Συγκαλυψη-παραγραφη-ανεκτικοτητα...
Το μυνημα μας ποιο ειναι?

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ....


Λιγο καλυτερος απο αλλες φορες ο Λακης Λαζοπουλος χθες....Γελασα πολυ στο σημειο που βαζει το βιντεο με τη ξανθια απο το "Κοριτσια για Σπιτι" που ρωταει περι σεξ και λεει:
Αν καποιος εχει οικονομικα προβληματα ποια ειναι η καλυτερη σταση?Για να απαντησει ο Λαζοπουλος:

το ματς της ημέρας!

Αν “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός” τότε Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός (21:45 ΣΚΑΙ) θα πρέπει να ρίξουν, σήμερα το βράδυ, την καλύτερη... ζαριά τους, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Α1.
πηγή :  http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/Panathinaikos_Olympiacos/274818.html

το πρώτο βήμα έγινε!

καλή επιτυχία!

jon bon jovi


καλλικράτης

μας τα έχουνε πρήξει με αυτόν τον καλλικράτη!!!
όλοι οι δήμαρχοι και νομάρχες, να μην χάσουνε αυτό το αξίωμα που έχουνε!!!
έλεος πια!!!!
να το χάσουνε και δεν με ενδιαφέρει να γίνεται λιγότεροι αφού όταν είσασταν πολλοί τα τρώγατε και εσείς και δεν κάνατε έργα (παρά μόνο προεκλογικά) και το μόνο που ζητάγατε ήταν συνέχεια χρήματα !
να γίνεται λιγότεροι και μην σου πώ να καταργηθήτε μπας και ησυχάσουμε!
λες και αν δεν σας είχαμε δεν θα παίρναμε τα πιστοποιητικά που θέλουμε, ά ξέχασα δίνεται και ταμπέλες αναπηρίας με τη σέσουλα,και σβήνετε κλήσεις που εσείς τους λέτε να γράψουνε .... και άλλα πολλά....κτλ..κτλ....
άντε γειά!

μόνο στην ελλάδα γίνονται αυτά!!!!

ομολογούν ότι τα έπαιρναν %$#%$#@!%$#@^%$~

και είναι ελεύθεροι *%&^%@$&^%#$@&^#@%#&^@%



να μπούν μέσα αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε κράτος αλλιώς καλύτερα ...............

Ιδού ο αρχιερέας της διαπλοκής - Ομολόηγησαν δύο στελέχη του ότι τα έπαιρναν από την siemens




Ιδού ο αρχιερέας της διαπλοκής. Τον "ξέπλυνε" ο Καραμανλής λίγο πριν φύγει από την κυβέρνηση και πήγαν να τον προτείνουν και για πρόεδρο της δημοκρατίας.
Ο Κώστας Σημίτης έχει ήδη δύο στελέχη του από τους λεγόμενους εκσυγχρονιστές να ομολογούν ότι τα ...

άρπαξαν από την siemens. Ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης που ήταν στην κυβέρνηση του. Δεν μπορεί να τον αφήσουν να φύγει από την εξεταστική τον Μαντέλη χωρίς να τον κυνηγήσουν να του βάλουν χειροπέδες. Δεν γίνεται ρε παιδιά. Έλεος δηλαδή. Ομολόγησε ότι τα έπαιρνε και το είπε επειδή παραγράφηκαν.


πηγή : http://troktiko.blogspot.com/2010/05/siemens_9979.html

Πως θα λειτουργέι η χρονοχρέωση των διοδίων στην Εγνατία Οδό


Στις αρχές του 2013, οπότε θα είναι έτοιμο το ενιαίο διαλειτουργικό σύστημα διοδίων που θα εφαρμόζεται στους πέντε υπό κατασκευή σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους (“Δρόμοι Ανάπτυξης”) και στους υπόλοιπους νέους οδικούς άξονες της Ελλάδας, θα τεθεί σε εφαρμογή το ευρωπαϊκό "e-pass".Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα καταβολής διοδίων, αντίστοιχο αυτού που εφαρμόζεται από το 2002 στην Αττική Οδό (e-pass), το οποίο θα είναι ενιαίο για το σύνολο όχι μόνο των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων.Βάσει της κοινοτικής οδηγίας 2004/52, το διαλειτουργικό σύστημα θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ για τα φορτηγά οχήματα από τον Οκτώβρη του 2012 και για τα επιβατικά οχήματα από τον Οκτώβριο του 2014. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο όμως, η εφαρμογή του βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά τεχνικά εμπόδια, όπως το είδος της τεχνολογίας που θα υιοθετηθεί από τα διαφορετικά κράτη – μέλη. Με άλλα λόγια, θα αργήσει ακόμη η εποχή, όπου ο κάτοχος Ι.Χ. με τον ίδιο ηλεκτρονικό πομποδέκτη θα μπορεί ταξιδεύει από την Αθήνα με προορισμό κάποια άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.Το σκεπτικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάντως, πίσω από την απόφαση για εφαρμογή του εν λόγω συστήματος σχετίζεται με την συρρίκνωση του κυκλοφοριακού όγκου, την σημαντική μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την ύπαρξη σημαντικών οικονομικών οφελών για τα κράτη-μέλη.Για παράδειγμα, στην Γερμανία, όπου εφαρμόζεται ένα προηγμένο δορυφορικό σύστημα διοδίων, μελέτες δείχνουν ότι το λειτουργικό κόστος του συγκεκριμένου συστήματος υποχωρεί διαρκώς και σήμερα αντιπροσωπεύει περίπου το 12% των συνολικών εσόδων από διόδια. Αλλά και στην Ελλάδα η δημιουργία ηλεκτρονικών διοδίων στην Εγνατία Οδό θα απαλλάξει το δημόσιο από την κοστοβόρα διαδικασία της κατασκευής σταθμών διοδίων.

Πώς θα ελέγχονται οι παραβάτες;

Βέβαια σπαζοκεφαλιά παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα ελέγχονται οι "τσαμπατζήδες", όσοι δηλαδή λόγω και της μη ύπαρξης φυσικών εμποδίων (μπαρών) ενθαρρύνονται για να αποφύγουν την καταβολή διοδίων. Μάλιστα, ακόμη και στην Ε.Ε. δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο με ποιόν τρόπο τιμωρείται π.χ. ένας αλλοδαπός οδηγός που εισέρχεται στον ελληνικό αυτοκινητόδρομο χωρίς να πληρώσει ηλεκτρονικό διόδιο και εγκαταλείπει την χώρα.Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, στελέχη του υπουργείου Υποδομών ανέφεραν ότι η μη πληρωμή διοδίου θα θεωρείται στο μέλλον με νομοθετική ρύθμιση φορολογικό παράπτωμα, επειδή ο παραβάτης δεν πληρώνει ΦΠΑ. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν νομικοί στην γνωστή οικονομική σελίδα Capital.gr, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.Όπως αναφέρουν, δεδομένου ότι η συντριπτική σχεδόν πλειονότητα των αυτοκινητοδρόμων έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτες, η μη πληρωμή διοδίων θα μπορούσε να επισύρει μόνον διοικητικές κυρώσεις.Κάνουν λόγο για νομική σοφιστεία, η οποία θα μπορούσε να παρομοιασθεί με την κλοπή από το περίπτερο μίας εφημερίδας, για την οποία ο κλέφτης πέραν των ποινικών κυρώσεων βρίσκεται αντιμέτωπος και με φορολογικές παραβάσεις, αφού επιχείρησε να μην πληρώσει ΦΠΑ!

Αυτός κάθεται και οι Έλληνες φορολογούμενοι τον πληρώνουν!!!!

Αυτά είναι τα στελέχη που εκφράζουν την νέα διακυβέρνηση Γιώργο Παπανδρέου;

Ποιο τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,είναι αποσπασμένο σε υπηρεσία της Αθήνας εδώ και δυο περίπου μήνες και συνεχώς βρίσκεται στα Γιάννενα,πίνοντας τον καφέ του,κάνοντας τις βόλτες του και αναλύει με ύφος σε τοπικά ΜΜΕ τα πολιτικά δρώμενα;Τον μισθό του φυσικά τον εισπράττει χωρίς καν να δουλεύει!!!Οι Έλληνες φορολογούμενοι δηλαδή,πληρώνουν τα...κερατιάτικα!!!Την αποκάλυψη,έκαναν σήμερα συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ.Μήπως ο συγκεκριμένος κύριος θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από την κομματική του θέση;Αυτό είναι το νέο ήθος που επικαλούνται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ;Οι βουλευτές του Νομού τι έχουν να πούνε για το θέμα;Δεν υπάρχει περίπτωση πάντως να μην σας αποκαλύψουμε το όνομα του,καθώς και το που έχει αποσπαστεί....

Υπόδικος τελωνειακός με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, πετάχτηκε μέχρι την... Αλβανία!


Μηδενική ανοχή στη διαφθορά και την αδιαφάνεια είναι το μήνυμα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όμως με λύπη παρατηρούμε ότι στα Ιωάννινα, κάποιοι ενδέχεται να είναι πάνω από τους νόμους της Πολιτείας! Γιατί το λέμε αυτό; Όλοι θα θυμόσαστε την υπόθεση του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν και διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, μετά από σχετική παραγγελία του εποπτεύοντος τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ποινική δίωξη εις βάρος δέκα τελωνειακών υπαλλήλων που συνεχίζουν να υπηρετούν -κανονικότατα- στο νομό Ιωαννίνων για τα αδικήματα της απιστίας, της κατάχρησης εξουσίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' εξακολούθηση.Και ενώ εκκρεμεί η δίκη των δέκα και επιπλέον σε βάρος των κατηγορουμένων επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μηνιαίας παρουσίας τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, ένας εξ' αυτών -όπως μας καταγγέλθηκε αρμοδίως- πετάχτηκε προ λίγων ημερών μέχρι τη γειτονική Αλβανία! Λεπτομέρειες για το σκοπό της εξόδου του από τη χώρα δεν μάθαμε και δεν μας ενδιαφέρει. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί,ότι ίσως να εξασφάλισε ειδική άδεια. Ωραία ως εδώ. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία -βλέπετε ο ποινικός κώδικας δεν κάνει εκπτώσεις- είναι απορίας άξιο να μάθουμε το πως κατάφερε και πέρασε τα σύνορα. Όχι τίποτε άλλο αλλά εδώ στα Γιάννινα λέμε ότι τα σύνορα είναι "τρύπια" από την Αλβανική πλευρά. Από την Ελληνική όμως;Ισχύει η συγκεκριμένη καταγγελία;Θα απαντήσει κανείς; Για να δούμε...

Το...πάρτυ των κολλητών στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Χατζηκώστα!!!



Οι κοινοί φίλοι, του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσοστόμου Βούζα,καθώς και του βουλευτή Θανάση Οικονόμου,είναι οι μόνοι άξιοι και ικανοί,από όλους όσους υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους στο opengov,για να διοικήσουν το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων!!!'Ετσι,στο νέο Δ.Σ. που ανακοινώθηκε,συμμετέχουν:ο επιχειρηματίας κ. Θωμάς Μπέγκας,ο υπάλληλος της περιφέρειας Ηπείρου-χημικός κ. Θανάσης Μανταλόβας,ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Καλατζής,ο δικηγόρος κ. Σπύρος Πάικας και ο δάσκαλος κ. Αντώνης Γάγας!Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι πολύ απλά:Πως γίνεται ρε λεβέντες διορίστηκε στο Δ.Σ. όλη η παρέα που καθημερινά είναι κοντά σας στο γνωστό στέκι της Οδού Αβέρωφ;Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί με τον χώρο της Υγείας;Ποίος από αυτούς έχει σπουδές στην Διοίκηση,Διοίκηση Μονάδων Υγείας,Οικονομικά Υγείας,Δημόσια Υγεία,Δημόσια Διοίκηση,Διοίκηση Επιχειρήσεων κ.α.;Τι θα πούν οι κ.κ. Βούζας και Οικονόμου σε δεκάδες νέους Ηπειρώτες που ενώ είχαν τα προσόντα,δεν επιλέχθηκαν;

Έκρηξη βόμβας στο σπίτι του δημάρχου της Χιμάρας!!!


Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός εξεράγη χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα,στο σπίτι του Δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ.Βασίλη Μπολάνου.Σύμφωνα με το Βορειοηπειρωτικό Πρακτορείο Ειδήσεων(nenanews),από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο σπίτι του δημάρχου, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και στα γύρω σπίτια. Θαύμα χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα αφού τα θραύσματα της έκρηξης εκτοξεύτηκαν σε μεγάλη απόσταση. Συγκεκριμένα: από την έκρηξη διαλύθηκε η εξώπορτα του σπιτιού του κυρίου Μπολάνου και έσπασαν όλα τα τζάμια, ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο υπέστει σοβαρές ζημιές και τέλος έσπασαν τα τζάμια των γειτονικών σπιτιών. Δεν είναι πρώτη φορά που ο κύριος Μπολάνος γίνεται στόχος τρομοκρατικής ενέργειας. Στις προηγούμενες εκλογές, εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της μειονοτικής οργάνωσης "ΟΜΟΝΟΙΑ". Τυχαία τότε δεν είχαμε θρηνίσει θύματα.Ώντας πρόεδρος του μοναδικού συλλογικού οργάνου των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία και δήμαρχος ενός δήμου του οποίου οι Αλβανοί δεν αναγνωρίζουν την ελληνικότητά του, ο κύριος Μπολάνος έχει πολλές φορές ενοχλήσει τους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, διεκδικώντας αυτονόητα δικαιώματα για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Δικαιώματα τα οποία απορρέουν και από την Σύμβαση Πλαίσιο που έχει υπογράψει η Αλβανία.

Στο στόχατρο των αρχινονών της διαπλοκής Μπόμπολα-Ψυχάρη ο Γιώργος Παπανδρέου!!!



Σύμφωνα με ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας “ΑΞΙΑ”, οι ισχυροί “δημοκρατικοί” εκδότες έχουν ενοχληθεί με τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, όχι μόνο επειδή τους αντιμετωπίζει ως απλούς επιχειρηματίες και δε συνομιλεί μαζί τους, αλλά και διότι αποφάσισε, χωρίς καμία διαβούλευση, να επιβάλει φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ιδιοκτήτες του Πήγασου και του ΔΟΛ, Γιώργος Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης, στην πρόσφατη συνάντησή τους, συζήτησαν εκτενώς το θέμα και αποφάσισαν να αντιδράσουν με τρόπο κοινό και συντεταγμένο.Δεν είναι τυχαίο ότι το "Έθνος" και τα "Νέα" επικρίνουν πια ανοιχτά λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης, ενώ έχουν πάψει να λειτουργούν ως “κυματοθραύστες” των σκληρών μέτρων προς την κοινή γνώμη. Ενδεικτικό είναι ότι το κύριο ρεπορτάζ των "Νέων" έλεγε ότι ΔΝΤ και Κομισιόν θα επιβάλουν νέα μέτρα στην Ελλάδα τον Ιούλιο, αναφερόμενο και στις “τραγικές καθυστερήσεις” ορισμένων από τις πιο βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των εταίρων μας.Την ίδια στιγμή, καθαρά απέναντι στην κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει περάσει και η "Ελευθεροτυπία", αφού εδώ και δύο μήνες βγαίνει στην κυβέρνηση αρκετά επιθετικά, και ασκεί συστηματική αντιπολίτευση.Άλλωστε, ήταν η Ελευθεροτυπία, που φιλοξένησε το ρεπορτάζ που στάθηκε η αφορμή για την παραίτηση της Άντζελας Γκερέκου. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δε θα κάνει προς το παρόν πίσω όσον αφορά στην τηλεοπτική διαφήμιση.

Το επίμαχο άρθρο
Το άρθρο 5 Σημείο 12 του νομοσχεδίου για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ, που προβλέπει το φόρο 20%:«Επιβάλλεται ειδικός φόρος στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση. Ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επί της αξίας της διαφήμισης που υπολογίζουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις .Ο φόρος βαρύνει άμεσα τη διαφημιζόμενη επιχείρηση ή το διαφημιστή που μεσολαβεί και το τιμολόγιο εκδίδεται στο όνομά του… Τον ειδικό φόρο εισπράττουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και αποδίδουν στο Δημόσιο με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος αυτών, μέχρι την εικοστή (20η) ημέρα κάθε μήνα, για τα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του προηγούμενου μήνα.»Βέβαια, η πληρωμή του φόρου στο δημόσιο, εμποδίζει τις διαφημίσεις με πίστωση, αφού θα καταβάλλονται τον επόμενο μήνα, δεδομένου ότι είναι συνήθης πρακτική από τις διαφημιστικές εταιρείες η εξόφληση στα μέσα μέχρι και έξι μήνες, όταν όμως πληρώνονται άμεσα, τα τηλεοπτικά κανάλια θα έχουν ρευστό στα ταμεία τους για τουλάχιστον είκοσι ημέρες μέχρι να το καταβάλουν στο δημόσιο.