Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Οι τουρκικές παραβιάσεις


Το δίκτυο των ραντάρ της ΠΑ εντόπισε σήμερα 2 σχηματισμούς αποτελούμενους από 14 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα 6 έφεραν οπλισμό τα οποία προχώρησαν σε 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης των τουρκικών αεροσκαφών σημειώθηκε μια εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά. Η δραστηριότητα εκτυλίχθηκε σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θεέ μου, δε ζητάω πολλά. Θέλω μόνο νὰ γίνω σὰν μιὰ τηλεόραση!»


Ἔκθεση ἀπὸ μαθητὴ τοῦ δημοτικοῦ μὲ θέμα: «Τὶ νὰ ζητήσω ἀπὸ τὸν Θεό».
πηγη:ksipnistere.blogspot.com
«Θεέ μου, ἀπόψε σοῦ ζητάω κάτι ποὺ τὸ θέλω πάρα πολύ. Θέλω νὰ μὲ κάνεις τηλεόραση! Θέλω νὰ πάρω τὴ θέση τῆς τηλεόρασης ποὺ εἶναι στὸ σπίτι μου. Νὰ ἔχω τὸ δικό μου χῶρο. Νὰ ἔχω τὴν οἰκογένειά μου γύρω ἀπὸ ἐμένα. Νὰ μὲ παίρνουν στὰ.....

Βρέθηκε «ορφανός» σάκος με ναρκωτικά στα Ιωάννινα


Έναν «ορφανό» σάκο με ναρκωτικά ανακάλυψαν χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί σε επαρχιακή οδό των Ιωαννίνων μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που προηγήθηκε.
Ο παραλήπτης του σάκου με τα ναρκωτικά δεν εμφανίστηκε (ή δεν πρόλαβε να εμφανιστεί) και οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων δέχθηκαν μια ανώνυμη καταγγελία για τον σάκο με τα ναρκωτικά. Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών έσπευσαν στο σημείο όπου τους υπέδειξε ο άγνωστος από τηλεφώνου και βρήκαν δίπλα στο

Η εξαθλίωση και η χλιδή στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής


Όταν πριν από πέντε χρόνια ο Ζεπ Μπλάτερ ανακοίνωσε την απόφαση της FIFA για να διεξαχθεί η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην αφρικανική ήπειρο, οι ενστάσεις ήταν πολλές. Η μεγαλύτερη ήταν σαφέστατα αυτή της ασφάλειας, ιδιαίτερα γνωστή και σε εμάς τους Έλληνες από τις επικρίσεις που δεχτήκαμε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Μόνο που στην δική μας περίπτωση ο φόβος είχε να κάνει με την (εγχώρια και διεθνή) τρομοκρατία. Αντίθετα, στην περίπτωση της Νότιας Αφρικής έχει να κάνει με ζητήματα χαμηλής, απλής, καθημερινής εγκληματικότητας. Μιας εγκληματικότητας που μπορεί να μην κυριαρχεί σε κανάλια και εφημερίδες, ούτε καν να απασχολεί ιδιαιτέρως τα τοπικά νοτιαφρικάνικα ΜΜΕ, αφού θεωρείται κάτι γνωστό και

ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ...ΠΟΥ ΝΑ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ....


Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό
Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εργασία και της ΝΔ

Σε νέες αλλαγές σε ορισμένα άρθρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου προέβη την Πέμπτη στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας.
Με βάση τροπολογία που κατέθεσε στην εθνική αντιπροσωπεία ο Ανδρέας Λοβέρδος αυξάνονται και για τις τρίτεκνες μητέρες τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και φθάνουν τα 65 έτη.
Στα 60 έτη παραμένουν μόνο τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα από το 2017 και όσοι έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια δουλείας και το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους απο το 2013.

«Ξαναφυτρώνουν» τα σκουπίδια στο ΣΕΦ


«Ορφανή και χωρίς κηδεμόνα» παραμένει η παραλία πίσω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η οποία είχε γίνει σκουπιδότοπος. Την εικόνα άλλαξε η δράση του ΣΚΑΪ και των εθελοντών όταν απομακρύνθηκαν 90 τόνοι με μπάζα και σκουπίδια.
Ωστόσο, μόλις 5 μέρες μετά τον καθαρισμό του Σαββάτου και η παραλία του ΣΕΦ έχει αρχίσει σιγά σιγά να ξαναγεμίζει με κάθε λογής απορρίματα, καθώς οι φορείς με τους οποίους επικοινώνησε ο ΣΚΑΪ δηλώνουν αναρμόδιοι για τον καθαρισμό της ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο...

Πέρασε το ν/σ για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη αλλά αναζητείται ο αγωγός...


Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολςη δείχνει πρακτικά να έχει ναυαγήσει (η Ρωσία αναμένει την επίσημη ενημέρωση από την Βουλγαρία), αλλά είτε για λόγους εντυπωσιασμού είτε για λόγους που έχουν σχέση με το να δείξουμε ότι δεν έχουμε καμία ευθύνη γιατο ναυάγιο, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τα θέματα των απαλλοτριώσεων και των αποζημιώσεων για τους ιδιοκτήτες.

Το νομοσχέδιο προβλέπει αποζημίωση ίση με το 25% της εμπορικής αξίας των ακινήτων κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού, τους περιορισμούς που επιβάλλονται στη δόμηση και την εκμετάλλευση.

Μεγάλες καταστροφές από σφοδρή χαλαζόπτωση σε χωριά του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com
Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε πριν από λίγη ώρα στα Γιάννενα,δημιουργώντας προβλήματα στην μετακίνηση των κατοίκων.Οι ουρανοί άνοιξαν πάνω από το Λεκανοπέδιο και έριξαν χαλάζι προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες σε χωριά της περιοχής.Σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Παμβώτιδας,το χαλάζι έχει καλύψει δρόμους και χωράφια και μοιάζει σαν να εχει χιονίσει!!!Επίσης,από την έντονη χαλαζόπτωση, έχουν προκληθεί αρκετά τροχαία στην Εγνατία Οδό.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ .....



....ΣΕ ΚΑΣΤΑ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ "ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ"
Το λαβαμε απο:ellhnis.blogspot.com
Οι αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι ένα ακόμη σχέδιο αποκλεισμού του απλού πολίτη που δεν ανήκει στην ελιτο-αλητεία, από την μόρφωση και την πρόσβαση σε περιζήτητα επαγγέλματα. Είναι προφανές ότι η Υπουργός Παιδείας θέλει να μετατρέψει τις περιζήτητες Πανεπιστημιακές Σχολές σε Κάστα, κάτι σαν την Βουλή, όπου θα εισέρχονται μόνο οι "δικοί τους". Μπορεί τα σχέδια να φαίνονται αθώα και ευχάριστα εκ πρώτης όψεος, όμως σε μία χώρα βουτηγμένη στη διαφθορά, σε μια χώρα που "κάποιοι" ΕΠEΒΑΛΑΝ να επικρατεί το δίκαιο του δυνατού και του λαμόγιου, αναρωτήθηκε κανείς με ποιά κριτήρια θα γίνονται οι επιλογές των φοιτητών στα "αυτόνομα"

Γαλλικό ενδιαφέρον για ΟΣΕ


Το ενδεχόμενο συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γαλλία σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ, τις αστικές συγκοινωνίες και τα δημόσια έργα συζήτησαν ο υπουργός Υποδομών με τον γάλλο υφυπουργό Μεταφορών Ντομινίκ Μπισερό.

Ο γάλλος υπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του για πιο στενή συνεργασία σε ό,τι αφορά όχι μόνο την υποδομή και το δίκτυο του ΟΣΕ, αλλά και τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες γενικότερα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.....


«Αναγκαιότητα το μνημόνιο»
«Οι δύσκολες αποφάσεις που πήραμε ήταν απαραίτητες, για να αντιμετωπίσουμε το οριακό σημείο στο οποίο είχε φτάσει η χώρα»

Τη διαβεβαίωση ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ισχύει στο ακέραιο έδωσε την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

Ντροπή στην Εμπορική Τράπεζα!!


Lia
πηγη:ksipnistere.blogspot.com
Η επιστολή μου αυτή αποτελεί διαμαρτυρία κατά της Εμπορικής Τράπεζας, καταστήματος Αμαρουσίου, Κηφισίας 90 & Κονίτσης 3 (κωδ.330) και ειδικά της υπαλλήλου της, κας Μαρίας Κυριζοπούλου, η οποία με τον τρόπο της και με τον «επαγγελματισμό» της με εξαπάτησε δίνοντας μου ελπίδες ότι θα προχωρήσει ένα δάνειο μεταφοράς με υποθήκη που είχα κάνει αίτηση και μη γνωστοποιώντας μου το ....

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ......


ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ....
Στίχοι: Κώστας Βάρναλης
Μουσική: Λουκάς Θάνου
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης
Άλλες ερμηνείες: Νότης Σφακιανάκης

Δεν λυγάνε τα ξεράδια και πονάνε τα ρημάδια
κούτσα μια και κούτσα δυο στης ζωής το ρημαδιό

«Θαύμα» στη Γερμανία


Αισιόδοξος ότι ο αριθμός των ανέργων θα περιορισθεί σύντομα κάτω από το όριο των τριών εκατομμυρίων εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράινερ Μπρούντερλε (φωτό), μιλώντας στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία ήταν τον Ιούνιο 3,15 εκατομμύρια, σε ποσοστό 7,5%. Αντίθετα με τις προβλέψεις οικονομικών αναλυτών - που ανέμεναν αύξηση της ανεργίας μέχρι και στα 4 εκατομμύρια ανέργων-, το ποσοστό βρίσκεται σε συνεχή πτώση από την αρχή του έτους.

«Ταφόπλακα» για τις επιχειρήσεις


Σχεδόν 9 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν ότι η ασκούμενη φορολογική πολιτική επιβαρύνει τις οικονομικές τους επιδόσεις, περισσότερες από 8 στις 10 αντιμετωπίζουν πτώση τζίρου, ενώ 2 στις 10 εξετάζουν το ενδεχόμενο μετανάστευσής τους σε χώρες με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και μία στις δύο εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμη και τερματισμού της λειτουργίας της αν μέσα στον επόμενο χρόνο δε βελτιωθούν οι οικονομικές τους επιδόσεις.

Αυξάνονται από σήμερα οι συντελεστές του ΦΠΑ!!!


To λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com
Αυξάνονται από σήμερα οι συντελεστές του ΦΠΑ για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στην αγορά προκαλώντας ανάλογη αύξηση της τιμής τους. Παράλληλα στον ΦΠΑ υπάγονται για πρώτη φορά μια σειρά από υπηρεσίες όπως αυτές που αφορούν δικηγόρους, συμβολαιογράφους, ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα.Ειδικότερα οι συντελεστές του ΦΠΑ που θα ισχύσουν από 1 Ιουλίου είναι οι ακόλουθες:

Ο καφές αυξάνει την αντοχή


Το αγαπημένο ρόφημα των… αθλητών θα γίνει ο καφές, που, όπως έγινε γνωστό από νέα έρευνα, αυξάνει την αντοχή.
Από πειράματα που έγιναν σε ποντίκια διαπιστώθηκε ότι ο καφές βοηθάει στην αύξηση της αντοχής, όχι όμως και της ταχύτητας.
Με δεδομένο ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταπολέμησης Ντόπινγκ αφαίρεσε την καφεΐνη από την λίστα με τα απαγορευμένα, είναι βέβαιο ότι οι αθλητές θα «πήξουν» στον καφέ, αφού σύμφωνα με την έρευνα η καφεΐνη βελτιώνει την αντοχή 6%.
πηγη:star.gr

Eξολοθρευτής η Τζούλια! - Ταξιδεύει για Λήμνο ο Ζαγορίτης - Σπίτι του ο πρόεδρος του Μουσείου


Υπέβαλε την παραίτησή του ο αντιστράτηγος, εξ εφέδρων, Ι.Τσιμογιάννης, πρόεδρος του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου, μετά το σκάνδαλο από την επίσκεψη της Τζούλιας Αλεξανδράτου μαζί με τον γιο του Λευτέρη Ζαγορίτη στο Πολεμικό Μουσείο.

Ο αντιστράτηγος παραιτήθηκε την Κυριακή. Ωστόσο, η παραίτησή του δεν έχει γίνει ακόμα δεκτή, αλλά καθαρά για γραφειοκρατικούς λόγους.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει δεκτή και επίσημα και θα αποσυρθεί από την προεδρία του ΔΣ του Μουσείου.

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό


Ταλαιπωρία την Πέμπτη για το επιβατικό κοινό που εξυπηρετείται με λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

Παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων που ζητούν την καταβολή δεδουλευμένων του τελευταίου μήνα.

Έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση και σύντομα τακτοποιείται το θέμα δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Χάρης Τσιόκας.

Ξεκίνησε η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων


Ξεκινάει την Πέμπτη 1η Ιουλίου η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Η διαδικασία που προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου αφορά το πάσης φύσεως προσωπικό στο δημόσιο, τους ΟΤΑ α’ & β’ βαθμού και τα Ν.Π.Δ.Δ.

Μόνιμοι υπάλληλοι, αορίστου χρόνου, ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου, οφείλουν να εισάγουν στην ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση http://apografi.gov.gr/, ΑΦΜ, προσωπικά στοιχεία, στοιχεία που αφορούν στην υπηρεσιακή τους κατάσταση και το φορέα στον οποίο απασχολούνται, καθώς και τίτλους σπουδών, δεξιότητες, αλλά και προτίμηση για μετακίνηση σε άλλο φορέα.

Κάλυψη των ασφαλισμένων Ασπίς - Commercial Value


Κάλυψη των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value κατά τουλάχιστον 70%, υπό την προϋπόθεση να αναλάβει άλλη εταιρεία το χαρτοφυλάκιό της, εξασφαλίζει το νομοσχέδιο για την εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης.

Το σχετικό νομοσχέδιο εισήχθη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Προβλέπεται η εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης από την Τράπεζα της Ελλάδος και η κατάργηση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Επέστρεψε το Α599 TCG Çeșme - Όλη τη νύχτα έκανε έρευνες


Κλιμακώνει την πρόκληση η Τουρκία και το ωκεανογραφικό-ερευνητικό σκάφος Α599 TCG Çeșme, επέστρεψε χθες το βράδυ στην περιοχή μεταξύ Θράκης και Σαμοθράκης εντός της ελληνικής υφαλοκριπήδας και ξεκίνησε πάλι τις ερευνητικές του δραστηριότητες. Μάλιστα χθες το βράδυ στις 22.00 έριξε μπαλόνια που προειδοποιούσαν ότι το σκάφος μπορούσε να προβεί μόνο σε περιορισμένους ελιγμούς, προφανώς λόγω των ερευνητικών δραστηριοτήτων και της πόντισης ειδικού εξοπλισμού που εμπόδιζαν την κίνηση του σκάφους! Όλα αυτά χωρίς από ελληνικής πλευράς να υπάρξει αντίδραση, αφού ο P61 "Πυρπολητής" δεν έλαβε κάποια εντολή για να δράσει.