Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Πόσο κοντά είναι οι ΗΠΑ για μια επίθεση στο Ιράν;


Η υπόθεση της προετοιμασίας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για ένα ενδεχόμενο κτύπημα στο Ιράν απασχολεί όλο και πιο πολύ τα διεθνή ΜΜΕ, τα τελευταία προσπαθώντας να ανιχνεύουν τις προθέσεις της Ουάσιγκτον σε περίπτωση που αποφασιστεί τελικά η ανάληψη δράσης εναντίον του Ιράν.

Τον Αύγουστο του 2009 το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας (DoD) ζήτησε την επίσπευση του προγράμματος παραγωγής της βόμβας διάτρησης καταφυγίων MOP «Massive Ordnance Penetrator» η οποία έχει βάρος 30.000 λιβρών (σχεδόν 15 τόνους) εκ των οποίων οι 2,7 τόνοι περίπου ανήκουν στην πολεμική κεφαλή και μπορεί να εισχωρήσει σε βάθος από την επιφάνεια του εδάφους τουλάχιστον 60 μέτρων πριν εκραγεί. Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα το αμερικανικό DoD υπολόγιζε πως ικανός αριθμός βομβών θα ήταν έτοιμος τον φετινό Ιούλιο. Ήδη από τον Ιούλιο του 2007 η Northrop Grumman είχε ξεκινήσει τις εργασίες πιστοποίησης του όπλου στο αεροσκάφος Β-2.

ΤΡΟΜΟ-(A)NOMIA....


ΓΡΑΦΕΙ Ο V For Vendetta....

Ειναι δεδομενη η καταδικη και η απαξιωση σε καθε ειδους βια απο οπου κι αν προερχεται...Και το εξεφρασε ο πολιτικος κοσμος συσσωμος αλλα και ο απλος πολιτης...Τωρα ομως που εκατσε ο κουρνιαχτος και η σκονη απο την υποθεση που φανταζομαι μας συνεκλονισε ολους,ας προσπαθησουμε να δουμε με τη λογικη πανω απο ολα το γεγονος...Αφ'ενος ειχαμε τη θυσια ενος συνανθρωπου μας-αδικη παντελως,καθως δεν φανταζομαι να ηταν ο στοχος των τρομοκρατων...Αφετερου ειδαμε την αδυναμια ενος κρατους να προστατευσει τον ιδιο του τον εαυτο...Κι αυτη η αδυναμια δημιουργει πολλα ερωτηματικα...Επισης εχουμε τον φοβο να επισκιαζει τους πολιτες και το αισθημα ανασφαλειας να γινεται πιο δυνατο...

Νέα εποχή στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις - Στον ΠΟΕ η Ρωσία


"Ρυθμίσαμε από την αρχή» την σχέση ΗΠΑ και Ρωσίας, ανέφεραν από κοινού ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Ντ.Μεντβέντεφ από τον Λευκό Οίκο την Πέμπτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε ότι υπάρχουν δυσκολίες σε κάποια σημεία των σχέσεων με τη Μόσχα, τις οποίες όμως οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν ότι θα «προσεγγίσουν με ειλικρίνεια».

Επικρατέστερος προορισμός των Σέρβων τουριστών η Ελλάδα


Κορυφαίος τουριστικός προορισμένος παραμένει η Ελλάδα για τους Σέρβους και εφέτος, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία από σερβικούς φορείς τουρισμού.
Ο διευθυντής της YUTA Ράντε Στάνκοβιτς, επικαλούμενος πρόσφατα στοιχεία, δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι και αυτή τη χρονιά ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός, αφού το 40% των Σέρβων που αναχωρούν για διακοπές έχουν ως προορισμό τις ελληνικές ακτές.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου, είναι χαρακτηριστικό ότι, το κόστος των διακοπών στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο από το κόστος διαβίωσης στη Σερβία.
Από την πλευρά του, ο Σλομπόνταν Λεποσάβιτς, διευθυντής του μεγάλου ταξιδιωτικού γραφείου Kontiki Travel, χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως «ανεξήγητο φαινόμενο, αφού η αύξηση (της ζήτησης) σε σχέση με την περσινή τουριστική περίοδο ξεπερνάει το 100%. »
Δηλώνει δε χαρακτηριστικά, πως η αίσθηση των Σέρβων ότι μπορούν να αναχωρήσουν για διακοπές, χωρίς να ταλαιπωρούνται μπροστά από τις ξένες πρεσβείες, όπως πριν, έχει θαυματουργά αποτελέσματα. Σημειώνει, επίσης, ότι εξελίσσονται εξαιρετικά οι κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά, σε συνδυασμό με κρουαζιέρες στο Αιγαίο, ενώ τα επίπεδα πληρότητας σε νησιά όπως η Κρήτη και η Σαντορίνη, ανέρχονται στα περσινά επίπεδα.

ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ....

Ενας μικρος φορος τιμης,στον πολιτικο που αμφισβητηθηκε και λατρευθηκε οσο λιγοι...
Δυο ειναι αναμφισβητητα στη ζωη του...Η ρητορικη του δεινοτητα και η ηγετικη του ικανοτητα...Ενα ντοκυμαντερ που προβαλλει πολλες πτυχες της ζωης του Ανδρεα Παπανδρεου...

Μέσω ΕΛΤΑ έφτασε η βόμβα


Διευκρινίστηκε από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής ο τρόπος με τον οποίο έφτασε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πακέτο - βόμβα που σκότωσε τον υπασπιστή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη την Πέμπτη το βράδυ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, επρόκειτο για ένα δέμα σε σκληρό κουτί που εστάλη ταχυδρομικώς στις 18 Ιουνίου από τα ΕΛΤΑ Κυψέλης στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

"Θα διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ"


Τη δέσμευση ότι οι περίπου 2.000 που έχει εκτιμηθεί ότι είναι πλεονάζον προσωπικό, σε σύνολο 6.500, δε θα απολυθούν, αλλά θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

Απαντώντας σε σχετική επερώτηση βουλευτών της ΝΔ διαβεβαίωσε επίσης ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραχωρηθεί ως το 49% σε ιδιώτες, είτε αφορά εμπορευματικές, είτε επιβατικές υπηρεσίες.

Αντισυνταγματική η συμφωνία με το ΔΝΤ λέει το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας


Μία εξέλιξη την οποία μπορεί σύντομα να δούμε και στην Ελλάδα δεδομένου ότι η έγκριση της συμφωνίας-πλαίσιο με την Τρόϊκα έγινε με λιγότερους από 180 βουλευτές, είχαμε στην Ρουμανία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας απέρριψε σήμερα ορισμένα μέρη ενός πακέτου-κλειδιού για τη λιτότητα, το οποίο σχετίζεται με τις συντάξεις και έχει συμφωνηθεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Συνέδριο ξεκαθαρίσματος


Η ανάδειξη του πολιτικού και ιδεολογικού στίγματος της ΝΔ, η ισχυροποίηση Σαμαρά στο κόμμα και η ανάδειξη νέων, άφθαρτων προσώπων, είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν το 8ο συνέδριο του κόμματος που αρχίζει το απόγευμα της Παρασκευής.

Παρουσία 4.000 συνέδρων ο κ. Σαμαράς αναμένεται να προσδιορίσει την φυσιογνωμία του κόμματος στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, ενώ αναμένεται να δείξει την πόρτα εξόδου σε στελέχη του πλήγωσαν παράταξη και λαό. Ήδη η Ρηγίλλης έθσε εκτός συνεδρίου τους κυρίους Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη και Παυλίδη.

Με δόσεις στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο


Χωρίς τις ρυθμίσεις που αφορούν τα εργασιακά κατατέθηκε στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ δεν κατατέθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Δημοσίου, αφού πρώτα θα πρέπει να αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο.

Παρουσιάζοντας τις νέες αρχές ου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «σημαντική απόφαση, με στόχο την εμπέδωση του κλίματος σιγουριάς, ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ίδιος θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την αναπλήρωση και τη βελτίωση της θέσης του συνταξιούχου, καθώς θα καλυτερεύει η δημοσιονομική κατάσταση και η οικονομία.

Διάτρητο το σύστημα ασφαλείας


Υπολείμματα μπαταρίας, καλωδίου, μετάλλου και χαρτί περιτυλίγματος εντοπίστηκαν – σύμφωνα με πληροφορίες – στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος, στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η βόμβα-παγίδα ήταν μέσα σε κουτί μικρών διαστάσεων ίσως από μπισκότα με χάρτινη συσκευασία και η εκρηκτική ύλη ήταν ποσότητα κάτω από μισό κιλό.

Eπιστολή Β.Πούτιν προς Γ.Παπανδρέου: "Πληρώστε με αγροτικά προϊόντα τα BMP-3HEL"!


Mε επιστολή του στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, θέτει μεν θέμα άμεσης υλοποίησης της διακρατικής συμφωνίας προμήθειας των 420+30 ΤΟΜΑ BMP-3HEL, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο που δείχνει αφ’ενός μεν την διάθεση της Ρωσίας να μην διαρρήξει τις σχέσεις της με την Ελλάδα, αλλά ταυτοχρόνως και να βοηθήσει στην ελληνική οικονομία: Προτείνει την αποπληρωμή μέρους του προγράμματος, ύψος 1,3 δις. ευρώ με … ελληνικά προϊόντα κυρίως αγροτικά!

Μυστήριο ο εκρηκτικός μηχανισμός - "Δεν κατασκευάζονται τέτοιοι στην Ελλάδα"


Ιδιαίτερος σκεπτικισμός επικρατεί τόσο στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, όσο και σε άλλες ανάλογες κρατικές υπηρεσίες για το είδος και τον αποστολές του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε στην βομβιστική επίθεση στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο υπουργείο, που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο υπασπιστής του, αστυνομικός υποδιευθυντής, Γ.Βασιλάκης.

Συνταγματική εμπλοκή από το Ελεγκτικό Συνέδριο


Σε τέσσερα σημεία έκρινε αντισυνταγματικές η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική την ενοποίηση των Ταμείων των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων καθώς και τη ρύθμιση για την επιβολή του ΛΑΦΚΑ.

Επίσης, αντισυνταγματική κρίθηκε η ρύθμιση σύμφωνα με την οποία το κράτος, μετά το 2015, δεν εγγυάται την κάλυψη των ελλειμμάτων στα επικουρικά ταμεία, όπως και η ρύθμιση για πλήρη αναστολή της σύνταξης σε περίπτωση απασχόλησης του συνταξιούχου.
πηγη:skai.gr

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ....


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com

Έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους ανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real. «Οι ενδείξεις που έχουμε στα εθνικά χωρικά ύδατα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν Δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς, προκειμένου να έρθουν σοβαροί επενδυτές να ψάξουν για πετρέλαιο στον τόπο μας», είπε ο υφυπουργός.Σε ερώτηση για το ποιες περιοχές είναι υποψήφιες για έρευνα, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουμε αποκλείσει ότι υπάρχει πετρέλαιο. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και στην

Ψαρεύουν σε θολά νερά……


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com

Του Στέφανου Καραμούτσιου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από έντονη κοινωνική και πολιτική μεταβλητότητα και ιδεολογική σύγχυση. Η σφοδρή οικονομική κρίση και η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, που αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα, φέρνουν με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο κοινωνικές και πολιτικές ανακατατάξεις, που στην πορεία θα λάβουν πιο συγκεκριμένη μορφή, αφού όλα αυτά βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της κυοφορίας. Όμως οι διεργασίες έχουν αρχίσει και σ΄αυτό το θολό ακόμη τοπίο υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να τονίσουν με τις ενέργειες τους την παρουσία τους και να οδηγήσουν την κοινωνία με τις ενέργειες του εκεί που αυτές θεωρούν επιβεβλημένο.Δεν είναι δε καθόλου τυχαίο ότι σε αυτό τον αγώνα δρόμου, που γίνεται για να πάρει η λαϊκή αγανάκτηση σαφή πολιτικά

Συνέλαβαν 17 “πεταλουδίτσες” σε μπαρ των Ιωαννίνων!!!


To λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com
Στις 00.50΄ χθες βράδυ,στα Ιωάννινα αστυνομικοί της Υποδιευθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε Ιωαννίνων ,συνέλαβαν σε Κέντρο Διασκέδασης επτά Έλληνες και δεκαεπτά (17) αλλοδαπές χορεύτριες από την Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Ουκρανίας,οι οποίες πρόσέφεραν στους πελάτες ιδιαίτερες..."υπηρεσίες",με το αζημίωτο φυσικά. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση του άρθρου 348 Π.Κ (διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας) και λοιπές Υγειονομικές παραβάσεις,θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων από την Υπδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.