Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Βενζινοπώλες: Δυσαρέσκεια για απόφαση επιστροφής ΕΦΚ θέρμανσης


Διαφωνεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που ρυθμίζει τη διαδικασία επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με την ΟΒΕ, η απόφαση δεν ερμηνεύει σωστά τον νόμο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν επιστροφή ΕΦΚ περιπτώσεις βενζινοπωλών που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και δεν έχουν καμία ληξιπρόθεσμη υποχρέωση.

Η Ομοσπονδία επικαλείται περίπτωση πρατηριούχου στη Χαλκιδική που ενώ ρύθμισε

Η Ναυαρχίδα του Βασιλικού Ναυτικού το αεροπλανοφόρο HMS Ark Royal οδεύει προς το διαλυτήριο


Η Ναυαρχίδα του Βασιλικού Ναυτικού το αεροπλανοφόρο HMS Ark Royal το οποίο γιορτάζει τα 25 χρόνια σε υπηρεσία, πρόκειται να διαλυθεί στα πλαίσια της πολιτικής μείωσης των δημοσίων δαπανών που εφαρμόζει η βρετανική κυβέρνηση. Το HMS Ark Royal ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Swan Hunter την περίοδο 1978-1985, παραδόθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό την 1η Ιουλίου του 1985 και εντάχθηκε επίσημα στην δύναμη του την 1η Νοεμβρίου του 1985, από την Βασιλομήτωρ.

Το κόστος ναυπήγησης του πλοίου έφτασε τα 320 εκατ. λίρες Αγγλίας, ενώ τα ναυπηγεία

Τίγκα στην κυτταρίτιδα γνωστή τραγουδίστρια


Oσοι την είδαν από κοντά, ένα πράγμα είχαν να πουν: Οκ, μπορεί να μην έχει χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης 100%, κανένα πρόβλημα επ’ αυτού. Εάν όμως είσαι τίγκα στην κυτταρίτιδα αγάπη μου, απέφυγέ το το μίνι…Αφού ξέρεις ότι οι φωτογράφοι καραδοκούν

Ο λόγος για την

Προσλήψεις γιατρών στο ΙΚΑ


Στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε την Τρίτη μέσω του ΣΚΑΪ ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Σαριβουγιούκας.

Τα ραντεβού στο ΙΚΑ μέσω του 184 και οι ελλείψεις γιατρών είναι οι κύριοι παράγοντες του προβλήματος παραδέχτηκε ο κ. Σαριβουγιούκας, ο οποίος απέδωσε τα προβλήματα στο γεγονός ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των εξυπηρετούμενων λόγω της συγχώνευσης των ταμείων.

Έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις 500 γιατρών και το επόμενο

Μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας εμφανίζει η Ιταλία από τις Φιλιππίνες


Το κόστος ασφάλισης του ιταλικού χρέους έναντι του κινδύνου της χρεοκοπίας είναι μεγαλύτερο από αυτό των Φιλιππίνων ή της Ινδονησίας, καθώς τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα στην Ευρώπη επισκιάζουν την κατά 6 βαθμίδες υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας έναντι αυτής των προαναφερθεισών αναδυόμενων οικονομιών.

Τα CDS (Credit-default swaps) της Ιταλίας, της μόνης οφειλέτριας χώρας από τις περιφερειακές χώρες της Ευρώπης που δεν υποφέρει από μείωση της πιστοληπτικής της διαβάθμισης από πέρσι, ανταλλάσσονται στις 165,5 μονάδες όταν της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων βρίσκονται μόνον στις 131 και 129 μονάδες αντίστοιχα.

"Στη περίπτωση της Ιταλίας, οι αγορές τιμολογούν περισσότερο κίνδυνο χρεοκοπίας απ' ότι θα έπρεπε" δήλωσε ο διαχειριστής κεφαλαίων της Merrill Lynch Asset Management στο Λονδίνο Johannes Jooste ο οποίος επιβλέπει τη διαχείριση 1,4 τρισ. δολ. "Οι

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα στον πρωθυπουργό


Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για το αν σκοπεύει να δεχτεί την απόφαση της Γερμανίας και της Γαλλίας να εφαρμοστούν αυστηρότεροι κανόνες στο Σύμφωνο Σταθερότητας, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας.

«Γαλλία και Γερμανία έχουν ήδη συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο προτάσεων που αφορά στο έλλειμμα, στο χρέος και στην αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας μετά το 2013. Επειδή μόλις πρόσφατα, με δηλώσεις του ο κ. Γιούνκερ, είπε πως το έλλειμμα των χωρών

Ας τελειώνει το παραμύθι !!


Μας το "ταχυδρομησε":
e-parembasis.blogspot.com

Του Δημήτρη Κωνσταντίνου

Η πρόσφατη αναθεώρηση του ελλείματος στο 16%, δυόμισι περίπου ποσοστιαίες μονάδες πάνω απ΄την προηγούμενη εκτίμηση του Απριλίου, δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.
Είναι σίγουρο, με βάση αυτή την εξέλιξη, ότι τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών κι οι περι του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των στελεχών της κυβέρνησης, που πληθαίνουν λόγω και προεκλογικής περίοδου,δεν πείθουν κανένα. Τα νέα μέτρα λοιπόν πρέπει να θεωρούνται σίγουρα, και το μόνο που δεν γνωρίζουμε (αλλά μπορούμε φανταστούμε) είναι η ένταση της σκληρότητας τους.
Ας μην έχουμε αυτάπάτες αγαπητοί φίλοι και φίλες. Αυτό το θέμα με τα συνεχή μέτρα

Όποιος μπορεί..Συνεχίζει


Μας το "ταχυδρομησε":
arismania.com

Το ανθρώπινο μυαλό είναι ένα πολύπλοκο σύστημα λειτουργειών. Κάθε αντίδραση, ενέργεια προκαλείται απο διάφορα ερεθίσματα. Θυμός, χαρά, λύπη, ηρεμία είναι μερικές μόνο απο τις επιδράσεις που έχει στην ψυχοσύνθεση της ανθρώπινης μορφής. Έτσι και χθες. Το τραγικό αποτέλεσμα προκάλεσε πόνο και πίκρα σε κάποια μυαλά, που ενεργοποίησαν τις άμυνες τους για να αντεπεξέλθουν.
Κάποια μερίδα ανθρώπων έβγαλε το μεράκι της με φωνή στο γήπεδο και πραγματική στήριξη. Κάποιοι που δεν είχαν τραγουδήσει ποτέ στη ζωή τους στο γήπεδο, έβγαζαν τα

Εταιρείες αρνούνται να ανεφοδιάσουν ιρανικά αεροσκάφη


Επιβεβαίωσε το Ιράν ότι ορισμένες εταιρείες αρνούνται να ανεφοδιάσουν με καύσιμα τα αεροσκάφη της σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια και μάλιστα τόνισε ότι θα προβεί σε αντίποινα, εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή.

Μιλώντας την Τρίτη σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ δήλωσε ότι «δυστυχώς, ορισμένες δυτικές εταιρείες έχουν υιοθετήσει ακατάλληλες πολιτικές».

«Η συμβουλή μας προς τις κυβερνήσεις τους είναι να μην ενεργούν κατά παράβαση των

Στον κόσμο των τυφλών


Μας το "ταχυδρομησε":
i-diadromi.blogspot.com

Το εστιατόριο είναι βυθισμένο στο σκοτάδι.
Μπαίνοντας, ένας υπάλληλος σε ακουμπά στον ώμο και σε καθοδηγεί μέχρι το τραπέζι, φροντίζοντας να μη σκοντάψεις πουθενά.
Όταν έρθει η ώρα να σου σερβίρει το πιάτο, είναι
υποχρεωμένος να στο πει, διότι δεν το βλέπεις.

Και όταν αρχίζεις να τρως ή να πίνεις, ποτέ δεν ξέρεις πόσο σου έχει μείνει αν δεν βουτήξεις μέσα τα δάχτυλά σου.
Επίσης, καλείσαι να μαντέψεις τι ακριβώς είναι η κάθε μπουκιά που θα "ψαρέψει" το

Πολύνεκρη επίθεση στο κοινοβούλιο της Τσετσενίας



Επίθεση ανταρτών δέχθηκε σήμερα το κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Γκρόσνι με αποτέλεσμα, όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να έχουν τραυματισθεί περισσότεροι από 13.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, όλοι οι ένοπλοι που πραγματοποίησαν την επίθεση είναι νεκροί έπειτα από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων.

Την ώρα που προσέρχονταν οι βουλευτές με τα οχήματά τους, εισήλθε στο χώρο της Βουλής

Επικίνδυνη ομολογία του Ρ.Τ.Ερντογάν: "Δεν ελέγχω τους στρατιωτικούς - Απλά κάνω συστάσεις"!


Επικίνδυνες θέσεις εκφράζει σήμερα σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ουσιαστικά «νίπτει τα χείρας του» και ομολογεί ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας προχωρόντας απλώς σε … «συστάσεις» (!) προς το στρατιωτικό κατεστημένο "να μην πετάνε επάνω από ελληνικά νησιά" και (άκουσον-άκουσον!) ότι "λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές που ακολουθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του". Που σημαίνει ότι δεν έχει καμία δύναμη να ελέγξει τους στρατιωτικούς. Άρα τι ακριβώς μπορεί να εγγυηθεί ο Τούρκος

Παραδέχονται προβλήματα των μεγάλων ανεμογεννητριών στην καταστροφή του περιβάλλοντος


Μας το "ταχυδρομησε":
www.biozo.gr

Μία μικρή πτυχή των προβλημάτων, που οι κερδοσκόποι δημιουργούν στο περιβάλλον από την αλόγιστη και υπερβολική χρήση των ΑΠΕ, δείχνει η έρευνα Βρετανών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Loughborough. Η εξ απαλών ονύχων έρευνα δεν περιλαμβάνει πολλών ειδών πτηνά, όπως τα σαρκοβόρα, που η φωτογραφία αποδεικνύει ότι κυριολεκτικά εξοντώνονται. Έτσι η καθηγήτρια επικεφαλής της έρευνας στο τέλος παραδέχεται ότι «ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους τα έντομα και τα πτηνά έλκονται από τις ανεμογεννήτριες». Προσέξτε την λέξη: «έλκονται»!

Δεν μπορεί η κερδοσκοπία να κατανοήσει ότι η γη και το περιβάλλον δεν χρειάζονται

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το Βατοπέδι


Την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο και των πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ (Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης, Ευ. Μπασιάκος, Π. Δούκας, Αλ. Κοντός) προτείνει στο πόρισμά του το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, προκαλώντας οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για Βατο-gate του ΠΑΣΟΚ και σκευωρία να πληγεί η ΝΔ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στις πορισματικές τους εκθέσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν την παραπομπή των κυρίων Μπασιάκου, Δούκα και Κοντού για απιστία ενώ ο ΛΑΟΣ προτάσσει το θέμα της παραγραφής

Υπάρχουν εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της

Εξιτήριο για τον Θανάση Βέγγο


Ομαλά εξελίσσεται σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η μετεγχειρητική κατάσταση του δημοφιλούς ηθοποιού Θανάση Βέγγου που υπεβλήθη εκτάκτως χθες σε νευροχειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Ο Θανάσης Βέγγος παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω ανευρύσματος.

Εντός του επομένου εικοσιτετραώρου αναμένεται να του δοθεί εξιτήριο, απο το

Σαν να της λένε... «ξανακάν'το»


Σε πρόστιμο 250 λιρών (284 ευρώ) καταδικάστηκε, από βρετανικό δικαστήριο, η Μέρι Μπέιλ, η οποία καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να πετά ένα ζωντανό γατάκι σε κάδο απορριμμάτων, προκαλώντας σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη.

Η 45χρονη Μέρι Μπέιλ παραδέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου του Κόβεντρι την ενοχή της στην κατηγορία της «πρόκλησης βλάβης σε ζώο».

Η Μπέιλ, υπάλληλος τραπέζης, καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να χαϊδεύει μια γατούλα και στη συνέχεια να την πιάνει από το λαιμό και να την πετάει σε κάδο απορριμμάτων. Η

Άντληση 1,17 δισ. ευρώ από τα έντοκα γραμμάτια


Πέντε φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας την Τρίτη, με επιτόκιο 3,75%, χαμηλότερο από το 3,98% από την αντίστοιχη δημοπρασία της 21ης Σεπτεμβρίου.

Στις 20 Ιουλίου η απόδοση των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας είχε διαμορφωθεί στο 4,05%.

Από την έκδοση της Τρίτης το ελληνικό δημόσιο άντλησε 1,17 δισ. ευρώ.

Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 5,19 φορές,

Ανάρτηση στο αυθεντικό Troktiko παραπέμπει στο site για το Σωκράτη Γκιόλια


Μας το "ταχυδρομησε":
zeidoron.blogspot.com

Ας μπορούσα να περάσω όλο το ταξίδι τούτο αμίλητος!

Μια κούρα πυθαγόρεια. Να καθαρίσω απ' όλα τα λόγια που άκουσα και είπα,
ν' αφήσω τη σιωπή ν' απλωθεί δροσάτη, καταπράσινη, σαν περιπλοκάδα στα σωθικά μου!

Μα οι άνθρωποι είναι κοπάδι, δε σε αφήνουν.

Ζητούν να πιαστούν ο ένας από τον άλλον, ν' ακουμπήσουν σαν τα πρόβατα λαιμό με λαιμό.

Φοβούνται τη σιωπή. Η φλυαρία μονάχα μπορεί να στερεώσει την καρδιά τους.

Νίκου Καζαντζάκη, Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία –Κίνα


……….. www.sokratisgiolias.gr ………..

Σημ:Ακριβώς τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Σωκράτη επιτέλους μια αυθεντική ανάρτηση!Σ' όλο αυτό το διάστημα πολλοί καπηλεύτηκαν τη μνήμη του και προσπάθησαν να κλέψουν τη δόξα του original troktiko.blogspot.com αλλά απέτυχαν παταγωδώς!

Κατάσκοπος για... φίλημα!


Η 28χρονη Ρωσίδα κατάσκοπος επέστρεψε… πιο καυτή από ποτέ!

Μετά την απέλαση της από τις ΗΠΑ, η Anna Chapman βρίσκεται συνεχώς κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η νέα της φωτογράφηση όμως δεν έχει προηγούμενο!

Η Anna φωτογραφήθηκε για το Ρωσικό Maxim φορώντας

Άγκυρα: "Τουρκικός εναέριος χώρος το Αγαθονήσι - Τον παραβιάζουν τα ελληνικά μαχητικά"!


Τουρκικό εναέριο χώρο χαρακτήρισε για πρώτη φορά επίσημα η Άγκυρα, όπως αποκαλύπτει σήμερα για πρώτη φορά το defencenet.gr, την εναέρια περιοχή του Αγαθονησίου! Κατ’αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι τα δύο ελληνικά F-16C που έσπευσαν στην περιοχή για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και μάλιστα σε μεγάλο βάθος, όπως υποστηρίζει το τουρκικό ΓΕΕΘΑ! Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα ελληνικά μαχητικά εισήλθαν στον τουρκικό εναέριο χώρο κατά 4 ν.μ.!
Σε επικοινωνία που είχαμε και με το ΓΕΕΘΑ και με το ΓΕΑ αυτό αποκλείστηκε

Στο Μαξίμου για την ανεργία οι κοινωνικοί εταίροι


Στη συνάντηση που θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κοινωνικούς φορείς, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το «πακέτο» μέτρων, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Τα μέτρα ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Στη συνάντηση εργασίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, έχουν προσκληθεί οι πρόεδροι της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ),

Τζ. Πανούσης και Μ. Κακλαμάνος για την ανεξέλεγκτη χωματερή της Άνδρου


Μας το "ταχυδομησε":
tempo.gr

Κ. Θωμάς και Ι. Γλυνός: Οι Δήμαρχοι ομολόγησαν στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τζ. Πανούση και του Μ. Κακλαμάνου ότι φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος για τον σκουπιδότοπο της Σταυροπέδας και ότι δεν έχουν λύση...

Με το σοβαρότατο θέμα της ανεξέλεγκτης χωματερής της Σταυροπέδας Άνδρου, που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια εντός του αρχαιότερου οργανωμένου οικισμού της

"Η ιθαγένεια δεν είναι ατομικό δικαίωμα" Αυτό ειπώθηκε στη συνεδρίαση του ΣτΕ για την αίτηση ακυρότητας για το λαθρονόμο


Μας το "ταχυδρομησε":
ellines-portal.blogspot.com

Ευχαριστώ την εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ που στο φύλλο της Κυριακής 17ης Οκτωβρίου 2010 με αποκλειστική ανταπόκριση της http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5735 κάλυψε την επ' ακροατηρίω συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της Αιτήσεως Ακυρώσεως κατά μαζικής απόδοσης ιθαγένειας & συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές εκλογές http://syntagmagr.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Ευχαριστώ τους χρήστες του facebook, τους συναδέλφους bloggers & ιδίως τους

Το Avatar εμπνέει την κυβέρνηση!


Την αναπτυξιακή διάσταση της κινηματογραφικής βιομηχανίας περιέγραψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τον κινηματογράφο. Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα επικαλέστηκε συζητήσεις, που είχε με παράγοντες του Χόλιγουντ για να επισημάνει τις τεράστιες ευκαιρίες, που κρύβονται για τη χώρα μας πίσω από τα κινηματογραφικά πλατό.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός επισήμανε μεταξύ άλλων, κάνοντας αναφορές στην ταινία

Έλληνες! Σωθήκαμε! φωτιά στα «μπατζάκια μας».



Μας το "ταχυδρομησε":
ideopigi.blogspot.com

Γράφει η Ιδεοπηγή.

Έχω ξαναγράψει ότι δεν είμαι μάντης ούτε εξυπνότερος από κανένα Έλληνα. Διαθέτω όπως όλοι μας κοινό νου μόνο που προσπαθώ να σκέπτομαι μεθοδικά. Πρώτα σαν μαθηματικός βρίσκω και υπολογίζω τις παραμέτρους και ύστερα σαν σκακιστής προσπαθώ να προβλέψω τις επόμενες κινήσεις.
Έχω διατυπώσει στα κείμενά μου ότι υπάρχει στους σημερινούς πολιτικούς η λογική «ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα χαθούμε όλοι μαζί».
Ω! του θαύματος, πιστεύω έρχεται η επιβεβαίωση.
Ξαφνικά το σάπιο πολιτικό σύστημα ανακαλύπτει την ανάγκη κυβέρνησης στηριγμένης στο

Σοβαρά επεισόδια στην Γαλλία για το συνταξιοδοτικό


Έκαψαν αυτοκίνητα και έστησαν οδοφράγματα στη Λυών και στο Παρίσι φοιτητές και μαθητές. Με διαδηλώσεις και καταλήψεις σχολείων οι σπουδαστές συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που ψηφίζεται την Τετάρτη στη γαλλική βουλή.
Βλέπετε, οι φοιτητές και οι μαθητές πήραν τη σκυτάλη των μαζικών κινητοποιήσεων που συγκλονίζουν τη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες, καθώς την Τετάρτη κατατίθεται για ψήφιση στη Γερουσία το νομοσχέδιο για την άνοδο των ορίων συνταξιοδότησης.
Στη Λυών και τη Ναντέρ, στην περιφέρεια του Παρισιού, εκατοντάδες σπουδαστές πυρπόλησαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ήρθαν αντιμέτωποι με

Το «φέουδο» και ο μεγάλος «Φεουδάρχης».


Μας το "ταχυδρομησε":
e-parembasis.blogspot.com

Γράφει ο D&G

Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου στην ομιλία του προς τους Έλληνες εξαγωγείς αναφέρθηκε, για μια ακόμη φορά, στη διαφθορά που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και η κυβέρνηση.
Χρησιμοποιώντας τα μοναδικά όπλα που διαθέτει στην οποιαδήποτε επιχειρηματολογία του απέδωσε τα φαινόμενα διαφθοράς στους άλλους. Κάποιοι άλλοι φταίνε που εμείς οι ικανοί, αποφασισμένοι και αδιάφθοροι αδυνατούμε να μετατρέψουμε την χώρα σε «Γη της Επαγγελίας», μια Δανία του νότου, μια Σουηδία της Μεσογείου, μια Σιγκαπούρη έστω βρε

Και άλλες εμφανίσεις σφαιρικών αντικειμένων μεγέθους πλανήτη κοντά στον Ήλιο


Από τις 10 Ιανουαρίου περίπου το διαδίκτυο κατακλύζεται από το φαινόμενο των διαστημικών σφαιρών που βρίσκονται κοντά στον Ήλιο, όπως το defencenet.gr είχε τότε αναφέρει.

Όπως πάντως προσπαθεί να διευκρινίσει η NASA σε ειδική σελίδα τέτοιες απεικονίσεις οφείλονται όταν οι κοσμικές ακτίνες παραμορφώνονται κατά τη διαδικασία συμπίεσης της ψηφιακής εικόνας με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανάλογων παραμορφώσεων οι οποίες απεικονίζονται ως σφαίρες. Οι οπαδοί πάντως της θεωρίας των σφαιρών οι οποίες έχουν

«Δεν έρχομαι στην Ελλάδα με μυστική ατζέντα»


«Δεν έχω μυστική ατζέντα και έρχομαι στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος στη Σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές. Εάν όμως στην ίδια σύνοδο παρίσταται και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, εγώ δε δέχομαι να συνομιλήσω». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Νέους Φακέλους».

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να απολέσει ένα σημαντικό φίλο στη

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στη Χίο


Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας 62 ετών στο χωριό Ολύμποι στη νότια Χίο, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο και ανατράπηκε.

Στο νησί επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ από τις 8 το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν δέκα απεγκλωβισμοί ατόμων από τα αυτοκίνητά τους.

Πολύ μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε

Μουσείο η «δικαστική αίθουσα 600» στη Νυρεμβέργη


Η περίφημη «δικαστική αίθουσα 600» στο Δημοτικό Μέγαρο της Νυρεμβέργης, όπου έγινε μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η «Δίκη της Νυρεμβέργης» θα λειτουργεί ως μουσείο από την 21η Νοεμβρίου και μετά, ανακοινώθηκε από γερμανικές πηγές.

Όπως έγινε γνωστό, την 21η Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα λειτουργίας του χώρου με τη νέα του ιδιότητα, θα μιλήσει εκεί ο επιζών Εισαγγελέας στη «δίκη της Νυρεμβέργης», Μπέντζαμιν Φέρεντς, όπως επίσης ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέϊ Λαβρόφ και ο

Κάποτε οι πολιτικοί μας είχαν το θάρρος και...απαιτούσαν αυτά που μας ανήκουν.

Μας το "ταχυδρομησε":anemo-milos.blogspot.com

Νέο επεισόδιο Μίχα – Χατζηνικολάου


Νέο επεισόδιο προστέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ανάμεσα στον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μίχα και τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι οποίοι ήρθαν τελικά «Πρόσωπο με πρόσωπο».

Τη φωτιά άναψε ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Πέτρος Μαντούβαλος, θυμίζοντας στον Γιάννη Μίχα τι δεν έκανε ως Νομάρχης, με αποτέλεσμα ο Γ. Μίχας να ζητήσει το λόγο.

Ο Χατζηνικολάου όμως έκρινε ότι ο Μαντούβαλος δεν είχε ολοκληρώσει και του είπε σε

Ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο downloads ο Flash για τα Android


Μας το "ταχυδρομησε":
www.blogtv.gr

Η Adobe ανακοίνωσε ότι, o Flash Player για τις Android συσκευές έχει «κατέβει» πάνω από ένα εκατομμύριο φορές.

Πρόκειται για τον Flash Player 10.1, ο οποίος διατίθεται για download από το Android Market. H υποστήριξη Flash αποτελεί ένα από τα συν του λειτουργικού Android. Να σημειώσουμε ότι τα Windows Phone 7 και τα iOS της Apple δεν υποστηρίζουν τον Flash Player.

ΣτΕ: Άκυρα τα πρόστιμα σε Vodafone και Ericsson για τις υποκλοπές


Μη νόμιμες χαρακτήρισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις αποφάσεις της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) βάσει των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 76 εκατ. ευρώ στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone και 7,3 εκατ. ευρώ στην Ericsson για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε το 2006.

Η ΑΔΑΕ είχε επιβάλει πρόστιμο στη Vodafone για παράβαση της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών και στην Ericsson , που ήταν προμηθευτής του λογισμικού της πρώτης, επειδή δεν έπραξε τα δέοντα προκειμένου να προληφθούν και αποτραπούν οι υποκλοπές.

Με τις υπ’ αριθμ. 3319 και 3320/2010 αποφάσεις της, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις δύο εταιρείες είναι άκυρα επειδή

Πρεμιέρα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση


Τρεις χιλιάδες γιατροί και 8.000 φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα πιστοποιήθηκαν τη Δευτέρα, κατά την πρώτη ημέρα της εφαρμογής τη ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Γεράσιμος Βουδούρης.

Τη σκυτάλη από τον ΟΑΕΕ θα πάρουν από την αρχή του νέου έτους και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία με τελικό στόχο την εξοικονόμηση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ

ΑΡΤΑ Η αρχαία Αµβρακία αποκτά το µουσείο της



Η πρωτεύουσα του βασιλιά Πύρρου, η σηµαντικότερη αποικία των Κορινθίων στη Βορειοδυτική Ελλάδα µαζί µε την Κέρκυρα, η Αµβρακία (η σηµερινή Αρτα) απέκτησε ολοκαίνουργιο µουσείο που εγκαινιάστηκε πριν 3 μέρες(περιοχή Τρίγωνο). Στα 500 τετραγωνικά εκθεσιακών χώρων – από 1.775 τ.µ. που καλύπτει το νεόδµητο µουσείο, µε προϋπολογισµό 1,8 εκατ. ευρώ – οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ευρήµατα κυρίως από την Αµβρακία που ιδρύθηκε το 625 π.Χ. και τα νεκροταφεία της και λιγότερα από ανασκαφές από τις γύρω περιοχές.

Το νήµα ξετυλίγεται............

16 πόντους οι ερυθρόλευκοι


Νίκη με διαφορά που αν την υπερασπισθεί στη Μαδρίτη, καπαρώνει την πρώτη θέση του ομίλου, υπό κανονικές συνθήκες πιέσεως και θερμοκρασίας.
Η ομάδα  χτίστηκε από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας με προσήλωση στην άμυνα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης επέτρεψαν στους Μαδριλένους να βγουν στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας εύκολους πόντους. Το κλειδί ήταν ότι οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν το τέμπο του παιχνιδιού σε πιο χαμηλούς ρυθμούς κι έτσι πήραν τα ηνία του αγώνα.

Το Παρίσι «στην πρίζα»!


Με «πράσινο προφίλ» διεξάγεται φέτος η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει ειδικό τμήμα (και μάλιστα 13.000 τ.μ.) αφιερωμένο στις «Νέες ενέργειες».

Στη διεθνή έκθεση, που γίνεται χώρα στην «πόλη του φωτός» κάθε δύο χρόνια, συμμετέχουν 300 εκθέτες από περίπου 20 χώρες