Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

beatbox!

αν κάποιος δεν ξέρει τι σημαίνει beatbox ας του εξηγήσουμε!
είναι η ικανότητα του ατόμου να δημιουργεί μουσική με τη χρήση του στόματός τους και μόνο!
απολαύστε τον κορυφαίο του είδους!

best street drumer!

how to solve a rubiks cube!

αρκετοί αν όχι όλοι μας προσπαθήσαμε κάποτε σε κάποια περίοδο της ζωής μας να λύσουμε αυτόν τον αναθεματισμένο κύβο του ρούμπικ!!!!
σας βγάζω από το δύσκολο κομμάτι και σας δίνω ένα βίντεο με πληροφορίες για το πως θα τον καταφέρετε επιτέλους!

το γνωρίζατε αυτό;;



είχα πάει για καφέ με κάτι φίλους.εκεί πάνω στην κουβέντα ανοίξαμε ένα θέμα για τη θρησκεία μιας και είναι επίκαιρο λόγω νηστείας και του Πάσχα που έρχεται!
ένα από τα θέματα που αναλύσαμε ήταν και οι άγιοι της Εκκλησίας μας!
εκεί έπαθα και το πρώτο σοκ.
ένα άτομο από την παρέα μου είπε για τον άγιο χριστόφορο και την εμφάνισή του!!!!
μου λέει "ξέρεις ότι η μορφή του αγίου είναι σαν αυτή του σκύλου;;"
και μένω κάγκελο κυριολεκτικά.
έτσι με το που γύρισα στο σπίτι κάθισα και έψαξα για τον συγκεκριμένο άγιο.
η εικόνα που βλέπετε αριστερά είναι η απεικόνιση του αγίου σε πολλές αγιογραφίες!
για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!

Τυρί από το μητρικό γάλα


Οι μεγάλοι σεφ πάντα ψάχνουν το ιδιαίτερο και το εξεζητημένο, αφού πέρα από την τεχνική, η καταξίωση έρχεται και μέσω της φαντασίας. Κάποιες φορές όμως η προσπάθεια για εντυπωσιακά αποτελέσματα, οδηγεί σε ακραίες αποφάσεις.
Έτσι ένας σεφ στη Νέα Υόρκη έκανε μια κίνηση που άλλους τους ενθουσίασε και άλλους τους... αηδίασε. Αποφάσισε να φτιάξει τυρί από το μητρικό γάλα της γυναίκας του!
Ο σεφ Daniel Angerer είχε την πρωτότυπη αυτή ιδέα πριν οκτώ εβδομάδες όταν η σύζυγός του, αφού γέννησε άρχισε να βάζει στο ψυγείο το γάλα της, καθώς παρήγαγε μεγάλες ποσότητες.
Καθώς το γάλα ήταν πολύ περισσότερο απ΄ όσο μπορούσε να καταναλώσει η νεογέννητη κόρη του, Ο Daniel άρχισε να αναρωτιέται αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό το γάλα στις συνταγές του.
Έτσι άρχισε τα πειράματα, έφτιαξε τυρί και το κράτησε μια νύχτα πριν το δοκιμάσει. Σύμφωνα με τον σεφ, το αποτέλεσμα ήταν εκκπληκτικό, καθώς το τυρί είχε μια υπέροχη γλυκιά γεύση.
Πλέον το τυρί από μητρικό γάλα, διατίθεται προς πώληση στην μπρασερί του σεφ στη Νέα Υόρκη και ο Angerer τη χρησιμοποιεί σε συγκεκριμένα πιάτα και σε γλυκά.
"To να είσαι σεφ, σημαίνει ότι πρέπει να πειραματίζεσαι και να ψάχνεις καινούργιες γεύσεις" δηλώνει ο σεφ και προσθέτει ότι μετά από δύο εβδομάδες, η γεύση του τυριού έγινε ακόμα πιο πλούσια.
"Το μωρό μας έχει αρκετές προμήθειες στο ψυγείο, οπότε όποιος θέλει να δοκιμάσει έχει ακόμα χρόνο στη διάθεσή του" δηλώνει ο Angerer .
Τόνισε ακόμα ότι γενικά στις συνταγές του χρησιμοποιεί φυσικά υλικά, αν και αυτή τη φορά προχώρησε λίγο παραπάνω.
Πάντως ο Angerer δεν κρατάει τη συνταγή για τον εαυτό του και δίνει οδηγίες για τολμηρούς και τολμηρές.
Το τυρί από μητρικό γάλα χρειάζεται τέσσερις κούπες μητρικού γάλακτος, μικρή ποσότητα γιαρτιού(1/2 κούπα), μια κούπα αλάτι, 1/8 ταμπλέτα ρενέτας (χρησιμεύει στη χώνεψη του μητρικού γάλακτος)
Οι αντιδράσεις στην ιδέα του Daniel ποικίλουν. Όταν το πρωτοανακοίνωσε στο blog του, άλλοι ρωτούσαν "ποιος θα φάει αυτή την αηδία" και άλλοι είχαν ενθουσιαστεί. Οι υποστηρικτές του πάντως τον πιέζουν να φτιάξει βούτυρο αλλά και παγωτό με τα ίδια υλικά...


ΠΗΓΗ:http://news247.gr

8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ










Xρόνια πολλά στις γυναίκες, μιας και σήμερα 08-03-2010 γιορτάζουν. Παγκόσμια ημέρα σήμερα για τις γυναίκες όλου του κόσμου. Τώρα υπάρχουν και μερικοί που μπορεί να νοιώθουν λίγο εώς πολύ, γυναίκες...!Ε, τότε χρόνια πολλά και σε αυτούς που νοιώθουν έτσι!