Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Αυξήσεις σε ποτά και τσιγάρα


«ΤΡΕΧΟΥΝ» οι φόροι στα ποτά και στα τσιγάρα, ενώ οι αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων θα πάνε μαζί με τη μείωση των τελών κυκλοφορίας. Στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν ότι από τη φορολογία στα τσιγάρα και στα ποτά θα υπάρξουν πρόσθετα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ. Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι η σημαντική άνοδος στη φορολογία των προαναφερόμενων προϊόντων δεν θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης. Διότι αν συμβεί αυτό τότε είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί τελικά ο στόχος που έχει τεθεί για την αύξηση των εσόδων. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το πόσο θα αυξηθούν οι τελικές τιμές πώλησης προϊόντων καπνού και οινοπνευματωδών ποτών.

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που απείλησε πολίτη με λεπίδι


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας 40χρονος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, εξύβριση και απειλή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.
Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, διαπληκτίστηκε με πολίτη για μία θέση πάρκινγκ. Στη συνέχεια τον απείλησε με λεπίδι και τράπηκε σε φυγή.
Το Σάββατο συνελήφθησαν πέντε αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως για κατάχρηση εξουσαίς και βασανιστήρια σε βάρος κρατούμενου, ο οποίος ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στον κορμό και στα άκρα του.