Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Δεν είναι προφητεία.Είναι πολιτικός λόγος




 ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(για το απόσπασμα της ομιλίας του το 1996)

Δεν είναι προφητεία. Είναι πολιτικός λόγος.Είναι η πολιτική ως πρόλογος ως επιστήμη.



Δεν είναι προφητεία. Είναι λόγος. Είναι πολιτικός λόγος.

Η πολιτική ως πρόλογος όχι ως επίλογος, κλάμα, υποκριτικές πολιτικάντικες, αυτοαθωοτικές συγνώμες και χαμελαιοντισμούς. Είναι επιστήμη. Είναι η πολιτική ως διευθύνουσα,
βασιλεύουσα τέχνη κατά τους κλασικούς.
Δεν τους προειδοποίησα μόνο για το τι θα γίνει το 2010. Είναι γνωστό ότι τους προειδοποίησα και για άλλα κακά που συνέβησαν. Τους προειδοποίησα πριν το 1981 αλλά και μετά. Μπορώ να αναφερθώ σε πολλά. Το 1985 τους προειδοποίησα για το διαρκές μαρτύριο του Σίσυφου, του Ελληνικού λαού δηλαδή που θα καλείται κατά περιόδους να σηκώνει την πέτρα του χρέους μια και από το 1980 δημιούργησαν όχι μια παραγωγική δημιουργική οικονομία αλλά μια οικονομία πληρωμής χρεών. Αυτήν την οικονομία δημιούργησαν. Αυτή ήταν η παιδεία, η αντιπαιδεία και η ηθική τους, η αντιηθική τους.
Όσο για το τι είναι η πράξη του Τριανταφυλλόπουλου στο ALTER, του Χατζάρα στο BLUE SKY. Είναι μια πράξη Δημοκρατίας. Όπως και αυτό που γίνεται αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό που κύρια έχουμε ανάγκη ως χώρα είναι η Δημοκρατία. Έχουμε ανάγκη την Αγορά, τον Λόγο. Σε άλλη χώρα ως παιδαγωγική πράξη θα έδειχναν όλη την ομιλία μου και θα μου ζητούσαν συγνώμη. Εδώ επέλεξαν την φίμωση. Όταν φιμώνεις τότε πριμοδοτείς, προωθείς την ηλιθιότητα, την αναξιοκρατία, την κακιστοκρατία όπως την ονομάζω. Για αυτό οι έξυπνοι και ελεύθεροι πολίτες λένε «κανένας».
Τελικά αυτές τις ημέρες φαίνεται να επέστρεψα από την εξορία. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι εμένα με έστειλε στην εξορία η Δικτατορία αλλά και η «υπαρκτή Δημοκρατία» της μεταπολίτευσης.
Αυτή που μας πήγε στα Τάρταρα. Για αυτό πρέπει να αποσυρθούν, να εξοστρακισθούν. Η χώρα δεν ήθελε εκλογές ήθελε Κυβέρνηση τεχνοκρατών, ειδικών. Αν γίνονταν αυτό δεν θα πηγαίναμε στο Δ.Ν.Τ. και το κυριότερο η χώρα θα αποκτούσε πολιτικό κεφάλαιο. Γιατί θα αποστρατεύονταν αυτομάτως το πλέον ανίκανο πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης, τα υπολείμματα της μεταπολίτευσης.
Αυτές οι λύσεις απαιτούν Εθνικές Ελίτ μεγάλης ευθύνης και ικανοτήτων.


Γλυφάδα 17 Μαΐου 2010
 Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη
πηγή :  http://citypress-gr.blogspot.com/

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφερε με το αυτοκίνητό του 157 κιλά χασίς!!!



Λίγο μετά τις 09.00΄ σήμερα το πρωί,στο Δ.Δ Ελαίας-Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν 39χρονο Έλληνα, γιατί σε γενόμενο έλεγχο στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών πέντε(5) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν εβδομήντα πέντε (75) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη σε φούντα (χασίς) συνολικού βάρους εκατόν πενήντα επτά (157) κιλών και εκατόν εξήντα δύο(162) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Οι Μουτζαχεντίν του "αυτοδιοικητικού" κοτζαμπασισμού...


Του Στέφανου Καραμούτσιου

Δεν γνωρίζω αν ο αρχαίος Αθηναίος αρχιτέκτων Καλλικράτης θα έδινε ποτέ τη συγκατάθεσή του για να χρησιμοποιηθεί το όνομά του ως σύμβολο του υπό δημιουργία νέου αυτοδιοικητικού οικοδομήματος. Ένα όμως είναι βέβαιο ότι θα ένοιωθε ο άνθρωπος που άφησε τη σφραγίδα του στην Αθήνα του Ε΄ πχ αιώνα με τα έργα του στην Ακρόπολη αλλά και στην κατασκευή των Μακρών Τειχών: Ανατριχίλα και αποτροπιασμό! Και μάλιστα αν ήταν σε θέση να ακούσει τα επιχειρήματα και τον πολιτικό λόγο των σύγχρονων αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης! Αν έβλεπε βέβαια και τα έργα τους είναι βέβαιο ότι θα αυτοκτονούσε, πέφτοντας από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών...Γιατί όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι, οι Μουτζαχεντίν του πιο χυδαίου και αγοραίου τοπικού κοτζαμπασισμού που περιφέρουν τις αντιαισθητικές φιγούρες τους στα τοπικά ΜΜΕ και με τους νεοελληνικούς βαρβαρισμούς τους προσπαθούν να παρουσιάσουν τις υπαρξιακές τους αγωνίες ως προβληματισμούς των τοπικών κοινωνιών, αποτελούν την πιο χαρακτηριστική απόδειξη του τριτοκοσμικού χαρακτήρα της Ελληνικής κοινωνίας, που αυτή τους εκλέγει και μάλιστα κατ' επανάληψη και αυτή βέβαια τους ανέχεται στις παντοειδείς "επιδόσεις" τους.Αν λοιπόν ο κ. Ραγκούσης και οι συν αυτώ, με την επιλογή τους να δώσουν στο νέο νομοθετικό αρχιτεκτόνημα το όνομα του αρχιτέκτονα Καλλικράτη, θέλουν να ανοίξουν μια νέα σελίδα στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας τότε -όσο και αν φαίνεται υπερβολικό- πρέπει να προσθέσουν και μια ρητή διάταξη στο νέο νόμο που να απαγορεύει σε όλους όσους έχουν αναμειχθεί μέχρι τώρα στα της τοπικής αυτοδιοίκησης να μετέχουν των πολιτικών διαδικασιών είτε ως υποψήφιοι είτε ως ψηφοφόροι! Να τους στερήσει με άλλα λόγια τα πολιτικά τους δικαιώματα! Όπως ακριβώς έκαναν στην αρχαία Αθήνα την εποχή του Καλλικράτη με τον πολιτικό εξοστρακισμό...
Γιατί στο σημερινό κατάντημα της χώρας έχουν και αυτοί σημαντικότατη συμβολή, αφού από τους κατά τόπους ΟΤΑ αρχίζει το όργιο της ρεμούλας και του πελατειακού πρωταθλήματος που κρατά σε ένα φαύλο κύκλο άρχοντες και πολίτες άρρηκτα διαπλεκόμενους και θανάσιμα αλληλοδιαφθειρόμενους.Αν όμως οι εμπνευστές της ονομασίας του "Καλλικράτη" δεν είχαν στο νου τους τον Αθηναίο αρχιτέκτονα αλλά τον πολιτικό και στρατηγό Καλλικράτη της αχαϊκής συμπολιτείας που, αφού έγινε όργανο των Ρωμαίων, κατέδωσε σε αυτούς τους επιφανέστερους εκ των Ελλήνων που είχαν συνεργαστεί με τον Μακεδόνα βασιλιά Περσέα, τότε το μόνο που τους απομένει είναι να ελπίσουν να εμφανιστεί στο μέλλον ένας... νέος Καβάφης για να αποθεώσει την συμπολιτεία των σύγχρονων τοπικών κοτζαμπάσηδων. Και ας μάθουν από την ιστορία τι ακολούθησε στην Ελλάδα μετά τις γνωστές συμπολιτείες των Ελληνιστικών χρόνων...

σώστε ζωές!!

ένα νέας τεχνολογίας κράνος , που ψυχραίνει (?!) τον εγκέφαλο , αμέσως μετά την πρόσκρουση του κρανους , εμποδίζοντας την ανάπτυξη οιδήματος και κακώσεων !

http://www.thermahelm.com/cooling-helmet-technology

David Belle ή αλλιώς ο ιδρυτής του Parcour!



αν θέλετε μπορείτε να τον απολαύσετε και στην ταινία DISTRICT 13

Αρχαιοκαπηλία

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος αρχαιοκάπηλων στην Κλένια - Κορινθίας που δρούσε σε όλη την Ελλάδα, από τους άνδρες του τμήματος  Αρχαιοκαπηλίας της Αττικής.
Συγκεκριμένα,  2 είναι οι συλληφθέντες δράστες και αναζητούνται άλλοι 2  για συμμετοχή στο παράνομο κύκλωμα διακίνησης αρχαιοτήτων. Οι δύο κούροι που φτάνουν το ύψος 1,70-1,80 χρονολογούνται τον 6ο π.Χ με την αξία τους να φτάνει τα 10 εκατομύρια €. Η παρουσίασή τους έγινε σε ειδική εκδήλωση  σήμερα και ώρα 14:00 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Προσοχή! Οι χρήστες του facebook κινδυνεύουν

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010Ένα νέο video με σεξουαλικό περιεχόμενο φαίνεται πως ήρθε για να δημιουργήσει αρκετούς πονοκεφάλους στους υπεύθυνους και τους χρήστες της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Συγκεκριμένα, σε διάφορα walls, ο χρήστης εντοπίζει ένα video που δείχνει να έχει γίνει post από κάποιο φίλο του και τον καλεί να κάνει click για να το δεί..........

Το κλικάρισμα έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε μία "μυστική" διεύθυνση, απ' όπου και κατεβάζει χωρίς να το θέλει στον υπολογιστή του μολυσμένα αρχεία.
Σύμφωνα με την εταιρία Sophos, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πέσει θύματα της νέας αυτής απάτης και καλό θα ήταν αν δείτε μία κοπέλα με μίνι που κάθεται σε ένα ποδήλατο αποκαλύπτοντας τα... κάλλη της, να μην πατήσετε πάνω της με το mouse σας.

http://lamianews.blogspot.com/2010/05/facebook.html





Παρέσυραν με κλεμμένο ΙΧ και εγκατέλειψαν 12χρονο ποδηλάτη



Συνεληφθησαν στη Ναύπακτο δύο αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 25 ετών, οι οποίοι παρέσυραν με κλεμμένο ΙΧ 12χρονο ποδηλάτη και στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στην άσφαλτο...


Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες στις 19.30, στην παραλιακή οδό Ναυμαχίας, στη Ναύπακτο. Ο 12χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Στις 20.15, προσωπικό της ΕΛΑΣ εντόπισε στην πόλη της Ναυπάκτου και συνέλαβε τον 32χρονο, ενώ στις 20.45 συνελήφθη και ο 25χρονος, ο οποίος επιπλέον διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι για το αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι δύο αλλοδαποί είχε δηλωθεί κλοπή, στις 11/12/2009, στο Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ο οποίος διέταξε το σχηματισμό δικογραφίας από το Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου και την προσαγωγή των δύο συλληφθέντων εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου


πηγή:.http://troktiko.blogspot.com/2010/05/12_18.html
συμπληρωματικά αναφέρονται:
ότι και οι δύο δράστες, ήταν αλβανικής καταγωγής και ο πρώτος ήταν σεσημασμένος και γνωστός στην αστυνομία για την παράνομη δράση του επίσης μεγάλη βοήθεια ήταν για τις αρχές ότι οι δράστες παράτησαν το όχημα στο σημείο του τροχαίου ατυχύματος.


μακάρι το παιδί να γίνει καλά το συντομότερο δυνατό και είναι ξανά με την οικογενειά του

πάντρεμα μουσικής με εικόνα

απλά δείτε το και ακούστε το: