Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

υπάρχει μία φήμη

μία ολοκαίνουρια κατηγορία, γι'αυτά που ξέρουμε λίγο πολύ όλοι, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις!!

είναι αλήθεια ότι στην ατμόσφαιρα της Κολομβίας έγιναν μετρήσεις, για εκπομή διοξειδίου του άνθρακος και βρέθηκε ότι στην ατμόσφαιρα υπάρχει ποσότητα ηρωίνης και χασίς!!!

αποδείξεις

είναι ένα κεφάλαιο που θα μας απασχολήσει πάρα πολύ φέτος και στο εξής φαίνεται πως θα είναι και οι αποδείξεις.
θα ήθελα να επισημάνω πως πλέον δίνουν αποδείξεις, και τα βενζινάδικα, τους ζητάτε και κόβουνε κανονικά απόδειξη από την ταμειακή μηχανή που υπάρχει εντός του καταστήματος.
επίσης, επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να λένε, ότι: <<εμείς δεν κόβουμε αποδείξεις επειδή δεν υπάρχει πάνω στην αντλία ταμειακή μηχανή>>, είναι εσφαλμένο πρέπει να σας κόβουν κανονικότατα,
γι'αυτό σας καλώ να ζητάτε πάντα απόδειξη, και από παντού, γιατί ειναι καλό για εμάς και για την Ελλάδα.
δεν χρειάζεται άλλη φοροδιαφυγή.

υ.γ. και εάν δεν σας κόψει, να μην ξαναπατήσετε στο συγκεκριμένο βενζινάδικο.

Συνδέουν αναψυκτικά με καρκίνο στο πάγκρεας


Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο πάγκρεας. Μάλιστα σύμφωνα με τους επιστήμονες η κατανάλωση δύο-τριών αναψυκτικών την εβδομάδα είναι αρκετή για να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους παρακολουθώντας 60 χιλιάδες άνδρες και γυναίκες για 14 χρόνια. Εκτιμούν ότι τα αυξημένα επίπεδα ζάχαρης που περιέχουν τα αναψυκτικά είναι πιθανό να αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο πάγκρεας.

Πάντως οι επιστήμονες έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνά τους και ανέπτυξαν καρκίνο στο πάγκρεας δεν ήταν μεγάλος με αποτέλεσμα να απαιτείται τώρα ενδελεχέστερη μελέτη της πιθανής σύνδεσης μεταξύ αναψυκτικών και καρκίνου. Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι μια από τις πιο θανατηφόρες μορφές της νόσου αφού το 90% των ατόμων που προσβάλλονται από αυτόν χάνουν τελικά τη ζωή τους.

Ο καλύτερος φίλος μας, και με τη βούλα


Στα δύσκολα στον φίλο μου και... στον σκύλο μου. Αν και οι έννοιες δεν είναι απαραίτητα αντιθετικές. Ο «καλύτερος φίλος του ανθρώπου» είναι, και με τη βούλα της επιστήμης πλέον, ο πλέον κατάλληλος και από τη φύση εξοπλισμένος να αντιλαμβάνεται αισθήματα και καταστάσεις που ταλανίζουν τον ιδιοκτήτη του, αλλά και το περιβάλλον του. Σύμφωνα με νεότερες βρετανικές και αμερικανικές έρευνες, θλίψη, χαρά, ευερεθιστότητα, κόπωση, θυμός δεν είναι άγνωστες έννοιες στα συμπαθή τετράποδα. Με όπλα την όσφρηση, την ακοή και κατά μικρότερο ποσοστό την όραση, οι σκύλοι εισπράττουν όσα και οι πλησιέστεροι... δίποδοι φίλοι δυσκολεύονται ενίοτε να κατανοήσουν πλήρως, ακόμη και έπειτα από συζήτηση ωρών. Εξάλλου είναι αποδεδειγμένο ότι η συντροφιά ενός σκύλου βοηθά και τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη.
Τις βασικές πληροφορίες από το περιβάλλον και τη συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων συλλέγει ο σκύλος με τη μύτη. Δηλαδή, στην κυριολεξία μυρίζεται το καλό ή το κακό. Το πλέον σημαντικό ανθρώπινο «αποτύπωμα» για αυτόν τον σκοπό είναι η μυρωδιά του δέρματος και των εκκρίσεων ιδρώτα. Ο σκύλος μέσω της πολύπλοκης και ισχυρής σε αυτόν τον τομέα κατασκευής της μύτης του οσφραίνεται την καλή διάθεση ή τον πεσιμισμό, την κούραση ή την ανάληψη ξανά ψυχικών και σωματικών δυνάμεων. Και όχι μόνον αυτά. Ο πληροφοριακός κώδικας του ανθρώπινου ιδρώτα δίνει τη δυνατότητα στα σκυλιά να γνωρίζουν αν ο άνθρωπος απέναντί τους είναι καπνιστής, έχει μόλις φάει ή πιει, ή έχει κάνει έρωτα.
Η εν λόγω ιδιότητα έχει αποδειχθεί πολύτιμη στις επιχειρήσεις διάσωσης και στα εκπαιδευμένα σκυλιά-οδη- γούς ατόμων με αναπηρία. Στο άμεσο μέλλον όμως εκπαιδευμένα σκυλιά θα έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν ασθένειες όπως ο καρκίνος του δέρματος και του στήθους. Στην καθημερινότητα αρκεί η μυρωδιά από τα κύτταρα του δέρματος για να κουνήσει ο σκύλος φιλικά την ουρά του και να πλησιάσει τον κατάκοπο ιδιοκτήτη του. ΄Η να γαβγίσει, και ενδεχομένως να επιτεθεί, προειδοποιώντας για τον κυριευμένο από στρες επίδοξο διαρρήκτη.

Πού θα τα βρείτε
Σκυλιά και άλλα κατοικίδια πωλούνται σε pet shops ή σε νόμιμα εκτροφεία. Ανοδική πορεία έχουν οι πωλήσεις ή οι δωρεές από το Διαδίκτυο, μέσω μικρών αγγελιών, ή με τη μεσολάβηση ζωοφιλικών οργανώσεων και σωματείων. Και πάντα υπάρχει η δυνατότητα να υιοθετήσει όποιος το επιθυμεί ένα αδέσποτο και να το φροντίσει.

Ζωντανός από τα συντρίμμια ενός κτηρίου ανασύρθηκε στην Αϊτή νεαρός 27 ημέρες μετά το σεισμό


Ένας νεαρός άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια ενός κτηρίου 27 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Αϊτή, ανέφεραν σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Ο άνδρας είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια αλλά δεν ήταν παγιδευμένος. Οι γιατροί που τον εξέτασαν μετά τη διάσωσή του πιστεύουν ότι η ιστορία του είναι αληθινή, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ο νεαρός είχε προφανώς πρόσβαση σε νερό, όμως ήταν φανερά αδυνατισμένος, πολύ εξασθενημένος και έδειχνε να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς του είχε συμβεί. Συγγενείς του δήλωσαν ότι δεν τον είχαν δει από την ημέρα του σεισμού.

Ενοπλη ληστεία και καταδίωξη του δράστη στο κέντρο της Αθήνας


Καταδίωξη βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας από την αστυνομία για τη σύλληψη άγνωστου δράστη, ο οποίος διέπραξε ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Αχαρνών 241 στον Άγιο Παντελεήμονα.
Ο δράστης εισέβαλε στην τράπεζα και με την απειλή πιστολιού άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγε με μοτοσικλέτα.
Εντοπίστηκε όμως από αστυνομικούς οι οποίοι τον καταδιώκουν ενώ στήνονται μπλόκα για τη σύλληψή του.

Αξίζει να το δείτε

Ο Μικρός πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ ζωντανεύει στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, από τις 3 Φεβρουαρίου 2010.
Η ψηφιακή παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας», παραγωγή της Μεγάλης Ιαπωνικής Εταιρίας GOTO, ολοκληρώθηκε το 2008. Στην Ελλάδα η παράσταση, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 3 Φεβρουαρίου 2010, ευτύχησε να έχει την υποστήριξη από μια ομάδα μεγάλων ηθοποιών, οι οποίοι αγκαλιάζουν το έργο με ιδιαίτερη αγάπη, χαρίζοντας τις φωνές τους και δημιουργώντας μία υπέροχη παράσταση.
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο ρόλο του πιλότου, η Ξένια Καλογεροπούλου στο ρόλο της αλεπούς, η Ζέτα Μακρυπούλια ως τριαντάφυλλο, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ως φίδι, ο Βασίλης Καϊλας ως Γεωγράφος και η Ντορίνα Θεοχαρίδου στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα, το οποίο με τη σκηνοθεσία μεταγλώττισης του Αργύρη Παυλίδη, καθηλώνει το θεατή με ευαισθησία και τρυφερότητα. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το οποίο, ενταγμένο στην ψηφιακή παράσταση, προβάλλεται επίσης στο θόλο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μάριου Φραγκούλη, ο οποίος έγραψε την μουσική και τραγουδά, του Παρασκευά Καρασούλου, που έγραψε τους στίχους, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Παναγιώτη Σιμόπουλου.
Για περισσότερες πληροφορίες στην παρακάτω ιστοσελίδα.

τα ΝΕΑ είναι on-line

πλέον μπορεί κάποιος να διαβάσει όλη την εφημερίδα τα ΝΕΑ από τι internet.
αρκεί να μπει στην σελίδα http://digital.tanea.gr/ και να την κατεβάσει σε pdf μορφή.
καλή ανάγνωση!