Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ερωτήσεις που (δεν) ζητούν απάντηση! Το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία με μεγαλύτερο ποσοστό χρέους από εμάς!

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ. Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ : Να επαναπροσληφθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι του κολυμβητηρίου
του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας
12/01/11
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


Στις σημερινές συνθήκες που η ανεργία και η φτώχεια τσακίζουν κάθε εργατικό - λαϊκό σπίτι, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που διαχρονικά ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι εκπρόσωποί τους στην τοπική διοίκηση, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις επιταγές του «Καλλικράτη», δείχνουν τις προθέσεις τους στους συμβασιούχους εργαζόμενους των δήμων.
Συγκεκριμένα, στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας οι

Τι χρειάζεται για την σωστή ανάπτυξη ένα παιδί

Γράφει ο καθηγητής φυσικής αγωγής Σταύρος Λιλόγλου
Ασβέστιο:χτίζει γερά κόκαλα και δόντια,προάγει την υγιήλειτουργίατων νεύρων και τωνμυών, βοηθά στην πήξη του αίματος,και βοηθά τον οργανισμό μετατροπή της τροφής σε ενέργεια.
Απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFAs): Ρυθμίζει το νευρικό σύστημα, Ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα, και βοηθούν το σώμα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Δίνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και της όρασης.
Σίδηρος: Σημαντικό για

Μεταγραφές τέλος για τον Ολυμπιακό την παρούσα περίοδο

Μεταγραφές τέλος για τον Ολυμπιακό την παρούσα περίοδο. Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλης Μαρινάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της κοπής της πίτας του συλλόγου, μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και ξεκαθάρισε πως μετά από συζήτηση του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αποφάσισαν πως δεν θα γίνει καμιά περαιτέρω μεταγραφική κίνηση τον Ιανουάριο. Παράλληλα, εξέφρασε και την ικανοποίηση του για τη νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου στο μπάσκετ.
«Είχαμε μία ολιγόλεπτη συνάντηση με τον προπονητή μας. Ο κύριος Βαλβέρδε είναι ο αγαπημένος μας προπονητής, που δεν θέλει να χαλάει χρήματα. Οι μεταγραφές έχουν τελειώσει και προχωράμε όλοι μαζί. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και προχωράμε για το πρωτάθλημα. Η ομάδα δουλεύει σκληρά και θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει ακόμη πιο σκληρά για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό», δήλωσε ο

AΝΤΡΕΣ αλλάξτε το προφίλ σας στο Facebook!

Άντρες, αλλάξτε το προφίλ σας στο Facebook και εκεί που γράφει «Προσωπική κατάσταση» (Relationship status) πατήστε «Είναι περίπλοκο» (It's complicated). Μια νέα μελέτη δείχνει πως οι γυναίκες ελκύονται από τους άντρες των οποίων τα συναισθήματα παραμένουν μυστήριο!
Για τους σκοπούς της μελέτης,

Ο Τρόι, η Θεοδώρα και ο Παΐσιος

Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη Κυριακή, όταν θα κριθεί ο πρωταθλητής, αρχίζει και κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο. Ελάχιστοι όμως είναι τόσο μυημένοι ώστε να γνωρίζουν την ιστορία του Τρόι Πολαμάλου, του κορυφαίου αμυντικού των πρωταθλητών Πίτσμπουργκ Στίλερς. Γνωρίζουν τον αθλητή (safety η θέση του στο φούτμπολ) αλλά…. Ήταν μία έκπληξη σε κάθε κοντινό πλάνο ο Πολαμάλου, γεννημένος στη Σαμόα, να κάνει τον σταυρό του όπως οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Αμέσως στο διαδίκτυο για να ψάξουμε μήπως αντί για τη Σαμόα, ήταν από τα μέρη μας. Η αναζήτηση έφερε ακόμα καλύτερα νέα αφού ο σταρ του NFL από το 2007 όταν και βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος λόγω της Ελληνίδας γυναίκας του Θεοδώρας, δεν χάνει ευκαιρία να μιλήσει για την πίστη του και την Ορθοδοξία.
Στην μεγάλη συνέντευξη πριν

Αποθεωτική υποδοχή για τους ερυθρόλευκους

Η νίκη του Ολυμπιακού με 65-61 επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ "ανάγκασε" και τον πλέον...δύσπιστο οπαδό των "ερυθρολεύκων" να ενθουσιαστεί, να βγει στον δρόμο για να πανηγυρίσει και να πάει μέχρι το ΣΕΦ για να υποδεχθεί την αποστολή του συλλόγου που επέστρεφε από το Στάδιο.Μόλις το πούλμαν της επιστροφής έκανε την εμφάνισή του, δεκάδες φίλοι των "ερυθρολεύκων" άρχισαν να αποθεώνουν μέσα στην βροχή τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον Βασίλη Σπανούλη, τους αδελφούς Αγγελόππουλους.Ενθουσιασμένοι ήταν και οι παίκτες των Πειραιωτών πουν "πνίγηκαν" στις αγκαλιές των φιλάθλων τους. Ηρεμία ζήτησε η φωνή της λογικής του Ολυμπιακού, που δεν είναι άλλη από τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο."Μία νίκη πήραμε παιδιά, δεν πήραμε το πρωτάθλημα" τόνισε ο εκ των ισχυρών ανδρών της ΚΑΕ.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο από την αποθέωση των "ερυθρολεύκων":
H στιγμή της άφιξης

http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=26272

Αυτοί καταστρέφουν. Εμείς τους σταματάμε!


poria gia tin oitiΟι Βαρδινογιάννηδες της ΕΛΜΙΝ προχώρησαν σε μηνύσεις και διώξεις στελεχών των δασικών υπηρεσιών και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, που αντιστέκονται στις παρανομίες τους.
Ας μην επιτρέψουμε να καταστραφεί ο Εθνικός Δρυμός της Οίτης
Στην παρακάτω διεύθυνση υπογράφουμε επιστολή στην Υπουργό Περιβάλλοντος, για να σταματήσει την παράνομη μεταλλευτική δραστηριότητα στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και να σταματήσουν οι διώξεις των ενεργών πολιτών:

Ποιος προστατεύει τα προσωπικά μας δεδομένα τελικά; Σήμερα δέχτηκα τηλεφώνημα από άγνωστο νούμερο στο κινητό μου τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής μια πολύ ευχάριστη γυναικεία φωνή αφού μου ζήτησε συγγνώμη για την ενόχληση, μου εξήγησε ότι τηλεφωνεί από την τάδε εταιρεία δημοσκοπήσεων και μου ζητούσε να πάρω μέρος σε μια έρευνα που αφορά άτομα ηλικία 25-35 ετών… Ήταν η τρίτη φορά, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα που μου ζητούσαν να πάρω μέρος σε παρόμοια έρευνα… Δεδομένου ότι ισχύει το απόρρητο (χα!χα!χα!) για τα προσωπικά μου στοιχεία ζήτησα πριν απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτησή τους να μου εξηγήσει η συμπαθέστατη κοπέλα πώς γνωρίζει η εταιρεία που εκπροσωπεί ότι η ηλικία μου είναι όντως μέσα στα πλαίσια της έρευνας. Μου εξήγησε ότι τηλεφωνούσαν σε τυχαία νούμερα και απλά μαζί μου ήταν τυχεροί!!! Μα καλά 3 φορές μ’ου έχουν τηλεφωνήσει για έρευνα και κάθε φορά τυχαία είναι εύστοχοι μαζί μου και βρίσκομαι στα πλαίσια τις έρευνας; Πλάκα με κάνουν;!! Γιατί δεν μου χουν τηλεφωνήσει ποτέ τυχαία για έρευνα με άλλο ηλικιακό στόχο; Φυσικά η κοπέλα αδυνατούσε να μου απαντήσει, επιμένοντας στο τυχαίο του πράγματος, και φυσικά κανείς εχέφρων δεν θα μπορούσε να την πιστέψει… Προφανώς κατά την πάγια, δυστυχώς πρακτική εταιρειών, τα στοιχεία των πελατών της μίας περνάνε σε μία άλλη, πάντα με το απαραίτητο αντίτιμο… Ίσως αυτό να είναι ένα πολύ μικρό παράδειγμα για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, αλλά οι σταγόνες πολλές φορές δεν αργούν να μετατραπούν σε καταιγίδα! Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δίνει την εντύπωση πώς ο μόνος λόγος της ύπαρξής της ήταν να απαλειφθεί η αναγραφή του θρησκεύματος από της ταυτότητες, τότε που ο μακαριστός Χριστόδουλος έδινε μάχη μαζεύοντας υπογραφές, αλλά η πολιτεία εκώφευε προτάσοντας την γνωμοδότηση της Αρχής… Έκτοτε τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών παραβιάζονται καθημερινά και γίνονται βορά στις ορέξεις εταιρειών. Αλήθεια πόσο απέχει το τηλεφώνημα στον πατέρα μας, στον θείο, στον γείτονα με προβλήματα υγείας, κάποιας φαρμακευτικής που θα προωθεί το νέο της φάρμακο που θα γιατρέψει την ασθένεια που τον ταλαιπωρεί;

Σήμερα δέχτηκα τηλεφώνημα από άγνωστο νούμερο στο κινητό μου τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής μια πολύ ευχάριστη γυναικεία φωνή αφού μου ζήτησε συγγνώμη για την ενόχληση, μου εξήγησε ότι τηλεφωνεί από την τάδε εταιρεία δημοσκοπήσεων και μου ζητούσε να πάρω μέρος σε μια έρευνα που αφορά άτομα ηλικία 25-35 ετών… Ήταν η τρίτη φορά, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα που μου ζητούσαν να πάρω μέρος σε παρόμοια έρευνα… Δεδομένου ότι ισχύει το απόρρητο (χα!χα!χα!)

Δεν ξοφλήσαμε ακόμη!!

Κάποιοι όταν ήταν νέοι πίστευαν πως θα φέρουν τον κόσμο στα μέτρα τους πριν να τους φέρει εκείνος στα δικά του.
Ήταν νέοι, ήταν παιδιά και έτυχε να 'ναι και καλή σοδιά. Τότε που τα μαύρα τα μαλλιά τους τ' ανέμιζε ο αέρας στα ζερβά, στη διαδήλωση (που) σε είδα, μ' απόφαση να προχωράς. Τα μαύρα τα μαλλιά μας κουρεφτήκαν, αραίωσαν, ασπρίσαν και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τη βαρυχειμωνιά. Πολλοί χαθήκαν στην πορεία στου καναπέ τις σιωπηλές διαδηλώσεις. Ζωή με δόσεις.Είναι όμως έτσι ή απλά ακούσαμε τη τσούλα την ιστορία ότι γεράσαμε και το αποδεχθήκαμε; Γιατί το γήρας δεν φαίνεται στα μαλλιά, στο πιστοποιητικό γεννήσεως. Το γήρας φαίνεται στην καρδιά και στην ψυχή, στο μπαρμπα-Αλέκο που στα 76 του (τότε) κουβαλούσε στα κατσάβραχα της Μεσούντας την πλάκα στη μνήμη του Άρη.

* Γι' αυτό

Προς όλους τους "δήθεν προοδευτικούς" της Ηγουμενίτσας...και όχι μόνο συμπληρώνω εγώ!!!

Κάθε μέρα και χειρότερα στην Ηγουμενίτσα με τους λαθρομετανάστες. Έχουν κάνει το Λιμάνι γκέτο, ειδικά τις νυχτερινές ώρες. Καλά για να κυκλοφορήσει κάποιος εκεί...ούτε λόγος να γίνεται!
Η Αστυνομία και οι Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού πολύ.... χαλαρές! Και η αιτία είναι οι διάφοροι προοδευτικοί, κουλτουριάδες και πολυπολιτισμικοί που φωνασκούν με το παραμικρό!
Όχι κακομεταχειρίζονται τους καημένους τους αλλοδαπούς, όχι τους χτύπησαν, Όχι τους σπρώχνουν και τους κάνουν "ντά"!

Απογοητευτικοί οι αριθμοί στην αγορά εργασίας

Τελειώνεις το σχολείο, χαίρεσαι που πέρασες σε μια σχολή και ονειρεύεσαι το μέλλον σου! Τι καλύτερο!! Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2011 ούτε να ονειρεύεσαι δεν μπορείς! Σου έχουν στερήσει και αυτό το δικαίωμα...
Αφού τελειώσεις τη σχολή σου, κάνεις και ένα μεταπτυχιακό, παίρνεις πτυχία σε 2-3 ξένες γλώσσες, φτιάχνεις το βιογραφικό σου περήφανος και... ύστερα μένεις με τη χαρά!! Μετά αναρωτιέσαι: τι έκανα τόσα χρόνια; Τσάμπα οι κόποι μου; Τσάμπα τα χρήματα των γονιών μου; Όλα τσάμπα...
Η ανεργία φωλιάζει σιγά σιγά στη χώρα και «σκοτώνει» ένα ένα τα νιάτα της. Όσοι μπορούν, φεύγουν στο εξωτερικό, οι άλλοι -οι πιο αισιόδοξοι ή οι πιο αφελείς- παραμένουν ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν. Δυστυχώς, τα σημερινά νούμερα δεν δίνουν και μεγάλο βήμα στην ελπίδα...

Ας μην φθάσουμε και στην παράνοια πάντως. Αφού το ξέρουμε... ο Έλληνας πάντα βρίσκει τρόπο να επιβιώσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αισιοδοξία ή αφέλεια - όπως και να το λένε - πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε!!
Σύµφωνα µε επίκαιρη µελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (∆ηµ.Κατσορίδας - Γ.Λεχουρίτης) σήµερα καταγράφονται:

λίγα λόγια για τον Γκλέτσο από το kapistri.blogspot.com

Αν δεν ήταν ο Απόστολος Γκλέτσος δήμαρχος στη Στυλίδα, αλλά κανένας άλλος αφανής και απών από τα τηλεκατινιάσματα, μπορεί να μην είχε φέρει τα αποτελέσματα που έφερε! Σίγουρα καλά έκανε και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των συμπολιτών του, γιατί σε αυτή τη χώρα, άμα περιμένεις το χαρτί από το υπουργείο, και τη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη, και τη συνάντηση  με τον υφυπουργό, θα γεράσει ο δήμος με τα αιτήματα του, και ο πολίτης από ανία! Μα καλά τι νομίσανε σε αυτή τη χώρα;

Η τυφλή Δικαιοσύνη πάσχει από καταρράκτη

Την μπάρα δεν τη σηκώνουν μόνο οι επαναστάτες

του Απ. Χαραλαμπίδη

Ένας από τους πολλούς προβληματισμούς της περιόδου που διανύουμε είναι το ποιος και με ποιόν τρόπο μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Αν παραδεχτούμε ότι είναι αυτοκτονία της λογικής να πιστέψουμε ότι μπορεί να γίνει αυτό από αυτούς που επί τόσα χρόνια κυβερνούν και μας έφεραν στο σημερινό αδιέξοδο και ότι δεν προκύπτει προς το παρών από πουθενά αλλού μια πρόταση και πραχτική που να εμπνέει μαζικά τον κόσμο και να δημιουργεί ρεύμα αντίστασης και αλλαγής, ίσως έχει μια αξία να ανοίξει αυτή η συζήτηση σε κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους από μηδενική βάση.
Θα μπορούσε να συμβάλει

Ανοιχτή επιστολή στο συνάδελφο Ολι Ρέν

Αγαπημένε Όλι,

Σα ψέματα μου φαίνεται κι όμως είναι αλήθεια: είμαστε συνάδελφοι! Βέβαια, έχεις τη διπλάσια ηλικία από εμένα που είμαι 25 ετών, αλλά παρά την εμπειρία σου, και από συναδελφική αλληλεγγύη, σου γράφω αυτό το γράμμα διότι, νομίζω, έσφαλες, αγαπημένε.
Μας επισκέφτηκες κατά τους υγρούς ζεστούς μήνες του θέρους, απήλαυσες την

Η παιδεία δεν πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό του μνημονίου


Πριν από αρκετά χρόνια, ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα χωριά της ελληνικής επικράτειας έσφυζαν από ζωή και έδιναν το δικό τους χρώμα, είχαν τη δική τους ξεχωριστή και ζωντανή παρουσία στη χώρα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Ο δάσκαλος, ο ιερέας, ο πρόεδρος κάθε κοινότητας, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι αμέτρητοι οργανισμοί ήταν οι εκφραστές της ταυτότητας κάθε γεωγραφικής τοποθεσίας της Ελλάδας.

Το καφεδάκι μας

ελληνικός με μπόλικο καϊμάκι
δυστυχώς ή ευτυχώς μόνο ελληνικό ξέρω να φτιάχνω
ααχαχαχαχαχαχαχαχαχχα

162 δισ. ευρώ χρωστάει η Μέρκελ στην Ελλάδα!

Εξήντα πέντε χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η νικήτρια Ελλάδα καλείται να πληρώσει...με ληστρικό επιτόκιο το δάνειο της σωτηρίας της. Υπόκειται σε διεθνή εξευτελισμό… Διασύρεται ως το «μαύρο πρόβατο»» της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η Ελλάδα δεν έλαβε αλλά και δεν διεκδίκησε ποτέ τις πολεμικές αποζημιώσεις για τα θύματα της Γερμανικής Κατοχής.
Διαβάστε αύριο στο περιοδικό «Επίκαιρα» όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τις πραγματικές γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα.
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης

Ενοχλεί ο Πειραιώς Σεραφείμ...

...και μάλιστα πολύ. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με τις δηλώσεις του για το Ισλάμ, μετά τις δολοφονίες Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο από φανατικούς Ισλαμιστές, δε κάνει τίποτα άλλο από το να επισημαίνει το αυτονόητο.
Πιο συγκεκριμένα λέει ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία, η οποία διατάσσει τη διάδοση της με βία και θάνατο προς τους απίστους, ως προς αυτή. Πως είναι δυνατόν λοιπόν μια τέτοια θρησκεία με τόσο βίαιες και επικίνδυνες αντιλήψεις και ιδεολογίες να νομιμοποιείται σε μια χώρα και μάλιστα Ευρωπαϊκή, αφού αντιβαίνει τα ανθρώπινα δικαιώματα; Και αν αυτό έγινε για συμβατικούς λόγους και μόνο στη Θράκη δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τίποτα δε φανερώνει στα λόγια του σεβασμιότατου ρατσισμό. Ο σεβασμιότατος δεν

Εσάς ενοχλούν κύριε Πεταλωτή οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς. Εσάς και όχι τον Ελληνικό λαό!

Φαίνεται ότι ενοχλεί και ενοχλεί πολύ. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μπήκε ξανά στο στόχαστρο της κυβέρνησης με αφορμή αυτή τη φορά τις δηλώσεις του για το Ισλάμ, μετά τις δολοφονίες Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο από φανατικούς Ισλαμιστές.
Αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής:
«Από τη θέση μου ως Εκπροσώπου της Κυβέρνησης έχω ήδη δηλώσει, με παρόμοια δυστυχώς αφορμή, ότι η Κυβέρνηση δεν υπεισέρχεται σε θέματα εκκλησιαστικής τάξης. Ωστόσο, είναι καθήκον της συντεταγμένης Πολιτείας να καταδικάζει δηλώσεις που εκπέμπουν μισαλλοδοξία και διεγείρουν φυλετικό και θρησκευτικό μίσος. Οι απόψεις αυτές προσβάλλουν τη μακρά παράδοση φιλαλληλίας και ανεξιθρησκείας που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία και δεν την εκφράζουν ούτε...
πηγη:Epirus-Ellas



61-65: «Ρουά ματ» του Ολυμπιακού στη «σκακιέρα» του ΟΑΚΑ

Tην πρώτη του νίκη μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ σε ματς κανονικής περιόδου μετά τον Φεβρουάριο του 2007, πήρε ο Ολυμπιακός με σκορ 65-61 στο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» για την 12η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» ο Νεστέροβιτς που σταμάτησε στους 17 πόντους, άξιος συμπαραστάτης του και ο Παπαλουκάς, εμφανώς επηρεασμένος ο Σπανούλης στην επιστροφή του.Δυνατά ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το ματς με τον Μπατίστ να κρατά την «μπακέτα»

Οι τιμές των τυπωμένων και των ηλεκτρονικών βιβλίων στην Ελλάδα - με αφορμή μια συζήτηση στο Twitter

Τη Δευτέρα η συζήτηση άναψε στο ελληνόφωνο Twitter για τις τιμές των τυπωμένων και των ηλεκτρονικών βιβλίων στην Ελλάδα. Την εντόπισα όταν είχε πια τελειώσει και έτσι δεν είχα καμία συμμετοχή. Οπότε όσα γράφω είναι εκ των υστέρων, χωρίς την ταχύτητα του Twitter και έχοντας διαβάσει τι έχουν οι υπόλοιποι.

Τη συζήτηση, που κάποια στιγμή απέκτησε και το hashtag #bookprice, συνοψίζει η Σοφία Γκιούσου, που ξεκίνησε και τη συζήτηση και υποστήριζε ότι τα βιβλία στην Ελλάδα, ηλεκτρονικά ή τυπωμένα, είναι ακριβά. Μετά τη συζήτηση έγραψε αναλυτικά τη θέση της η espoir, που υποστήριζε ότι η τιμή των βιβλίων στην Ελλάδα είναι δικαιολογημένη.

Η συζήτηση για την τιμή του τυπωμένου βιβλίου στην Ελλάδα είναι κλασική, αλλά

Γράμμα σε μπουκάλι ζητάει βοήθεια

Γράφει ο 29-26
Με λένε Γιώργο. Κατάγομαι από μια μικρή πόλη και οι γονείς μου είναι φτωχοί. Είμαι στην κρίσιμη ηλικία των 35. Έχω διαβάσει πολύ στη ζωή μου. Έζησα και στο εξωτερικό. Ένα πτυχίο, ένα μεταπτυχιακό και ένα διδακτορικό μου έφαγαν 15 χρόνια και πολλά πολλά λεφτά. Ευτυχώς όπου σπούδαζα δούλευα κιόλας και κατάφερα να μην χρωστά σε κανέναν. Σήμερα, για το αύριο δεν ξέρω.

Στην διπλανή πόρτα μένει ο Κώστας. Ένας τύπος λίγο