Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η τυφλή Δικαιοσύνη πάσχει από καταρράκτη


Λέμε ότι η Δικαιοσύνη είναι "τυφλή" και παντού εικονίζεται με καλυμμένους τους οφθαλμούς της.
Αυτό σημαίνει ότι  οφείλει ν' αντιμετωπίζει τους πάντες και τα πάντα  με μοναδικό γνώμονα το δίκαιο και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.
Παρακολουθώντας όμως αυτό το τριήμερο την εξέλιξη της υπόθεσης των διοδίων στη Φθιώτιδα και τη σύλληψη του Δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου παρατηρήσαμε μια πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα αντίδραση του Εισαγγελέα Λαμίας,ανεξάρτητα αν η πρωτοβουλία ήταν του ιδίου ή εάν η εντολή ήρθε από τον Αρειο Πάγο,όπως λέγεται.
Η τυφλή δικαιοσύνη μπόρεσε να δει παρανομίες στη δυναμική ενέργεια του Δημάρχου να γκρεμίσει τις μπάρες και να δημιουργήσει σημεία πρόσβασης από τους αγροτικούς δρόμους (που ήδη υπάρχουν)στο εθνικό δίκτυο παρακάμπτοντας τα διόδια της Πελασγίας.
Η ίδια τυφλή δικαιοσύνη τόσο καιρό που διέρχονταν από το ίδιο σημείο αδυνατούσε να δει την αδικία που υφίσταντο οι κάτοικοι της περιοχής,που μη έχοντας άλλη παρακαμπτήρια οδό ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν πέντε και δέκα φορές την ημέρα το αντίτιμο των διοδίων.
Το παράδοξο της υπόθεσης και κοινώς αποδεκτό είναι ότι οι δήθεν έκνομες πράξεις του Δημάρχου ήταν προς το συμφέρον των δημοτών,ενώ αντιθέτως η δημιουργία κλειστού αυτοκινητόδρομου ήταν προς όφελος των κοινοπραξιών προς τις οποίες το κράτος παραχώρησε την εκμετάλλευση των εθνικών οδών.
Αρα κάποιοι άλλοι διέπραξαν αδίκημα,πριν αναγκαστεί ο Δήμαρχος να παρανομήσει για να αποδώσει δίκιο,κάτι που όπως είπαμε δεν το έβλεπε η τυφλή δικαιοσύνη.
Οπως επίσης ούτε βλέπει,ούτε ακούει τίποτα χρόνια τώρα για πρωτοκλασάτο τέως υπουργό με οφ-σορ εταιρείες και σπιταρόνα παρά την Ακρόπολη,καθώς επίσης και τις ομολογίες στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ότι ο ένας μετέφερε λεφτά της Ζίμενς στο κόμμα κι ο έτερος εισέπραξε χορηγίες για τον προεκλογικό του αγώνα.
Η ίδια τυφλή δικαιοσύνη είναι που ακούει πολύ έντονα τώρα τελευταία τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας να μιλάνε για κλέφτες που πρέπει να πάνε φυλακή.
Κι όμως δεν μπαίνει στον κόπο να τους ρωτήσει τουλάχιστον ποιους εννοούν!
Η ίδια τυφλή δικαιοσύνη είναι που βλέπει Συνταγματικό το μνημόνιο με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους μας κι η ίδια είναι που διαβάζει καθημερινά για σωρεία ληστειών και άλλων εγκληματικών πράξεων σε βάρος αθώων και νομοταγών πολιτών κι όμως δεν ιδρώνει το μαντήλι της.
Ακόμα η ίδια τυφλή δικαιοσύνη είναι που βγάζει όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές.
Δεν έχει νόημα να επεκταθούμε και σ' άλλες περιπτώσεις που δείχνουν καθαρά πως η δικαιοσύνη αλληθωρίζει.Αλλωστε εντελώς τυχαία αναβάλλονται οι δίκες μεγαλοφοροφυγάδων!
Απλά ρωτάμε:Η δικαιοσύνη είναι τυφλή ή πάσχει από καταρράκτη;

μας το έστειλε  http://zeidoron.blogspot.com/2011/01/blog-post_9884.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: