Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΕΙΡΑ........


Ο οικος Fitch,υποβαθμισε την Ισπανια....

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ....


Aπύθμενο θράσος από την Τουρκία που εγκαλεί την Ελλάδα, "μέλη της κυβέρνησης" και τους Έλληνες πολίτες γιατί ... προχώρησαν στην διοργάνωση ή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων! Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης στην Ελλάδα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημείωνε πως «οι εορτασμοί για την "Ημέρα της δήθεν Γενοκτονίας των Ποντίων" δεν συνάδουν με το πνεύμα του διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών»!

Καταδικάζοντας τις εκδηλώσεις αυτές, το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί όσους προβάλλουν τους ισχυρισμούς περί Γενοκτονίας, «να αντιμετωπίσουν τις ιστορικές αλήθειες».

Στην ανακοίνωση ότι "στους εορτασμούς συμμετείχαν μέλη του Κοινοβουλίου, αρμόδιοι των πολιτικών κομμάτων, τοπικοί διοικητικοί παράγοντες, αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης".

«Για μια ακόμη φορά, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, για τις συμπεριφορές αυτές που τραυματίζουν τη φιλία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη που τείνει να δημιουργηθεί μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού και διαβρώνουν τη διμερή συνεργασία» καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Χλιαρή, ως συνήθως, η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο δια του εκπροσώπου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα σημειώνει τα εξής: «Η Ιστορία δεν παραχαράσσεται. Δεν παραγράφεται. Δεν ξαναγράφεται. Η Ελλάδα σέβεται την Ιστορία. Ταυτόχρονα έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Επιδιώκουμε και εργαζόμαστε για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων προς όφελος των δύο λαών. Προς όφελος της σταθερότητας και της ανάπτυξης στις σχέσεις μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας», συμπλήρωσε στην απάντησή του ο Γ.Δελαβέκουρας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.......


ΜΠΑΜΠΑ,ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΤΗ ΤΡΥΠΑ?


Ανησυχια στο Λευκο οικο μετα την αποκαλυψη του Ομπαμα σε συνεντευξη τυπου οτι η πρωτη και τελευταια του σκεψη δεν ειναι η Μισελ....Σημερα το πρωι που ξυριζοταν η κορη του Μαλια τον ρωτησε απροκαλυπτα αν εκλεισε τη τρυπα...Τι απασχολει το προεδρο Ομπαμα?
Μα φυσικα......:

Η τρυπα που διαρρεει πετρελαιο απο την εξεδρα της BP.
Γιατι μου θυμιζει λιγο τον δικο μας πρωθυπουργο που ανθρωποι του μοχθου τον χτυπουσαν στη πλατη και θελαν να θυσιασουν και το μισθο τους για τη σωτηρια της πατριδας.....?

ΠΡΟΤΑΣΗ,,,,,,


Κυριε Σαμαρα που θελετε να αλλαξετε το σημα της Ν.Δ.-στη προσπαθεια σας να καθαρθειτε απο το "κακο" παρελθον σας τι θα λεγατε να εχετε το εξης εμβλημα?

ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ipad.....


Αυτα ειναι...Ουρες για την αποκτηση του νεου απολυτου-οπως θα ελεγε αν ηταν manager του ipad,o Μενιος Φουρθκιωτης-τεχνολογικου gadget...H τιμη του σχετικα προσιτη...Ξεκιναει απο 400 ευρω....

ΜΠΡΑΒΟ...........


Δεν ξερω αν ενδιαφερει κανενα αλλα και η Κυπρος περασε στο τελικο της EUROVISION....Aπλα το αναφερω....

Δε λειτουργεί εδώ και 4 μήνες το εστιατόριο της φοιτητικής εστίας Δόμπολης στα Γιάννενα!


ΑΠΟ:epirusgate.blogspot.com
Κινητοποίηση για τη φοιτητική μέριμνα

Κινητοποίηση υπεράσπισης του δικαιώματος σε δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά για όλους τους φοιτητές έκανε χτες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στις εστίες της Δόμπολης στα Γιάννενα. Οι φοιτητές βρέθηκαν αρχικά στην εφορεία της σίτισης και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μπροστά από την είσοδο των εστιών. Αιχμή των διεκδικήσεών τους ήταν η άμεση λειτουργία του εστιατορίου με αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση και προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καθώς το εστιατόριο εδώ και 4 μήνες δε λειτουργεί αφού δεν υπάρχει προσωπικό! Οι συμβάσεις των εργαζομένων έληξαν, δεν ανανεώθηκαν και οι ελλείψεις αυτές φαίνεται να αξιοποιούνται για την παράδοση της σίτισης σε ιδιώτες.Το πρόβλημα με τη σίτιση στο εστιατόριο της Δόμπολης έρχεται να προστεθεί στις άθλιες συνθήκες στέγασης, που είναι ορατές «διά γυμνού οφθαλμού» (παλιά κτίρια, κακοτεχνίες, δωμάτια-κλουβιά, κοινά μπάνια και τουαλέτες) για τους 500 περίπου φοιτητές που διαμένουν στις εστίες, οι οποίες συνολικά καλύπτουν μόλις το 10% των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Απέναντι στα προβλήματα στις συνθήκες φοίτησης και διαβίωσης, που όλο και οξύνονται, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών πρόβαλε την ανάγκη οι φοιτητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους: Να οργανώσουν τον αγώνα τους κόντρα στον εκφυλισμό και στη μοιρολατρία, αντιπαλεύοντας την πολιτική που στερεί στοιχειώδη δικαιώματα, που βάζει ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και εμπορευματοποιεί τις ανάγκες τους.

Παραιτήσεις στελεχών της ΝΔ στα Γιάννενα!


ΑΠΟ:epirusgate.blogspot.com

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι παραιτήσεις στελεχών και μελών της Νέας Δημοκρατίας, που διαφωνούν με τις πρακτικές, αλλά και την πολιτική που ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς. Σήμερα, έγινε γνωστή η παραίτηση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ κ. Νίκου Δάλλα.Ο κ. Δάλλας,κατάγεται από την Μηλιά Μετσόβου και είναι το μοναδικό στέλεχος της "γαλάζιας" νεολάιας,που εκπροσωπέι τον Νομό Ιωαννίνων στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ.Στην επιστολή παραίτησής του,προς τον πρόερδο του κόμματος και τον γραμματέα της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, κατήγγειλε μια σειρά από παρατυπίες,αλλά και την διαφωνία του με την ακολουθούμενη πολιτική.Συγκεκριμένα, έκανε λόγω για μεθοδεύσεις που παραπέμπουν στο παρελθόν.Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες,σήμερα παραιτήθηκε και το γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων κ. Άκης Μπάφας και έπεται συνέχεια...Παρά το ότι, στο σύνολο τους τα στελέχη που παραιτήθηκαν επιχειρούν να πείσουν πως οι παραιτήσεις τους δεν έχουν καμία εμπλοκή με άνωθεν εντολές από την Ντόρα Μπακογιάννη, τα γεγονότα φαίνονται να τους διαψεύδουν. Κι αυτό γιατί, ανάλογα φαινόμενα παρατηρήθηκαν της τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΠΕΡΙ BANK RUN.....


Αγαπητοι φιλοι,κυκλοφορει μια φημη για την 1η Ιουνιου και κλητευση των ανθρωπων να τραβηξουν απο τις τραπεζες τα χρηματα τους...Να κανουν το περιβοητο ΒΑΝΚ RUN...
Ειναι οτι πιο ηλιθιο εχει σκεφτει καποιος..Για εναν απλο λογο...Το χρημα δεν εχει αντικρυσμα σε καποια εμπραγματη αξια και ειναι κατατεθειμενο εκει αλλα δημιουργειται ως χρεος,απο την υποσχεση του οφειλετη να το επιστρεψει συν τον αναλογο τοκο...Απο αυτο απευθειας συνεπαγεται οτι υπαρχει αρκετο χρημα και μπορουν να το διαθεσουν...Για τον απλο λογο οτι εχουν πλεον τεραστια αποθεματικα..Αν θελετε πραγματικο bank run σταματηστε να πληρωνετε..Αλλα ουτε αυτο το προτεινω γιατι αν καταρρευσει μια τραπεζα θα παρασυρει τις αλλες και μετα θα ριξουν το κρατος...Αυτο σημαινει μισθοι τελος,αγορα τελος και φτωχεια και εξαθλιωση...Γι'αυτο ΜΗΝ κανετε καποια βλακεια την 1η Ιουνιου γιατι ειναι τοσο καλοστημενο το συστημα που θα γυρισει εναντιον μας....Το μονο που θα κερδισετε ειναι καποια επιπλεον εξοδα για τοκους απο τις αναληψεις σας....Γι'αυτο ας επικρατησει η λογικη και να μην ακουμε πραγματα ανουσια και αγομαστε και φερομαστε σε ενα αδιεξοδο χωρις λογο...Μας φτανει το αδιεξοδο που μας οδηγησε ο πολιτικος μας κοσμος...

ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΑΝ....



Μετα τη καταιγιστικη επιτυχια του "SEX IN THE CITY OF ATHENS",με τη δικη μας Μαριαννα Ντουβλη και τη παγκοσμια αναγνωριση που εχει καταφερει ερχεται η απαντηση απο το Χολυγουντ...Τολμουν να νομιζουν οτι θα μας ανταγωνιστουν...Που πας ρε Σαρα Τζεσικα Παρκερ...?Απο χθες στις κινηματογραφικες αιθουσες το SEX AND THE CITY 2...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ......


Πολύ μεγαλύτερες είναι οι διαστάσεις της εμπρηστικής επίθεσης που έγινε στην 113 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι της Κρήτης, από ό,τι αρχικά είχε διαφανεί: Συγκεκριμένα, στο νοτιοανατολικό άκρο του αεροδρομίου και σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τα αεροσκάφη F-16 Block 52+, ρίχθηκαν 15 βόμβες μολότωφ! Λίγο πριν στην εκ διαμέτρου αντίθετη περιοχή του αεροδρομίου, είχαν ριφθεί δύο μολότωφ, οι οποίες έκαψαν όλη την περιμετρική περιοχή των διαδρόμων προσγείωσης/απογείωσης. Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια, η οποία πιθανόν να μην έχει συμβεί ούτε και κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου την περίοδο 1946-49.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΙΚΑ......



Εγκατάλειψη του δόγματος των προληπτικών πολέμων και απόλυτη προσήλωση σε διεθνείς συνεργασίες για την εξυπηρέτηση κοινών συμφερόντων, περιέχονται στη νέα Λευκή Βίβλο για την άμυνα της χώρας που υπογράφει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα. Πρόκειται για εντυπωσιακές αλλεγές στην μέχρι τώρα στρατηγική των ΗΠΑ, οι οποίες αποτινάσσουν ή επιχειρούν να αποτινάξουν το δόγμα του "χωροφύλακα του πλάνήτη": «Τα βάρη του νέου αιώνα δεν μπορούν να πέσουν μόνο στους ώμους των ΗΠΑ», γράφει στην εισαγωγή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ(ΜΕΡΟΣ Β')


ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ(610-641)


Τα σημαντικότερα γεγονότα επί της Δυναστείας αυτής ήταν:

* 615 Άλωση της Ιερουσαλήμ από τους Πέρσες. Οι Πέρσες μεταφέρουν τον Τίμιο Σταυρό στην Κτησιφώντα.
* 617 Οι Πέρσες κατακτούν την Αίγυπτο.
* 624 Απώλεια των Ισπανικών κτήσεων που κατέλαβαν οι Βησιγότθοι
* 626 Άβαροι και Πέρσες προσβάλουν την Κωνσταντινούπολη - Ακάθιστος Ύμνος.
* 627 Νικηφόρα μάχη στη Νινευή.
* 629 Επαναφορά του Τιμίου Σταυρού και Ύψωση αυτού εις Ιερουσαλήμ, Συνθήκη ειρήνης με Πέρσες, Κροάτες και Σέρβοι εγκαθίστανται στο Ιλλυρικό.
* 634 Οι Άραβες εισβάλλουν στη Συρία.
* 635 Πτώση της Δαμασκού.

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ......


65 νεκροι και 200 τραυματιες απο συγκρουση τρενων στην Ινδια...