Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

sonyericsson




το νέο xperia 10 είναι απλώς το καλύτερο κινητό της εταιρείας και παρέχει σχεδόν τα πάντα!

καλό θα ήταν να αναφερθεί πως έχει λειτουργικό android της Google.


Η δεκαετία που πέρασε ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί



Η δεκαετία 2000-2009 ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ, ξεπερνώντας κατά πολύ την προηγούμενη θερμότερη δεκαετία του 1990, προειδοποιεί η NASA. Το 2009 ήταν το δεύτερο πιο θερμό έτος μετά το 2005.

«Είναι εντελώς ξεκάθαρο ότι η τελευταία δεκαετής περίοδος είναι η θερμότερη δεκαετία στα ιστορικά αρχεία» δήλωσε ο Γκάβιντ Σμιντ, μέλος της ερευνητικης ομάδας στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA. Οι υπολογισμοί της υπηρεσίας επιβεβαιώνουν τις μετρήσεις που είχε ανακοινώσει το Δεκέμβριο ο ΟΗΕ.

Επίσημες καταγραφές της θερμοκρασίας άρχισαν να τηρούνται το 1880. Έκτοτε, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά 0,8 βαθμούς Κελσίου. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, όμως, ρυθμός αύξησης έχει αυξηθεί στους 0,2 βαθμούς ανά δεκετία.

Το 2009 ήταν η δεύτερη πιο ζεστή χρονιά της ιστορίας, μετά το 2005, παρά τον ασυνήθιστα ψυχρό χειμώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρά το γεγονός ότι η ηλιακή δραστηριότητα παραμένει πεσμένη στα ελάχιστα επίπεδα.

Στην ανακοίνωσή της η NASA επαναλαμβάνει ότι η παρατηρούμενη αύξηση της θερμοκρασίας δεν μπορεί να αποδοδεί σε φυσικές διακυμάνσεις. Προφανώς, τα χειρότερα έπονται.

Το Ινστιτούτο Goddard εκτιμά μάλιστα ότι το 2010 θα μπορούσε κάλλιστα να ξεπεράσει το ρεκόρ του 2005 αν παραταθεί το φαινόμενο Ελ Νίνιο στους τροπικούς.

Οι ποδοσφαιριστές θα ντριμπλάρουν στο σαλόνι μας


Σε λίγο διάστημα θα παρακολουθούμε στην τηλεόραση τους αγώνες σε 3-D Βρετανικό συνδρομητικό κανάλι ανακοίνωσε ότι ως το τέλος του 2010 θα προσφέρει στους τηλεθεατές τη δυνατότητα να παρακολουθούν τους αγώνες τρισδιάστατα

Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο


Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. Χιόνια, βροχές, παγωνιά και θυελλώδεις βοριάδες, που προκαλούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού.

Το πρωί του Σαββάτου χιόνισε στην Πάρνηθα, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες από το τελεφερίκ και πάνω. Πυκνή ήταν η χιονόπτωση και στην Πεντέλη, ενώ αλυσίδες απαιτούνται σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας.

Λόγω της χιονόπτωσης ακινητοποιήθηκαν οχήματα στο δρόμο από τα Γιάννενα προς την Κακαβιά. Το ύψος του χιονιού έφτασε τα 20 εκατοστά και στην περιοχή σπεύδουν εκχιονιστικά μηχανήματα.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Ορμένιο του Έβρου με -9 βαθμούς Κελσίου.