Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Άντρας + γυναίκα, μια δύσκολη μαθηματική εξίσωση!

Έξυπνος άντρας + έξυπνη γυναίκα = ρομαντική σχέση
Έξυπνος άντρας + χαζή γυναίκα = αρραβώνας

η μπουλντόζα και ο γελοίος!!!!!!!

Μια φραπεδιά να ανοίξει το μάτι


Φήμες για κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Το βράδυ της Πέμπτης ξέσπασε έντονη φημολογία, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε ούτε από την πλευρά της ΠΑΕ ούτε από εκείνη των υποψήφιων επενδυτών, σύμφωνα με την οποία σε λογαριασμούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατατέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό.
Μάλιστα, στην πιάτσα ανέφεραν ότι το ποσό είναι όσο χρειάζεται για την κάλυψη του 51% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση μετακίνησης τέτοιων ποσών χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι διατραπεζικοί έλεγχοι.
http://www.balla.gr/?v=2&dbt=0&aid=8225

Τι κάνει το μέλι της Χαλκιδικής να ξεχωρίζει;

Η Χαλκιδική έχει το 30% του συνόλου των μελισσοσμηνών της Ελλάδας (400.000 σε σύνολο 1.200.000).
Έχει το 50% των Ελλήνων επαγγελματιών μελισσοκόμων (2.500 από τους 5.000) και η πυκνότητα των κυψελών είναι 84/km2 , όταν ο μέσος όρος στη Ελλάδα είναι 10/ km2
Η Χαλκιδική έχει από μόνη της διπλάσιο αριθμό κυψελών από την Μ. Βρετανία, τετραπλάσιο αριθμό από το Βέλγιο και τη Δανία και περισσότερες από την Πορτογαλία (210.000), την Ολλανδία (85.000), το Λουξεμβούργο (10.400) και την Ιρλανδία (16.000) μαζί.
Τι κάνει το μέλι της Χαλκιδικής να ξεχωρίζει;

Economist: Καιρός για αναδιάρθρωση

Άμεση αναδιάρθρωση των χρεών αρχικά της Ελλάδας, και στη συνέχεια της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, προτείνει ο EconomistΣύμφωνα με το βρετανικό οικονομικό και πολιτικό περιοδικό, η ευρωπαϊκή στρατηγική της διάσωσης των ασθενών οικονομικών της περιφέρειας της ευρωζώνης έχει αποτύχει, καθώς οι επενδυτές γίνονται περισσότερο νευρικοί.
Ως επιχειρήματα υπέρ του εναλλακτικού σχεδίου της αναδιάρθρωσης, ο Economist αναφέρει

Γαμημένα spreads

Ανεβοκατεβαίνουν τα γαμημένα spreads και με πιάνει πανικός.
Μία κλασική ελληνική οικογένεια το 2011 κάθεται στο σαλονάκι της απογευματάκι και παρακολουθεί τις αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές της . Μιλάμε πάντα για την Patty ,τα μυστικά της Εδέμ και δεν συμμαζεύεται. Τελειώνουν οι σειρές και αρχίζει το αγαπημένο πάντα Κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Πριν ξεκινήσω βάλτε στο μυαλό σας το τζάκι να σιγοκαίει ,τον καφέ να αχνίζει ,τη θεία να πλέκει ,τη μάνα να έχει το βλέμμα το αχανές , τον πατέρα να ξεφυσά γιατί βαριέται που ζει και ένα άνεργο νέο. Παντού υπάρχει ένας άνεργος νέος σήμερα.Είναι κλίκα αυτοί!
Πρώτη είδηση πήραμε το νέο ευρωδάνειο .Ξέρετε πλέον παίρνουμε σαν χώρα διάφορα δάνεια όπως τα εορτοδάνεια ,τα δάνεια για μισθούς ,δάνεια για κουρτίνες ,δάνεια για να τρώει ο Πάγκαλος ,δάνεια για τις ζημιές του Γκλέτσου. Πολλά δάνεια τελοσπάντων. Ε πήραμε και το ευρωδάνειο και μάλιστα με πολύ καλό επιτόκιο. Ο στόχος επετεύχθη. Τώρα μένουν οι Κινέζοι ,οι Ινδοί ,οι Ρώσοι και όποιος άλλος είναι εύκαιρος να μας δώσει κάποιο δάνειο .
Ως τώρα όλα κυλούν ομαλά . Και ξαφνικά η καθημερινή ενημέρωση με τα spreads .Πέσανε στις 7μμ ανεβήκανε στις 8μμ και στις 9 μμ ξανάπεσαν. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της χώρας .Βλέπει και η Θεία που πλέκει και επαναλαμβάνει σαν καλό παπαγαλάκι χαρούμενη. “Α τουλάχιστον πέσανε ta spreads “.
Πανάθεμα με αν ξέρουν οι μισοί Έλληνες τι είναι αυτά τα γαμημένα spreads. Εδώ έχουμε δανειστεί από όλο τον πλανήτη και μερικοί είναι ευχαριστημένοι επειδή πέσανε τα spreads .Πρώτη και καλύτερη η Όλγα .Τη μία μέρα κάνει χαρούμενη τη θεία την άλλη μέρα τη ρίχνει σε βαθιά κατάθλιψη .Πίνω καφέ ,η διπλανή παρέα συζητά για την κατάσταση που επικρατεί.”Τουλάχιστον πέσανε τα spreads.” Βέβαια πρώτα έχω ακούσει για την ηρωική πράξη του Κ.Γκλέτσου .Προσωπικά δεν το περίμενα από αυτόν αλλά μπράβο του. Απλά να μην κάνει πολλές ζημιές γιατί θα ρίξουν σε αυτόν το σφάλμα του ότι δανειζόμαστε!
Παντού τα γ@μημένα spreads .
Τελικά τι είναι τα spreads;
Spread λοιπόν, κατά Μπάτλερ, είναι η απόκλιση, προς τα επάνω, ενός επιτοκίου από το επιτόκιο βάσης, το οποίο προκύπτει μετά από πολύπλοκη διαδικασία που μόνο σκοπό έχει να μας ζαλίσει τον έρωτα. Ξύσε τα αρχίδια σου δηλαδή.
Eίναι spreads ή spread;
Να πάτε να γαμ… και εσείς και τα spread(s) σας.

Όποιος θέλει συνεχή ενημέρωση για τα spreads εδώ


Tα γουρουνάκια της Ευρώπης

Πάνε κατευθείαν για σφάξιμο! Μπορεί όταν ήμασταν μικροί να γνωρίζαμε απ’ έξω και ανακατωτά το παραμύθι με τα 3 γουρουνάκια, δεν είχε προβλέψει να μας πει κανείς όμως ότι στην πραγματικότητα τα γουρουνάκια δεν είναι 3, αλλά 4 ή ίσως και παραπάνω!
Και μιλώντας για γουρούνια δεν εννοούμε τα γνωστά σε όλους μας ζωάκια. Φυσικά, κάνουμε λόγο για τον όρο PIGS που έχει γίνει της μόδας τελευταία στις οικονομικές συζητήσεις, αναφερόμενος στις χώρες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας (
Portugal-Ireland-Greece-Spain). Οι δύο από αυτές, η δικιά μας και αυτή της Ιρλανδίας νιώθουν ήδη στο λαιμό τους τη λεπίδα του ΔΝΤ, ή για να μιλήσω ρεαλιστικά είναι ήδη σφαγμένες, ενώ η Πορτογαλία και η Ισπανία είναι στο παρά πέντε για σφάξιμο!

Ελλάδα: Καπνιστήριο με άδεια

Γράφει ο Θόδωρος ΓαλανόπουλοςΑ ρε Ελλάδα αθάνατη! Μόνο εδώ γίνονται αυτά! Όταν ένας νόμος δεν εφαρμόζεται, δίνεις άδεια στον πολίτη (αφού πληρώσει φυσικά) για αν μην εφαρμόζει το νόμο! Τι ωραίοι είναι αυτοί που κυβερνάνε; Μόλις είδαν ότι ο νόμος περί απαγόρευσης του καπνίσματος τον έστειλαν οι πολίτες στον κάλαθο των αχρήστων, έσπευσαν να τον βελτιώσουν προς το πιο προσοδοφόρο! ΄Οποιος θέλει να καπνίζει στο μαγαζί, πρέπει να βγάλει άδεια φούμας ο μαγαζάτορας! Άρα ψέματα λένε οι γιατροί και οι επιστήμονες ότι το κάπνισμα βλάπτει! Άμα πληρώνεις, κάνει καλό στις εισπράξεις του κράτους! Όσο για τον καρκίνο και τις καρδιόπαθειες και τις πνευμονοπάθειες, ποιος τα κοιτάει τώρα αυτά;
Να μαζέψει το κράτος κανένα φράγκο, και μετά