Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Γαμημένα spreads

Ανεβοκατεβαίνουν τα γαμημένα spreads και με πιάνει πανικός.
Μία κλασική ελληνική οικογένεια το 2011 κάθεται στο σαλονάκι της απογευματάκι και παρακολουθεί τις αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές της . Μιλάμε πάντα για την Patty ,τα μυστικά της Εδέμ και δεν συμμαζεύεται. Τελειώνουν οι σειρές και αρχίζει το αγαπημένο πάντα Κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Πριν ξεκινήσω βάλτε στο μυαλό σας το τζάκι να σιγοκαίει ,τον καφέ να αχνίζει ,τη θεία να πλέκει ,τη μάνα να έχει το βλέμμα το αχανές , τον πατέρα να ξεφυσά γιατί βαριέται που ζει και ένα άνεργο νέο. Παντού υπάρχει ένας άνεργος νέος σήμερα.Είναι κλίκα αυτοί!
Πρώτη είδηση πήραμε το νέο ευρωδάνειο .Ξέρετε πλέον παίρνουμε σαν χώρα διάφορα δάνεια όπως τα εορτοδάνεια ,τα δάνεια για μισθούς ,δάνεια για κουρτίνες ,δάνεια για να τρώει ο Πάγκαλος ,δάνεια για τις ζημιές του Γκλέτσου. Πολλά δάνεια τελοσπάντων. Ε πήραμε και το ευρωδάνειο και μάλιστα με πολύ καλό επιτόκιο. Ο στόχος επετεύχθη. Τώρα μένουν οι Κινέζοι ,οι Ινδοί ,οι Ρώσοι και όποιος άλλος είναι εύκαιρος να μας δώσει κάποιο δάνειο .
Ως τώρα όλα κυλούν ομαλά . Και ξαφνικά η καθημερινή ενημέρωση με τα spreads .Πέσανε στις 7μμ ανεβήκανε στις 8μμ και στις 9 μμ ξανάπεσαν. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της χώρας .Βλέπει και η Θεία που πλέκει και επαναλαμβάνει σαν καλό παπαγαλάκι χαρούμενη. “Α τουλάχιστον πέσανε ta spreads “.
Πανάθεμα με αν ξέρουν οι μισοί Έλληνες τι είναι αυτά τα γαμημένα spreads. Εδώ έχουμε δανειστεί από όλο τον πλανήτη και μερικοί είναι ευχαριστημένοι επειδή πέσανε τα spreads .Πρώτη και καλύτερη η Όλγα .Τη μία μέρα κάνει χαρούμενη τη θεία την άλλη μέρα τη ρίχνει σε βαθιά κατάθλιψη .Πίνω καφέ ,η διπλανή παρέα συζητά για την κατάσταση που επικρατεί.”Τουλάχιστον πέσανε τα spreads.” Βέβαια πρώτα έχω ακούσει για την ηρωική πράξη του Κ.Γκλέτσου .Προσωπικά δεν το περίμενα από αυτόν αλλά μπράβο του. Απλά να μην κάνει πολλές ζημιές γιατί θα ρίξουν σε αυτόν το σφάλμα του ότι δανειζόμαστε!
Παντού τα γ@μημένα spreads .
Τελικά τι είναι τα spreads;
Spread λοιπόν, κατά Μπάτλερ, είναι η απόκλιση, προς τα επάνω, ενός επιτοκίου από το επιτόκιο βάσης, το οποίο προκύπτει μετά από πολύπλοκη διαδικασία που μόνο σκοπό έχει να μας ζαλίσει τον έρωτα. Ξύσε τα αρχίδια σου δηλαδή.
Eίναι spreads ή spread;
Να πάτε να γαμ… και εσείς και τα spread(s) σας.

Όποιος θέλει συνεχή ενημέρωση για τα spreads εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: