Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΝΤΑΡΗ

Οι 2 Αφγανοί Δολοφόνοι στον Εισαγγελέα-Αναζητείται ο Πακιστανός Συνεργός τους.

Τρεις κακουργηματικές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας εις βάρος των δύο Αφγανών, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη, κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε
στην Ποινική Δίωξη της Εισαγγελίας. Ο εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος τους τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία, απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστείας, από την οποία επήλθε θάνατος προσώπου κατά συναυτουργία, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Οι δύο Αφγανοί, μαζί με ένα τρίτο πρόσωπο, πακιστανικής υπηκοότητας, που αναζητείται, κατάφεραν αλλεπάλληλες μαχαιριές στον άτυχο 44χρονο στις 10 Μαΐου, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου, με σκοπό να του πάρουν τη βιντεοκάμερα που κρατούσε.

Ο Μ. Καντάρης, κάτοικος της περιοχής, είχε κατέβει από το σπίτι του, προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητο για να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο, καθώς περίμεναν το δεύτερο παιδί τους.

Οι δύο Αφγανοί θα βρεθούν το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή. Το απόγευμα της Παρασκευής μετήχθησαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Είναι πολύ πιθανό να τους χορηγηθεί προθεσμία για τις απολογίες τους, ώστε να ανευρεθεί και να οριστεί μεταφραστής, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να μην μιλούν άλλη γλώσσα, πλην της μητρικής τους.