Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

το χέρι του μαύρου θεού




Τελικά η UEFA δεν έκανε δεκτή την ένσταση της Ιρλανδίας, για επανάληψη του αγώνα.
Αν ήταν αντίστροφα οι θέσεις, θα έκαναν δεκτή την ένσταση της Γαλλίας;

ΔΙΟΔΙΑ


Ετοιμάζουν και άλλα διόδια στην Π.Α.Θ.Ε. (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι) στο ύψος της Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας στην 190 χιλιομετρική θέση Αθηνών-Λαμίας.
Πόσα διόδια θα βάλουν τελικά στην Π.Α.Θ.Ε. σε  έναν δρόμο που δεν είναι καν έτοιμος, πόσα χρόνια θα τρώει η Ελλάδα πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για διόδια που τοποθετεί σε δρόμους που δεν είναι έτοιμοι, μάλλον επειδή τα πρόστιμα είναι μικρότερα από τα έσοδα των διοδίων, μέχρι πότε θα γίνεται αυτό, κάτι πρέπει να αλλάξει.
Τώρα για την τιμή των εν λόγω διοδίων αναμένεται να είναι γύρω στα 2 €.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι πλέον ο νομός Φθιώτιδας κόβεται στα 4, με 3 διόδια στην περιφερειά του και αν προσθέσουμε και αυτά που αναμένονται από τον Ε-65, παρακλάδι της ΕΓΝΑΤΊΑΣ που θα ενώνεται με την Π.Α.Θ.Ε.(Λαμία-Καρδίτσα-Τρίκαλα)  τότε θα είναι με διαφορά ο πιο επιβαρημένος νομός, κομμένος στα 5.
Ενώ ο νομός Λαρίσης με διπλάσιο πληθυσμό από αυτόν της Φθ/δας θα έχει μόνο 2 διόδια και όλα αυτά είναι ενέργειες του πρώην Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.  , ΣΟΥΦΛΙΑ ο οποίος κατάγεται από την Λάρισα και δεν έβαλε και 3 διόδια εκεί.
Ας ελπίσουμε να αλλάξει κάτι, γιατί πλέον όλο το βάρος της Π.Α.Θ.Ε. θα το σηκώσει ο νομός Φθ/δας