Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Ευθύνες για τις κατολισθήσεις στο δρόμο των Τεμπών


ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Φονική κατολίσθηση στα Τέμπη


Κομμένη στα δύο βρίσκεται –ξανά- από χθες η Ελλάδα στο ύψος των Τεμπών. Η τρίτη –μεγαλύτερη- και φαρμακερή κατολίσθηση βράχου, που αποκολλήθηκε από τον Κίσσαβο καταπλάκωσε χθες το πρωί δύο αυτοκίνητα της κοινοπραξίας κατασκευής της σήραγγας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο 62χρονος τεχνικός διευθυντής της κοινοπραξίας και να τραυματιστούν δύο υπάλληλοι. Είχε προηγηθεί η δεύτερη κατά σειρά κατολίσθηση προχθές το απόγευμα, ευτυχώς χωρίς θύματα, γεγονός που υποχρέωσε την περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Καλλιόπη Γερακούδη να αποφασίσει μετά από εισηγήσεις το κλείσιμο της Κοιλάδας.
Το πρωτοφανές αν και για κάποιους λίγο-πολύ αναμενόμενο περιστατικό, που άφησε πίσω του εικόνες καταστροφής, προκάλεσε νευρικό κλονισμό τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις τοπικές αρχές καθώς εκτιμάται πλέον ότι η Κοιλάδα δεν θα ανοίξει πριν την ολοκλήρωση των χριστουγεννιάτικων γιορτών, γεγονός που δυσχεραίνει τη μετακίνηση των εκδρομέων και τη διακίνηση προϊόντων. Τα αίτια της χθεσινής καταστροφής διερευνά ήδη από χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, που διέταξε επείγουσα προκαταρτική έρευνα για να διαπιστώσει πιθανές ευθύνες των εμπλεκομένων με τη λήψη μέτρων ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, η κατολίσθηση προχθές το απόγευμα στην Κοιλάδα των Τεμπών σήμανε συναγερμό μεταξύ φορέων και υπηρεσιών, που εισηγήθηκαν το κλείσιμο των Τεμπών για χθες και σήμερα προκειμένου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Εγνατίας Οδού» «να εκτελεσθούν απαραίτητες εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και επισκευής που απαιτούνται για την ασφάλεια των χρηστών».
Η υλοποίηση της απόφασης για τη διακοπή της κυκλοφορίας άρχισε να εφαρμόζεται χθες από τις πρώτες πρωινές ώρες. Λίγες ώρες αργότερα, στις 7.30 το πρωί συνεργείο αποτελούμενο από 5 άτομα με επικεφαλής τον τεχνικό διευθυντή έργου της κατασκευάστριας εταιρίας «Μαλιακός-Κλειδί» Σέρτζιο Σιάνι και δύο αυτοκίνητα μετέβησαν στο σημείο όπου έγινε η κατολίσθηση –ένα χιλιόμετρο πριν την Αγία Παρασκευή- για να κάνουν αυτοψία και να εκτιμήσουν την κατάσταση.
Ένα τέταρτο αργότερα, και ενώ ξεκινούσε η αυτοψία του χώρου τεράστιοι όγκοι βράχου αποκολλήθηκαν και έπεσαν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Ιταλού διευθυντή και τον ελαφρύ τραυματισμό άλλων δύο μηχανικών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για το συμβάν «με το πρώτο φως του ηλίου ο διευθυντής του έργου μαζί με συνεργείο ξεκίνησε την επιθεώρηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης ακαριαίως, χωρίς καμία ένδειξη, έγινε έντονη κατολίσθηση μικρών και μεγάλων λίθων σε ένα από τα επικίνδυνα σημεία, όγκου πλέον των 100 κυβικών μέτρων και από ύψος πλέον των 100 μέτρων. Δυστυχώς, ο διευθυντής του έργου κατεπλακώθη και εξέπνευσε άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν».

troktiko για τον Τριανταφυλλόπουλο




τώρα τι να πούμε για το κύριο και την  porsche του με πινακίδα 3000 και για το σπίτι του στην .................αλλά για τα πούρα δεν λέμε τίποτα!!!

ΝΟΚΙΑ


ονομάζεται nyt code  και είναι τα καινούρια bar codes που βλεπουμε σχεδόν παντού(παρατηρήστε σχεδόν όλα τα προϊόντα)
αυτά τα καινούρια bar codes δεν είναι τίποτα άλλο από μία ιστοσελίδα γραμμένη σε κώδικα ώστε να διαβάζεται από τα κινητά. Λοιπόν για να γίνω πιο σαφής, φανταστείται μία ιστοσελίδα π.χ. http://topsaxtiri.blogspot.com αυτή την ιστοσελίδα για να την πληκτρολογήσει κάποιος στα κινητά χρειάζεται περίπου 2 λεπτά και εφόσον γράφει σχετικά γρήγορα. Εδώ έρχεται τώρα το πρόγραμμα από τη NOKIA που το βρίσκουμε εδώ και βάζουμε σε λειτουργία την κάμερα του κινητού και μόλις αναγνωρίσει το bar code τότε πληκτρολογείται η σελίδα και μπαίνεις κατευθείαν στην ιστοσελίδα που επιθυμείς!!

πορνό


1.250 site έκλεισε η Κίνα στο τελευταίο σαφάρι ενάντια στην διαδικτυακή πορνογραφία.

Η Κίνα συνεχίσει με σθένος την προσπάθεια να φιμώσει κάθε πορνογραφική φωνή και στις μηχανές αναζήτησης Google, Baidu, Sina και Sohu τις οποίες προειδοποίησε ότι πρέπει να μπλοκάρουν κάθε link που παραπέμπει σε πορνογραφία.

Η διάθεση πορνογραφικού υλικού είναι παράνομη στην Κίνα και οι αξιωματούχοι της χώρας καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να διαγράψουν κάθε site τα οποία επανεμφανίζονται σαν τα μανιτάρια.

Η πορνογραφία στη χώρα έχει τέτοια ζήτηση που ακόμα και μεγάλα και καταξιωμένα portal παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι εμφανίζοντας περιοδικά link προς πορνογραφικά site και εξαφανίζοντάς τα μετά από λίγες ώρες.

Σίμος Κοσμετάτος
simosego@gmail.com

http://new.e-go.gr/tech/article.asp?catid=6424&subid=2&pubid=1679721 

πηγή : http://new.e-go.gr


 φανταστείτε να γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, θα έβγαινε ο Ευαγγελάτος (ωπ, λάθος δεν είναι πια στις ειδήσεις) και όλοι οι άλλοι δημοσιογράφοι και θα λέγανε τα δικά τους.
Βέβαια, πολύ πιθανό θα ήταν να κατέβαιναν και οι αναρχικοί στους δρόμους να έκαναν καμία πορεία!!!

ομορφιά


η νύχτα είναι όμορφη και ειδικά αν έμεινε μία εβδομάδα για τα χριστούγεννα είναι ακόμα πιο όμορφη!!