Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ


Τελικά τι είναι αυτή η γρίπη των χοίρων;;;
άλλοι λένε ότι είναι μια από τις χειρότερες ασθένειες του αιώνα με την οποία θα θρηνήσουμε αρκετά θύματα!!
αν θέλουμε τους πιστεύουμε πάντως!!!
διαβάζοντας τα συμπτώματα της γρίπης δεν είδα κάποιο σύμπτωμα που να με προδιαθέτει ότι έχω τη γρίπη τον χοίρων και όχι μια κοινή εποχιακή γρίπη!!
συμπτώματα γριπης των χοίρων:πονοκέφαλος , ζαλάδες , πυρετός , ρίγος , πόνος στις αρθρώσεις , πονο στο λαιμό , βήχα , καταρροή και σε μερικές περιπτώσεις εμετό και διάρροια!!
συμπτώματα απλής γρίπης: πονοκέφαλος , ζαλάδες , πυρετός , ρίγος , πόνος στις αρθρώσεις , πονο στο λαιμό , βήχα , καταρροή και σε μερικές περιπτώσεις εμετό και διάρροια!!
τα συμπερασματα δικά σας!!!!
εγώ πάντως πιστεύω ότι όλο αυτό είναι θέμα των φαρμακευτικών εταιριών που προσπαθούν να προωθήσουν τα εμβόλια tami flu και την μεγάλη παρτίδα που έχουν ακόμη στις αποθήκες τους!!

ΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ


Για όσους γνωρίζουν αυτό είναι το έμβλημα των πεζοναυτών, οι οποίοι, είχαν την ειδικότητα να κάνουν τις λεγόμενες <<αποβάσεις>> κάτι παραπλήσιο με τους αμφίβιους. Είχαν καταργηθεί εδώ και 2 χρόνια και  πριν ένα μήνα τους επανέφεραν.
Η <<δικαιολογία>> για την διάλυση του  σώματος ήταν ότι δεν χρειάζονταν, και η <<δικαιολογία>> για την επανασύστασή τους ήταν ότι χρειάζονται στις ειδικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ.Ακόμα και οι ένοπλες δυνάμεις και οι "Ειδικές Δυνάμεις" εμπαίζονται, κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνεται καθόλου.

τα σχόλια δικά σας

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ




Στην Πλατεία Θεάτρου αλλά και στα στενά μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου), εξελίσσεται ένα ακόμα θέατρο του παραλόγου. Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας σε μια από της ιστορικότερες περιοχές της Αθήνας με έντονη δυσοσμία να αναβλύζει από κάθε γωνιά και τοξικομανείς, κυρίως Έλληνες, να τριγυρνούν με μια σύριγγα στο χέρι και με φιξάκια επιμελώς κρυμμένα σε απόκρυφα σημεία και όχι μόνο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι αλλοδαποί που κυκλοφορούν και διαμένουν εκεί, κυρίως από χώρες της μέσης ανατολής και από την Αφρική, στερούνται των σωστών από το νόμο ταξιδιωτικών εγγράφων, ευθύνονται σε ένα μεγάλο μέρος για τη διακίνηση παράνομων ουσιών και χαπιών. Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που οι μικροκλοπές και οι απόπειρες κλοπών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών να είναι σε καθημερινή βάση. Κάτοικοι και καταστηματάρχες διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί, με το φόβο, τόσο για τις περιουσίες όσο και για τη ζωή τους , να παραμένει προ των πυλών. Όσο για το βράδυ η διέλευση από εκεί, μοιάζει απροσπέλαστη και

επικίνδυνη. Ο καλλιτεχνικός κόσμος της περιοχής μοιάζει να

αδημονεί για τις παλιές μέρες της περιοχής, αλλά κυρίως, όπως και πολλά άλλα, θέλει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.





ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ

‘’Στον αγαπημένο μου φίλο Παλάσση..τον νυν δικηγόρο και επίδοξο δικαστή..’’


Λοιπόν επειδή πρέπει να τελειώνω..
γιατί κάποτε θα πρέπει να τελειώσω..
Ας μην μακρυγορούμε λοιπόν..
Βρέθηκα που λες σήμερα-δεν εχει σημασια πως , τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται-στα δικαστηρια και παρακολουθουσα τις διαφορες δίκιες..
Μα τι όμορφη ατμόσφαιρα..
Δικηγόροι ντυμένοι με τα επίσημα κουστούμια τους..στο να χέρι την τσάντα στο άλλο το κινητό..
-αα ο κόμπος της γραβάτας σας ειναι λιγο σφικτος μηπως;
Γυρω , γυρω κοσμος να πηγαινει και να ερχεται..
Βεβαια ομολογω μου εκαναν εντυπωση κατι ηλικιωμενοι κυριοι..εμοιαζαν με παλιους δικηγορους , να κοιτανε τους γυρω τους σαν τις υαινες τα ψωφιμια και να πλησιαζουν ανυποψιαστους τους κατηγορουμενους , να τους ψυθυριζουν κατι στο αυτι και επειτα....
-ααα ναι...ναι...ειναι δικηγοροι..τωρα τους βλεπω να καθονται διπλα απ’τους κατηγορουμενους πανω στο εδωλειο.
-να ναι καλα οι ανθρωποι που υπερασπιζονται ανθρωπους που το χρειαζονται και μαλιστα χωρις αυτοι να το ζητησουν..
Ειναι λιγο βαρετες οι δικες να πω την αληθεια..
Συνηθης η διαδικασια..
ομως να που επιτελους καποιος κατηγορουμενος υψωσε την φωνη του στον προεδρο κι ολα ξαφνικα απεκτησαν ενδιαφερον..
-Εκλεψες;ρωτησε ο προεδρος.
-ναι,εκλεψα.
-μετανοιωνεις;
-οχι!κλεβω .. πως αλλιως να ζησω;
μεσ’ την ανασφαλεια ζουμε ολοι μας..μια αγωνια η ζωη μας..διχως δουλεια..διχως χρηματα..ενα φρικτο τρενακι του τρομου ειναι το μεροκαματο μας..το μεροκαματο του πονου..
-αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να κλεβετε.
-κυριε προεδρε αν δεν θελετε να κλεβω ή να διαπραττω αλλες ανόσιες πραξες τοτε να ποινικοποιησετε την ανασφαλεια και να τιμωρουνται οι υπευθυνοι..ετσι ωστε να αποδιδονται στον καθενα τα δικαια.
-ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.
( η ανασφάλεια
της ανασφάλειας ..ή της ανασφαλείας
τη ανασφαλεία ή τη ανασφάλεια
την ανασφάλεια
ω ανασφάλεια)
Εκει ο προεδρος αγανακτησε , διεταξε τα αστυνομικα οργανα (που παντα πρεπει να υπακουν) να τον βγαλουν απο την αιθουσα
(ω ανασφάλεια).
Μα πραγματικα αυτος ο ανθρωπος ηταν κατι παραπανω απο προκλητικος..
Δεν αντεξα και του ειπα καθως περνουσε απο κοντα μου : δεν ντρεπεσαι; Ακου εκει να θελετε να ποινικοποιησουμε την ανασφαλεια..Μα ειναι δυνατον κυριε μου στην ελλας των ελληνων..στην αλλοτε αρχαια μεγαλειωδη ελλαδα..το κεντρο του πολιτισμου να μιλατε για ανασφαλεια..μας προσβαλλετε εμας τους ελληνες..πανω απ’ολα και μελημα ολων των μεχρι τωρα κυβερνησεων ειναι η ασφαλεια μας ..ειναι φανερο , ειδικα εδω στην αθηνα..
(ω ανασφάλεια)
Αρκετα μιλησα γι’αυτον..δεν ξερω τι απεγινε τελικα ποια τιμωρια του επιβληθηκε..ηθελα να ξερα ποιος καταργησε την θανατικη ποινη..του χρειαζοταν ..ή μηπως ηλεκτρικη καρεκλα; Κυριε παλασση τωρα που θα γινεται δικαστης σας παρακαλω να φροντισετε να θεμελιωθουν συνταγματικα αυτες οι ποινες..
--- ααα Κυριε Παλασση..μ’ολα αυτα που σημερα συνεβησαν στην δικη ,μου γεννηθηκε μια απορια...δεν ξερω αν εχετε φιλολογικες γνωσεις μα ψαξτε και απαντηστε μου σας παρακαλω..
Ο ανθρωπος αυτος ειπε : ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ..
Κι απορια μου ειναι η εξης: η γενικη του ουσιαστικου ‘’ανασφάλεια’’ διατηρει τον τονο στην προπαραληγουσα ή τον κατεβαζει στην παραληγουσα;
-θελω να πω .. της ανασφάλειας ή της ανασφαλείας..;;;;;
Πανω απ’ολα ως ελληνες πρεπει να μιλαμε σωστα την ελληνική..