Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Θέλει μεγάλη προσοχή το Faceboookkk!!!!!!!!

Facebook Νέες ρυθμίσεις για τα δεδομένα των χρηστών


Έπειτα από τις επικρίσεις που δέχτηκε για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που φιλοξενεί, το Facebook παρουσίασε νέες ρυθμίσεις που επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν πιο εύκολα ποιος έχει πρόσβαση στα στοιχεία των προφίλ τους.
Στο εξής όλες οι ρυθμίσεις ασφάλειας για την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης θα βρίσκονται συγκεντρωμένες στην ίδια σελίδα. Ο πίνακας στη σελίδα αυτή περιέχει μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που έχει ενεργοποιήσει ο χρήστης και του δίνει τρεις επιλογές για την καθεμία από αυτές: ορατή μόνο για φίλους, ορατή και στους φίλους των φίλων, ή ορατή σε οποιονδήποτε.
Ο αριθμός των ρυθμίσεων που απαιτούνται για την απόκρυψη όλων των προσωπικών πληροφοριών μειώνεται από τις 50 στις 15, αναφέρει το Reuters. Ακόμα, το Facebook περιορίζει τα δεδομένα που προβάλλονται στο ευρετήριο χρηστών.
Η ανακοίνωση στα κεντρικά της εταιρείας το βράδυ της Τετάρτης έρχεται έπειτα από μια καταιγίδα διαμαρτυριών από Αμερικανούς γερουσιαστές, οργανώσεις για την ιδιωτική ζωή στο Διαδίκτυο αλλά και από αρκετούς χρήστες, οι οποίοι έβρισκαν υπερβολικά περίπλοκες τις ρυθμίσεις ασφάλειας.
«Πρέπει να απλοποιήσουμε τις ρυθμίσεις» παραδέχτηκε ο αμφιλεγόμενος ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει ότι «δεν πουλά τις πληροφορίες των χρηστών ούτε σχεδιάζει να το κάνει».
Επισήμανε επίσης ότι το Facebook είναι αναγκασμένο να ισορροπεί ανάμεσα στην ανάγκη προστασίας της ιδιωτικότητας και την διευκόλυνση της κοινωνικής δικτύωσης. «Οι χρήστες χρησιμοποιούν την υπηρεσία επειδή αγαπούν να μοιράζονται πληροφορίες» υπενθύμισε.
Σημαντικό πρώτο βήμα για την προστασία της ιδιωτικότητας χαρακτήρισε τις αλλαγές στo Facebook ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Τσαρλς Σούμερ, ένας από τους τέσσερις γερουσιαστές που διαμαρτυρήθηκαν τον περασμένο μήνα για τις προηγούμενες ρυθμίσεις που είχε ανακοινώσει τότε το κοινωνικό δίκτυο.
Ανεπαρκή συνεχίζει όμως να θεωρεί τις ρυθμίσεις το Electronic Privacy Information Center, μια οργάνωση που προασπίζεται το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο: «Πιστεύουμε πως ήλθε η ώρα να ενημερώσει το Κογκρέσο τους νόμους για την ιδιωτικότητα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε το Facebook να αποφασίσει πόση ιδιωτικότητα θα απολαμβάνει ο κόσμος στο Διαδίκτυο» ανακοίνωσε.

Τέσσερις οι ύποπτοι για την Μarfin


Περίπου 70 καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και αναλύσεις από 40 βίντεο καμερών περιλαμβάνει ο ογκώδης φάκελος που έχει σχηματίσει η Κρατική Ασφάλεια για τον εμπρησμό της Μarfin στις 5 Μαΐου, που οδήγησε στον θάνατο τρεις τραπεζικούς υπαλλήλους. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν «αναγνωρίσει» τέσσερις εκ των δραστών των επεισοδίων, ηλικίας 20-25 ετών, με βάση βίντεο και μαρτυρίες από προγενέστερες επιθέσεις- κυρίως στο βιβλιοπωλείο Ιανός- όμως δεν μπορούν να τεκμηριώσουν με άλλον τρόπο την εμπλοκή τους στην πυρπόληση της Μarfin. Σχεδόν όλοι εξ αυτών έχουν προσαχθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε άλλα επεισόδια. Οι ύποπτοι φαίνεται να συνδέονται με συγκεκριμένο στέκι στα Εξάρχεια, γι΄ αυτό και εξετάζεται η περίπτωση να ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία στις εμπρηστικές ενέργειες.
Ο εντοπισμός και η παραπομπή στην Δικαιοσύνη των δραστών αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και υπάρχει συνεχής ενημέρωση του υπουργού κ. Μ.Χρυσοχοΐδη από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί μιλούν όμως για όχι σημαντική πρόοδο στις έρευνες λόγω της αδυναμίας τεκμηρίωσης της εμπλοκής των υπόπτων.
Στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν δύο σκέψεις: Πρώτον, να συνεχιστεί η έρευνα έως ότου βρεθούν ακράδαντα στοιχεία. Σύμφωνα με την ποινική δικονομία, η Αστυνομία μπορεί να συνεχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης για έξι μήνες. Οι αξιωματικοί έχουν ως «αντιπαράδειγμα» την αστυνομική και δικαστική έρευνα για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ χούλιγκαν στην Παιανία τον Μάρτιο του 2007 και τον θάνατο του Μ. Φιλόπουλου . Τότε λόγω της ασάφειας των στοιχείων και των νομικών ενεργειών αθωώθηκαν σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι. Ωστόσο υπάρχει και η σκέψη να σταλούν τα υπάρχοντα στοιχεία στις δικαστικές αρχές και να αναλάβουν εκείνες την περαιτέρω διερεύνησή τους, ενώ μπορεί να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης των εμπλεκομένων στα συμβάντα της οδού Σταδίου εκείνη την ημέρα.

Οpa, η καρδιά μας η σορόπα πάει Ευρώπα


Oταν η Ελλάδα δεν τρώει τα παιδιά της τα στέλνει στο φροντιστήριο να πάρουν κακήν κακώς το Lower, τα ντύνει όπως όπως και τα στέλνει να τραγουδήσουν στη Γιουροβίζιον, αναθέτοντας στην εμπειρότερη γηραιά ήπειρο να τα καταβροχθίσει. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον Γιώργο Αλκαίο, ο οποίος άγιο είχε και διαγωνίστηκε στον πρώτο και χλιαρότατο ημιτελικό της περασμένης Τρίτης. Διότι αν έπεφτε στον δεύτερο της Πέμπτης ούτε «Οpa» δεν θα προλάβαινε να βγάλει ανάμεσα σε τόσα φαβορί.
Λέει και ξαναλέει ο έλληνας αοιδός ότι αυτό το τραγούδι εκφράζει κάθε συμπατριώτη μας, καθώς έχει μια λεβεντιά, μια ανάταση, είναι σαν να φωνάζει: «Τι κι αν η χώρα μου βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού; Τι κι αν σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε;Εμείς λέμε “Οpa!” και καλή καρδιά, πάμε παρακάτω». Αλλωστε, ο στίχος «Δάκρυα καυτά/ ψέματα πολλά/ πλήρωσα όσα χρωστούσα και τα δανεικά» θεωρείται από την ελληνική αποστολή ως ένα ηχηρό μήνυμα προς το ΔΝΤ. Και μια αναδρομή στις περασμένες συμμετοχές της χώρας μας αποδεικνύει ότι η φανταχτερή σκηνή της Γιουροβίζιον έχει πολύ συχνά χρησιμοποιηθεί ως πεδίο έκφρασης κεκαλυμμένων πολιτικών μηνυμάτων, αλλά και αναπαραγωγής στερεοτύπων που έχουν να κάνουν με το τρίπτυχο «μπουζούκι- θαλασσίτσα- greek kamaki».

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΩΡΓΟ....

Σημερα ο τελικος της EUROVISION...Καλη μας επιτυχια....

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ....


Τουλάχιστον ένας άνθρωπος πέθανε και τρεις αγνοούνται μετά την έκρηξη ηφαιστείου Πακάγια στη Γουατεμάλα. Από την έκρηξη ένα πυκνό σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας γέμισε τον ουρανό της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο Λα Αουρόρα και να εκκενωθούν πολλά χωριά που βρίσκονταν κοντά στο ηφαίστειο, το οποίο απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την Πόλη της Γουατεμάλας. Λίγο μετά την έκρηξη με διάγγελμα του ο πρόεδρος της χώρας, Αλβάρο Κολόμ, κήρυξε δύο επαρχίες της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανακοίνωσε ότι τρία παιδιά - ηλικίας 10,9 και 7 ετών - αγνοούνται. Οι ηφαιστειολόγοι μέτρησαν ότι η τέφρα έφτασε σε ύψος 1.500 μέτρων πάνω από την κορυφή του ηφαιστείου και οι δρόμοι της πρωτεύουσας καλύφθηκαν με πέτρες και στάχτη που εκσφενδονίστηκαν κατά την έκρηξη. Το συγκεκριμένο ηφαίστειο (η Γουατεμάλα έχει συνολικά 288 ηφαίστεια) είναι ένα από τα οκτώ ενεργά της χώρας και τελευταία φορά εκτόξευσε τέφρα το 1998.
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ...Η ΕΛΛΑΔΑ!!!


Κύμα αποκρατικοποιήσεων προωθεί η κυβέρνηση με στόχο να εισπράξει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ για την εφετινή χρονιά.

Με αντικείμενο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, διεξήχθη το Σάββατο πολύωρη σύσκεψη ενόψει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΟΙΚ, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, και Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Μεταξύ των σχεδίων που εξετάζουν οι συναρμόδιοι υπουργοί, είναι η παραχώρηση ποσοστού μετοχών της ΕΥΔΑΠ, η πώληση τμήματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ -με το Δημόσιο να διατηρεί το 51% της εταιρίας- η παραχώρηση αεροδρομίων, λιμανιών, εμπορευματικών κέντρων και αυτοκινητοδρόμων, η πώληση των καζίνο και η αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου.

Κατά περίπτωση, θα υπάρξουν, πώληση ποσοστού ή του συνόλου εταιριών, αναζήτηση «στρατηγικών επενδυτών» και συμβάσεις παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
ΠΗΓΗ:skai.gr

ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ....


Ντροπη στο δημαρχο Λαμιας ο οποιος χωρις να εχει λαβει τις ενισχυσεις απο την Αστυνομια που απαιτουντο,ανελαβε το φαιναλ φορ χαντ-μπολ καθιστωντας τη πολη της Λαμιας εμπολεμη ζωνη...Οι ιδιες ευθυνες χαρακτηριζουν την αστυνομια που εδειξε χαλαρα αντανακλαστικα και απο θαυμα δεν ειχαμε νεκρο...Τετοιοι ερασιτεχνισμοι απο πλευρας αυτοδιοικησης ειναι πρωτοφανεις και θετουν σε κινδυνο ανθρωπινες ζωες και περιουσιες...Ντροπη σας....

περασμένα μεγαλεία!!!!!!!


αυτό είναι το πρίν του αγώνα χάντμπολ μεταξύ ΑΕΚ - ΠΑΟΚ!
το μετά δε θέλετε να το δείτε!!!
εδώ θα δείτε την φώτο από το καμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Λαμίας

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ


Ώρα 15:00
Είναι οριστική η αναβολή του αγώνα χαντμπολ μεταξύ του ΠΑΟΚ κ της ΑΕΚ..Ο φίλος natsis που βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το final 4,μου μετέφερε την πληροφορία οτι η αστυνομία για αποφυγή περισσοτέρων επεισοδίων,μπλόκαρε πούλμαν με ΠΑΟΚτζήδες στα Τέμπη κ πούλμαν των ΑΕΚτζήδων στη Θήβα,οι οποίοι ετοιμάζονταν για να κατάβουν Λαμία για συμμετοχή στα επεισόδια..Η χρήση χημικών είναι μεγάλη με αποτέλεσμα 2 αστυνομικοί που βρίσκονται στο γήπεδο να παρουσιάζουν προβλήματα αναπνοής..Πριν την είσοδο των ΑΕΚτζήδων στο γήπεδο,μερίδα από αυτούς επιτέθηκε εναντίων των δυνάμεων της αστυνομίας κ τραυμάτησε κάποιους αστυνομικούς,οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας..

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.....


Δηλωσε ο Κωστας Σημιτης και οχι η μικροκομματικη σκοπιμοτητα...Υποστηριζει οτι θα δημιουργηθουν ψευδεις εικασιες που θα βλαψουν το εργο της εξεταστικης...Κυριε πρωην Πρωθυπουργε δεν απαντατε ομως αν γνωριζετε κατι αλλα ουτε και στο απλο ερωτημα πως θα βγει η αληθεια αν δεν εξεταστειτε ολοι....?

Επεισόδια

Ώρα 14:40..
Συνεχίζονται τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των 2 ομάδων..Σύμφωνα με πληροφορίες ο αγώνας χαντμπολ μεταξύ του ΠΑΟΚ κ της ΑΕΚ αναβλήθηκε λόγω των επεισοδίων που έγιναν μέσα στο γήπεδο..Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν πρώτοι μέσα στο γήπεδο με συνθήματα σε κόσμια πλαίσια..Οι οπαδοί της ΑΕΚ μπαίνοντας κ αυτοί στο γήπεδο,άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες εναντίων αυτών του ΠΑΟΚ..Η απάντηση των ΠΑΟΚτζηδων ήταν κάποια σπασμένα καθίσματα..Γίνεται προσπάθεια εκκένωσης του γηπέδου από τους οπαδούς κ των 2 ομάδων οι οποίοι σπάνε οτι βρουν..Οι πληροφορίες μου αναφέρουν για σύλληψη 6 ατόμων για συμμετοχή στα πρωινά επεισόδια..

ΣΗΜΕΡΑ,ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.....!!!!


Σαν σήμερα 557 χρόνια πριν γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας και σίγουρα η πιο μαύρη του Ελληνισμού: Η άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 δεν ήταν ένα απλό ιστορικό γεγονός. Ήταν η επικράτηση του κακού απέναντι στο καλό, του σκοταδιού επάνω στο φως. Ελάχιστα έλειψε τους δύο επόμενους αιώνες την τύχη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας να την ακολουθήσουν και τα δυτικά κράτη, τα οποία σώθηκαν στις δύο πολιορκίες της Βιέννης, μόνο όταν συνειδητοποίησαν ότι αν δεν ενωθούν και πράξουν αυτό που δεν έπραξαν στην πολιορκία της Πόλης, το μόνο που τους ανέμενε ήταν το σκοτάδι και το έρεβος που έφερναν οι εισβολείς από την Ανατολή.

ΛΑΘΟΣ ΧΩΡΟΣ,ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Siemens "λάδωσε" υπουργό της ΝΔ


Νέα τροπή παίρνει η διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens, μετά την αποκάλυψη ιδιόγραφου σημειώματος του Μιχ. Χριστοφοράκου, με το οποίο δινόταν εντολή να καταβληθεί «το 50% των συμφωνηθέντων» σε υπουργό της τότε κυβέρνησης Καραμανλή. Η δωροδοκία έγινε το 2008, άρα το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Η υπόθεση Μαντέλη γίνεται πλέον ήσσονος σημασίας. Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θα ζητήσει τώρα στοιχεία από ελβετικές και γερμανικές τράπεζες, προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία για τις μίζες που μοίρασε η Siemens στην Ελλάδα.
Το έγγραφο βρίσκεται στα χέρια της Εξεταστικής Επιτροπής και χαρακτηρίζεται ως "βόμα μεγατόνων" για την υπόθεση, καθώς δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και συγκαλύψεις. Στο σημείωμα του πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα δεν αναφέρεται τι ποσό αντιπροσωπεύει το 50% "των συμφωνηθέντων" με τον τότε υπουργό της ΝΔ, ώστε να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος της μίζας, ούτε για ποιον λόγο καταβλήθηκε.
Κλιμάκιο της Εξαταστικής Επιτροπής θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στην Ελβετία και τη Γερμανία και θα συναντηθεί με στελέχη των αρμόδιων εθνικών ελεγκτικών αρχών, προσπαθώντας να αντλήσει στοιχεία για επίμαχους λογαριασμούς.
Για να το επιτύχει, πρέπει να ξεπεραστούν πολλά νομικά και άλλα εμπόδια σχετικά με το άνοιγμά τραπεζικών λογαριασμών και να υπάρξει διάθεση συνεργασίας από πλευράς των ελβετικών και των γερμανικών αρχών.


ΠΗΓΗ:http://www.sofokleousin.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!


Το πρωτο σοβαρο πληγμα δεχτηκε η νεα κυβερνηση στη Βρετανια...Υπουργος χρεωνε στο κρατος τη συγκατοικηση του με το συντροφο του.....Βεβαια δηλωσε οτι θα επιστρεψει τα χρηματα και θα συνεργαστει με την αρμοδια αρχη του Κοινοβουλιου....

Πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων


ΠΗΓΗ:epirusgate.blogspot.com

«Η σημερινή μορφή της ΥΠΑ είναι τελείως ξεπερασμένη και αναχρονιστική, δυσκίνητη και γραφειοκρατική». Πρόκειται για επισήμανση που ακούσαμε πολλές φορές κατά την επικοινωνία μας με υπευθύνους και εργαζομένους στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά, ωστόσο η έλλειψη πολιτικής αερομεταφορών είναι αυτή που ευθύνεται κυρίως για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται. Ακόμη και η πιο μικρή επισκευή, όπως η αλλαγή μιας λάμπας, χάνεται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Ορισμένα από τα προβλήματα που παρατηρούνται στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων,όπως τα κατέγραψε η εφημερίδα "Καθημερινή",μέσα από τους ανθρώπους που τα ζουν καθημερινά αλλά και σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη 2η σύνοδο των περιφερειακών αεροδρομίων,είναι τα εξής:Ελλείψεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις, στο μέγεθος της πίστας, στους χώρους στάθμευσης αεροσκαφών. Υπάρχει εργολαβία εγκατεστημένη από το 2006, η οποία έχει αναλάβει τη δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων. Ωστόσο το έργο δεν προχώρησε. Εχει ζητηθεί η εγκατάσταση συστήματος ενόργανης προσέγγισης που παρέχει τη δυνατότητα προσγείωσης αεροσκαφών σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας (μόλις 250 μ. έναντι 3 χλμ. που απαιτούνται σήμερα).

EΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ....


Τουλαχιστον 70 ατομα τα "επαιρναν" απο τα μαυρα ταμεια της SIEMENS,βρηκε η ΥΠ.Ε.Ε....
Ελπιζουμε να καταληξουν καπου αυτη τη φορα.....

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΤΩΝ Ι.Χ.


Αυξάνονται και πάλι τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων από τον Ιούλιο.

Οι αυξήσεις για τα ΙΧ αναμένεται να κυμανθούν από 5 έως 9% και για τις μοτοσικλέτες από 10 έως 46%.

Ήδη ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν ανακοινώσει προς τα δίκτυα νέα τιμολόγια ενώ και σε ετοιμότητα είναι και οι υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου, που αναμένεται να αξιολογήσουν την πορεία των ζημιών το πρώτο εξάμηνο αλλά και την πολιτική που θα ακολουθήσει η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου η Εθνική Ασφαλιστική.

Οι εταιρίες μεταξύ άλλων βρίσκονται αντιμέτωπες με την άνοδο του κόστους αποκατάστασης των ζημιών μετά την αύξηση και του ΦΠΑ από 19% σε 23% στις υπηρεσίες των συνεργείων αλλά και την αντίστοιχη άνοδο των ανταλλακτικών που συνιστούν σημαντικό στοιχείο κόστους για το κλάδο
ΠΗΓΗ:skai.gr

Tο Lost σε τρία λεπτά με σχέδια σε post it

Δείτε μια γρήγορη περίληψη των έξι κύκλων του Lost ειπωμένη σε τρία λεπτά με σχέδια σε χαρτάκια post it


ΠΗΓΗ:http://troktiko.blogspot.com

Eurovision χωρίς κουτσομπολιό κ ίντριγκα????


Τρία χρόνια αποκλεισμός του STAR από την Eurovision..Το κανάλι του Star, πήρε πλάνα από τα μόνιτορ, την ώρα που γυριζόταν η τελική πρόβα, κάτι το οποίο απαγορεύεται,με αποτέλεσμα η EBU να ξηλώσει το van τους άλλα και να πάρει τις διαπιστεύσεις και να μην έχουν δικαίωμα να μπούνε μέσα σήμερα και αύριο αλλά και για τα επόμενα 3 χρόνια..Φανταστείτε να έρθει η Eurovision στην Ελλάδα και να μην μπορεί να μπει το STAR μέσα..Πώπω πίκρα για το κουτσομπολοκάναλο!!!!!

ΠΗΓΗ:http://tvnea.blogspot.com/

11888


Ο τύπος του 11888 απλά τα σπάει..Απολαύστε τον

Επεισόδια


Επεισόδια εκτυλίχτηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της Λαμίας..Αφορμή το final 4 του χάντμπολ που γίνεται στο Χαλκιοπούλειο Στάδιο της πόλης μας..Ανεπίσημες πληροφορίες λένε οτι "οπαδοί" των ομάδων βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης κ συγκρούστηκαν μεταξύ τους..Οι πηγές μου λένε για 3 άτομα μαχαιρωμένα κ αρκετούς τραυματίες στο νοσοκομείο..ΠΑΟΚ κ ΑΕΚ άρχισαν από πολύ πρωί τις μεταξύ τους συμπλοκές με την αστυνομία να προσπαθεί με καπνογόνα κ δακρυγόνα να χωρίσει τους "υγειής φιλάθλους"..Η αστυνομίας μας βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση γιατί είχε να προστατέψει κ τους πολίτες της πόλης μας που ήταν στο κέντρο για ψώνια..

Γαύρος


Από σήμερα κυκλοφορεί μια νέα οπαδική εφημερίδα..Γαύρος..Τρώγεται πάντα φρέσκος..Κάθε μέρα στα περίπτερα..

ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ......


Κατάσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία και η ευρύτερη περιοχή το 1450.

Κατά τα 1.100 χρόνια ζωής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η Κωνσταντινούπολη είχε πολιορκηθεί αρκετές φορές αλλά μόνο μία φορά είχε πέσει στα χέρια των εχθρών, το 1204 από τους Σταυροφόρους της Δ' Σταυροφορίας. Μετά το 1204 στην πόλη εγκαθιδρύθηκε ένα αδύναμο Λατινικό βασίλειο και οι υπόλοιπες περιοχές της Αυτοκρατορίας είχαν διασπαστεί σε επί μέρους βασίλεια. Ένα από αυτά, η ελληνική Αυτοκρατορία της Νίκαιας κατάφερε να επικρατήσει στην περιοχή και να ανακτήσει την Πόλη το 1261. Τους επόμενους δύο αιώνες, η εξασθενημένη Βυζαντινή Αυτοκρατορία δεχόταν συνεχείς επιθέσεις από Λατίνους, Σέρβους, Βουλγάρους και ιδιαίτερα από τους Οθωμανούς Τούρκους. Το 1453 στην Αυτοκρατορία ανήκαν εκτός από την ίδια την Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρά της, το μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, με επίκεντρο τον Μυστρά. Η Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας, ένα ελληνικό κράτος που δημιουργήθηκε το 1204 στην άκρη της Μικράς Ασίας και κατάφερε να επιβιώσει όλο αυτό το διάστημα, αποτελούσε εντελώς ξεχωριστή από το Βυζάντιο πολιτική οντότητα.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ(ΜΕΡΟΣ Γ')


Η Δυναστεία των Παλαιολόγων ήταν η τελευταία αυτοκρατορική οικογένεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Γενάρχης της ήταν ο Μιχαήλ Η' Παλαιολόγος ο οποίος ανακηρύχθηκε αυτοκράτορας το 1261, όταν ανακατέλαβε την Κωνσταντινούπολη και κατέλυσε την Λατινική Αυτοκρατορία η οποία είχε ιδρυθεί μετά την Δ' Σταυροφορία. Η Δυναστεία των Παλαιολόγων διήρκησε μέχρι τις 29 Μαΐου 1453 και την άλωση της Κωνσταντινούπολης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, με τελευταίο βυζαντινό αυτοκράτορα των Κωνσταντίνο ΙΑ' Παλαιολόγο.
Η Δυναστεία των Παλαιολόγων αποτελείτο από τους ακόλουθους αυτοκράτορες (εντός παρενθέσεως η περίοδος βασιλείας τους):

1. Μιχαήλ Η' Παλαιολόγος (1259-1282)
2. Ανδρόνικος Β' Παλαιολόγος (1282-1328), γιος του Μιχαήλ Η'
3. Μιχαήλ Θ' Παλαιολόγος (1295-1320), συναυτοκράτορας, γιος του Ανδρόνικου Β'
4. Ανδρόνικος Γ' Παλαιολόγος (1328-1341), γιος του Μιχαήλ Θ'
5. Ιωάννης Ε' Παλαιολόγος (1341-1391), γιος του Ανδρόνικου Γ'
6. Ανδρόνικος Δ' Παλαιολόγος (1376-1379), πρωτότοκος γιος του Ιωάννη Ε'
7. Ιωάννης Ζ' Παλαιολόγος (1390), γιος του Ανδρόνικου Δ' και εγγονός του Ιωάννη Ε'
8. Ανδρόνικος Ε' Παλαιολόγος (1403-1407), συναυτοκράτορας, γιος του Ιωάννη Ζ'
9. Μανουήλ Β' Παλαιολόγος (1391-1425), δευτερότοκος γιος του Ιωάννη Ζ'
10. Ιωάννης Η' Παλαιολόγος (1425-1448), πρωτότοκος γιος του Μανουήλ Β'
11. Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος (1449-1453), νεότερος γιος του Μανουήλ
Ο Κωνσταντινος Παλαιολογος ειναι ο τελευταιος αυτοκρατορας....

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Καλα τι τους δινουν εκει στα Υπουργεια??Και ο Παππακωνσταντινου και η Κατσελη λενε οτι του χρονου θα βγουμε στις αγορες να δανειστουμε....Δηλαδη χειριστηκανε καλα τη κατασταση ενα οχταμηνο τωρα,θα φαμε ψωμι τον υπολοιπο χρονο και μετα κατα το 2011 θα μας εχουν εμπιστοσυνη οι αγορες...Δεν παμε καλα μου φαινεται....

KΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΩΝΗ


Τη πορτα εξοδου απο τη Ν.Δ. εδειξε ο κυριος Σαμαρας σε Βουλγαρακη,Παυλιδη,Ρουσοπουλο...Τωρα που ξεμπερδεψε με τη Ντορα,δεν τον σταματαει τιποτα....

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Για να μη ξεχναμε σημερα κλεινουν 557 χρονια απο την αλωση της Κωνσταντινουπολις...
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ:
-ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ...
-ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ....

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ....


Αποφυλακίζονται λόγω παρέλευσης του 18μήνου οι δύο ειδικοί φρουροί, Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, αλλά με πολύ "σφικτούς" περιοριστικούς όρους που τους επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, Η αποφυάκιση θα γίνει την Κυριακή 6 Ιουνίου.

Κατόπιν σχετικής εισήγησης του εισαγγελέα, το δικαστήριο επέβαλε και στους δύο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση εξόδου από την πόλη της Άμφισσας, διαμονή σε δηλωθείσα διεύθυνση στην πόλη της Άμφισσας και εμφάνιση πρωί και βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Οι δύο κατηγορούμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του δικαστηρίου, καθώς είχαν ζητήσει να μην τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr