Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Παρουσίαση του νέου Opel Astra ....Τα Astra αποκαλύπτουν...


Λιγότερο από ένα μήνα από την ανακοίνωση της προκαταρκτικής συμφωνίας εξαγοράς της Opel από την αυστροκαναδική εταιρεία ανταλλακτικών Magna, η οποία ιδρύθηκε το 1954 στο Οντάριο του Καναδά από τον Αυστριακό μετανάστη Φρανκ Στόναχ και απασχολεί 74.350 εργαζομένους, η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε στο Οφενμπαχ, κοντά στο Ρισελσχάιμ, το νέο Opel Astra.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας που υπεγράφη στις 30 Μαΐου δεν έχουν γίνει γνωστές. Οι γενικές γραμμές, πάντως, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης Ούλριχ Βίλχελμ, αφορούν την εξαγορά του 20% της Opel από τη Magna, του 35% από τη ρωσική τράπεζα Sberbank (η Αγκελα Μέρκελ επικοινώνησε σχετικώς τηλεφωνικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν), ενώ το 10% θα εξασφαλίσουν οι εργαζόμενοι της Opel και η GM θα διατηρήσει το 35% στη νέα εταιρεία. Η Magna δεσμεύτηκε να μην κλείσει κανένα από τα τέσσερα εργοστάσια στη Γερμανία, όπου απασχολούνται 25.103 εργαζόμενοι, οι μισοί περίπου από όσους απασχολεί η Opel συνολικά - ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι ένας από τους βασικούς όρους της συμφωνίας αφορά τη μείωση του προσωπικού κατά 2.500 εργαζομένους. Η Magna υπολογίζει να επενδύσει στην Opel ποσό μεταξύ 500 και 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε αυτήν τη συγκυρία -και με την GM να έχει υπαχθεί στο νόμο περί πτωχεύσεων από την 1η Ιουνίου (υπενθυμίζεται ότι η Opel ανήκει στην GM από το 1929, η συμφωνία είχε επιτευχθεί μόλις μία εβδομάδα πριν από το μεγάλο κραχ)-, το Opel Astra συνιστά ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς μπορεί μια αυτοκινητοβιομηχανία να αντιμετωπίσει την ύφεση ή, μάλλον, τι είδους προϊόντα χρειάζεται για να το πετύχει.

ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


( Απόκομα απο τοπική εφημερίδα της Λάρισας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" )

Θρίλερ με Καλάσνικοφ


Θρίλερ με Καλάσνικοφ που εγκατέλειψαν άγνωστοι μέσα σε αυτοκίνητο στο Βύρωνα έπειτα από καταδίωξη, καθώς οι δράστες δεν σταμάτησαν σε σήμα αστυνομικών.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μάλλον έχει να κάνει με το χώρο του ποινικού εγκλήματος. Το υποπολυβόλο βρέθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και μάλιστα με πλήρη γεμιστήρα έτοιμο να χρησιμοποιηθεί. Υστερα από βαλλιστική έρευνα που έγινε όμως στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον όσον αφορά την τρομοκρατία, αυτό που καίει δηλαδή τους αστυνομικούς, το όπλο είναι «καθαρό» και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ολα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, που είχαν στήσει μπλόκο σε περιοχή του Βύρωνα, το βράδυ της Κυριακής, εντόπισαν αυτοκίνητο με τρία άτομα, το οποίο κινούνταν ύποπτα. Εκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει προκειμένου να τον ελέγξουν. Ο τελευταίος όμως πάτησε γκάζι, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Αμέσως ξεκίνησε τρελή καταδίωξη στους δρόμους του Βύρωνα, η οποία κατέληξε στο Θέατρο Βράχων, όπου το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε έπειτα από πρόσκρουση σε κολόνα φωτισμού. Οι τρεις επιβαίνοντες αμέσως έσπευσαν να εξαφανιστούν στις ερημικές περιοχές πέριξ του θεάτρου. Οι αστυνομικοί κατά την έρευνα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου βρήκαν το υποπολυβόλο, το οποίο μετέφεραν αμέσως στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστικό έλεγχο, καθώς ως γνωστόν οι τρομοκράτες στην Αγία Παρασκευή χτύπησαν τους αστυνομικούς με υποπολυβόλα Καλάσνικοφ.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, το όπλο ήταν «καθαρό» και δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε παράνομες πράξεις. Οσο για το αυτοκίνητο, δεν ήταν κλεμμένο και ανήκει σε Αλβανό υπήκοο, ο οποίος διαμένει στην Καλλιθέα.
Από την αστυνομία έγινε έρευνα στο σπίτι του εξαφανισμένου αλλοδαπού, πλην όμως δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να τους οδηγήσει στα ίχνη του.

«Έμφραγμα» στην Αττική από την μπόρα


Η σχυρή καταιγίδα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής νωρίς το απόγευμα της Δευτέρα είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στους περισσότερους οδικούς άξονες με πλημμύρες και πολλούς φωτεινούς σηματοδότες εκτός λειτουργίας.

Η οδός Πειραιώς μετετράπη σε «ποτάμι» και η κυκλοφορία διεκόπη για αρκετή ώρα και στα δύο ρεύματα από την Π. Ράλλη έως και τη Χαμοστέρνας λόγω πλημμυρισμένου οδοστρώματος.

Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις υπήρξαν και στα νότια προάστια όπου πλημμύρισαν δρόμοι λόγω της βροχής, ενώ πολύ αυξημένη ήταν η κίνηση και στην Αττική Οδό προς Ελευσίνα και προς Μαρκόπουλου, και στα δύο ρεύματα.

Στην Αττική η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 15 κλήσεις για κοπές ξεριζωμένων δένδρων και για απομάκρυνση διαφόρων αντικειμένων (πινακίδων, τεντών) που αποκολλήθηκαν από τον δυνατό αέρα, καθώς και για απάντληση υδάτων.