Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Έφηβος ετών 85...



O Ολυμπιακός έχει τα γενέθλιά του και το RedPlanet.gr καταγράφει τα γεγονότα εκείνα, που διαφοροποιούν τον σύλλογο αυτό από τους υπόλοιπους και τον έχουν καταστήσει Θρύλο της Ελλάδας. Δημιουργήθηκε για να αποτελέσει ανάχωμα στο κατεστημένο των Αθηνών, προασπίζοντας αξίες και ιδανικά μιας κοινωνίας με διακριτές τάξεις. Υπήρχε μια τεράστια μάζα, δίχως φωνή, δίχως τρόπους έκφρασης και διαφυγής από την σκληρή καθημερινότητα μέσα στην οποία διαβιούσε, αναγκαζόμενη να σκύβει το κεφάλι, δεχόμενη άλλους να άγονται και να φέρονται εξ' ονόματός της. Αυτή η κοινωνία, είχε ανάγκη εκείνο τον συνδετικό κρίκο, που θα μπορούσε να ενώσει την φωνή της και να καταδείξει με τρόπο εμφατικό ότι μέσα από την πλατιά λαϊκή μάζα μπορούν να αναδυθούν στον αφρό όλα εκείνα τα αυθεντικά στοιχεία που υποδουλώνουν παράλληλα το πάθος, την ευγενή άμιλλα, το δίκαιο.

Το καταστατικό ίδρυσης του Ολυμπιακού, το σύμβολο και τα χρώματά του

Επειδή ο αθλητισμός αποτελεί μια μικρογραφία της εκάστοτε κοινωνίας, η ίδρυση ενός συλλόγου που να περικλείει όλα τα προαναφερθέντα, αποτελούσε μια ανάγκη στα μέσα της δεκαετίας του '30 την προηγούμενη εκατονταετία και η προσπάθεια αυτή πήρε "σάρκα και οστά" στις 10 Μαρτίου του 1925. Μια μεγάλη παρέα, γεμάτη όρεξη και πάθος, συναντήθηκε στην ταβέρνα του Μοίρα στον Πειραιά και αποφάσισε να μετουσιώσει σε πράξη την σκέψη αυτή. Εκείνη την ημέρα "Συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον “Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς” σωματείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωματικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής".


ΠΗΓΗ:RedPlanet.gr

Συλλήψεις για το gamato.info


Συνελήφθησαν σήμερα από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έξι άτομα που εμπλέκονται με τη λειτουργία της ιστοσελίδας gamato.info. Η επιχείρηση της δίωξης έγινε σε Αττική, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη.Σχηματίστηκε δικογραφία για 11 άτομα, από τα οποία, τα δύο βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι δύο αυτοί φέρονται ως οι διαχειριστές της ιστοσελίδας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση οπτικοακουστικού υλικού.Στου υπεύθυνους του gamato.info είχε υποβάλει μήνυση για διαφυγόντα κέρδη ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, η εταιρεία προστασίας οπτικοακουστικών έργων.Η ιστοσελίδα προσέφερε links για να μπορούν οι χρήστες να κατεβάζουν δωρεάν κινηματογραφικές ταινίες, μουσική και λογισμικό, προγράμματα και παιχνίδια.Η ιστοσελίδα έχει πέσει, όπως και οι άλλες ελληνικές ιστοσελίδες torrent, οι οποίες μετά την είδηση της σύλληψης δεν λειτουργούν.Το gamato.info έχει 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις και είναι χαρακτηριστικό ότι το ροζ DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου, κατέβηκε 900.000 φορές.Από τις διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι επτά σκληροί δίσκοι, εκ των οποίων οι δύο εξωτερικοί, πέντε φορητοί υπολογιστές, εξακόσιοι τέσσερις οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι.Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά την πειρατεία, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.Η λιανική αξία μόνο για παράνομο λογισμικού –που αντιπροσωπεύει το απολεσθέν εισόδημα για την παγκόσμια βιομηχανία λογισμικού- ξεπέρασε το όριο των $50 δισ. για πρώτη φορά το 2009.Με εξαίρεση τις απώλειες από τις ισοτιμίες, οι οικονομικές απώλειες για την Ελλάδα ανέρχονται σε €171 εκατομμύρια μόνο για παράνομο λογισμικό ενώ αν προσθέσουμε και τα Πνευματικά δικαιώματα από τις Κινηματογραφικές ταινίες, μουσικά τραγούδια, παιχνίδια κ.α συνολικά οι απώλειες τα τελευταία 7 έτη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εταιρειών πλησιάζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.Την εποπτεία όλων των ερευνών είχε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ιωάννης Σακελλάκος παράλληλα με την αρμόδια Εισαγγελέα για την Δίωξη των Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων κ. Ράικου Ελένη. Οι συλληφθέντες μαζί με τις σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς.


ΠΗΓΗ:http://www.news247.gr