Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

samsung galaxy note 5,3 ίντσες οθόνη δεν λέω τίποτα άλλο

η nokia θα χρησιμοποιήσει το ελεύθερο λογισμικό από το linux και θα ονομάζεται Taizen αφού η πρώτη προσπάθεια με το meego ατύχησε

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε συνεχείς εξελίξεις σε ότι αφορά τις μικρές συσκευές και ειδικότερα τα Smartphones. Εκτός απο τις κοινοτικές προσπάθειες βλέπουμε και τις εταιρείες να μάχονται μεταξύ τους προσφέροντας είτε κλειστές λύσεις είτε ελεύθερες.
Ένα απο τα γεγονότα που τάραξαν την αγορά και τους καταναλώτες ήταν η εγκατάλειψη του Meego απο τη Nokia λόγω συμφωνίας με τη Microsoft.
Ένας απο αυτούς που επηρρεάστηκε ήταν και η Intel η οποία αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμες της με τη Samsung. Έτσι λοιπόν τα projects Meego και Bada θα συγχωνευτούν με σκοπό να μας δώσουν το Taizen. Όλα αυτά σε συνεργασία με το Linux Foundation το οποίο θα αναλάβει την επίβλεψη και το host.
Το Taizen στοχεύει στην αγορά smartphones, tablets, smart TVs, netbooks αλλά και σε συσκευές εντός οχημάτων-μεταφορικών μέσων (invehicle infotainment devices) ενώ θα είναι χτισμένο γύρω απο τα HTML5 και WAC standards. Αρχικά τουλάχιστον δεν πρόκειται να έχουμε τεράστιες διαφορές, αφού το Taizen θα βασίζεται στον πυρήνα του Meego και επίσης θα διατηρήσει τις ίδιες οργανωτικές δομές και το ίδιο αναπτυξιακό μοντέλο.


Τα πρόσωπα στην δημοσιότητα από την συμμορία με τα καλάσνικοφ

Κοιτάξτε τις φάτσες μόνο, δεν χρειάζεται να διαβάσετε όλο το άρθρο

Από τις χθεσινές αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν συλληφθεί έξι (6) άτομα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, άγνωστοι μέχρι στιγμής. Από τους συλληφθέντες, οι πέντε (5) είναι νεαροί άνδρες αλβανικής καταγωγής και η έκτη, είναι μία δεκαεξάχρονη (16η) κοπέλα, ελληνικής καταγωγής.
Ειδικότερα πρόκειται για τους :

  • Αλέξανδρο ΠΕΠΑ του Δημητερ και της Βαλεντίνα, γεν το 1990 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
  • Ερμιρ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1991 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
  • Ερβιστ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1996 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
  • Ενεα ΠΑΝΟ του Αντον και της Μαρία, γεν. το 1987 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
  • Σωκράτη ΜΕΝΙΚΟ του Jorgjl και της Anaca, γεν. το 1989 στην Αλβανία, κάτοικος Νέου Κόσμου
  • 16χρονη, Ελληνίδα, κάτοικο Αθηνών.
Δίνονται στη δημοσιότητα, με σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, οι φωτογραφίες των παραπάνω πέντε (5), Αλβανικής καταγωγής, μελών της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων κρησφύγετον ή διαμερισμάτων διαμονής, καθώς και για την περίπτωση αναγνώρισής τους από τυχόν άλλα θύματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Αλέξανδρος ΠΕΠΑ


Ερμιρ ΜΕΤΑ

Ερβιστ ΜΕΤΑ

Ενεα ΠΑΝΟ

Σωκράτης ΜΕΝΙΚΟ
Η αστυνομική επιχείρηση σύλληψής τους ξεκίνησε χθες (10.10.11) το πρωί, μετά από διαδοχικές επιχειρήσεις, που άρχισαν από την περιοχή του Νέου Κόσμου, όπου εντοπίσθηκαν, σε προαύλιο χώρο υπό κατάληψη Επαγγελματικού Λυκείου, και συνελήφθησαν δύο (2) από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (Ερμιρ ΜΕΤΑ, Ερβιστ ΜΕΤΑ). Άλλα δύο (2) μέλη (Αλέξανδρο ΠΕΠΑ και η 16χρονη Ελληνίδα) εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης Super Market στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Νέο Κόσμο, όπου στάθμευσαν κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, το οποίο είχαν αφαιρέσει την 27.09.2011 από την περιοχή της Γλυφάδας, μετά από ένοπλη ληστεία σε διαμέρισμα. Τα άλλα δυο (2) τελευταία μέλη συνελήφθησαν σε οδούς του Νέου Κόσμου και του Παγκρατίου, ύστερα από εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις.
Σε έρευνες που επακολούθησαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, καθώς και σε διαμερίσματα που διέμεναν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν τα εξής:

  • Στο κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με επτά (7) φυσίγγια, καθώς και ένα (1) μαχαίρι.
  • Σε διαμέρισμα της οδού Αγκύλης 27, στο Νέο Κόσμο, που διέμενε ο Αλέξανδρο ΠΕΠΑ με τη 16χρονη Ελληνίδα, δύο (2) Καλασνικοφ με γεμιστήρες των 27 και 28 φυσιγγίων αντίστοιχα, ενενήντα τρία (93) φυσίγγια για Καλάσνικοφ, ένα (1) πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ, κάλυκες και βολίδες, ένα (1) μαχαίρι, μικροποσότητα ινδικής κάνναβης, καθώς και πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών
  • Σε διαμέρισμα της οδού Βουτσινά 26, στο Νέο Κόσμο, που διατηρούσε ο Αλέξανδρο ΠΕΠΑ, έξι (6) φυσίγγια.
  • Σε διαμέρισμα της οδού Μανδροκλέους 23-25, στο Νέο Κόσμο, που διατηρούσε ο Ενεα ΠΑΝΟ, κλειδιά αυτοκινήτων.
  • Σε διαμέρισμα της οδού Αλεξανδρείας 63, στο Νέο Κόσμο, που διατηρούσε η 16χρονη Ελληνίδα, τρεις (3) σελίδες με αποκόμματα ηλεκτρονικών εφημερίδων με ληστείες που είχε διαπράξει η εγκληματική οργάνωση.

Eπιπλέον στην κατοχή τους κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοκίνητα, που ανήκουν στην ιδιοκτησία στενού συγγενικού προσώπου του Ενεα ΡΑΝΟ, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής από χώρους ληστειών, καθώς και για τη μεταφορά των κλοπιμαίων.
Στον Ερμιρ ΜΕΤΑ, έχουν επιβληθεί, με διάταξη του Ανακριτή, περιοριστικοί όροι εμφάνισης, δύο φορές κάθε μήνα, για υποθέσεις ναρκωτικών.
Οι έξι (6) συλληφθέντες σήμερα το απόγευμα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, κατά περίσταση, είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, κατ΄ εξακολούθηση διάπραξη ληστειών, παράνομη κατοχή όπλων βαρέως τύπου, παράνομη κατοχή ναρκωτικών, αντίσταση κατά αστυνομικών και βιασμό.

Έληξε η απεργία στα Ελληνικά Πετρέλαια

Λίγες ώρες κράτησε τελικά η απεργία στα ΕΛΠΕ, αλλά ήταν αρκετές για να πανικοβληθούν οι πολίτες και να επωφεληθούν οι κερδοσκόποι. Το απόγευμα της Τρίτης, το Σωματείο των Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια αποφάσισε την αναστολή της απεργίας, που άρχισε τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου...