Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ξετρύπωσαν λαθρομετανάστες μέσα από τους σωλήνες εμπορικής αμαξοστοιχίας


Επιβιβάστηκαν στη Θήβα και προορισμός τους ήταν η  Αυστρία.

Μπλόκο σε εμπορική αμαξοστοιχία έκανε η αστυνομία στο Σ.Σ. Λειανοκλαδίου, μετά από πληροφορίες που είχαν, ότι είχαν επιβιβαστεί σε αυτή λαθρομετανάστες.

Την εμπορική αμαξοστοιχία που ξεκίνησε από την Αθήνα με προορισμό την Αυστρία, την σταμάτησαν στο Λειανοκλάδι και ψάχνοντας οι αστυνομικοί ξετρύπωσαν μέσα από τους σωλήνες που βλέπετε στις φωτογραφίες 10 Πακιστανούς, τους οποίους συνέλαβαν και μετέφεραν στο αστυνομικό μέγαρο.





Ποδοσφαιρικό θαύμα με πέναλτι;

Έχουμε δει πολλά στο ποδόσφαιρο αλλά τέτοιο πέναλτι ποτέ άλλοτε! Η μπάλα προσκρούει στο δοκάρι, ο γκολκίπερ πανηγυρίζει, όμως παίρνει αντίθετο φάλτσο σαν να μαγνητίζεται και καταλήγει στα δίχτυα. Πέναλτι που έκρινε την άνοδο! Το πιο παράξενο ίσως γκολ για το 2011.






http://www.sport24.gr/Paraxena/podosfairiko_thauma_me_penalti.1101103.html

30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ο μεγαλύτερος ετήσιος θεσμός του Πολιτισμού φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης...

Τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό




Επιβατικό τρένο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα με 400 επιβάτες, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά στο ύψος των Διαβατών με Ι.Χ φορτηγό, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί σε ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση.

Από τη σύγκρουση ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς ενώ η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε. Προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το τμήμα τροχαίας Χαλκηδόνας.




http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/58526/treno-sygkroysthke-me-forthgo

Άμλετ (Hamlet), William Shakespeare






Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Ηθοποιοί: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΒΑΚΟΥΣΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΨΑΛΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ, ΤΟΝΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ, ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΦΑΙΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΞΑΡΧΕΑΣ
Τον ΑΜΛΕΤ του William Shakespeare παρουσιάζει η 5η ΕΠΟΧΗ, το καλοκαίρι του 2011.
Πρόκειται για το κορυφαίο έργο του...

Εκπαιδευτικά προγράμματα τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου στο Παιδικό Μουσείο..



•Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Ιουνίου 2011, «Βάρκα με κουπιά»
Τι επιπλέει και τι βυθίζεται; Από τι υλικό θα φτιάξουμε τη βάρκα μας και με ποιον τρόπο, ώστε να επιπλέει; Τα παιδιά θα πειραματιστούν με το νερό και διάφορα αντικείμενα για να ανακαλύψουν τι συμβαίνει γύρω τους.
•Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, «Μέσα σε μια λίμνη»
Τα παιδιά ευαισθητοποιούνται για την ύπαρξη και την ωφέλεια των οργανισμών στις λίμνες και για τον τρόπο προστασίας τους. Με οδηγό τη φαντασία τους διακοσμούν τη δική τους λίμνη με χρώματα και υλικά που επιλέγουν.
•Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Ιουνίου 2011, «Κορνίζες για το καλοκαίρι»
Με στάμπες, κολάζ και ζωγραφική, τα παιδιά διακοσμούν και δημιουργούν κορνίζες που θα χρησιμοποιήσουν για τις καλοκαιρινές τους αναμνήσεις.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι: 11.00 – 11.45, 12.00 – 12.45, 13.00 – 13.45, 14.00 – 14.45

H οικονομική συμμετοχή είναι 7,00 ευρώ για κάθε παιδί και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Για παιδιά 7-12 χρόνων
•Σάββατο 11 Ιουνίου 2011, «Οι συλλογές του Μουσείου μέσα από τα μάτια ενός ρομπότ»
Με ποιον τρόπο μπορεί να δει ένα ρομπότ τα αντικείμενα μιας συλλογής του Μουσείου; Τι σχέση μπορεί να έχουν οι αισθητήρες; Ποιος θα μπορούσε να τους βοηθήσει; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις απαντήσεις μέσα από παιχνίδια με το υλικό του κουτιού Lego Mindstorms.
•Κυριακή 12 Ιουνίου 2011, «Το θαυματοτρόπιο» Είναι δυνατόν να βλέπουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που στην πραγματικότητα βλέπουμε; Υπάρχει τρόπος να «γελαστούν» τα μάτια μας; Τα παιδιά ανακαλύπτουν την έννοια της οπτικής απάτης και δημιουργούν το δικό τους θαυματοτρόπιο.
•Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, «Μια σβούρα ή μια ψευδαίσθηση;»
Ποιες πληροφορίες μπορεί να μεταφέρει το φως στον άνθρωπο; Η όραση είναι μια ακριβής αίσθηση; Τα παιδιά πειραματίζονται με το φως και το όργανο της αίσθησης και δημιουργούν σβούρες ψευδαισθήσεων.
•Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, «Ανοίγοντας διάλογο με ένα ρομπότ»
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με ένα λογισμικό πρόγραμμα, να πειραματιστούν με κινητήρες, αισθητήρες και να γίνουν ρομποτομεταφραστές, μεταφράζοντας τη γλώσσα των ανθρώπων σε γλώσσα του ρομπότ.
•Κυριακή 26 Ιουνίου 2011, «Η συμμετρία»
Τα παιδιά ευαισθητοποιούνται σε θέματα συμμετρίας και τη σχέση που έχει με το βασικό όργανο της όρασης, τα μάτια. Τέλος, φτιάχνουν τα δικά τους έργα συμμετρίας με τη χρήση χαρτιού και μελανιού.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 12:00 – 13:30.

H οικονομική συμμετοχή είναι 10,00 ευρώ για κάθε παιδί και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου-Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων” με τη συνεργασία του σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο” είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00–14:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00.

H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη.
Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση.

Παιδικό Μουσείο
Κυδαθηναίων 14, Πλάκα







http://entertainment.in.gr/html/ent/749/ent.106749.asp

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τα δεύτερα γενέθλιά του!






Οι εκθεσιακοί του χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριό του. Το εισιτήριο θα είναι μειωμένο με γενική είσοδο 3 ευρώ.

Το βράδυ στις 9:00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει έργα Strauss Jr., Vivaldi, Piazzolla, Delibes και Tchaikovsky.
Η είσοδος για τη συναυλία θα είναι ελεύθερη.




http://entertainment.in.gr/html/ent/527/ent.107527.asp

Τα smartphones ζημιώνουν τις πωλήσεις των PC





Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, πάνω από το μισό των 45 εκατ. κινητών τηλεφώνων που πουλήθηκαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο ήταν «έξυπνα», είχαν δηλαδή ικανότητα περιήγησης στο Διαδίκτυο,...

Αφιέρωμα: Ναύπλιο




Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο, είναι η πόλη που κατέχει μια από τις...

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα MAD VMA 2011 by Vodafone CU!








Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι τα MAD VMA 2011 by Vodafone CU..

ΕΓΚΥΟΣ Η SHAKIRA;;;




Οσο πάνε και πληθαίνουν οι φήμες και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για...

Καλοκαίρι στην πόλη



Ναι, είναι αλήθεια... τα αφήνουμε όλα πίσω μας και ξεκινάμε για νέες καλοκαιρινές διαδρομές και εξερευνήσεις, όπως κάθε χρόνο. Και μόνο στον «Ελληνικό Κόσμο» έχουμε αυτή τη δυνατότητα, για δέκα ξεχωριστές ημέρες, για ένα μοναδικό καλοκαίρι.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 χρονών και προϋποθέτει μόνο καλή διάθεση και χαμόγελο. Ένα χαμόγελο με το οποίο, άλλωστε, μας καλωσορίζουν και μας φιλοξενούν στο Kέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και φέτος οι μουσειοπαιδαγωγοί.

Παιχνίδια, δράση, δημιουργία και έκφραση είναι όλα όσα αναζητά κανείς για το καλοκαίρι. Φέτος, μπορεί να τα βρει στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη», στις δραστηριότητες των δύο διαφορετικών δεκαημέρων που προτείνονται:
«Ζητούνται καλλιτέχνες...»
«Όλου του κόσμου οι μύθοι ας γίνουν τώρα παραμύθι!»

Επίσης, φέτος -και πρώτη φορά- θα περάσουμε μαζί τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου με το πενθήμερο πρόγραμμα «Μια ανάσα πριν από το φθινόπωρο...», για να ξεκινήσουμε το σχολείο με άλλη διάθεση!
Διαλέγουμε όποια περίοδο θέλουμε και οι διακοπές μας γίνονται μεμιάς ανεπανάληπτες.
Θα τις χάσουμε;









http://summer.hellenic-cosmos.gr/2011/index.html

Χαλάει ο καιρός το τριήμερο...




Η πρώτη μεγάλη έξοδος του φετινού καλοκαιριού έχει ήδη ξεκινήσει από το πρωί, ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Ωστόσο, οι προγνώσεις της ΕΜΥ...

Ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλου γεμιστά με Dirollo καπνιστό




Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά:
Υλικά για 4 άτομα...

Μυρίζουν τα μαλλιά τσιγάρο;;





Αν τα μαλλάκια σας μυρίζουν τσιγάρο σας έχουμε κολπάκια...

208 ΚΙΘΑΡΕΣ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ


Ο καλλιτέχνης Oekkes Yildirim διακόσμησε 16 λεμονιές με 208 κιθάρες στο Dusseldorf της Δυτικής Γερμανίας. Σχεδιάζει την πώληση αυτών όταν το έργο τέχνης του τελειώσει την 19 Ιουνίου, όπου και θα δωρίσει τα χρήματα για τα νηπιαγωγία της πόλης.

Αγανακτισμένος αλλιώς!



Με ρωτάνε γιατί δεν γράφω για τους αγανακτισμένους. Τόσο καιρό σκέπτομαι να γράψω γι αυτούς και διστάζω. Τους θαυμάζω που αγανακτούν και αγανακτώ που τους θαυμάζω.

Μας ενώνουν πολλά: ο τρόπος που βρίσκονται (πριν είκοσι χρόνια είχα οραματιστεί τον πολιτικό ρόλο του Ιντερνέτ), το γεγονός ότι είναι ακηδευμόνευτοι και ανεξάρτητοι, η οργή που εκφράζουν. Μας χωρίζει όμως ένα βασικό: τα πράγματα για τα οποία αγανακτούν. Νομίζω ότι πυροβολούν λάθος στόχους. Μουντζώνουν το Μνημόνιο, την Τρόικα, το ΔΝΤ – λες κι ευθύνονται για τα δικά μας προβλήματα. Καταριούνται το σύμπτωμα και το φάρμακο – σαν να προκάλεσαν την αρρώστια.

Τι την προκάλεσε;

Θεσσαλονίκη: έκθεση με φωτογραφικές μηχανές μιας άλλης εποχής



Σπάνιες φωτογραφικές μηχανές και κάμερες μιας άλλης εποχής φιλοξενούνται στον Πολυχώρο Εικόνας «Κούνιο», που κάνει απόψε επίσημη πρεμιέρα με την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Σχίζα: «Τέσσερεις εκδοχές για το αστικό τοπίο».

Το «μουσείο» παλιών φωτογραφικών μηχανών θα λειτουργεί στο υπόγειο του...

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Παρασκευή 10.6.11




Καιρικές συνθήκες: Ηλιοφάνεια αναμένουμε την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα ορεινά τμήματα της... Μακεδονίας της Θράκης αλλά και της Στερεάς τις θερμές ώρες της ημέρας οι αραιές νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.






http://www.meteo-news.gr/