Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Χαλάει ο καιρός το τριήμερο...




Η πρώτη μεγάλη έξοδος του φετινού καλοκαιριού έχει ήδη ξεκινήσει από το πρωί, ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Ωστόσο, οι προγνώσεις της ΕΜΥ... δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές για τους εκδρομείς, ιδίως στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, αφού η λιακάδα των τελευταίων ημερών θα αντικατασταθεί από άστατο καιρό.



Για σήμερα Παρασκευή, αν και κατά βάση προβλέπεται αίθριος καιρός, από τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά και πιθανόν τοπικές μπόρες στα ορεινά των υπολοίπων βορείων και κεντρικών περιοχών. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα νότια θα φτάνουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ.



Αντιστοίχως, το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν και στα ορεινά των υπολοίπων βορείων και κεντρικών περιοχών της χώρας). Τα ίδια περίπου αναμένονται και την Κυριακή, με άστατο καιρό να προβλέπεται σε Ιόνιο, ηπειρωτικά και βόρειο Αιγαίο, όπου ίσως σημειωθούν και σποραδικές βροχές και καταιγίδες.



Πάντως, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα έχουμε παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Αναλυτικά, στην Κέρκυρα όλο το προσεχές τριήμερο προβλέπεται κατά βάση ηλιοφάνεια, παροδικές νεφώσεις και θερμοκρασία σταθερά πάνω από 20 βαθμούς κελσίου. Λιακάδα και θερμοκρασία μέχρι και 27 βαθμούς, ιδίως στις μεσημεριανές ώρες, προβλέπεται στην Ρόδο. Στην Μύκονο, την Πάρο, την Σαντορίνη και γενικώς τις Κυκλάδες προβλέπεται ιδανικός καιρός, με ηλιοφάνεια κατά βάση και ασθενείς ανέμους.



Αντιθέτως, οι ταξιδιώτες στις παραλίες της Χαλκιδικής θα βιώσουν το απόγευμα της Παρασκευής αλλά και από το μεσημέρι της Κυριακής βροχές και καταιγίδες, όπως και ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Καλός σχετικά καιρός αναμένεται στα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ όσοι μείνουν στην Αθήνα, ας φροντίσουν τουλάχιστον να πάνε μια βόλτα στις παραλίες. Οι προγνώσεις λένε ότι και ήλιος καυτός θα υπάρχει και υψηλές θερμοκρασίες...





http://www.star.gr/ellada_kosmos/95397

Δεν υπάρχουν σχόλια: