Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλου γεμιστά με Dirollo καπνιστό




Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά:
Υλικά για 4 άτομα...
150 γρ. Dirollo καπνιστό 15% λιπαρά κομμένο σε κυβάκια
50 γρ. Dirollo κεφάλι 17% λιπαρά τριμμένο
500γρ. κιμά από κοτόπουλο
3 φέτες ψωμί σίκαλης χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
1 χούφτα μαϊντανό κομμένο σε χοντρά κομμάτια
3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή μισό κουτ. γλυκού ξερή
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
• Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ στους 210οC και στρώνετε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος.
• Τοποθετείτε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το κρασί και τη φρέσκια ρίγανη (αν χρησιμοποιήσετε) στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
• Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου, το μουλιασμένο και στυμμένο ψωμί, το μίγμα του κρεμμυδιού, την ξερή ρίγανη (αν δεν χρησιμοποιήσετε φρέσκια), το Dirollo κεφάλι, την πάπρικα, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά τα υλικά.
• Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μίγμα του κιμά και πλάθετε στρογγυλούς κεφτέδες στο κέντρο των οποίων τοποθετείτε από ένα κυβάκι Dirollo καπνιστό και τους ξαναπλάθετε ώστε να είναι από παντού καλυμμένο το τυρί.
• Αραδιάζετε τα κεφτεδάκια στο ταψάκι και το τοποθετείτε ψηλά στο φούρνο. Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
• Τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

Tip: Αφήστε το μίγμα του κιμά στο ψυγείο μισή ώρα πριν πλάσετε τα κεφτεδάκια για να μαριναριστεί ο κιμάς με τα αρώματα των μυρωδικών.








http://www.dirollo.gr/recipe.aspx?id=1006

Δεν υπάρχουν σχόλια: