Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΜΕ: Σοβαρά προβλήματα στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών


Σοβαρά προβλήματα στην επιμόρφωση ιδίως των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών διαπιστώνει η ΟΛΜΕ σε επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όπως επισημαίνει το δ.σ. της ΟΛΜΕ,«δεν τηρήθηκε ούτε η

Νέο σύστημα προμηθειών προανήγγειλε ο Α. Λοβέρδος


Ένα νέο ριζοσπαστικό σύστημα προμηθειών χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναρωτήθηκε μάλιστα «γιατί πρέπει

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της κατέθεσε η Απογευματινή Α.Ε.


Αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η Απογευματινή Α.Ε., η εταιρεία που εκδίδει την ομώνυμη εφημερίδα.

Επιδιώκει να εξασφαλίσει την συγκατάθεση του 51% των πιστωτών της προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη της και να υλοποιήσει σχέδιο εξυγίανσης.

Εν τω μεταξύ αύριο αναμένεται να συζητηθούν στο Πρωτοδικείο η αίτηση ασφαλιστικών

Siemens: Ολιγοήμερη αναβολή μετάβασης μελών της εξεταστικής στο Μόναχο


Ολιγοήμερη αναβολή της μετάβασης στο Μόναχο του κλιμακίου των Ελλήνων βουλευτών - μελών της εξεταστικής επιτροπής της Siemens ζητάει η εισαγγελία του Μονάχου.

Αιτία, η επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων.

Το κλιμάκιο της επιτροπής επρόκειτο να μεταβεί στο Μόναχο

Ο Rokakias ανανεώθηκε


Μας το "ταχυδρομησε":
rokakias.blogspot.com

Κοντεύουμε να κλείσουμε ένα χρόνο στην bloggόσφαιρα και ανανεώνουμε για μια ακόμα φορά την σελίδα μας. Ελπίζουμε να σας αρέσει. Καλούμε εσάς και τους αναγνώστες σας να μας επισκεφθείτε και να χαλαρώσετε διαβάζοντας τα καλύτερα άρθρα απ' όλες τις κατηγορίες. Η θεματολογία του Rokakia είναι κάτι που δίνουμε μεγάλη βάση και ευχαριστούμε που το αναγνωρίζετε.

Αγόραζαν το φάρμακο 180 ευρώ και το πουλούσαν 2.943!


Υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και διαφθοράς αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Καπελέρη βρίσκονται και ερευνώνται:

- Τέσσερις γιατροί οι οποίοι έκαναν εισαγωγές σκευάσματος από το εξωτερικό. Αγόραζαν το σκεύασμα 180 ευρώ, και το υπερτιμολογούσαν στη συνέχεια ο διαθέτοντας το στον ΟΠΑΔ έναντι 2.943 ευρώ! Η ζημιά για το δημόσιο ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ

- Υπόθεση εικονικών παραστατικών στον ΟΠΑΔ με ζημία 4 εκατ. ευρώ. Ασφαλισμένοι

Με αλλαγές στο κόμμα προειδοποιεί ο Σαμαράς


Ματαιώθηκε, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα και την Τρίτη περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στη Χίο, με την οποία ο Αντώνης Σαμαράς επρόκειτο να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Βογιατζή για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον κ. Σαμαρά στη Χίο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του νησιού και επέστρεψε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που μέχρι στιγμής σηκώνει μόνος του το κύριο βάρος της προεκλογικής προσπάθειας, θεωρεί ότι η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι από τις περιοχές που μπορούν να βαφτούν «μπλε» στο χάρτη τη βραδιά των εκλογών.

Την Κυριακή πάντως, από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, κήρυξε πανστρατιά, προκειμένου να κινητοποιήσει τους βουλευτές του, αφού ο κομματικός

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ


To "διαβάσαμε" στο:
fimotro.blogspot.com

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον από την Ελλάδα και την Ιταλία ωθεί ανοδικά τις τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις ανώτερου στελέχους της μεγαλύτερης ιστοσελίδας στεγαστικών ζητημάτων στη Βρετανία.Ο Μάϊλς Σίπσαϊντ, εμπορικός διευθυντής της Rightmove Plc δήλωσε στη διάρκεια τηλεοπτικής

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τις ελληνικές αποστολές στις ΗΠΑ


Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας για όλες τις ελληνικές αποστολές στις ΗΠΑ, μετά από απειλητικό τηλεφώνημα άγνωστου την περασμένη εβδομάδα, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Λος Άντζελες.

Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αναφέροντας ότι ο άγνωστος απείλησε με επιθέσεις κατά προσωπικού και κτηρίων των ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών, εφόσον δεν ικανοποιείτο το αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου σε ορισμένους Ιρανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα

το πιο μεγάλο ψέμα

καλησπέρα με τραγουδάκια!

Χρονια πολλά.........


Χρόνια πολλά Κωνσταντίνε......Ο x-επίτιμος "πάτησε" σήμερα τα 92 του χρόνια-ζωή να έχει να τυραννάει το Σαμαρά....Εμείς τι να ευχηθούμε...;Αντε και η Ντορούλα....Π....ός;
Δε μας βγαίνει.....Οπότε απλά....Να τα εκατοστήσετε κ.Μητσοτάκη.... (Υπομονή 8 χρόνια μείνανε)

Μήνυση για διάρρηξη από Α. Τσοχατζόπουλο



Υπονοούμενα για πολιτικά ελατήρια που υπαγόρευσαν τη διάρρηξη άφησε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά τη μήνυση κατά άγνωστων που κατέθεσε για τη διάρρηξη, το Σάββατο, στο πολιτικό του γραφείο στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με τη μήνυση, οι δράστες άνοιξαν χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και πήραν 15 ντοσιέ και άλλα 16 ντοσιέ από τη βιβλιοθήκη, καθώς και ένα μικρό χρηματικό ποσό. Οι φάκελοι περιείχαν οικονομικά στοιχεία, αποδείξεις πληρωμών, στοιχεία δικαστικών του

Σωσίας πολιτικού εξαπατά ηλικιωμένους!


Έρευνες σε όλη την Κρήτη κάνουν οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν έναν πολυμήχανο απατεώνα που εκμεταλλεύεται την ομοιότητά του με γνωστό πολιτικό πρόσωπο για να εξαπατά ανυποψίαστους ηλικιωμένους! Ως τώρα, ο ψευτοπολιτικός έχει ήδη αρπάξει μεγάλα χρηματικά ποσά από δύο θύματά του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο δράστης περίμενε έναν 81χρονο έξω από το σπίτι του, του συστήθηκε ως «πολιτικός» και φίλος του γιου του, ο οποίος δήθεν του χρωστούσε χρήματα… Ο ηλικιωμένος πείστηκε και έκανε ανάληψη 3.800 ευρώ από την

Επιτυχής δανεισμός της Eurobank στη διατραπεζική


Περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ κατάφερε να δανειστεί η Εurobank από τις αγορές.

Πρόκειται για την πρώτη συναλλαγή χρηματοδότησης ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου από ελληνική τράπεζα στη διεθνή διατραπεζική αγορά.

Σε ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρεται ότι αντισυμβαλλόμενος είναι διεθνής χρηματοοικονομικός όμιλος, η διάρκεια του δανείου είναι διετής, και το επιτόκιο του

Η Ελίνα του Βig Brother σε Τσόντα?


Μας το "ταχυδρομησε":
neamadata.blogspot.com

Eχθές είχαμε την πρώτη αποχώρηση από το Big Brother.. Η παίχτρια που αποχώρησε πρώτη από το σπίτι του μεγάλου αδερφού ήταν η γνωστή σε όλους πλέον Ελίνα, σαφώς δυσαρεστημένη.

Ακόμα δε βγήκε από το παιχνίδι και φήμες λένε ότι έχουν αρχίσει οι επαφές με τον γνωστό παραγωγό πορνό ταινιών Δημήτρη Σειρηνάκη! Για να δούμε...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ:17/10/2010 - Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας


Mας το "ταχυδρομησε":
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και στη χώρα μας το φαινόμενο της φτώχειας, καθώς ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 21% των Ελλήνων βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ ανεπίσημα στοιχεία ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 25%.
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας, το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, μέλος του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Δικτύου, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου που συνεπάγεται ένα τέτοιο δεδομένο.
Σύμφωνα με το Δίκτυο, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού βρίσκονται σε έσχατο σημείο και συμπληρώνονται πληθυσμιακά από
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 21% των Ελλήνων βρίσκονται κάτω από τα όρια της

Το ψηφοδέλτιο της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Μας το "ταχυδρομησε":
elattiki.blogspot.com

Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες
του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέκος Αλαβάνος
Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής –
Ελεύθερη Αττική είναι οι εξής:

Αγγελόπουλος Βένιος – Βόρειος Τομέας Αθήνας
Ο Β. Αγγελόπουλος είναι μαθηματικός, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Από τα φοιτητικά του χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί στο Παρίσι, όπου και βρισκόταν το Μάη του 1968. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε κυρίως με θέματα Παιδείας, με άρθρα και παρεμβάσεις, κυρίως εναντίον του εξετασιοκεντρικού σχολικού συστήματος.
Τα τελευταία χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί στα πλαίσια της «Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών» που αγωνίζεται ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση

Με καθυστέρηση κτίζουν εκεί που συκοφαντούσαν


Μας το "ταχυδρομησε":
ramnousia.blogspot.com

Ένα άρθρο του Νίκου Κοτζιά

Η πολιτική είναι επιστήμη και τέχνη.
Απαιτεί να αναλύει επιστημονικά και με προσοχή τις αλλαγές που συμβαίνουν στον σύγχρονο κόσμο και να ανοίγει δρόμο ώστε να μην καταπλακωθεί από αυτές, αλλά να τις αξιοποιήσει.
Απαιτεί, επίσης, να έχει την τέχνη να επιλέγει αποφασιστικά, χωρίς αναβολή, την ορθή στιγμή που θα πορευτεί σε νέους ή συμπληρωματικούς δρόμους με αυτούς που ήδη έχει.

Στην σημερινή εποχή Πολιτική σημαίνει να κατανοεί η Πολιτική ότι βρισκόμαστε στην

Χάθηκε η υπομονή από τους ανθρώπους


Μας το "ταχυδρομησε":
pentapostagma.blogspot.com

Η σημερινή κατάσταση δεν βοηθάει τον κόσμο. Άλλοτε η ζωή ήταν ήρεμη και οι άνθρωποι ήταν ήρεμοι και η βιασύνη που μπήκε στον κόσμο έκανε τους ανθρώπους ανυπόμονους. Παλιά ήξερε κανείς ότι θα φάη ντομάτα τέλη Ιουνίου, δεν τον απασχολούσε. Περίμενε τον Αύγουστο να φάη καρπούζι.
Ήξερε, τότε θα φάη σύκα, τότε θα φάει πεπόνι. Σήμερα τι γίνεται; θα πάει να φέρει ντομάτες από την Αίγυπτο νωρίτερα, δεν θέλει πορτοκάλλια που έχουν τις ίδιες

Η Ελλάδα κι η κατάρα της Ήρας : ένα παραμύθι για μεγάλα παιδιά



Μας το "ταχυδρομησε":
isonomia-gia-olous.blogspot.com

Κάπου σε μιαν άκρη μιας μεγάλης ηπείρου , ζούσε μια γυναίκα που την έλεγαν Ελλάδα.
Η Ελλάδα ήταν από τις πιο όμορφες και γυναίκες που υπήρξαν ποτέ στον κόσμο.
Γι αυτό την αγάπησαν όλοι οι αρχαίοι θεοί της και την προίκισαν.

Την αγάπησε ο Ποσειδώνας και της χάρισε τις πιο καθαρές θάλασσες στον κόσμο και τις γέμισε άσπρα νησιά μαγευτικά.
Την αγάπησε η Δήμητρα κι έκανε τη γή της εύφορη και γόνιμη
Την αγάπησε η Αρτεμις κι ευλόγησε τα δάση της

Επεισόδια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ - ΑΕΚ



Μας το "ταχυδρομησε":
epirusgate.blogspot.com

Επεισόδια σημειώθηκαν, χθες το βράδυ, μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας, που επέβαιναν στο πλοίο «OLYMPIC CHAMPION», και οπαδών άλλης ομάδας που περίμεναν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, να επιβιβαστούν στο ίδιο πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Οι οπαδοί έριχναν αντικείμενα μεταξύ τους, παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα την ομαλή αποεπιβίβαση και φορτοεκφόρτωση του πλοίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο μέλη του πληρώματος και ένας επιβάτης. Από τη Λιμενική Αρχή και για λόγους ασφαλείας

η 16χρονη με το καταπληκτικο κλαρίνο, Μάγδα ......

μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό αμέσως, δείτε και θα καταλάβετε

Μέτρα κατά της ανεργίας


Εννέα προγράμματα 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας θα ανακοινωθούν την Τρίτη μετά από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, της υπουργού Εργασίας και των κοινωνικών εταίρων.

Το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων αφορά την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τη διατήρηση θέσεων εργασίας.
Στόχος είναι να τεθεί ανάχωμα στην έκρηξη της ανεργίας που προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας θα υπερβεί το 2011, το

zeitgeist the movie δείτε το όλο

επειδή πολύς κόσμος δεν το έχει δει, αυτό το ντοκυμαντέρ ας το δει κάποιος με ελληνικούς υπότιτολους από εδώ, το psaxtiri το πιο ψαγμένο site.....

Η Σ. Αραβία προειδοποίησε την Ευρώπη για τρομοκρατική απειλή


Οι μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησαν πριν από μερικές ημέρες τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες για τρομοκρατική απειλή στη γηραιά "ήπειρο, κυρίως στη Γαλλία" που προέρχεται από την οργάνωση AQPA, την Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο.

"Πριν από μερικές μερικές ημέρες", οι Ευρωπαίοι έλαβαν ένα νέο μήνυμα των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών που μας ανέφερε ότι η Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο αναμφίβολα είναι ενεργή ή σκοπεύει να ενεργοποιηθεί, ο δήλωσε την Κυριακή ο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α.ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....


Μας το "ταχυδρομησε":
www.elattiki.blogspot.com

Σε στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ
μίλησε το Σάββατο (16/10/2010) το απόγευμα ο Αλ. Αλαβάνος
στα Γραφεία της Ελεύθερης Αττικής, Καμπάνη 2.
Μεταξύ άλλων ανάφερε:

«Ο μεγάλος αριθμός των συνδυασμών στην Περιφέρεια Αττικής, όπου ψηφίζει ο μισός σχεδόν ελληνικός λαός, η ιδιότυπη σύνθεσή τους με την διασπορά υποψηφίων από τη δεξιά, το κέντρο, την αριστερά σε δύο και τρία ψηφοδέλτια δείχνουν τη μεγάλη ρευστότητα της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα. Μερικοί έχουν αρχίσει ήδη να μοιρολογούν για τη δύση ενός πολιτικού τοπίου που οδήγησε την χώρα μας στη σημερινή καταστροφή. Άλλοι, όπως εμείς, καλωσορίζουμε μια ανατολή που φέρνει μαζί της την ελπίδα και το

Αυξάνονται «ανησυχητικά» τα «κρούσματα» εμφάνισης UFO στις ΗΠΑ


Μετά την «πολιορκία» της Νέας Υόρκης από τρία φωτεινά –κατά τα φαινόμενα αντικείμενα- στις 13 Οκτωβρίου, ημερομηνία την οποία είχε καταδείξει πρώην αμερικανός στρατιωτικός ως «παγκόσμια ημέρα εμφάνισης UFO», δύο ημέρες αργότερα το ανατολικό El Paso στο Τέξας βίωσε την ίδια εμπειρία τη νύχτα της 15ης Οκτωβρίου όταν τρία φωτεινά αντικείμενα αναστάτωσαν τους κατοίκους της περιοχής.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο, όπου φαίνεται καθαρά αρχικά ένα φως το οποίο

Θύμα διάρρηξης έπεσε ο Α. Τσοχατζόπουλος


Θύμα διαρρηκτών έπεσε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. Άγνωστοι μπήκαν στο πολιτικό του γραφείο και του πήραν προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Το ποσό που του πήραν ήταν πολύ μικρό και για αυτό οι άνδρες των αρχών προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα: Ήθελαν μόνο χρήματα οι δράστες ή ο στόχος τους ήταν έγγραφα του πρώην υπουργού;

Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν τα κάγκελα που υπάρχουν μεταξύ του γραφείου και της διπλανής πολυκατοικίας και το έργο τους έγινε ακόμα πιο εύκολο! Δεν τους εμπόδισε

Σήμερα τα... τέσσερα πορίσματα για το Βατοπέδι


Στις 4 σήμερα τα... τέσσερα πορίσματα για το Βατοπέδι.Διαβουλεύσεις και πυρετώδεις διεργασίες είχαν και θα έχουν έως το μεσημέρι της Δευτέρας οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι, καθώς με τα πορίσματά τους, που θα παραδώσουν στις 4 το απόγευμα, καλούνται να αποφανθούν για την παραπομπή πρώην υπουργών στο Ειδικό Δικαστήριο. Πάντως, αποκλείεται η έκδοση κοινού πορίσματος.

Στο ΠΑΣΟΚ, πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται δεδομένη η παραπομπή

2,3 εκατ. λίρες για τη... γυμνή Jerry Hall!


Αισιόδοξα μηνύματα πως η αγορά τέχνης μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης παρά την κρίση που εξακολουθεί να ταλανίζει Ευρώπη και Αμερική προσέφερε η χθεσινοβραδινή μεγάλη δημοπρασία έργων μοντέρνας τέχνης που διοργάνωσε ο οίκος Sotheby’s.
Μια δημοπρασία που ολοκληρώθηκε με τρόπο εντυπωσιακό, συγκεντρώνοντας περί τα 13,3 εκατομμύρια λίρες στερλίνες (άνω των 21 εκατομμυρίων δολαρίων), έναντι στόχου 10 εκατομμυρίων λιρών που είχαν θέσει οι ιθύνοντες του οίκου και κατά τη διάρκεια της οποίας εκποιήθηκαν μερικά ομολογουμένως αξιόλογα έργα, σε τιμές μάλιστα κατά τι

Ληστεία για... κλάματα!


Απόπειρα ληστείας περιπτέρου στα Γιάννινα οδήγησε στον αυτοτραυματισμό του ενός ληστή.

Στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, τρεις Αλβανοί σταμάτησαν με το αυτοκίνητό τους σε περίπτερο. Οι δύο παρέμειναν στο αυτοκίνητο και ο τρίτος με πιστόλι απείλησε την ιδιοκτήτρια του περιπτέρου, για να του δώσει τα χρήματα του ταμείου, η οποία όμως

Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο!


Ανεμοστρόβιλος πέρασε το βράδυ της Κυριακής από τον Βασιλικό Ζακύνθου, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σπίτια και ελαιοκαλλιέργειες, σε ένα αυτοκίνητο και σε μια βάρκα, ενώ προκάλεσε και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Το ευτύχημα είναι ότι ο ανεμοστρόβιλος δεν πέρασε μέσα από το χωριό του Βασιλικού,

το νέο τραγούδι του Βασίλη Καρρά με την Έλλη Κοκκίνου

Μια αναπάντεχη ερώτηση....


Καλό θα χαρακτήριζε κανείς το χθεσινοβραδυνό σόου του Γιώργου Καπουτζίδη αλλά κουραστικό...Το καλό είναι ότι γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό...Αυτό που έκανε καλή εντύπωση όμως ήταν στο δελτίο ειδήσεων του MEGA που ρώτησε το Στραβελάκη πόσο ήρθε ο Πανσερραικός...Ο Στραβελάκης δήλωσε αδιάβαστος μέχρι που τον ενημέρωσαν από το κοντρόλ για το αποτέλεσμα...Να κι ένας άμεσος και ειλικρινής χαρακτήρας στη τηλεόραση...Μας κούρασε το ψεύτικο και το στημένο...

Ο Ομπάμα παραδέχεται τα λάθη του


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη τακτικής, αλλά είπε ότι δεν μετανιώνει για κανένα από τα επιτεύγματά του από το 2008, σε συνέντευξή του στο New York Times Magazine, 15 ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές που λαμβάνουν πλέον την μορφή δημοψηφίσματος για τη διοίκησή του.

Ο Ομπάμα δήλωσε, ότι πιθανώς δεν επέμεινε στην πτυχή των δημοσίων σχέσεων, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Με δεδομένο τον αριθμό των πραγμάτων που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, καταφέραμε να

4,7 Ρίχτερ στην περιοχή των Ιωαννίνων


Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 20.55 την Κυριακή, με το επίκεντρο να εντοπίζεται σε περιοχή 44 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Ιωαννίνων και 167 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Πάτρας, και σε εστιακό βάθος 10

Εισαγγελέας ζητά την παραπομπή 12 ατόμων για τους Πυρήνες


Την παραπομπή 12 από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια Εισαγγελέας Εφετών Ξένη Δημητρίου.

Η Εισαγγελική λειτουργός στην, πλέον των 120 σελίδων, πρότασή της αποδίδει στους 12 νεαρούς, εκ των οποίων οι τρεις είναι προσωρινά κρατούμενοι, σειρά κατηγοριών που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες όπως η τοποθέτηση βομβών στο υπουργείο

Στα ταμεία η ευθύνη για τα ελλείμματα


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ (Aπό την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Τα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα της κυβέρνησης προκειμένου να πείσει τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι λόγοι υπέρτερου δημόσιου συμφέροντος επέβαλαν το μνημόνιο και τις περικοπές μισθών και συντάξεων στους δημόσιους υπαλλήλους καθώς και ότι τηρήθηκαν πλήρως οι αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας αποκαλύπτει σήμερα η «Κ.Ε.».

Περιέχονται σε έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς το ανώτατο δικαστήριο, που έφτασε ακριβώς την παραμονή της προηγούμενης δικασίμου και οδήγησε σε αναγκαστική αναβολή της συζήτησης της προσφυγής κατά του μνημονίου, για τις 23 Νοεμβρίου.

Στο έγγραφο γίνεται λόγος για έκτακτη και απρόβλεπτη ανάγκη της εθνικής οικονομίας,