Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Αναβλήθηκε η δίκη Χατζηκωστή


Αναβλήθηκε η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση της δολοφονίας του Κύπριου επιχειρηματία και εκδότη Άντη Χατζηκωστή. Το Κακουργιοδικείο αποφάσισε την επανέναρξη της στις 9 Σεπτεμβρίου, μετά από αίτημα της κατηγορούσας αρχής.

Δεν τα βρήκαν για Γκαλάς


Η συνάντηση των εκπροσώπων του Ουίλιαμ Γκαλάς με τον Δημήτρη Γόντικα για τη μετεγγραφή του Γάλλου αμυντικού έγινε, αλλά τελικά δεν υπήρξε καμία συμφωνία.

Οι εκπρόσωποι του διεθνή αμυντικού ήρθαν στην Αθηνά, όπως ακουγόταν τις τελευταίες ώρες, συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γόντικα, αλλά μετά από μία συνάντηση που κράτησε λιγότερο από μία ώρα, έφυγαν χωρίς να έχει επιτευχθεί κάποιο κοινό σημείο επαφής.

Εντοπίσθηκε η ταυτότητα του δολοφόνου της Εστεμίροβα


Η ρωσική αστυνομία εντόπισε την ταυτότητα του δολοφόνου της Νατάλια Εστεμίροβα, υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε την Πέμπτη ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έναν ακριβώς χρόνο μετά τη δολοφονία της, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

"Ο δράστης της δολοφονίας, ο δολοφόνος, αποκαλύφθηκε και εντοπίσθηκε η ταυτότητά του", δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ στο Εκατερίνμπουργκ, διευκρινίζοντας ότι εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ....


ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ,ΓΙΝΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ...ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ GOOGLE ΣΟΥ....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ...
ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ .....ΨΑΓΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ....

Μας κοροϊδεύουν! 11,5 εκ. ευρώ επιπλέον χορήγηση στα κόμματα


Φαίνεται τελικά πως λεφτά όντως υπάρχουν. Aπλά… μόνο για τους λίγους και καλούς. Η κυβέρνηση σε μια απόφαση-πρόκληση δημοσίευσε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τροποποίηση στην μείωση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων -στην οποία είχε προχωρήσει πριν από μήνες- επιβαρύνοντας τα κρατικά ταμεία με επιπλέον 11,5 εκατομμύρια ευρώ!

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ.....

ΕΙΚΟΝΕΣ......

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.....

Κοινωνία ώρα μηδέν...


ΠΗΓΗ:press-gr.blogspot.com

Από την Ρούλα Τάκη

Στην Βάρκιζα την Κυριακή ένα αυτοκίνητο με γυναίκα οδηγό και δύο άνδρες επιβαίνοντες έκλεισε ελαφρώς ένα μηχανάκι και για να το αποφύγει παραλίγο να τρακάρει με ένα μικρό φορτηγό. Δεν τράκαρε κανένας , δεν χτύπησε κανένας, προφανώς οι δύο οδηγοί είχαν καλύτερα αντανακλαστικά από της κυρίας που οδηγούσε και απεφεύχθη το ατύχημα.

«Περιβαλλοντικός άξονας» Γερμανίας, Γαλλίας Βρετανίας


«Άξονας» Βερολίνου, Παρισιού και Λονδίνου για τη μείωση της εκπομπής ρύπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες απευθύνουν κοινή έκκληση στην ΕΕ προκειμένου να μειώσει περαιτέρω την εκπομπή ρύπων, από 20% στο 30% από το 2020.

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος των τριών μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης υποστηρίζουν την άποψή της με άρθρα τους στους Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς , τη Φρανκφούρτερ Αλγκεμάϊνε και την Λε Μοντ

Στα μέσα Αυγούστου η δοκιμή του πυραύλου Bulava


Η δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Bulava πρόκειται τελικά να πραγματοποιηθεί στα μέσα του Αυγούστου μετά από μία αποτυχημένη δοκιμή η οποία ερευνάται από ειδική επιτροπή.

Η νέα δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στην Λευκή θάλασσα και το υποβρύχιο που θα φέρει τον πύραυλο και πρόκειται να εκτελέσει την δοκιμή είναι το Dmitry Donskoy κλάσης Akula ή Typhoon σύμφωνα με το ΝΑΤΟ το οποίο είναι και το μοναδικό σε υπηρεσία της κλάσης αυτής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το Πεντάγωνο ξέμεινε από... χρήματα


Ανοιχτό άφησε την Τετάρτη το Πεντάγωνο το ενδεχόμενο να καταφύγει σε επιπλέον μέτρα, ανάμεσα στα οποία και η μη καταβολή των μισθών, αν το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο δεν περάσει το ύψους 37 δισ. δολαρίων νομοσχέδιο περί αμυντικών δαπανών, πριν τις διακοπές που το σώμα έχει τον Αύγουστο.

Ανώτατο στέλεχος των Δημοκρατικών είπε ότι οι βουλευτές θα βρουν έναν τρόπο να περάσουν τον νόμο «μέσα σ' αυτή τη περίοδο». «Πρέπει να το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Τουρκική υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι - Αναχαιτίστηκαν από τέσσερα Mirage 2000


Σχηματισμός τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών αποτελούμενος από 6 F-16, εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ βόρεια από τη Σάμο, στις 15:05, πραγματοποιώντας 9 παραβιάσεις και 1 παράβαση.

Στη συνέχεια και πιο συγκεκριμένα στις 15:26, δύο F-16 αποκόπηκαν του σχηματισμού πραγματοποιώντας υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 23.000 ποδών, ενώ όλος ο σχηματισμός εξήλθε από το FIR ΑΘΗΝΩΝ νότια της Σάμου, στις 15:27.

Προβλημάτων συνέχεια για τη ΒΡ


Προβλημάτων συνέχεια για τη ΒΡ. Διαρροή που εντοπίσθηκε σε σωλήνα υποχρέωσε τη βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία να αναβάλει την κρίσιμη δοκιμή στη λειτουργία του νέου καλύμματος της πετρελαιοπηγής που έχει ως στόχο να σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού.

"Κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τη δοκιμή αυτή...εντοπίσθηκε διαρροή" σε έναν από τους αγωγούς. Ο αγωγός απομονώθηκε και θα επισκευασθεί πριν ξεκινήσει η δοκιμή", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η BP.

36 χρόνια από την εισβολή - Οι τεθωρακισμένες δυνάμεις της Εθνοφουράς - Πόσο ικανές είναι;


Συμπληρώνονται σήμερα 36 χρόνια από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και σε μερικές ημέρες είναι η επέτειοςτης τουρκικής εισβολής και ο κυπριακός λαός τιμά με διάφορες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής εκείνους που έπεσαν για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της νομιμότητας. Στις 8:20 το πρωί, την ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Η συμφωνία για τη νέα ΕΓΣΕΕ


Την επιθυμία της τριμερούς για τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα παρακάμπτει η νέα εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη την Πέμπτη από τους κοινωνικούς εταίρους.

Η νέα ΕΓΣΣΕ προβλέπει πάγωμα μισθών έως τον Ιούλιο του 2011, αύξηση από την 1η Ιουλίου στο ύψος του δείκτη πληθωρισμού της ευρωζωνης, που υπολογίζεται στο 1,5%, και από την 1η Ιουλίου του 2012 αύξηση με βάση τον ίδιο δείκτη που υπολογίζεται στο 1,7%.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.....

Ο Παπακωσταντίνου ξεπουλά την γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ" στον τραπεζίτη Σάλλα!!


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com

Άλλα έλεγε χθες το πρωί στους Ηπειρώτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!!!

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τραπεζών ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε., έπειτα από ενημέρωση που έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς, ότι υπέβαλε πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση, για την εξαγορά σημαντικών μεριδίων στις ανωτέρω δύο

Έλεγχος για τα δάνεια της Marfin στη μονή Βατοπεδίου μετά από αίτημα του Δημήτρη Τσιρώνη


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com
Την διεξαγωγή ελέγχου στις δανειακές συμβάσεις που έχει συνάψει η μονή Βατοπεδίου με την τράπεζα Marfin θα πραγματοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έπειτα από αίτημα του Ηπειρώτη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ....

Γιαγιά έσπασε τα κοντέρ για χάρη του έρωτα!


Την παροιμία που λέει ο έρωτας χρόνια δεν κοιτάει φαίνεται την ξέρουν και στην μακρινή Αυστραλία, όπου η Judith Slade ηλικίας 81 ετών οδηγούσε με ταχύτητα 164 χλμ. την ώρα για να μην χάσει από τα μάτια της τον αγαπημένο της!
Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, η σούπερ γιαγιά έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και δεν άκουγε τις σειρήνες του περιπολικού που προσπαθούσε να την σταματήσει για τέσσερα χιλιόμετρα.

“25ος Μεσημβρινός” – Άρθρο του Θανάση Μαυρίδη


πηγη:ksipnistere.blogspot.com
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο του έγκυρου οικονομικού αρθρογράφου Θανάση Μαυρίδη, με τίτλο “25ος Μεσημβρινός”, δημοσιεύει σήμερα το capital.gr. Το defencenet.gr κάνει μία εξαίρεση στην πολιτική του να μην αναδημοσιεύει άρθρα άλλων site, λόγω του γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος αρθρογράφος είναι άνθρωπος της αγοράς, αλλά δείχνει να διαθέτει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αισθητήριο της...

Οι Γκρίζοι Λύκοι στη Θράκη, περίεργη έρευνα τουρκικής οργάνωσης στην Βουλγαρία


Ολοένα και πιο ορατές είναι πλέον οι επιδιώξεις των Τούρκων για την ελληνική Θράκη καθώς και τις βουλγαρικές περιοχές που συνορεύουν με την συγκεκριμένη ελληνική περιοχή.
Παρά τα ανοίγματα της ελληνικής κυβέρνησης προς την μειονότητα, παρά την ανοχή που δείχνει η Αθήνα στις προκλητικές δραστηριότητες του επίσημου τουρκικού κράτους μέσω του Προξενείου που αυτό διατηρεί στην Κομοτηνή, παρά την γενικότερη αντίληψη που υπάρχει στην ελληνική πολιτική, οικονομική και μέρους της ακαδημαϊκής ελίτ ότι αν υποχωρήσουμε στα αιτήματα της Άγκυρας για την μειονότητα, πιθανόν να αποφύγουμε χειρότερα, φαίνεται ότι το τουρκικό κράτος εφαρμόζει για άλλη μία φορά την

Απάντηση ΥΠΠΟ σε δημοσιεύματα για τον Καραγκιόζη


Απάντηση σε δημοσιεύματα αναφορικά με τη γνωμοδότηση της UNESCO ότι ο Καραγκιόζης έχει τουρκική υπηκοότητα, έδωσε το υπουργείο Πολιτισμού,

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρεται στο χρονικό της τουρκικής πρότασης (και επικύρωσης από την επικύρωσης από την UNESCO) ένταξης του Θεάτρου Σκιών στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.....

Στην Αίγυπτο το «Αμάλθεια» για λόγους ασφαλείας


Στο αιγυπτιακό λιμάνι Ελ Αρίς ελλιμενίστηκε το σκάφος που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας, καθώς αναγκάστηκε να αλλάξει ρότα μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού ότι δεν επρόκειτο να του επιτραπεί ο πλους προς τη Γάζα.

Πρεμιέρα εκπτώσεων την Πέμπτη


Πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων την Πέμπτη 15 Ιουλίου. Θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Οι μειώσεις τιμών αναμένεται να φθάσουν έως και το 70% και οι καταστηματάρχες ελπίζουν να προσελκύσουν με τον τρόπο αυτό το ενδιαφέρον των καταναλωτών και να αντισταθμίσουν τη μείωση των πωλήσεων τους το προηγούμενο διάστημα.