Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;

ΕΒΡΑΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.....


Η απαντηση των Εβραιων στη κινηση "ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ"?
-Μια γαζα για καθε καραβι.....Ειναι τρελοι αυτοι οι Εβραιοι...

OI ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ......


Μαραγκος και οχι υπουργος στον οποιο αναφεροταν το καυτο mail....Καποιοι εχουν μπλεξει τα μπουτια τους...Αλλα συνηθισαμε πλεον σε καιριες θεσεις αχρηστους ανθρωπους...Αυτη η επιτροπη θα ριξει σιγουρα φως στην υποθεση....

facebook!!!




νέο μήνυμα κυκλοφορεί στο FACEBOOK για να ειδοποιήσει τους χρήστες του ότι πρέπει να πληρώνουν από 1η Ιουλίου!
"Το facebook gredits κυκλοφόρησε. Από μία 1 Ιουλίου θα χρειάζεται να συνδέεσαι με πιστωτική κάρτα στο facebook εκτός εάν στείλεις αυτό το μήνυμα (που προέρχεται από τους διαχειριστές του facebook) σε 22 συνδεδεμένους φίλους σου. Αλλιώς όποιος δεν το κάνει θα χρειάζεται πιστωτική κάρτα για να συνδεθεί στο facebook και πρέπει να την έχει ενεργοποιήσει εως 10 Ιουλίου10"

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ.....'H TYMΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ?


Mοίρα του τουρκικoύ Ναυτικού αποτελούμενη από τέσσερις φρεγάτες που προηγουμένως είχαν μετάσχει σε άσκηση στα δυτικά και νότια της Κρήτης και εν συνεχεία είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, έφτασαν χτές το πρωί στο λιμάνι της Καρθαγένης στην Ισπανία και αναμένεται να αναχωρήσουν για την Αν. Μεσόγειο. Eρώτημα είναι αν θα περάσουν από τον Τάραντα ή θα πλεύσουν κατ'ευθείαν. Μέσα στον παροξυσμό του νέο-οθωμανισμού της, η Τουρκία έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι τα νέα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια που θα σταλούν στην Λωρίδα της Γάζας, θα έχουν συνοδεία πολεμικών πλοίων του τουρκικού Ναυτικού!

Η Μοίρα αποτελείται από δύο φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ, δύο O.H.Perry (TCG Kemalreis, TCG Turgutreis, TCG Gaziantep, TCG Giresun) και το πετρελαιοφόρο "ΑΚΑΡ" και ανήκουν στην δύναμη της τουρκικής task force, Μediterranean Sield. O Tούρκος διοικητής της δύναμης. Mücahit Şişlioğlu, σε συνέντευξή του επάνω στην φρεγάτα Gaziantep (Ο.Η.Perry), χθες σε ισπανικά μέσα, είπε ότι "Παρακολουθούμε από πολύ κοντά τα γεγονότα και θα πράξουμε ανάλογα".

Πρόκειται προφανώς για εξέλιξη με εντελώς απρόβλεπτες συνέπειες.

Φυσικά η Άγκυρα δεν θα τολμήσει πέρα από βερμπαλισμούς να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο εκτός και αν αποφασίσουν να θυσιάσουν πέρα από 10-20 φανατικούς ισλαμιστές, όπως συνέβη χθες και μερικές φρεγάτες. Το Ισραήλ έχει αποδείξει ότι εννοεί αυτά που λέει.

Πληροφορίες από το Τελ-Αβίβ αναφέρουν ότι έχουν «παγώσει» όλα τα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τίθεται και θέμα συνέχισης παραδόσεων των συστημάτων.

Το γεγονός ότι το σύνολο των νεκρών, άσχετα αν μόνο ειρηνικοί ακτιβιστές δεν ήταν, ήταν τουρκικής καταγωγής και επέβαιναν στο τουρκικό καράβι, έχει θορυβήσει την τουρκική κοινή γνώμη.

Όπως είναι γνωστό από χθες, η Τουρκία έχει ανακαλέσει τον πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ, ενώ εκτός της απειλής της συνοδείας των επόμενων πλοίων, έχει απειλήσει και με «άνευ προηγουμένου, ανυπολόγιστα αντίποινα».

Τουλάχιστον ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντζ διευκρίνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤRT «δεν μπορούμε να κηρύξουμε πόλεμο - αυτό δεν θα ήταν σωστό». Βέβαια και να ήθελαν να κηρύξουν πόλεμο δεν θα μπορούσαν αφού δεν έχουν κοινά σύνορα και ένας "πόλεμος" θα περιοριζόταν σε αεροναυτικά επεισόδια με γνωστή την κατάληξη για την τύχη της τουρκικής Αεροπορίας εκ των προτέρων...

Την ίδια στιγμή οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού εν αναμονή πιθανών πυραυλικών επιθέσεων από την Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Γιαβάς- γιαβάς το πάει η Άγκυρα με τα νησια...

ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com
* "...Στο Πεντάγωνο, η δυσπιστία – για να μην πούμε η καχυποψία – έναντι της Άγκυρας περισσεύει και το κακό είναι ότι οι απέναντι δίνουν αφορμές για τη διατήρηση αυτού του κλίματος..."

Πού το πάνε ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Αχμέτ Νταβούτογλου; Στο Πεντάγωνο είναι ακόμη περισσότερο «κουμπωμένοι», μετά την «ιστορική» – όπως επιμένουν να αποκαλούν οι Τούρκοι – επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Για ένα είναι σχεδόν βέβαιοι: ότι η Άγκυρα «γιαβάς-γιαβάς» θα ξαναρίξει στο τραπέζι την πρόταση για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου! Και δεν εννοούν μόνο τα Δωδεκάνησα, για τα οποία επικαλούνται προβλέψεις συνθηκών οι οποίες ξεπεράστηκαν από την ανάγκη της Ελλάδας να αμυνθεί στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Εννοούν και τα νησιά του ΒΑ. Αιγαίου.
Η αναμονή της πρότασης για αποστρατικοποίηση δεν ...

είναι τυχαία. Οι στρατιωτικοί στο Πεντάγωνο στηρίζονται στην εμπειρία και στην ιστορία. Υπενθυμίζουν ότι όλες οι «προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στα ελληνοτουρκικά κατέληγαν πάντα σε πρόταση αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών». Το «αντάλλαγμα» ήταν πάντα αυτό που αναμένεται να δοθεί και τώρα: απόσυρση της 4ης Στρατιάς του Αιγαίου από τα παράλια της Σμύρνης. Η πρόταση είναι... «αδειανό πουκάμισο», γιατί επί της ουσίας Στρατιά του Αιγαίου – όπως ονόμαζαν την 4η Στρατιά οι Τούρκοι – δεν υπάρχει!

Το 1976, η Άγκυρα παριστάνοντας το «θύμα» συγκρότησε πράγματι την 4η Στρατιά στη Σμύρνη γιατί δήθεν φοβήθηκε από την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στα νησιά του Αιγαίου. Βέβαια η 4η Στρατιά διέθετε – και διαθέτει – εκατοντάδες αποβατικά σκάφη που σίγουρα δεν προορίζονται για την άμυνα των παραλίων της Σμύρνης! Με τα χρόνια η 4η Στρατιά είχε όλο και μικρότερη σημασία για τους Τούρκους στρατηγούς και σήμερα πια στη Σμύρνη δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από ένα απλό στρατηγείο της εν λόγω στρατιάς, το οποίο αν και όποτε χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί και θα συγκροτήσει την 4η Στρατιά σε μάχιμη δύναμη.

ΝΕΟ VIDEO CLIP THS KYLIE...

Και τι δεν είχαμε ακούσει για το νέο video clip της Kylie Minogue για το τραγούδι «All the lovers».

Η Αυστραλέζα τραγουδίστρια μας έβγαλε την πίστη μέχρι να κυκλοφορήσει το video clip, βγάζοντας αρχικά ένα teaser ολίγων δευτερολέπτων, αφήνοντάς μας με τη χαρά.

Τώρα όμως κυκλοφόρησε το επίσημο video clip και η Kylie είναι για μια ακόμα φορά πολύ καυτή…

Δείτε το…(ΕΔΩ)

ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ...


Μετα τα προσφατα γεγονοτα,στο Ισραηλ,στη Κορεα,στη γενικη οικονομικη καταρευση που ερχεται σε Ευρωπη και Αμερικη θελω να ξαναμοιραστω μαζι σας ενα αρθρο που ειχα γραψει παλιοτερα και πιστευω οτι θα συμβει αργα ή γρηγορα...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ (ΕΔΩ)
Η κατασταση εχει εκροχιαστει και συνεχιζει να εκτροχιαζεται και καθε μερα που ερχεται ειναι χειροτερη απο τη προηγουμενη....

Εισαγγελική έρευνα για την κατοικία του Α. Τσοχατζόπουλου


Εισαγγελική έρευνα για την απόκτηση κατοικίας από την σύζυγο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, μετά το δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Θα διερευνηθεί η νομιμότητα της αγοραπωλησίας καθώς και άλλα θέματα που σχετίζονται με την ιδιοκτησία της τριώροφης κατοικίας στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από την Ακρόπολη.
Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Παρασκευά Αδάμη, ενώ παράλληλη έρευνα διενεργεί ήδη η υπηρεσία ειδικών ελέγχων.
Εν τω μεταξύ, με απόφαση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός παραπέμπεται στην επιτροπή διαφάνειας του κόμματος, για το θέμα του ακινήτου.
Το ακίνητο πέρασε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση του νόμου που διπλασίαζε τη φορολογία των ακινήτων υπεράκτιων εταιριών.
Η «Τροκάσο» το πούλησε το 2001 στη «Νόμπιλις Ιντερνάσιοναλ» έναντι 136 εκατομμυρίων δραχμών, αν και η ίδια το είχε αγοράσει το 1999 στο ποσό των 300 εκατομμυρίων δραχμών.
Η «Τροκάσο», εμπλεκόμενη εταιρία στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, είχε ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ και είχε εντοπιστεί ότι μέσα από μία σειρά συναλλαγών δεν μπορούσε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του ακινήτου να δικαιολογήσει 2.662.000 ευρώ.
Για το λόγο αυτό η ΝΔ ζητά να ανοιχθούν όλοι οι λογαριασμοί της Μονής ώστε να αποδειχθεί εάν υπάρχει ή όχι ροή πολιτικού χρήματος.
ΠΗΓΗ:skai.gr

STRATFOR: "Πρόκειται περί σύγκρουσης Τουρκίας-Ισραήλ" - Νέο εντυπωσιακό βίντεο (ανανέωση)


Ως καθαρό γεωστρατηγικό power game μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, περιγράφει τα γεγονότα το αμερικανικό ινστιτούτο γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor (www.stratfor.com). "Τόσο η τουρκική πλευρά όσο και η ισραηλινή πλευρά γνώριζαν ότι οδεύουν σε σύγκρουση. Η τουρκική πλευρά επιχειρούσε να προβάλλει το δράμα των Παλαιστίνιων που βρίσκονται στα χέρια του Ισραήλ, κάτι που θα έδινε την ευκαιρία στην Τουρκία να διεκδικήσει τον ρόλο του ισχυρού υπερασπιστή των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Η ισραηλινή πλευρά επιχειρούσε να εμφανίσει την νηοπομπή ως υποστηρικτές τρομοκρατών που έχουν βάση τη Γάζα. Η βία όμως που εκδηλώθηκε ανάγει το Ισραήλ ως τον χαμένο αυτού του επικοινωνιακού πολέμου", εκτιμά το Stratfor.

Πάντως σύμφωνα με τους αμερικάνους αναλυτές του Ινστιτούτου, το σενάριο μιας τέτοιας κατάστασης είχε προσεκτικά σχεδιαστεί και μελετηθεί από το Τελ Αβίβ πολύ καιρό πριν. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα πλοία της νηοπομπής δέχθηκαν κλήσεις μέσω ραδιοσχνότητας και διατάχθηκαν να κατευθυνθούν προς το λιμάνι Ashdod σύμφωνα με τους Ισραηλινούς νόμους.

Στην άρνηση συμμόρφωσης με τις εντολές, ακολούθησε κλιμάκωση των προειδοποιήσεων, αλλά ακόμα δεν είναι σαφές εάν έγινε χρήση και προειδοποιητικών πυρών. Η επιλογή της νυχτερινής ώρας για την επέμβαση, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Έδινε το τακτικό πλεονέκτημα στους Ισραηλινούς, καθώς οι άμαχοι θα ήταν κουρασμένοι από το ταξίδι και θα αποζητούσαν να κοιμηθούν, ενώ παράλληλα μπλοκαρίστηκαν και οι τηλεπικοινωνίες.

Υπάρχουν αναφορές ότι χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι ελέγχου ταραχών όπως γίνεται συνήθως από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων σε Παλαιστίνιους. Τέλος η αποβατικές ενέργειες σε ένα πλοίο όπου οι επιβαίνοντες είναι δηλωμένα φιλο-Παλαιστίνιοι ήταν μια πραγματική πρόκληση για τους Ισραηλινούς κομάντος, οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν εντολές να αντιδράσουν επιθετικά σε οποιαδήποτε αντίσταση κι αν συναντούσαν.

Οι απώλειες των ανθρώπινων ζωών δεν προκαλούν καμία έκπληξη, υπογραμμίζει το Stratfor, εκτιμά όμως ότι αυτό θα έχει ευρύτερες γεωπολιτικές συνέπειες σε βάρος του Ισραήλ, υποννοεί…

Στα 76,4 μίλια απόσταση από τη λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Ισραήλ, αποβιβάστηκαν οι Ισραηλινοί κομάντος στο τουρκικό πλοίο. Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr οι οποίες βασίζονται στην αναφορά του κυβερνήτη της κανονιοφόρου ΜΑΧΗΤΗΣ, η οποία είναι ενταγμένη στην UNIFIL και έπλεε στα 80 μίλια βόρεια από το σημείο, η απόσταση από τη Γάζα των πλοίων όταν εκδηλώθηκε η επίθεση ήταν 100 μίλια δυτικά της Γάζας.


Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι δυνάμεις του Ισραήλ επικοινώνησαν μέσω ραδιοσυχνότητας με τη νηοπομπή και τους ενημέρωσαν ότι η Λωρίδα της Γάζας είναι κλειστή στρατιωτική ζώνη και δεν έχουν άδεια να προσεγγίσουν. Πρότειναν μάλιστα σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα να γίνει εκφόρτωση της βοήθειας στο λιμάνι Ashdod. Η επικοινωνία αυτή ξεκίνησε στις 4 το πρωί περίπου τοπική ώρα και διήρκεσε μέχρι λίγο πριν το ξημέρωμα οπότε έγινε και η επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία επικοινωνία με την Ελλάδα του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου ο οποίος επιβαίνει στο τουρκικό πλοίο MAVI MARMARA που δέχθηκε την Ισραηλινή επιδρομή, έγινε λίγο μετά από τα μεσάνυχτα και ανέφερε ότι αναμένουν από στιγμή σε στιγμή να γίνει η επίθεση. Εκτιμούσαν μάλιστα ότι εάν η επίθεση εκδηλωνόταν με το φως της ημέρας θα μπορούσαν να στείλουν πλάνα από τις κάμερες.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εφαρμοστε τον Ευρωπαϊκό Νόμο



ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Συλλάβετε τους Ισραηλινούς.

Αντί να «κλαψουρίζουν» οι Ευρωπαίοι, δηλώνοντας την «βαθειά τους λύπη για την Ισραηλινή αιματηρή και δολοφονική επίθεση κατά της ανθρωπιστικής αποστολής στη Γάζα», να ενεργοποιήσουν επιτέλους το νομικό οπλοστάσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προβλέπει στο πλαίσιο της αποκαλούμενης «οικουμενικής δικαιοδοσίας των εθνικών κρατών» ακόμη και τη σύλληψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που ξέρουν να.......
βρίσκουν νομοθετικά παραθυράκια, όταν πρόκειται να ενισχύσουν τους τραπεζίτες τους, να σταματήσουν την απίθανη αυτή υποκρισία που βιώνουμε στα τηλεοπτικά παράθυρα και να πράξουν σύμφωνα με το περίφημο κατά τα άλλα και πολυδιαφημισμένο «ευρωπαϊκό κεκτημένο», εφαρμόζοντας τους νόμους που αυτοί εψήφισαν.


Η εφαρμογή του νόμου «περί οικουμενικής δικαιοδοσίας των εθνικών κρατών», η οποία ισχύει παρεμπιπτόντως και για τη χώρα μας, είναι η ελάχιστη υποχρέωση των πολιτικών της ΕΕ, απέναντι τόσο στους δολοφονηθέντες ακτιβιστές, όσο και στον δυστυχή Παλαιστινιακό λαό της Γάζας.


ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΠΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑΥΤΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !

Αναδρομική βόμβα ή πώς η Άννα ακύρωσε τον Πέτρο!



ΠΗΓΗ:epirusgate.blogspot.com
Του Στέφανου Καραμούτσιου


Στο υπ. αριθμ. 244 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στις 26 Μαρτίου 2010, δημοσιεύεται η υπ. αριθμ. Υ- 8/474/Δ2/5-1-2010 απόφαση της υπουργού παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, που εκδόθηκε με βάση την απόφαση του ΔΕΑ και με την οποία ανακαλείται ο διορισμός του πάλαι ποτέ περιφερειακού Δ/ντη εκπαίδευσης Ηπείρου Γ. Παπανικολάου και τοποθετείται ο Δ. Τσαούσης αναδρομικά από 9-7-2002 μέχρι 31-8-2004!!!Με την αναδρομική αυτή βόμβα η κ. Διαμαντοπούλου ακύρωσε, ύστερα από την αμετάκλητη απόφαση του διοικητικού Εφετείου Αθηνών, την απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών Πέτρου Ευθυμίου, ο οποίος γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το νόμο που είχε εισηγηθεί και ψηφίσει, διόρισε περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης έναν θεολόγο, ενώ παρέλειψε επιδεικτικά τον κ. Τσαούση, που όπως προκύπτει από το βιογραφικό του και από την απόφαση των διοικητικών δικαστηρίων διέθετε αναμφισβήτητα περισσότερα προσόντα. Εμείς να προσθέσουμε επιπλέον ότι στην περιβόητη επιτροπή αξιολόγησης των τότε υποψηφίων περιφερειακών Διευθυντών -που ήταν προφανώς προσχηματική- συμμετείχαν και τρεις καθηγητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο υποψήφιος αντιπρύτανης στις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές κ. Γαλάνης, για να δοξαστεί για μια εισέτι φορά το ελεύθερο και ανεξάρτητο της βούλησης των σύγχρονων ακαδημαϊκών ανδρών...Η απόφαση αυτή αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του πελατειακού κράτους και αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο πώς ασυνείδητοι πολιτικοί άνδρες βιάζουν και εξευτελίζουν νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν.
Παραδίνοντας στους αναγνώστες μας αυτή την απόφαση για την εξαγωγή των δικών τους συμπερασμάτων θεωρούμε επιβεβλημένο να προσθέσουμε τα εξής:
1. Είναι γνωστές, και πολλοί θα το θυμούνται, οι ειρωνείες εναντίον του κ. Τσαούση από τους τότε εμπλεκόμενους στη θλιβερή αυτή υπόθεση της δικωμώδησης θεσμών και νόμων, που στους διαδρόμους της Νομαρχίας (εκεί τότε στεγάζονταν οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης) χαιρετούσαν τον κ. Τσαούση με το ανεπανάληπτο: "που πας ρε ξυπόλητος στα αγκάθια;"
2. Ο κ. Τσαούσης έθεσε υποψηφιότητα για περιφερειακός Διευθυντής και το 2004 και το 2009 και είχε την ίδια τύχη με το 2002. Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία ανήκε ιδεολογικά ο κ. Τσαούσης αντί αυτού επέλεξε τον γνωστό "παιδοτρίβη", αφού ήταν φαίνεται μοιραίο μετά τους γυμναστές της ψυχής να έρθει η ώρα των γυμναστών του σώματος. (Αρχαίο πνεύμα αθάνατο!..)Ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει ο καθένας για τον κ. Τσαούση, η εξέλιξη της υπόθεσής του απέδειξε ότι αν και ξυπόλυτος και λοιδορούμενος ο κ. Τσαούσης δικαιώθηκε πανηγυρικά και τώρα η πολιτεία θα έρθει αναδρομικά να θεραπεύσει την αδικία με ότι αυτό συνεπάγεται. Και αν ο κ. Τσαούσης -αφού υπάρχει και δεδικασμένο- προσφύγει και πάλι στη δικαιοσύνη και για το 2004 και για το 2009 είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί και πάλι και μάλιστα αναδρομικά. Αλήθεια νομιμοποιείται η πολιτεία να πληρώσει από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών τις αποζημιώσεις στον κ. Τσαούση ή θα ζητηθεί από τον κ. Παπανικολάου να επιστρέψει τις αποδοχές του; Εμείς βέβαια προτείνουμε τα χρήματα αυτά να πληρωθούν από τον κ. Ευθυμίου και την επιτροπή αξιολόγησης για να μπορούν κάποτε να συνειδητοποιούν τις ευθύνες τους αυτοί οι οποίοι καλούνται να υπηρετήσουν υπεύθυνες θέσεις. Όσο για τον πάλαι ποτέ περιφερειακό διευθυντή, αν έχει και το ελάχιστο ίχνος αξιοπρέπειας, θα ήταν καλό να παραδώσει τα γαλόνια του σε μια σεμνή οικογενειακή τελετή των κομματικών του φίλων που τον επέλεξαν και τον οδήγησαν στον σημερινό εξευτελισμό..

Απόδραση κρατουμένου μέσα από υπηρεσιακό VAN της αστυνομίας!!!


ΠΗΓΗ:epirusgate.blogspot.com
Τέθηκαν σε διαθεσισμότητα τρείς Γιαννιώτες αστυνομικοί

Χθες το απόγευμα, κατά τη μεταγωγή με υπηρεσιακό όχημα τύπου VAN από τα Ιωάννινα στην Καστάνιανη Δελβινακίου, δύο αλλοδαπών που κρατούντο από το Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών (ο ένας ως διακινητής μη νομίμων μεταναστών και ο άλλος για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα), ο πρώτος εξ’ αυτών απέδρασε στην περιοχή της Χαραυγής Πωγωνίου, παραβιάζοντας την πίσω πόρτα του οχήματος μεταγωγής. Ο δράστης αναζητείται.Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ οι τρεις συνοδοί αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μουντιάλ 2010...Οι 23 παίκτες της Εθνικής του Ρεχάγκελ


Ο πιο καυτός ποδοσφαιρικός μήνας του χρόνου, έφτασε. Από τις 11 Ιουνίου μέχρι και τις 11 Ιουλίου, η ΕΡΤ θα καλύψει τους 64 αγώνες του φετινού Μουντιάλ, σε απευθείας σύνδεση με τις εννέα πόλεις και τα 10 γήπεδα της Νοτίου Αφρικής στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Οι 32 καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου, ανάμεσά τους και η εθνική ομάδα της Ελλάδος, θα συμμετέχουν στην κορυφαία παγκόσμια ποδοσφαιρική διοργάνωση, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στη «Μαύρη» Ήπειρο.

Οι 23 παίκτες που επέλεξε ο Οτο Ρεχάγκελ είναι:

Τερματοφύλακες

Μιχάλης Σηφάκης (Αρης)
Αλέξης Τζόρβας (Παναθηναϊκός)
Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ)

Αμυντικοί

Γιούρκας Σεϊταρίδης (Παναθηναϊκός)
Λουκάς Βύντρα (Παναθηναϊκός)
Νίκος Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός)
Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια)
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα)
Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ)
Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)
Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός)
Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ)

Μέσοι

Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός)
Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός)
Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός)
Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα)
Χρήστος Πατσατζόγλου (Ομόνοια)
Σάκης Πρίττας (Αρης)

Επιθετικοί

Αγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη)
Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός)
Παντελής Καπετάνος (Στεάουα Βουκουρεστίου)
Φάνης Γκέκας (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης)
Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)

Αγνοείται Έλληνας ορειβάτης στα Ιμαλάια


Έλληνας ορειβάτης που βρισκόταν στα Ιμαλάια έχει χαθεί με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για την ζωή του. Πρόκειται για τον Ζαχαρία Κυριακάκη, γιατρό του νοσοκομείου Ρόδου, 45 ετών, ο οποίος βρισκόταν σε ορειβατική αποστολή στα Ιμαλάια και χάθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.
Ήδη, μετέβησαν στο Νεπάλ συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ζητήθηκε από τον εισαγγελέα Ρόδου να κινηθούν οι διαδικασίες για την άρση του απορρήτου του δορυφορικού κινητού τηλεφώνου που είχε στην κατοχή του ο ορειβάτης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 45χρονος γιατρός, που είναι μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών, έπεσε σε χιονοστιβάδα.
Αρχικά βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με ομάδα διάσωσης, η οποία κατάφερε να εντοπίσει δύο άλλα μέλη της ομάδας που ήταν μαζί του. Στη συνέχεια η επικοινωνία με τον ορειβάτη διακόπηκε λόγω πτώσης της μπαταρίας του κινητού, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Capital και βόδια.


H ανταλλαγή των προϊόντων πριν το νόμισμα λεγόταν αντιπραγματισμός .To πιο πολύτιμο ήταν και το πιο σπάνιο. Με την εγκατάσταση των ανθρώπων σε μόνιμη κατοικία η οικονομία έγινε γεωργοκτηνοτροφική. Ως μέσο συναλλαγής χρησιμοποιήθηκαν κυρίως τα ζώα. Στην Ηλιάδα τα χάλκινα όπλα του Διομήδη αναφέρονται ως εννεάβια (αξίζουν 9 βόδια) ενώ τα χρυσά του Γλαύκου εκατόμβοια .Ο πλούσιος λεγόταν πολυβούτης (που διέθετε πολλά βόδια), ο ακτημοναβούτης. Ακόμα και σήμερα, αυτό αποτυπώνεται σε πολλές γλώσσες του κόσμου. Λατινικά caput σημαίνει κεφαλή βοσκήματος και από εκεί προέρχεται η λέξη κεφάλαιο (capital) και καπιταλισμός. Pecus σημαίνει τα θρέμματα, τα βοσκήματα και από κει προέρχεται ο όρος pecunia (περιουσία, χρήματα).

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!


Άντε καλό καλοκαίρι!!Ίσως από τα τελευταία, που θα έχουμε και λίγα λεφτά να ξοδέψουμε..!