Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Εισαγγελική έρευνα για την κατοικία του Α. Τσοχατζόπουλου


Εισαγγελική έρευνα για την απόκτηση κατοικίας από την σύζυγο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, μετά το δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Θα διερευνηθεί η νομιμότητα της αγοραπωλησίας καθώς και άλλα θέματα που σχετίζονται με την ιδιοκτησία της τριώροφης κατοικίας στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από την Ακρόπολη.
Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Παρασκευά Αδάμη, ενώ παράλληλη έρευνα διενεργεί ήδη η υπηρεσία ειδικών ελέγχων.
Εν τω μεταξύ, με απόφαση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός παραπέμπεται στην επιτροπή διαφάνειας του κόμματος, για το θέμα του ακινήτου.
Το ακίνητο πέρασε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση του νόμου που διπλασίαζε τη φορολογία των ακινήτων υπεράκτιων εταιριών.
Η «Τροκάσο» το πούλησε το 2001 στη «Νόμπιλις Ιντερνάσιοναλ» έναντι 136 εκατομμυρίων δραχμών, αν και η ίδια το είχε αγοράσει το 1999 στο ποσό των 300 εκατομμυρίων δραχμών.
Η «Τροκάσο», εμπλεκόμενη εταιρία στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, είχε ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ και είχε εντοπιστεί ότι μέσα από μία σειρά συναλλαγών δεν μπορούσε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του ακινήτου να δικαιολογήσει 2.662.000 ευρώ.
Για το λόγο αυτό η ΝΔ ζητά να ανοιχθούν όλοι οι λογαριασμοί της Μονής ώστε να αποδειχθεί εάν υπάρχει ή όχι ροή πολιτικού χρήματος.
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: