Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ληστείες

πριν από λίγο έγινε ληστεία, και πάλι σε χρηματαποστολή, του ΕΡΓΟΣΕ στο σταθμό των τρένων πελλοπονήσου

Α.Με.Α



καλησπέρα και από εμένα!!
αν και ήθελα η πρώτη μου ανάρτηση στο συγκεκριμένο ιστολόγιο να είναι κάπως "ανάλαφρη" ,δυστυχώς θα σας απογοητεύσω!!!!
βλέπετε κάτι που είδα ή μάλλον καλύτερα ένιωσα το περασμένο διήμερο στην Πάτρα με έκανε να αλλάξω γνώμη,απόψεις και γενικότερα ιδέες για ένα θέμα!
το θέμα των Α.Με.Α!
Βλέπετε όλοι μας για κάποιο λόγο μεταφράζουμε το Α.Με.Α ως Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες!!
πόσο λάθος είμαστε όμως,μιας και στην πραγματικότητα μεταφράζεται αλλιώς : Άτομα ΜΕ Αναπηρίες.
αναπηρίες που μπορεί να είναι κινητικές , μαθησιακές , εγκεφαλικές και άλλων ειδών!
τα άτομα αυτά είναι γρανάζι του όλου συστήματος που λέγεται κοινωνία και όχι απλά κάτι διαφορετικό ,αλλοπρόσαλο,συμπλήρωμα!!!!
ας περάσω στο κυρίως θέμα τώρα!
είχα κατέβει στην Πάτρα για δουλειές αλλά και λίγο (λέμε τώρα) από διασκέδαση με κάτι φίλους που είχα καιρό να δω!
το σάββατο πέρασε ευχάριστα με αρκετό γέλιο , κέφι , χαλάρωση κλπ κλπ
φτάνει τώρα η κυριακή και η ώρα που αλλάζουν όλα!
γνωρίζοντας από πριν ότι υπάρχει παρέλαση ομάδων για το καρναβάλι των μικρών παιδιών , αποφασίζω να πάω εκεί για να περάσω λίγο την ώρα μου μέχρι να πάω στο επαγγελματικό μου ραντεβού!
και να σου το ένα γκρουπάκι καλύτερο από το άλλο και να οι σερπατίνες και τα σπρέι ,τα κομφετί και άλλα "υποχρεωτικά" εφόδια για την παρέλαση!
ξαφνικά βλέπω ένα γκρουπάκι με απίστευτο κέφι ,χορό , τα χέρια συνεχώς χαιρετούν τον κόσμο που παρακολουθεί την παρέλασή τους!
είναι τα Α.Με.Α!!!!
δυστυχώς δεν είναι εύκολο να περιγράψεις τα χαμόγελα,τη χαρά,την ευφορία , τη ζωντάνια που έιδα στα πρόσωπα των παιδιών που παιρνούσαν με τα καροτσάκια τους, των παιδιών με σύνδρομο DOWN και γενικά των Α.Με.Α!
ακόμη και τα άτομα που συνόδευαν τα άτομα αυτά δεν βαρυγκομούσαν αλλά πραγματικά διασκέδαζαν!!!
όπως είπες και ο χελάκης (γνωστός από τη ραδιοφωνική του μετάδοση του τελικού ευρωπαικου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2004)ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!!
όλοι στην Πάτρα του χρόνου για να ζήσετε και εσείς κάτι μοναδικό!

πηγη: http://mauripena.blogspot.com/

υγ:είναι ενα ποστ που εκανα και στο εν λόγω blog

βρέθηκε μεθάνιο στην ατμόσφαιρα εξωπλανήτη από τηλεσκόπιο στη γη

Μια ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής τον Mark Swain της NASA εντόπισε στοιχεία του αερίου μεθανίου στην ατμόσφαιρα του πλανήτη HD 189733b χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που αφαιρεί τις επιδράσεις της ατμόσφαιρας της Γης.

Από τότε που οι αστρονόμοι έκαναν την πρώτη ανακάλυψη ενός πλανήτη σε τροχιά γύρω από ένα άλλο αστέρι το 1992, έχουν βρεθεί πάνω από 400 εξωπλανήτες. Το κυνήγι των πλανητών γίνεται πιο εύκολα με μια τεχνική που είναι γνωστή ως μέθοδος της διέλευσης, σύμφωνα με την οποία οι αστρονόμοι παρακολουθούν το φως από ένα αστέρι και αναζητήσουν μειώσεις στην ένταση του, η οποία θα προκαλείται από έναν πλανήτη, που περνά μπροστά από το μητρικό του αστέρι, στην ευθεία που ενώνει τον πλανήτη με τη Γη.
Ο Swain και οι συνεργάτες του έδειξαν ότι παρατηρώντας σε διάφορα μήκη κύματος του φωτός, μπορούν να καταγραφούν τόσο το μεθάνιο όσο και ενδεχομένως κι άλλα συστατικά, με σχετικά μικρό τηλεσκόπιο πάνω στη Γη.
Η ομάδα με τη βοήθεια του τηλεσκόπιου υπερύθρων (IRTF) των 3 μέτρων της NASA στην κορυφή Mauna Kea της Χαβάης, μέτρησε το φως που εκπέμπεται από το HD 189733b σε δύο θέσεις – αρχικά, όταν ο εξωπλανήτης ήταν πίσω από το μητρικό του αστέρι και, μετά, όταν ήταν μεταξύ του άστρου και της Γης.
Εν συνεχεία η ομάδα αφαίρεσε την πρώτη μέτρηση από τη δεύτερη. Και το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι το φως που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον πλανήτη, σύμφωνα με μια αναφορά στο περιοδικό Nature.
«Μέχρι τώρα, δεν υπήρχε η δυνατότητα να χρησιμοποιούμε επίγεια τηλεσκόπια για την ανίχνευση μορίων στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη," ανέφερε ο Swain.
Για να ξεπεράσει τις επιδράσεις της ατμόσφαιρας της γης – των ατμοσφαιρικών αερίων και των τυχόν νεφών – η ομάδα αποφάσισε να παρατηρήσει το φως του άστρου στο υπέρυθρο τμήμα του φάσματος, μια περιοχή που δεν καλύπτεται σήμερα από τα διαστημικά τηλεσκόπια.
Ας σημειωθεί ότι αυτή η τεχνική θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα επίγεια τηλεσκόπια, λέει ο Swain, "Το έργο αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα για πλανήτες σαν τη Γη με ίχνη οργανικών, ή με μόρια πλούσια σε άνθρακα".
O Pieter Deroo στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας λέει ότι, "Αναμένουμε μια μαζική έκρηξη της έρευνας εξωπλανητών, διότι δεν θα περιορίζεται πλέον μόνο σε λίγους τυχερούς που έχουν πρόσβαση σε διαστημικά τηλεσκόπια".
Ο Deroo λέει ότι η πραγματική ομορφιά της τεχνικής αυτής είναι ότι δεν περιορίζεται μόνο στον εντοπισμό μεγάλων πλανητών σαν τον Δία, αλλά και μικρότερων. «Η διαστημική αποστολή Kepler της NASA πιστεύουμε ότι θα βρει πλανήτες ανάλογους με τη Γη – και η νέα τεχνολογία θα μας δώσει ένα σπουδαίο εργαλείο για να χαρακτηρίσει αυτούς τους πλανήτες."
Το επόμενο στάδιο της έρευνας είναι να αρχίσουμε να κοιτάμε λίγο πιο προσεκτικά τη φύση αυτών των πλανητών με απώτερο στόχο την ανακάλυψη ενός πλανήτη με κατοικήσιμες συνθήκες σαν της Γης. Το πρώτο βήμα είναι να αποκρυπτογραφήσουμε τη χημική σύνθεση της ατμόσφαιρας τους, καθώς αυτό θα μπορούσε να μας δώσει πληροφορίες σχετικά με τον σχηματισμό και την εξέλιξη του πλανήτη. Ίσως επίσης να μας αποκαλύψει και τις υπογραφές των απαραίτητων στοιχείων για τη ζωή.

πηγή : http://www.physics4u.gr/blog/

Βοήθεια της ΕΛ. ΑΣ. στους σεισμοπαθείς της Αϊτής

Η Ελληνική Αστυνομία, συμμετέχοντας στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που οργανώνει η Χώρα μας για την Αϊτή, αποστέλλει 20 τόνους τρόφιμα.

Το κόστος για την αγορά των τροφίμων αυτών καλύπτεται ουσιαστικά από χρήματα των Ελλήνων Αστυνομικών, καθώς προέρχεται από τα πρατήρια, τις λέσχες σίτισης προσωπικού κ.λ.π. και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η διαδικασία αποστολής οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Οργανισμό «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Χθες το βράδυ αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος το οποίο μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή.

Η πράξη αυτή αποτελεί «μία έκφραση ειλικρινούς συμπαράστασης των Ελλήνων Αστυνομικών προς τον πολύπαθο αυτό λαό», υπογράμμισε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος, Ελευθέριος Οικονόμου, σε επιστολή που έστειλε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: www.astynomia.gr

τα δέντρα και η κλιματική αλλαγή

 Τα δέντρα δεν φημίζονται για την ταχύτητά τους (μάλλον αποτελούν αιώνιο σύμβολο της αργής αλλά σταθερής ανάπτυξης), όμως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι, λόγω κυρίως της κλιματικής αλλαγής, μεγαλώνουν πια πολύ πιο γρήγορα -για τα δικά τους δεδομένα! Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξής τους στο βόρειο ημισφαίριο είναι ο ταχύτερος των τελευταίων 225 ετών.
Οι χώρες της G7 "θα ακυρώσουν" το χρέος της Αϊτής μετά από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα στις 12 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών του Καναδά, Τζιμ Φλάχερτι.

    "Οι G7 θα ακυρώσουν κάθε διμερές χρέος της Αϊτής" δήλωσε ο κ. Φλάχερτι από το Ικαλουίτ του Καναδά, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι υπουργοί μετά από τη λήξη της ανεπίσημης συνόδου της G7.

    Το χρέος της Αϊτής προς της G7 (ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Ιαπωνία) είχε ήδη μειωθεί αρκετά.

    Το συνολικό χρέος της Αϊτής φθάνει τα 890 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων οφείλει το 41% στην Αμερικανική Διακρατική Τράπεζα Ανάπτυξης και το 27% στην Παγκόσμια Τράπεζα.

μήπως πρέπει να παρακαλάμε να γίνει και εδώ ένας τέτοιος σεισμός ή ούτε αυτο δεν μας σώζει!

τα παιδιά από τον Άι Στράτη

http://xamogelaste.blogspot.com/

οδός πανεπιστημίου

 
για όσους έχουν περνάνε κάθε μέρα από εκεί, είναι μία συνηθισμένη εικόνα, για όλους τους άλλους είναι μία πικρία!

Στη 2η θέση του αμερικανικού box office πέρασε το Avatar


Έπειτα από επτά εβδομάδες παραμονής στην κορυφή του αμερικανικού box office, η ταινία Avatar πέρασε αυτό το Σαββατοκύριακο στη δεύτερη θέση, αφήνοντας την πρωτιά, με 32,4 εκάτ. δολάρια, στο ρομαντικό δράμα Dear John.

H 3D υπερπαραγωγή του Τζέιμς Κάμερον, η οποία έχει κερδίσει εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ, κέρδισε άλλα 23,6 εκατ. δολάρια από την Παρασκευή, ενώ συνολικά έχει κάνει εισπράξεις που υπερβαίνουν τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Το Dear John, του Λας Χάλστρομ με πρωταγωνιστές τους Τσάνινγκ Τατούμ και Αμάντα Σέιφριντ, περιγράφεται η εξ αποστάσεως σχέση ενός στρατιώτη και της αγαπημένης του.

Η ταινία, εκτός του ότι εκτόπισε το Avatar από την πρώτη θέση του box office, έκανε άλλο ένα ρεκόρ: Σημείωσε τις περισσότερες εισπράξεις το Σαββατοκύριακο οπότε διεξάγεται το «σούπερ μπόολ». Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από το 2008 η ταινία Χάνα Μοντάνα.

Τη 10άδα του αμερικανικού box office συμπληρώνουν οι ταινίες:

* Από το Παρίσι με Αγάπη (8,1 εκατ. δολάρια)
* Edge of Darkness (7 εκατ. δολάρια)
* The Tooth Fairy (6,5 εκατ. δολάρια)
* Κάποτε στη Ρώμη (5,5 εκατ. δολάρια)
* The Book of Eli (4,8 εκατ. δολάρια)
* Crazy Heart (3,7 εκατ. δολάρια)
* Legion (3,4 εκατ. δολάρια)
* Σέρλοκ Χολμς (2,6 εκατ. δολάρια)