Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος



Με αιχμές για τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο και ιδιαίτερα το ζήτημα με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία της ΝΔ.


Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στις 13 Οκτωβρίου, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος, θέτοντάς την, στην κρίση των φίλων και των οπαδών της Νέας
Δημοκρατίας. Θεώρησα, ότι η κρίση που ακολούθησε τη συντριπτική ήττα της παράταξής μας, αποτελεί ταυτόχρονα τη μεγάλη της ευκαιρία να μετατρέψει τη διαδικασία εκλογής σε απαρχή μιας πορείας ανανέωσης και της παράταξής μας και του πολιτικού μας συστήματος.

Για το λόγο αυτό, επέμεινα, από την αρχή σε μία αναγκαία προϋπόθεση: να ανοιχτεί το Κόμμα προς την κοινωνική του βάση, πέραν δηλαδή των οργανωμένων μελών, να άνοιγε η πόρτα για τους φίλους και τους οπαδούς μας, που θα ήσαν οι εγγυητές της ενότητάς μας και οι πρωταγωνιστές της ανανέωσής μας και κατέβαλα κάθε προσπάθεια να πείσω τους συνυποψηφίους μου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα ελάμβανε τις αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές του Καταστατικού μας, αποδέχθηκα μία λύση που, ενώ δεν απηχούσε τις πραγματικές προσωπικές μου απόψεις, έκρινα, ότι ήταν επιβεβλημένη στο όνομα της αποτροπής άμεσου κινδύνου για τη συνοχή της παράταξής μας.

Με την τροπή που παίρνουν, ακόμα και σήμερα τα πράγματα, μετά την προχθεσινή Συνεδρίαση, θεωρώ, ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βήμα που έκανα στην Κεντρική Επιτροπή, παίρνοντας αποφάσεις, που υπαγορεύει η συνείδηση και οι αρχές μου με γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας του Κόμματος και την εξασφάλιση της υπέρβασης της κρίσης του.

Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος αυτής της κρίσης.

Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης.

Επιθυμώ να είμαι συντελεστής παραγωγής μιας νέας πολιτικής, με όρους, που θα προετοιμάζουν το μέλλον, χωρίς να αναπαράγουν το παρελθόν και τους διχασμούς του.

Για το λόγο αυτό, αποσύρω τη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος.

Εξακολουθώ να θεωρώ, ότι οι διαδικασίες εκλογής της νέας ηγεσίας δεν πρέπει να εξελιχθούν σε διαδικασίες οποιασδήποτε αμφισβήτησης και κυρίως της αποτελεσματικότητας των αναγεννητικών προσπαθειών της παράταξής μας.

Είναι αυτή, μία ακόμα σημαντική συνεισφορά μου την κρίσιμη τούτη ώρα, στην ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος της ηγεσίας, με τρόπο, όμως, που να συνδυάζει την επιλογή της νέας ηγεσίας με την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων ταυτότητας και ιδεολογίας.

Επιλέγω, δηλαδή, η περαιτέρω συμβολή μου να είναι συμβολή αρχών και ιδεών, μακριά από δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλία.

Παραμένω σταθερά στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας».

Τη βιντεοσκόπησαν (μετά την εισβολή στο σπίτι της) για να την εκβιάσουν

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μια νεαρή γυναίκα όταν μια ομάδα νεαρών εισέβαλε στο σπίτι της, στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, την έγδυσε, τη βιντεοσκόπησε και την εκβίασε πως αν δεν τους πλήρωνε θα τη διαπόμπευαν. Η εισβολή των έξι ανδρών έγινε πριν από μέρες λίγο προτού χαράξει και οι δράστες (τέσσερις υπήκοοι Αιγύπτου και δύο Ιράκ) παραβίασαν την πόρτα της κατοικίας της νεαρής Αιγύπτιας, ενώ εκείνη κοιμόταν.

Η γυναίκα ξύπνησε από το θόρυβο και έντρομη αντίκρισε τους αγνώστους να την πλησιάζουν απειλητικά. Δύο από τα κτήνη έβγαλαν στη συνέχεια μαχαίρια και υπό την απειλή τους την εξανάγκασαν να γδυθεί, ενώ όσα διαδραματίζονταν ένας από την ομάδα τα τραβούσε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο. Οταν αποχώρησαν η Αιγύπτια νόμιζε ότι ο «εφιάλτης» της είχε τελειώσει, δέχτηκε όμως τηλεφώνημα από τους αλλοδαπούς που άρχισαν να την εκβιάζουν λέγοντάς της ότι αν δεν τους έδινε το ποσό των 3.000 ευρώ, θα έβγαζαν το επίμαχο βίντεο στη φόρα.

Η κοπέλα αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό, αλλά οι δράστες επέμεναν, τονίζοντάς της ότι ανά πάσα στιγμή θα «διέδιδαν» το βίντεο σε ολόκληρη την περιοχή της Νέας Αρτάκης. Ψύχραιμη η κοπέλα, αποφάσισε τότε πως έπρεπε να πάρει δραστικές λύσεις και έτσι πήγε «γραμμή» στην αστυνομία όπου και κατήγγειλε το περιστατικό και υπέβαλε εναντίον τους μήνυση. Αμέσως οι αστυνομικοί έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, συλλαμβάνοντας τελικά τους τρεις από τους έξι, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χαλκίδας. Οι υπόλοιποι αναζητούνται.