Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΠΑΙΖΕΤΕ.....?

Για να μπουμε στο πνευμα του καλοκαιριου που ηρθε προωρα......

freeze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ληστεία σημειώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα σε μεγάλο κ γνωστό supermarket στη Λαμία..Οι δράστες,που ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ακόμα παραμένουν άφανοι,μπήκαν από την πίσω πόρτα του μαγαζιού(από εκεί που γίνονται οι προμήθειες)κ με αστραπιαία κίνηση ακινητοποίησαν τις εργαζόμενες που εκείνη την ώρα έκλειναν ταμείο..Ευτυχώς δεν πείραξαν τους ανθρώπους που εκείνη την ώρα δούλευαν στο μαγαζί..

ΜΠΡΑΒΟ ΛΑΚΗ.....


Συγχαρητηρια στο Λακη Λαζοπουλο που εβγαλε αποσπασματα απο τη ταινια "οικονομικος δολοφονος"....Αν σας κινησε το ενδιαφερον δειτε κατι που ειχαμε αναρτησει παλιοτερα...
http://topsaxtiri.blogspot.com/2010/04/blog-post_18.html

EUROVISION

Για να μην ξεχνιόμαστε σε 15 μερες έχουμε και Εurovision, και πιστεύω ότι τα προγνωστικά είναι υπέρ του Αζερμπαϊτζάν με τραγουδίστρια την Safura και το τραγούδι Drip drop

google, αναζητήσεις για την ελλάδα

με όλα αυτα που ακούγονται για την ελλάδα σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν οι αναζητησεις μέσω της Google για διακοπές στην ελλάδα, κατά 160 %!

Νέα στοιχεία για αρχαία ζωή στον Άρη μετά την επανεξέταση ενός μετεωρίτη από τη NASA

Επιστήμονες της NASA ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν σε ένα διάσημο μετεωρίτη του Άρη, που βρέθηκε το 1996, προσφέρει πρόσθετα αξιόπιστα στοιχεία στο γεγονός ότι υπήρχε αρχαία ζωή σε ένα σημείο στον Άρη.
Ο βράχος από το διάστημα έχει γίνει αιτία για μια διχόνοια ανάμεσα στην διεθνή επιστημονική κοινότητα, από τότε που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά. Πολλές δε ομάδες ήταν είτε υπέρ είτε κατά της παρουσίας ζωής κάποτε στον Άρη. Όμως χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους, η ομάδα της NASA αποφασίσει ότι η ύπαρξη ζωής στον Άρη την πρώτη περίοδο της ζωής του, εξακολουθεί να είναι η πιο εύλογη εξήγηση για τις δομές που εντοπίζονται στα βράχια,  εκθέσεις.
New-Evidence-for-Ancient-Life-on-Mars Αυτές οι δομές μπορεί να παριστάνουν απολιθώματα αρχαίας ζωής στον Άρη

Το πιο ενδιαφέρον για το νέο αυτό project είναι ότι δεν επικεντρώνεται άμεσα στη μελέτη των αρχαίων μετεωριτών. Αντίθετα, η ομάδα ανέλυσε τις μελέτες που προτείνουν ότι οι δομές που βρέθηκαν σε βράχους του διαστήματος δεν είχαν σημάδια της ζωής. Τα αποτελέσματά τους είναι πολύ καθαρά – άλλες προελεύσεις αντί για μορφές ζωής δεν έχουν πιθανότητα για αυτά τα συγκεκριμένα δείγματα. Η έρευνα έρχεται μετά από 14 χρόνια όπου τότε μια άλλη ομάδα της NASA με επικεφαλής τους David McKay, Everett Gibson και Kathie Thomas-Keprta, δημοσίευσε μια αναφορά στο περιοδικό Science, που ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε βιογενή στοιχεία πάνω στον μετεωρίτη ALH84001.
ALH84001 Η πρόσφατη δημοσίευση έχει τίτλο «Προέλευση των Νανοκρυστάλλων Μαγνητίτη στον Αρειανό Μετεωρίτη ALH84001" και αφού μελετάει πάλι την παλιά υπόθεση, προσθέτει νέα στοιχεία για την υποστήριξη των ισχυρισμών αυτών.
"Σε αυτή τη μελέτη, ερμηνεύουμε τα αποτελέσματά μας για να δείξουμε ότι οι in situ ανόργανες υποθέσεις είναι ασυμβίβαστες με τα δεδομένα, και, επομένως, συμπεραίνουμε ότι η βιογενής υπόθεση εξακολουθεί να είναι μια βιώσιμη εξήγηση," αποκαλύπτει η Thomas-Keprta, που ήταν η υπεύθυνη της έρευνας. «Πιστεύουμε ότι η βιογενής υπόθεση είναι τώρα ισχυρότερη από ό,τι όταν την προτείναμε για πρώτη φορά πριν από 13 χρόνια», προσθέτει ο Everett Gibson, ανώτερος επιστήμονας στην Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.
«Τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν τη δυνατότητα της παρουσίας ζωής κατά το απώτατο παρελθόν στον πλανήτη Άρη, έχει κτιστεί αργά αργά κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν σημάδια παλιών επιφανειακών νερών, που συμπεριλαμβάνουν στάσιμα ποτάμια, λίμνες και, ενδεχομένως, ωκεανούς, σημάδια νερού που έτρεχε κοντά ή πάνω στην επιφάνεια, νερό που προέρχεται από καταθέσεις αργιλικών ορυκτών και ανθρακικών αλάτων στο παλιό ανάγλυφο του εδάφους, καθώς και μια πρόσφατη απελευθέρωση μεθανίου στην ατμόσφαιρα του Άρη, μία ανακάλυψη που μπορεί να έχει διάφορες εξηγήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της παρουσίας μικροβιακής ζωής, την κύρια πηγή του μεθανίου πάνω στη Γη», εξηγεί ο David McKay, ο οποίος είναι επικεφαλής για την εξερεύνηση και την αστροβιολογία του Διαστημικού Κέντρου Τζόνσοντης της NASA.
Πηγή: ScienceDaily

φοράτε πάντα ζώνη

μία κοινωνική προσφορα από to psaxtiri

ronnie o'sallivan is the best!

για όσους δε το γνωρίζουν ο ronnie o'sallivan είναι ίσως ο κορυφαίος παίχτης του snooker στον κόσμο
απολαύστε τον στο μοναδικό σπάσιμο του με τους 147 πόντους !!!!

Ανεμιστήρας δίχως έλικες!

από : http://www.newsfilter.gr/2009/10/16/anemistiras-dichos-elikes/#more-4566

Το αντικείμενο που βλέπετε στην οθόνη δεν είναι ούτε μεγεθυντικός φακός, ούτε κάθετη μπασκέτα, ούτε αντικείμενο επιστημονικής φαντασίας… είναι ο ανεμιστήρας του μέλλοντος!
Μπορεί ο ανεμιστήρας να έχει την μορφή που όλοι ξέρουμε τα τελευταία 200 χρόνια, ωστόσο από ότι φαίνεται δεν έχει τελειώσει η ανάπτυξή του. Τουλάχιστον αυτό μας δίδαξε ο Βρετανός επιχειρηματίας και εφευρέτης Τζέημς Ντάισον ο οποίος εφηύρε τον ανεμιστήρα χωρίς έλικες (αλλά με κενό)!
Ο συγκεκριμένος ανεμιστήρας ονομάζεται «Ανεμιστήρας Πολλαπλασιασμού Αέρα Ντάισον» και αυτό που κάνει είναι να ρουφάει αέρα από την βάση του και να τον εκτοξεύει από την τρύπα! Τα θετικά του ανεμιστήρα αυτού είναι ότι δεν μαζεύει σκόνη, δεν κάνει θόρυβο, δεν αποτελεί κίνδυνο για τα δάχτυλα και ξοδεύει πολύ λιγότερη ενέργεια από ότι τα κλιματιστικά ή οι κλασσικοί ανεμιστήρες. Το μόνο κακό είναι ότι το μαραφέτι αυτό κοστίζει 300 με 330 ευρώ (την στιγμή που ο κλασσικός ανεμιστήρας κοστίζει από 15 ευρώ)!
Η τιμή του είναι αρκετά τσουχτερή για τον μέσο καταναλωτή και ο Ντάισον ελπίζει πως θα καταφέρει να μειώσει το κόστος παραγωγής του, διαφορετικά η εφεύρεσή του θα αγοραστεί μόνο από πλούσιους και εκκεντρικούς ανθρώπους!
Τέλος, να σημειωθεί πως ο ίδιος εφευρέτης είναι υπεύθυνος για την ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα και τον στεγνωτήρα χεριών!

ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΡΦΩΜΑ!!!!!

τα κάνει όλα και συμφέρει !
μόνος εναντίων 3, πασάρει στον εαυτό του (οχι μια απλή πάσα αλλά alley oop)και σκοράρει!
απολαύστε τον παίχτη ορχήστρα!!

2ποντο ή 6ποντο;;;;

αν προσέξετε καλά το βίντεο θα δείτε ότι το κάρφωμα γίνεται από 3 άτομο ταυτόχρονα!!!
αυτό τώρα είναι δίποντο ή εξάποντο;;;;;

να που πήγαν τα λεφτά!

  απόhttp://press-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_7520.html
Αιχμές κατά του Νικήτα Κακλαμάνη για τη διαρροή των εγγράφων!


Την επιστολή με την οποία ο Άρης Σπηλιωτόπουλος απαντά στο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" για την αγορά της μεζονέτας στο Κολωνάκι διένειμε το Γραφείο του.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αιχμές για τη πηγή προέλευσης των στοιχείων, σχεδιαγράμματα κλπ, και τη σκοπιμότητά της - τα συνδέει ευθέως με τον δήμο της Αθήνας και τις επικείμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση...
Η επιστολή έχει ως εξής:

Αθήνα, 10 Μαΐου 2010
«Είναι γνωστό .......

FOOTBALL FAIL!!



πάσα ομοιότητα με τον δικό μας Καραβούτα , συγγνώμη Γιώργο Καραγκούνη ήθελα να πώ, είναι εντελώς τυχαία!
σημ:ο Καραβούτας είναι άρχοντας σε αυτά , ο ενας και μοναδικός

υπουργείο Προ.Πο.

ο αστυνομικός της άμεσης δράσης που σκότωσε τον τρομοκράτη και κατάφερε η αντιτρομοκρατική να ξετιλίξει το κουβάρι του Επαναστατικού Αγώνα, ζητάει από τους υπεύθυνους του υπουργείου προστασίας το πολίτη μία μετάθεση για λόγους ασφαλείας για αυτόν και τον αδερφό του ο οποίος είναι και αυτός αστυνομικός και κινδυνεύουν το ίδιο από τους τρομοκράτες!
Η απάντηση του υπουργείου είναι ότι,

αξίζει να επισυμανθεί

ότι οι αεροπόροι κάνανε, όπως λένε, απεργία και για τα αεροπορικά μίλια ότι μειώνονται  και μειώνετα έτσι ο εναέριος χώρος της ελλάδας!
βέβαια μαζί μα τα αεροπορικά μίλια  κανανε και για το πτητικό επίδομα που είναι ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο!

πτητικό επίδομα

τελικά οι αεροπόροι το κέρδισαν το πτητικό επίδομα, με μία μόλις μέρα λευκή απεργία!
τώρα ποιον να συγχαρώ την κυβέρνηση που το έδωσε ή τους αεροπόρους που ένακαν απεργία!

ΠΩΠΩ!ΚΑΤΙ ΜΑΤΙΑ....

Εχει δικιο ο Κανακης...

ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΙ....



Λιγα λογια για τη πολιτικη σταδιοδρομια του Χαριλαου Τρικουπη..Βρειτε καποιες χαρακτηριστικες ομοιοτητες με τον σημερινο Πρωθυπουργο..

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ


ΠΡΙΝ 35 χρονια εργασια ποσο συνταξης χ.
ΜΕΤΑ 40 χρονια εργασια ποσο συνταξης χ.(παλι)

Νιωθω ηδη 5 χρονια νεοτερος.......

Στον Πολύμυλο το καλοκαίρι ο πρώτος σταθμός διοδίων της Εγνατίας Oδού

ΑΠΟ epirusgate.blogspot.com

Oι τράπεζες πιέζουν για την λειτουργία τους και ζητούν πίσω τα χρήματά τους γιατί η πολιτεία αθέτησε τα υπεσχημένα

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού,πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός διοδίων πάνω στον πανευρωπαϊκό οδικό άξονα της Εγνατίας Oδού.Ο σταθμός θα βρίσκεται στο ύψος του Πολυμύλου, στα όρια των Nομών Κοζάνης και Ημαθίας. Το αντίτιμο διέλευσης που θα καταβάλλεται από τους χρήστες, μάλιστα, θα είναι χαμηλότερο στον εν λόγω σταθμό, σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται στους υπόλοιπους, που λειτουργούν επί των εθνικών οδών.Αυτό ανακοίνωσε χθες,ο υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, προσθέτοντας πως η Εγνατία Οδός Α.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση, βάσει των συμβατικών τους υποχρεώσεων, θα έπρεπε να είχαν ενεργοποιήσει τους σταθμούς διοδίων από το 2008.Ο κ. Μαγκριώτης επιβεβαίωσε ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε., δέχεται πιέσεις από τις πιστώτριες τράπεζες, που στο προηγούμενο διάστημα της έχουν δανείσει το συνολικό ποσό των 1,1 δισ. ευρώ, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για την εκτέλεση τμημάτων του οδικού άξονα, ελλείψει πόρων από τα δημόσια ταμεία.Συγκεκριμένα,ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι μεγάλη ιδιωτική τράπεζα ασκεί έντονη πίεση αυτή την περίοδο στη νέα διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε., εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη οι σταθμοί διοδίων, οι οποίοι προβλέπονταν από τις δανειακές συμβάσεις, που είχαν συναφθεί για την κατασκευή της οδού.

ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΙ....

Αραγε μοιαζουν...?Περισσοτερα αυριο....