Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Εισαγγελέας ζητά την παραπομπή 12 ατόμων για τους Πυρήνες


Την παραπομπή 12 από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια Εισαγγελέας Εφετών Ξένη Δημητρίου.

Η Εισαγγελική λειτουργός στην, πλέον των 120 σελίδων, πρότασή της αποδίδει στους 12 νεαρούς, εκ των οποίων οι τρεις είναι προσωρινά κρατούμενοι, σειρά κατηγοριών που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες όπως η τοποθέτηση βομβών στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού κ. Χηνοφώτη και στο γραφείο της, τότε βουλευτού , Λ. Κατσέλη. Επιπλέον ζητά να παραπεμφθούν για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Η κ. Δημητρίου κρίνει ότι για πέντε από τους κατηγορούμενους δεν προκύπτουν στοιχεία για την παραπομπή τους σε δίκη ενώ τονίζει ότι στην οργάνωση μετείχαν και άλλα πρόσωπα "άγνωστα στην ανάκριση".

Τέλος σύμφωνα με την Εισαγγελική πρόταση το επίμαχο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, όπου βρέθηκαν στοιχεία που οδήγησαν σε συλλήψεις συγκεκριμένων προσώπων, αποτελούσε το "κρησφύγετο της οργάνωσης" .
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: