Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τέσσερις οι ύποπτοι για την Μarfin


Περίπου 70 καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και αναλύσεις από 40 βίντεο καμερών περιλαμβάνει ο ογκώδης φάκελος που έχει σχηματίσει η Κρατική Ασφάλεια για τον εμπρησμό της Μarfin στις 5 Μαΐου, που οδήγησε στον θάνατο τρεις τραπεζικούς υπαλλήλους. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν «αναγνωρίσει» τέσσερις εκ των δραστών των επεισοδίων, ηλικίας 20-25 ετών, με βάση βίντεο και μαρτυρίες από προγενέστερες επιθέσεις- κυρίως στο βιβλιοπωλείο Ιανός- όμως δεν μπορούν να τεκμηριώσουν με άλλον τρόπο την εμπλοκή τους στην πυρπόληση της Μarfin. Σχεδόν όλοι εξ αυτών έχουν προσαχθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε άλλα επεισόδια. Οι ύποπτοι φαίνεται να συνδέονται με συγκεκριμένο στέκι στα Εξάρχεια, γι΄ αυτό και εξετάζεται η περίπτωση να ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία στις εμπρηστικές ενέργειες.
Ο εντοπισμός και η παραπομπή στην Δικαιοσύνη των δραστών αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και υπάρχει συνεχής ενημέρωση του υπουργού κ. Μ.Χρυσοχοΐδη από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί μιλούν όμως για όχι σημαντική πρόοδο στις έρευνες λόγω της αδυναμίας τεκμηρίωσης της εμπλοκής των υπόπτων.
Στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν δύο σκέψεις: Πρώτον, να συνεχιστεί η έρευνα έως ότου βρεθούν ακράδαντα στοιχεία. Σύμφωνα με την ποινική δικονομία, η Αστυνομία μπορεί να συνεχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης για έξι μήνες. Οι αξιωματικοί έχουν ως «αντιπαράδειγμα» την αστυνομική και δικαστική έρευνα για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ χούλιγκαν στην Παιανία τον Μάρτιο του 2007 και τον θάνατο του Μ. Φιλόπουλου . Τότε λόγω της ασάφειας των στοιχείων και των νομικών ενεργειών αθωώθηκαν σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι. Ωστόσο υπάρχει και η σκέψη να σταλούν τα υπάρχοντα στοιχεία στις δικαστικές αρχές και να αναλάβουν εκείνες την περαιτέρω διερεύνησή τους, ενώ μπορεί να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης των εμπλεκομένων στα συμβάντα της οδού Σταδίου εκείνη την ημέρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ....