Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

16 πόντους οι ερυθρόλευκοι


Νίκη με διαφορά που αν την υπερασπισθεί στη Μαδρίτη, καπαρώνει την πρώτη θέση του ομίλου, υπό κανονικές συνθήκες πιέσεως και θερμοκρασίας.
Η ομάδα  χτίστηκε από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας με προσήλωση στην άμυνα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης επέτρεψαν στους Μαδριλένους να βγουν στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας εύκολους πόντους. Το κλειδί ήταν ότι οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν το τέμπο του παιχνιδιού σε πιο χαμηλούς ρυθμούς κι έτσι πήραν τα ηνία του αγώνα.
Στην επίθεση  τα πάντα περνούσαν από τα χέρια των Σπανούλη και Τεόντοσιτς με τον πρώτο να βρίσκει αρκετούς διαδρόμους και να τρυπάει αρκετά συχνά την άμυνα των Μαδριλένων.  Αυτός ωστόσο που έκανε τη διαφορά ήταν ο Ράσο Νεστέροβιτς που διαδεχόμενος τον Μπουρούση έκανε καλάθι κάθε μπάλα που έπαιρνε μέσα στη ρακέτα. Ο Σλοβένος σέντερ πέτυχε επτά πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κάνοντας το 51-42 (25’) με τη ψυχολογία των «ερυθρολεύκων» να ανεβαίνει κατακόρυφα.Οι Μαδριλένοι ωστόσο δεν πτοήθηκαν και με ηγέτη τον Σουάρεθ που σκόραρε τρίποντο ακόμα και με… ταμπλό και μείωσε στον πόντο (57-56) λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Μαυροκεφαλίδης ωστόσο του… απάντησε ευστοχώντας από το κέντρο την ώρα που ακουγόταν η κόρνα της γραμματείας για τη λήξη της τρίτης περιόδου και έκανε το 62-56. Καλάθι ψυχολογίας, το οποίο ξεσήκωσε  όλο το ΣΕΦ
Το σερί του Ολυμπιακού διευρύνθηκε με τον «Μαύρο» να παίρνει τα πάνω του και να σκοράρει κατά ριπάς. Οι «ερυθρόλευκοι» στις αρχές του 4ου δεκάλεπτου έπαιξαν γρήγορο μπάσκετ με πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και με τους Τεόντοσιτς και Κέσελ να βρίσκουν το… χέρι τους έξω από τα 6,75 μ. έτρεξαν 15-0 σερί. Πέρασαν πέντε λεπτά χωρίς να σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι και έτσι το 72-56 του 33’ έδειξε τον νικητή. Οι απαντήσεις των Μαδριλένων ήταν σπασμωδικές από εκεί και έπειτα και έτσι ο Ολυμπιακός έφθασε εύκολα στο θριαμβευτικό 82-66.
Νωρίς βέβαια για συμπεράσματα για τον νέο Ολυμπιακό του Ντούντα, αλλά οι φίλαθλοι του τον αποθέωσαν, ενθυμούμενοι το ανεπανάληπτο τριπλ κράουν του 1997.
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 36-35, 62-56, 82-66
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 11, Σπανούλης 16(1), Μπουρούσης 16(1), Κέσελ 3(1), Μαυροκεφαλίδης 9(1), Νίλσεν 4, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 15(3), Λούκας 2.
Ρεάλ Μ. (Μεσίνα): Τόμιτς 10, Σουάρεθ 12(2), Ρέγες 9(1), Ροντρίγκεζ 6, Βελίτσκοβιτς, Γκαρμπαχόσα, Βιντάλ 2, Φίσερ 4, Γιούλ 18(2), Τάκερ 5(1).
Μικρός Οδυσσέας

πηγή : http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: