Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Σοβαρά επεισόδια στην Γαλλία για το συνταξιοδοτικό


Έκαψαν αυτοκίνητα και έστησαν οδοφράγματα στη Λυών και στο Παρίσι φοιτητές και μαθητές. Με διαδηλώσεις και καταλήψεις σχολείων οι σπουδαστές συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που ψηφίζεται την Τετάρτη στη γαλλική βουλή.
Βλέπετε, οι φοιτητές και οι μαθητές πήραν τη σκυτάλη των μαζικών κινητοποιήσεων που συγκλονίζουν τη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες, καθώς την Τετάρτη κατατίθεται για ψήφιση στη Γερουσία το νομοσχέδιο για την άνοδο των ορίων συνταξιοδότησης.
Στη Λυών και τη Ναντέρ, στην περιφέρεια του Παρισιού, εκατοντάδες σπουδαστές πυρπόλησαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν λάβει εντολές να τους έχουν υπό στενή παρακολούθηση.
Εκατοντάδες σχολεία και κολλέγια είναι υπό κατάληψη στη Γαλλία, ενώ οι σπουδαστές θα συμμετέχουν στη νέα πανεθνική απεργία που κήρυξαν τα εργατικά συνδικάτα για την Τρίτη.
Η απεργία αναμένεται να παραλύσει και τα αεροδρόμια και, για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τις ξένες αεροπορικές εταιρίες να μειώσουν τις πτήσεις τους από και προς τη Γαλλία. Όσοι ταξιδεύετε την Τρίτη για Παρίσι, λοιπόν, κάντε καλού κακού ένα τηλέφωνο στην αεροπορική εταιρεία σας...
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: