Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Στο Μαξίμου για την ανεργία οι κοινωνικοί εταίροι


Στη συνάντηση που θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κοινωνικούς φορείς, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το «πακέτο» μέτρων, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Τα μέτρα ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Στη συνάντηση εργασίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, έχουν προσκληθεί οι πρόεδροι της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), Χρήστος Πολυζωγόπουλος, της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρης Ασημακόπουλος, του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Νίκος Αγγελόπουλος.

Τα προγράμματα απασχόλησης θα εντάσσονται στον ΟΑΕΔ, με επιδότηση και από το ΕΣΠΑ.

Μεταξύ των νομοσχεδίων που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο είναι και αυτό του υπουργείου Πολιτισμού για τον κινηματογράφο, το οποίο τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση οπότε και αναμένονται οι αντιδράσεις του κινηματογραφικού χώρου.

Στo σχέδιο νόμου "Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης", όπως εξήγησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, βασικοί πυλώνες είναι το τετράπτυχο: περισσότερα χρήματα -περισσότερες πηγές χρηματοδότησης- λιγότερη γραφειοκρατία- ενίσχυση της δημιουργίας.

Ταυτόχρονα νόμο-πλαίσιο για τα απόβλητα, με το οποίο ουσιαστικά η Ελλάδα ενσωματώνει σχετική οδηγία της Ε.Ε. και θεσπίζει διαδικασίες παραγωγής και διαχείρισής τους παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: